Zoning Av En Studiolägenhet (58 Bilder): Hur Man Separerar Köket Från Vardagsrummet Med En Glasskiva Och En Båge, Skjutsystem För Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Zoning Av En Studiolägenhet (58 Bilder): Hur Man Separerar Köket Från Vardagsrummet Med En Glasskiva Och En Båge, Skjutsystem För Sovrummet

Video: Zoning Av En Studiolägenhet (58 Bilder): Hur Man Separerar Köket Från Vardagsrummet Med En Glasskiva Och En Båge, Skjutsystem För Sovrummet
Video: Top 50+ Stunning Home Bar Design Ideas 2024, April
Zoning Av En Studiolägenhet (58 Bilder): Hur Man Separerar Köket Från Vardagsrummet Med En Glasskiva Och En Båge, Skjutsystem För Sovrummet
Zoning Av En Studiolägenhet (58 Bilder): Hur Man Separerar Köket Från Vardagsrummet Med En Glasskiva Och En Båge, Skjutsystem För Sovrummet
Anonim

Studiolägenheter är mycket populära på sistone. De har inte traditionella skiljeväggar, som i bostäder med en välkänd layout. Sådana områden behöver kompetent zonindelning så att alla möbler och inredning är på lämpliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Typer av partitioner

Partitioner kan användas för att separera funktionsområden. Sådana delar kan ha mycket olika utföranden. Det rekommenderas att välja alternativ som passar in i interiörens övergripande stil.

Skiljeväggar är gjorda av olika material, från bambu till plast. Du kan välja det perfekta alternativet för varje smak och plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Tänk på de populära och populära modellerna av partitioner som är lämpliga för zonindelning i en fashionabel studiolägenhet

Glas

Glaspartitioner passar in i många interiörer. För inte så länge sedan fanns liknande element endast på restauranger, kontor eller barer. Idag är de relevanta för design av bostadslägenheter.

Moderna tillverkare producerar produkter med mycket hållbart glas, därför är sådana skiljeväggar helt säkra att använda. Deras främsta fördel är deras mångsidighet . Dessa mönster är krävande när det gäller inomhusmikroklimat. De kan vara i rum med både torr och fuktig luft.

Många studiolägenhetägare vänder sig till glaspartitioner på grund av deras motståndskraft mot mögel och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Inte mindre populär. De är lätta. Det finns moduler och ramalternativ. Installationen av sådana element är inte svår och du kan göra det själv.

Med hjälp av träpartitioner kan du kvalitativt avgränsa rummet utan att överbelasta golvet. För installation av sådana system krävs inga extra beslag.

Designers rekommenderar starkt att komplettera loft- och ekostilslägenheter med sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras miljövänligheten hos träpartitioner. De kommer inte att avge skadliga ångor, även om rumstemperaturen är hög.

Trä är formbart och lätt att arbeta med. Så du kan göra en unik partition med snidade mönster, lack, måla eller dekorera den med en mängd olika tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med sådana prover är behovet av regelbunden ytbehandling med speciella svampdödande föreningar och medel för att skydda mot mögel.

Det rekommenderas inte att installera träpartier om luften i lägenheten är för fuktig eller torr. Utsätt inte sådana delar för direkt solljus, eftersom de kan torka ut med tiden och spricka.

Bild
Bild

Plast

Plastmodeller är vanliga idag. De är mycket enkla att använda och har en modern design. Damm lägger sig inte på plastens yta, som skiljeväggar-gardiner eller modeller med draperier inte kan skryta med.

Glasinsatser i sådana varianter har en liten tjocklek, så hela strukturen kan också vara tunn. Plastpartitioner tar inte mycket plats, men de kommer att se väldigt snygga ut.

Idag erbjuder olika företag ett stort antal plastpartitioner med en mängd olika designdesigner. Lägenheten kan utrustas med traditionella matta eller blanka blanka modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interroom

För en studiolägenhet är interiörglidande skiljeväggar idealiska . Under sådana förhållanden utför de inte bara en funktionell, men också en dekorativ roll. Av denna anledning blir de ofta kontaktade av kreativa människor som föredrar originella och kreativa interiörer.

Glidmodeller är gjorda av olika material. Några av de mest populära är glasprover. De är ofta dekorerade med stora vinyldekaler i olika mönster.

Träprodukter är mer lämpliga för klassiska eller minimalistiska interiörer. Valet av sådana alternativ bör behandlas mycket noggrant. Till exempel är en stor, mörk trägardinsavdelning mer lämplig för att stänga in ett sov- eller arbetsområde. I ett vardagsrum kommer det inte att se särskilt harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metoder för att dela upp ett rum i zoner

Det finns många sätt att zonera i en studiolägenhet. Tänk på de mest populära och effektiva alternativen:

Du kan avgränsa utrymmet med hjälp av taket. Det måste göras skillnader på flera nivåer och på hög höjd som bildas vid korsningen mellan två funktionella zoner. Många människor vänder sig till lätt gränsdragning på sådana ytor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bekvämt alternativ för att separera ytor är golvet . Till exempel kan du skilja köket och vardagsrummet från varandra med hjälp av två olika golvbeläggningar: sätt kakel i matsalen och laminat i vardagsrummet. Olika golvbeläggningar kan läggas rakt, snett, upp och ner. Med liknande designalternativ och divisioner kommer utrymmet att se mer intressant och ljusare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta vänder sig studioägare till en sådan avgränsare som podiet . Men du bör vara försiktig med sådana föremål. Deras höjd bör inte vara mindre än 45 cm.

Bild
Bild

Du kan dela rummet i zoner med hjälp av bågar och kolumner . Glashyllor installeras ofta i dem, utformade för att lagra dekorativa bagateller. Sådana lösningar ser väldigt dyra och aristokratiska ut, särskilt om det finns en motsvarande inredning runt dem. Sådana alternativ skiljer oftast köket från vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten studio kan du vända dig till en avdelare som inte tar upp ledigt utrymme - accentväggar . De är färdiga med kontrasterande material som markerar ett visst område. Vanligtvis används dessa tekniker för att separera vardagsrummet eller sovrummet. Accentväggar finns på väggen bakom sittgruppen och TV, samt bakom sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgzonering

Lägenheter ser mycket intressanta ut, där det finns en zonering av funktionella utrymmen med hjälp av färg

Denna teknik kan påverka väggar, tak eller golv. Till exempel kan du separera köket från vardagsrummet med hjälp av vita väggar och ett beige golv, och i vardagsrummet kan du dekorera dessa ytor med en mörkblå och ljusgrå nyans.

Bild
Bild

Laminat i olika färger placeras ofta på golvet. Så sovrummet kan separeras med ett ljusbrunt laminat, och beläggningar i mörka chokladfärger kan läggas på vardagsrummet och köket.

Bild
Bild

Var försiktig med kontraster. Färgerna ska se harmoniska ut i helheten. Ögon från flerfärgad zon bör inte göra ont och bli trött, så valet av material bör tas på största allvar.

Många lägenhetsägare avgränsar området med material som skiljer sig från varandra i nyanser. Till exempel är vitt valt för köket, beige för vardagsrummet och chokladtapeter för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Om du gillar vackra och rymliga områden med kontrasterande möbler kan du vända dig till följande ensemble:

  • Placera en beige eller trist citronsoffa framför det inbyggda stället och placera en TV där.
  • En köksdel bör vara utrustad bakom soffan: placera en mörk uppsättning med ett kylskåp och en spis längs väggen. Du kan dela vardagsrummet och matplatsen med hjälp av en svart bardisk bakom ryggen på stoppade möbler.
  • Använd olika färger för att skilja. Sätt ljusbrunt laminat i vardagsrummet och vita plattor med små svarta diamanter i köket. En sådan interiör kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av vita eller ljusa beige väggar och tak.
Bild
Bild

En mycket vacker och mysig inredning kan skapas i en liten studio med hjälp av följande material och möbler:

  • Separera köket från vardagsrummet med mörkbruna plattor och ett liknande laminat.
  • Dekorera vardagsrummet med en beige eller ljus karamellskugga. Placera vita mjuka fåtöljer och ett TV -stativ med höga hyllor.
  • Bakom vardagsrummet kan du ordna en säng med mörka chokladväggar. Det bör separeras med glidande skiljeväggar med frostat glas.
Bild
Bild

Ljusa nyanser kan visuellt utöka utrymmet. Tänk på ett spektakulärt alternativ för en liknande design av en fashionabel studiolägenhet:

  • Dekorera vardagsrummet med vit gips och lägg mörkt laminat på golvet.
  • Placera en gräddsoffa, en ottoman och ett soffbord på den här torget.
  • Utrusta ett sovrum på sidan av vardagsrummet. Dela utrymmet med höga vita bokhyllor.
  • I sovdelen, mot bakgrunden av en ljus säng, kommer en vit tegelvägg, kompletterad med en stor kontrastbild, att se harmonisk ut.
  • Taket ska lämnas vitt och några små armaturer med metallbeklädnad bör byggas in i det.

Rekommenderad: