Studio I "loft" -stil (53 Bilder): Lägenhet Med Design Och Inre Loft - Med Vit Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Studio I "loft" -stil (53 Bilder): Lägenhet Med Design Och Inre Loft - Med Vit Tegel

Video: Studio I
Video: 60 Studio Apartment Ideas 2024, April
Studio I "loft" -stil (53 Bilder): Lägenhet Med Design Och Inre Loft - Med Vit Tegel
Studio I "loft" -stil (53 Bilder): Lägenhet Med Design Och Inre Loft - Med Vit Tegel
Anonim

Loft är en av de moderna inredningsstilarna . Det uppstod under omvandlingen av industribyggnader till bostadshus. Det hände i USA, bokstavligen Loft översätts som en vind. I artikeln kommer vi att överväga funktionerna i denna stil, för vem och för vilka lokaler den är lämplig, principer och exempel på design.

Bild
Bild

Särdrag

Loftets historia avgör att det bäst passar in i en lägenhet med öppen planlösning med högt i tak och stora fönster, samt på en vind eller i en byggnad efter renovering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designprinciperna har sitt ursprung i staden, därför är de urbanistiska till sin natur och lämpar sig inte för en förortsinredning

Strängt taget kommer användningen av denna stil i små standardlägenheter att vara imiterande till följd av överföringen av huvuddragen och idéerna. Men med ett kompetent tillvägagångssätt och användning av material och efterbehandlingstekniker som är karakteristiska för det, blir resultatet ganska värt att kallas loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan design bör ha ett antal funktioner:

  • aktiv användning av grå, brun och terrakottafärger;
  • minimalism i inredning;
  • ytbehandling med gips och färg;
Bild
Bild
  • öppna konstruktionselement: tegel, ventilationsrör, balkar, etc.;
  • möbler och dekoration kan vara i olika stilar;
  • inredning, som regel, urban: graffiti, affischer, olika metallföremål, etc.
  • möblerna är så enkla och funktionella som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilen innehåller också svartvita färger och ljusa accenter. Och i belysning används lampor ofta, i nyanser eller utan dem, upphängda på kablar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När vi svarar på frågan, vem som passar den här stilen, kan vi säga att det här är människor som:

  1. De älskar frihet och mycket utrymme i rummet;
  2. Föredrar en grov konsistens;
  3. De uppskattar inte stuckaturer och förgyllningar i inredningen.
Bild
Bild

Det kommer inte att tilltala dem som älskar traditioner och klassiker, till exempel mönstrade eller blommiga tapeter, figurer och vaser som inredning.

Bild
Bild

Efterbehandling

Begreppet stil dikterar behovet av att använda vissa material och ytbehandlingar

Så väggarna är täckta med vanlig färg, gips, tapeter för målning. Olika färger eller nyanser används främst för zonindelning av köket-vardagsrummet. Huvudelementet i väggdekorationen är tegel. För att förhindra att murbruk och damm tappas lackeras det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vill lägga till dekorativitet, men samtidigt inte tappar stilidens huvudidé, skulle ett bra alternativ vara att använda vit tegel eller färg.

Bild
Bild

Taket kan också målas eller putsas . Takbjälkar av trä eller metall och annan kommunikation används aktivt: rör, ventilation och ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golvet är det bäst att använda parkett eller laminat . Det senare ska se så naturligt ut som möjligt. Det är lämpligt att lägga beläggningen rakt, och inte diagonalt. Keramiska plattor, särskilt matta, kommer harmoniskt att passa in i designen.

Bild
Bild

När du väljer olika finish är det viktigaste att komma ihåg att den centrala idén är närheten till obehandlade ytor med moderna material, tekniker och designelement.

Bild
Bild

Interiör och möbler

Som vi redan har sagt är en av huvudidéerna när man inreder en inredning minimalism i inredning och möbler.

Bild
Bild

Windows, i en strikt version, är dekorerade med rullgardiner eller till och med förblir utan dem . Men i vissa fall kommer användningen av en ljus genomskinlig gardin att skapa en effektiv kontrasterande kombination.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar är bäst dekorerade med stora affischer eller målningar i enkla trä- eller metallramar . Bilder av människor, städer, transport, såväl som abstraktion, avantgarde och grafik kommer att passa bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorartiklar måste vara noga genomtänkta. Det är viktigt att inte överdriva det med deras mängd och utseende. Det är bäst att använda något av metall, till exempel bordslampor och golvlampor. I en viss situation kan du till och med använda riktiga delar från bilar, motorcyklar eller cyklar.

Bild
Bild

Om du vill lägga till tradition är lakoniska vaser med torkade blommor, ljusa kuddar, speglar i olika geometriska former, dekorativa metallföremål i form av en sfär eller en kub lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

I princip kan allt som kommer till hands vara lämpligt för dekoration, som om det verkligen "hittades på vinden". Men här är det viktigaste att korrekt ordna dessa saker med varandra och med den allmänna designen.

Bild
Bild

Möbler bör bara vara de viktigaste . I köket-vardagsrummet är detta en soffa, ett TV-stativ, ett soffbord, ett matbord med stolar eller en bardisk med höga pallar. Om det finns en önskan eller ett behov, kan du sätta stolar och ställ. Man bör komma ihåg att trassel i utrymmet kan påverka den övergripande stilen.

Bild
Bild

I sovrummet: säng, garderob och sängbord . Det senare kanske inte finns. Ett bra alternativ till standardmodeller kommer att vara skåpen i form av pallar. Helst måste du utrusta ett omklädningsrum där du kan placera ett toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler är det viktigt att välja rätt färg . En ljusröd soffa kommer att vara svår att passa in i det övergripande konceptet - den här ljuspunkten kommer att täppa till allt runtomkring. Det är bättre att föredra smutsiga nyanser av gult, blått eller grönt, en mängd olika rödbruna och bruna färger. Om du vill lägga till lätthet och luftighet - vitt och beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styling för gamla amerikanska möbler är väl lämpad . Men det här är en smaksak, och modern minimalism med monokromatiska färger och enkelhet i former kommer att vara ett utmärkt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Ett klassiskt exempel på en loftstil: tegelväggar, rullgardiner i trä, golv- och takbjälkar, stora fönster med en karakteristisk öppning och endast de mest nödvändiga möblerna.

Bild
Bild

Nästa alternativ är precis rätt för dem som drar till stadsdesign och samtidigt älskar ljusa färger . Typiska egenskaper här är lampor på långa kablar, ett metallrör och balkar under taket, dekorativt gips "som betong", ett metallställ, staplade böcker och stiliserade lådor.

Bild
Bild

Slutligen, överväga interiören med många ljusa accenter: en affisch med en industriell metallstruktur, röda och randiga kuddar, en blå soffa, en gul vattenkokare och till och med tulpaner. Dessa föremål ser fantastiskt harmoniska och attraktiva ut under metallstrukturen i luftkanalen i taket och ljusa väggar "som omålat gips" i köket. Jag skulle också vilja notera kombinationen av möbler: fyrkantiga, runda, olika texturer och nyanser.

Rekommenderad: