Interiören I Studion är 26 Kvm. M. (68 Bilder): Designalternativ Och Budgetplanering Av Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Interiören I Studion är 26 Kvm. M. (68 Bilder): Designalternativ Och Budgetplanering Av Lägenheten

Video: Interiören I Studion är 26 Kvm. M. (68 Bilder): Designalternativ Och Budgetplanering Av Lägenheten
Video: 20 kvadrat 2024, April
Interiören I Studion är 26 Kvm. M. (68 Bilder): Designalternativ Och Budgetplanering Av Lägenheten
Interiören I Studion är 26 Kvm. M. (68 Bilder): Designalternativ Och Budgetplanering Av Lägenheten
Anonim

Relativt nyligen dök studiolägenheter upp i vårt land, där det inte finns några standardpartitioner . Sådana bostadsutrymmen blev snabbt populära och var mycket efterfrågade. De kan vara både små och rymliga. Även den minsta studiolägenheten kan göras snygg och funktionell om du väljer rätt finishmaterial och möbler.

Bild
Bild

Särdrag

En liten studio med en yta på 26 kvm. m kan göras väldigt mysig och gästvänlig om du vänder dig till vackra och högkvalitativa efterbehandlingsmaterial samt en harmonisk inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan lägenhet kan vara en idealisk lösning för en liten familj på två . Om fler människor bor i lägenheten är det nödvändigt att börja zonera det tillgängliga utrymmet, om det inte är möjligt att köpa andra bostäder.

Bild
Bild

Som regel finns det bara två huvudrum i moderna studiolägenheter: ledigt utrymme och den yta som tilldelats ett badrum.

Bild
Bild

Det är värt att notera att ett sammanhängande rum har flera funktioner samtidigt. Det spelar rollen som ett kök, vardagsrum, sovrum och hall, och fyller därför en liten studio med en yta på 26 kvm. m bör väljas medvetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det ett stort antal zonindelningar, du kan inte klara dig utan sådana detaljer i en liten studio:

  • Du kan dela funktionella utrymmen med en hög garderob, bardisk, skärm, hyllor etc.
  • Glaspartitioner ser bra ut i en liten studio. De passar perfekt i många stilar och tar inte mycket plats.
  • Uppdelningen av lägenheten i zoner med hjälp av efterbehandlingsmaterial har blivit på modet. Till exempel, i vardagsrummet kan du lägga ett krämlaminat, och i köket kan du använda svartvita plattor. Detta kommer att separera områdena med olika golvbeläggningar. Detta kan göras för väggbeklädnader eller takfinisher.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten studio är ljusa material och inredningselement bäst lämpade. För mörka alternativ kan visuellt minska ett redan blygsamt område.

Bild
Bild

Alltför stora detaljer kommer också att se disharmoniska ut i en sådan lägenhet . Till exempel kommer en stor mörk garderob inte bara att ta mycket ledigt utrymme, utan kommer också att göra interiören tyngre.

Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Innan du utvecklar ett studiodesignprojekt är det nödvändigt att skildra den framtida interiören på ett papper. Det är nödvändigt att tänka över varje zon till minsta detalj.

Bild
Bild

Därefter bör du mäta ledigt utrymme. Detta är nödvändigt för korrekt val av möbler och beräkning av mängden efterbehandlingsmaterial

Besluta i förväg om den framtida inredningen av lägenheten. Det bästa alternativet skulle vara att designa i varma och ljusa färger.

Du bör skicka material endast efter en fullständig beräkning av deras erforderliga belopp, för att inte betala för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra en ombyggnad och kombinera vardagsrummet med ett balkongrum, måste du ta hand om detta innan reparationsarbetet påbörjas och samordna dina åtgärder med relevanta myndigheter.

Bild
Bild

Låt oss i detalj överväga flera specifika exempel på designprojekt för studiolägenheter med en yta på 26 kvm

På vänster sida av ytterdörren kan du installera ett köksset och separera det från vardagsrummet med en glasskiva. En soffa hittar sin plats bakom separationsdelen på vänster vägg, mittemot vilken du kan sätta en TV. En sovplats ska placeras på höger vägg från ingången, separera den med en gipsskivvägg från golv till tak.

I en sådan improviserad avdelare kan du utrusta en liten bokhylla eller helt enkelt göra flera hyllor för förvaring av olika föremål.

Badrummet ska placeras på sidan av sovdelen.

Bild
Bild

Denna lilla lägenhet kan inredas i vita, grå och kaffefärger, kompletterad med ljusa detaljer . Detta kan till exempel vara den mättade botten på en glaspartition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om studiolägenheten är utrustad med en balkong, kan du på dess territorium placera ett kök eller en bardisk med ett kylskåp, som kombinerar balkongen och vardagsrummet

Utanför balkongen kan du sätta en liten rund matstol med stolar och ett par nattduksbord.

Detta område bör följas av sovrummet och vardagsrummet, som följer direkt efter entrédörren och korridoren.

Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Det ska inte vara för många stora möbler i en studiolägenhet . Sådana saker kan ta extra ledigt utrymme, hindra passagen och göra hela ensemblen ful.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas dimensioner måste beräknas så exakt som möjligt.

Bild
Bild

Soffor och fåtöljer som tillhör vardagsrummet ska placeras omedelbart bakom köksenheten . Dessa utrymmen kan separeras med en glaspartition eller bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att sätta stoppade möbler nära sovrummet med en dubbelsäng, kan du separera vardagsrummet med en skärm eller ett system med höga hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En arbetsyta med ett datorbord och en stol kan ställas upp bredvid vardagsrummet eller mittemot dubbelsängen.

Bild
Bild

Många lägenhetsägare vänder sig till en mer originallösning och gör skrivbordet till en fortsättning på köksuppsättningen . Detta sparar betydligt ledigt utrymme, som redan saknas på 26 kvm. m.

Bild
Bild

Om lägenheten har en balkong kan en av zonerna utrustas på dess territorium. Till exempel kan du sätta en köksenhet där eller utrusta en arbetsplats med en liten bokhylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att installera en duschkabin i ett litet badrum . Det kan vara rektangulärt eller kantigt. Det andra alternativet sparar mer utrymme för installation av toalett och handfat med väggspegel.

Bild
Bild

Om området tillåter det kan du sätta ett vanligt badrum och lägga alla andra element i badrummet framför det (eller på sidorna).

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det bästa alternativet för en studiolägenhet i ett litet område är lätta efterbehandlingsmaterial och möbler i liknande design.

Bild
Bild

Vit, beige, matt gul, grädde, ljus karamell och ljusbruna nyanser kommer att se särskilt attraktiva och harmoniska ut i ett sådant hem . Dessa färger, tillsammans med rätt belysning, kan visuellt förstora det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av ljusa och kontrasterande detaljer kommer inte att vara överflödig . Dessa kan vara dekorativa element, mörka skär på möbler och köksuppsättningar, kontrastfärgade stolar, ljusa bordsskivor etc. Det viktigaste är att inte överbelasta det tillgängliga utrymmet med sådana detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Låt oss i detalj överväga flera alternativ för harmonisk design av studiolägenheter

Dela rummet visuellt i två rutor, från korridoren och sluta med ett fönster på motsatt vägg från ingången. På det vänstra torget utrustar du ett kök med alla apparater och ett litet matbord. Mittemot detta område (på den högra rutan), bör du sätta en soffa med ett soffbord, och framför det, utrusta en sovplats, åtskild från resten av utrymmet med ett rackskåp.

Badrummet ska vara utrustat på höger sida av ytterdörren.

Bild
Bild

För en sådan lägenhet kan du plocka upp ett ljust laminat och dekorera väggarna med vit gips. Mot en sådan bakgrund kommer möbler som kombinerar mjuka bruna och gröna färger att se harmoniska ut.

Bild
Bild

Om ytterdörren är belägen mittemot fönstret kan badrummet och vardagsrummet utrustas omedelbart efter att du kommit in. Nära fönstret hittar ett köksbord med stolar sin plats, bakom vilken (mot väggen) du kan placera en uppsättning.

Sovrummet ska separeras från resten av utrymmet med hjälp av en budgetvägg av gipsskivor med dörrar installerade.

Plocka upp efterbehandlingsmaterial och möbler i snövita färger. Denna palett ska spädas med en blå soffa, mångfärgade målningar på väggarna och mattor av färgade trådar.

Bild
Bild

Utrymmet mittemot ytterdörren kan avsättas för ett vardagsrum med soffor och fåtöljer, och bakom dem (på höger sida av entrén) kan du utrusta ett kök med ett L-format set och ett hopfällbart bord.

För att visuellt utöka utrymmet på väggen, häng en lång tonad spegel ovanför soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet ska placeras på vänster sida av vardagsrummet och separeras av en tom dörr.

Bild
Bild

Utrymmet på höger sida av det mjuka hörnet förblir ledigt. Detta område kan inhägnas med en skärm, bakom vilken en hög och lätt garderob och en dubbelsäng mittemot hittar sin plats.

Bild
Bild

Tips

  • Budgetplaneringen innebär zonering av lägenheten med hjälp av möbler. Till exempel är en soffa och fåtöljer lämpliga för att utse ett vardagsrum, och en bardisk är det bästa staketet för ett kök.
  • Det är möjligt att utrusta en bostad kvalitativt och vackert på en dag, eftersom för en lägenhet med en yta på 26 kvm. m. det är inte alls nödvändigt att köpa upp en hel möbelaffär. Det är nödvändigt att bara köpa de viktigaste föremålen och avsätta lämpliga platser för dem.
  • Dela in området i zoner korrekt. Glöm inte att passagen mellan möbler och skiljeväggar måste vara ledig.
  • Du kan spara mycket på dekorativa ytor. Till exempel är det värt att välja tapeter i olika färger för zonindelning av ett utrymme eller vändning till trä, metall eller speglar.
  • Det rekommenderas att föredra möbler i ljusa färger.
  • Du ska inte köpa ett komplett sovset och placera det över hela studion, annars kommer du att få en obegriplig ensemble i form av en sovplats med kylskåp eller gasspis.
  • Huvuddetaljen i zonindelningen är köket-vardagsrummet. För arrangemang av sovområdet kan du välja ett av de fria hörnen av lägenheten.
  • Kökssatsen ska vara liten, men funktionell och rymlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att välja kompakta möbler. Fällbara modeller som tar minst ett ledigt utrymme är också lämpliga.

Rekommenderad: