Möbler För En Studio (49 Foton): En Transformator För En Liten Lägenhet, Hur Man Ordnar Det På Ett Modernt Sätt, Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Möbler För En Studio (49 Foton): En Transformator För En Liten Lägenhet, Hur Man Ordnar Det På Ett Modernt Sätt, Idéer I Interiören

Video: Möbler För En Studio (49 Foton): En Transformator För En Liten Lägenhet, Hur Man Ordnar Det På Ett Modernt Sätt, Idéer I Interiören
Video: Att inreda på liten yta - IKEA Heminredarna 2024, Mars
Möbler För En Studio (49 Foton): En Transformator För En Liten Lägenhet, Hur Man Ordnar Det På Ett Modernt Sätt, Idéer I Interiören
Möbler För En Studio (49 Foton): En Transformator För En Liten Lägenhet, Hur Man Ordnar Det På Ett Modernt Sätt, Idéer I Interiören
Anonim

Stora bostadspriser tvingar ofta unga familjer att söka out-of-the-box-lösningar. Och det första jag tänker på är en liten studiolägenhet . Idag är denna layout inte bara mycket populär, utan också praktisk. För att känna dig bekväm hemma måste du välja rätt möbel för en studiolägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Innan du börjar välja möbler måste du veta exakt vad en studiolägenhet är. Detta namn ges till lokaler där partitioner är helt frånvarande. Du kommer att ha ett enda stort rum, endast avgränsat till områden för rekreation, arbete, matlagning. En stor fördel med studiolägenheter är möjligheten att fritt designa din egen design och omsätta kreativa idéer till verklighet.

Bild
Bild

Men om drömlägenheten fortfarande är långt borta måste du ägna tid åt noggrann planering. Det viktigaste är inte bara att välja, utan också att ordna möblerna korrekt. I små lägenheter är närvaron av kompakta möbler det första villkoret. Skapa inte onödiga partitioner som tar upp plats. Varje möbel bör kombineras och harmoniseras med andra.

Bild
Bild

Använd allt utrymme klokt. Till exempel kan inbyggda garderober upp till taket, hängande sängar, lådor för sängkläder göra ett bra jobb. Ge företräde åt varma, ljusa nyanser samt glans och speglade ytor . Sådana enkla manipulationer kommer visuellt att expandera rummet. En bra lösning skulle också vara att köpa en lägenhet med balkong, där du kan organisera en säng, ett kontor eller ett kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väljer sovrum och vardagsrum

I små lägenheter är det bästa valet att kombinera ett vardagsrum med ett sovrum . Det är värt att tänka över positionen för varje möbel till minsta detalj. Oftast har många ägare inte råd att köpa en säng och utrusta en separat plats för den. I detta fall rekommenderas det att köpa en transformerande soffa som är lätt att fälla ut över natten. Ett intressant alternativ skulle vara hopfällbara sängar, som är fästa på väggen under dagen och inte stör den fria rörligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar fungerar bra för att spara utrymme, särskilt om du har barn. Under sådana sängar är det bra att placera breda lådor där du kan lägga filtar, kuddar och sängkläder. För små barn är en bordsäng det bästa valet. Under dagen kommer barnet att använda det som en arbetsplats för spel, och på natten är det en bra sovplats.

Bild
Bild

När det gäller andra möbler har garderoben alla fördelar. Dörrarna öppnas inte vidöppna, utan glider tyst upp. Det är svårt att överskatta kapaciteten hos sådana skåp. Och om det finns en spegelyta kan den dekoreras med sandblästringsritningar och fotoutskrifter, som bara kommer att komplettera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en studiolägenhet bör svängbara garderober, stora soffor och byråer undvikas.

Bild
Bild

Moderna köksmöbler

Köket är oftast en mycket kompakt plats, så möblerna bör väljas så att det sparar utrymme. Separat bör det noteras de inbyggda apparaterna, som inte kommer att överbelasta rummet. Detta kan vara en liten spis, en inbyggd mikrovågsugn, en smal tvättmaskin. Var noga med att få en bra spiskåpa, eftersom dofterna som matas ut kommer att äta upp i tyget.

När det gäller skåp, ge företräde åt väggmodeller med en mängd olika hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ skulle vara att separera köket från vardagsrummet med en bardisk. Hon ser inte bara snygg ut, utan låter dig också ha en matplats. Lådor kan placeras under disken där tallrikar och husgeråd kommer att förvaras. Utrymmet ovanför disken är också värt att använda - några väggskåp för spannmål och kryddor kommer inte att vara överflödiga.

Bild
Bild

Välj ljusa färger och natursten bland färgerna, så köket kommer att se fräscht och ljust ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Även i en liten studiolägenhet är det enkelt att ordna möbler. Välj inbyggda modeller: de hjälper till att spara mycket utrymme på grund av en speciell glidmekanism. En bra lösning skulle vara att göra sådana möbler på beställning, då kommer befälhavaren att ta hänsyn till utformningen av ditt bostadsutrymme. Det är bra om lägenheten är rektangulär, då är det optimalt att installera skåp och hyllor längs väggarna, så att mitten av rummet kan röra sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skaffa en konvertibel soffa istället för en massiv säng . Det kan också placeras nära en vägg. På sidan av fönstret är det bra att placera ett litet sängbord för små saker: glasögon, servetter, flaskor med vatten. Ta plats över soffan med snygga hyllor där du kan lägga böcker, fotografier eller dekorativa tillbehör. I större lägenheter kommer en skiljevägg mellan sovrummet och vardagsrummet att se bra ut - en annan plats för små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket svårare är fallet med korridoren. Du kan inte passa eleganta skåp med speglar här, du måste begränsa dig till en galge. En utmärkt lösning skulle vara att installera mezzaniner, som kan användas för att lagra skrymmande föremål. En bänk eller ottoman för skor kommer inte att vara överflödig. Välj en vacker målning eller golvblomma som en ljuspunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till interiören

När du placerar möbler i en studiolägenhet måste du alltid tänka på om det passar dig. Det finns några av de mest kända inredningsstilarna perfekta för en studio. Den första av dem är "Loft", som översätts från engelska som "vind ". Denna stil kännetecknas av enkelhet och en mängd öppna ytor. Välj möbler för en sådan lägenhet i mörka nyanser, tillbehör och annan inredning - i vita och gråa färger.

Bild
Bild

En lägenhet i jugendstil är en idealisk ö av modernitet . Alla möbler och apparater ska ha en modern, uppdaterad design. Små bäddsoffor i ljusa nyanser, mörka soffbord, olika puffar, fallstolar ser eleganta ut. Det är lämpligt att montera en bardisk som en skiljevägg mellan köket och sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den högteknologiska stilen ser väldigt minimalistisk ut - en gåva för älskare av ordning . I en sådan lägenhet är allt beställt, allt är på sin plats. Stränghet och perfektion av linjer är de grundläggande principerna för stilen. Välj diskreta möbler i även kalla nyanser: grå, silver, metallisk. Den allmänna atmosfären kan spädas ut med ett litet antal ljusa tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För unga tjejer skulle ett bra beslut vara att bo på den rustika Provence -stilen . Bekväma stoppade möbler, dekorativa ottomaner, flytande gardiner och blomsterarrangemang är alla karakteristiska drag i stilen. Välj möbler med olika randiga eller prickiga tryck, och det är lämpligt att placera mjuka pallar i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

Den moderna stilen är en av de mest populära för en studiolägenhet. Effektiv zonindelning gör att du kan skilja mellan vila och matlagning. Snygga lampor, golvblommor eller en liten spektakulär matta kommer att bidra till en mysig atmosfär. Lägenheter med kontrasterande färgzoner ser också intressanta ut.

Bild
Bild

En nischbädd är det perfekta designtricket . Bredvid det ser ett modernt kök bra ut med ett överflöd av vita, gråa och tegelstenar. Om du inte gillar delningsalternativet, försök skapa ett enda utrymme där varje objekt är synligt. Eleganta tillbehör kommer att uppdatera sådana utrymmen.

Bild
Bild

Romantiska studior är också mycket populära . Vitt och rött kommer att vara en elegant kombination, men överdriv inte det med ljusstyrka. Följet kommer att kompletteras med rena gardiner, golvlampor och samtida målningar. En mjuk lampa med lampskärm fungerar också här.

Rekommenderad: