Layout Av En Studiolägenhet 24 Kvm. M. (82 Foton): Inredning, Kök Och Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Layout Av En Studiolägenhet 24 Kvm. M. (82 Foton): Inredning, Kök Och Dekoration

Video: Layout Av En Studiolägenhet 24 Kvm. M. (82 Foton): Inredning, Kök Och Dekoration
Video: BoKlok visningslägenhet ett rum och kök 2024, April
Layout Av En Studiolägenhet 24 Kvm. M. (82 Foton): Inredning, Kök Och Dekoration
Layout Av En Studiolägenhet 24 Kvm. M. (82 Foton): Inredning, Kök Och Dekoration
Anonim

Studiolägenheter är mycket populära på sistone . Sådana vardagsrum utmärks av icke-standardiserade layouter, där det inte finns några överlappningar. Deras roll kan spelas av zonindelningselement eller möbler. Sådana bostäder kan ha en mängd olika dimensioner. Idag kommer vi att prata om en liten studio med en yta på 24 kvm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många konsumenter väljer icke-standardstudiolägenheter idag . Sådana vardagsrum kan ställas in mycket enkelt och snabbt. För en kompetent och harmonisk layout är det tillräckligt att bara välja de mest grundläggande möblerna. Du behöver inte gå till många olika detaljer för att fylla utrymmet. Det viktigaste är att placera alla funktionella områden i lägenheten så bekvämt som möjligt.

Bild
Bild

Tro inte att det kommer att bli svårt att organisera en vacker och fashionabel inredning på ett område på 24 kvm. Faktum är att under sådana förhållanden är det fullt möjligt att utrusta alla nödvändiga zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa lägenheter är särskilt populära bland små familjer eller singlar. De är mycket bekväma, inte bara att spendera varje dag, utan också för att organisera roliga fester eller familjekvällar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste områdena i dessa lägenheter är vardagsrum och kök . Som regel, när man skapar inredning, utgår folk från dessa huvudområden.

Bild
Bild

Den enda isolerade platsen i sådana bostäder är badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper de nödvändiga möblerna måste du besluta om avgränsningen av rymden i studion . Du kan dela upp zonerna med olika efterbehandlingsmaterial, speciella staket eller delar som en skjutbar garderob, ett stativ, en bardisk eller en kantsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer interiörelement är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att de inte ska störa passagen i lägenheten . Ägare till små studior står ofta inför sådana nackdelar.

Bild
Bild

Vad ska man placera?

Du kan inte klara dig utan soffa och fåtöljer i en studio . Som regel finns sådana föremål i vardagsrummet. Vissa ägare vägrar en stor och mjuk soffa och ersätter den med ett par fåtöljer eller en bekväm liten soffa.

Bild
Bild

Oftast, framför dessa delar, är en TV placerad på ett speciellt skåp eller ett lågt bord. Alternativet att montera sådan utrustning på väggen är också lämpligt. Denna lösning kommer att spara utrymme.

Ofta placeras låga soffbord med dekorativa element i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att organisera köksutrymmet bör du välja en uppsättning små storlekar . I en studio med en yta på 24 kvm är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att placera möbler med ett stort antal garderober. Det bästa alternativet skulle vara golv- och hängande köksskåp, mellan vilka hushållsapparater ska installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att det inte finns någon plats för en fullvärdig matplats med bord och stolar i en liten bostad . För att dekorera köket i en studiolägenhet väljs oftast små runda bord med ett par stolar.

Du kan byta ut bordet mot en bardisk. Denna trendiga detalj kan också fungera som ett staket som skiljer köket från vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En rymlig dubbelsäng passar även i en liten lägenhet . Sovplatsen bör separeras med hjälp av ett zonindelningselement. Detta kan vara ett högt rack med hyllor, en garderob, en skärm eller en speciell skiljevägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsområdet kan utrustas bredvid vardagsrummet eller i sovrummet. Allt beror på storleken på de installerade möblerna

Som regel finns ett datorbord och en stol i arbetsområdet. Ovanför dessa föremål kan du fästa praktiska hyllor för förvaring av böcker, mappar eller dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet är det minsta området i studiolägenheten . På denna torg är huvudobjekten en duschkabin, en toalettskål och ett handfat med en spegel. Om du ordnar dessa delar så att du har ledigt utrymme kan du sätta ett litet skåp i rummet för förvaring av kosmetika eller hushållskemikalier.

Istället för en duschkabin kan du installera ett konventionellt horisontellt bad. Men ett sådant beslut bör tas upp endast om det inte stör passagen i rummet.

Bild
Bild

Designprojekt

Låt oss titta närmare på intressanta projekt av studiolägenheter med en yta på 24 kvm

Vid väggen i slutet av korridoren (efter ytterdörren) kan du sätta en skjutbar garderob med glasinsatser. Mittemot skåpet bör ett kök utrustas med flera sängbord och höga barstolar nära dem.

Matbordet och kylskåpet bör installeras på balkongen (om tillgängligt).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separera köket från nästa sovplats med en medium bar.

Dubbelsängen kommer att ligga nära fönstret. Mittemot denna detalj kan du organisera ett arbetsområde med ett datorbord och hänga en TV på väggen.

I detta fall rekommenderas det att organisera ett badrum alldeles intill entrén.

Bild
Bild

I en sådan layout kommer väggar med tegelverk, liksom ett vitt golv och tak att se harmoniskt ut. Möbler bör väljas i ljusa färger och på vissa ställen utspädda med ljusa detaljer. Det kan till exempel vara gula lampor, flerfärgade bordslådor och en kontrastlist på köksväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten studiolägenhet är en interiör i skandinavisk stil idealisk . Omedelbart efter korridoren, mot vänster vägg, installera ett vitt köksset, bestående av golvstående och väggmonterade skåp. Ett kylskåp kan placeras mot höger vägg för att spara utrymme.

Mittemot headsetet passar ett runt ljusbord med stolar.

Nära matsalen kan du organisera ett vardagsrum: sätt en ljusgrå hörnsoffa och en TV på sängbordet mot den motsatta väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet ska placeras på vänster sida av ytterdörren. Ett horisontellt badkar och en tvättmaskin kan installeras nära en vägg, och framför dessa föremål finns en toalettskål och ett handfat inbyggt i skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera allt i ljusa och vita toner med ljusbruna detaljer . Denna färg finns på köksbänkskivor, stolben och golvet under uppsättningen.

Golvet kan täckas med grädde eller vitt laminat och taket kan avslutas med vit gips.

Bild
Bild

Badrummet kan göras originalt om väggarna är behandlade med smaragdfärgad gips och lämnar en vit tegelvägg i ett hörn.

Bild
Bild

Färger och stilar

Små studiolägenheter rekommenderas att inredas i ljusa färger. Denna design beror på effekten av den visuella expansionen av rymden.

Bild
Bild

De mest lämpliga ytorna är grädde, beige, ljusbrun, vit, ljusgrå, ljuslila, blekrosa och tråkiga gröna nyanser . Möblerna ska matcha designen på väggar, golv och tak. Kontrasterande detaljer är inte förbjudna, men de måste spelas upp korrekt. Till exempel kan blå bokhyllor på en vit bakgrund förbättras med en blå och vit matta och ljusblå soffkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägare till små studior föredrar oftast loft, högteknologi eller Provence-interiörer . Dessa riktningar utmärks av sin lakonism och enkelhet i allt, från möbler till inredning. Till exempel kännetecknas en trendig högteknologisk stil av grova detaljer: murverk på väggarna och några element i gråtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen är också populär, kännetecknad av rustika toner . Sådana interiörer är inte kompletta utan en lugn kombination av vita och bruna nyanser.

Bild
Bild

Andra nivån

Vissa studior har högt i tak med andra våningen . Som regel är en sovplats organiserad i detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana bostäder är mer bekväma och funktionella, eftersom ett av funktionsområdena kan flyttas upp på övervåningen, vilket frigör ledigt utrymme på den första nivån. Denna lösning är särskilt viktig för en lägenhet med ett litet område.

Bild
Bild

Ofta lägger de inte en säng på den andra nivån, utan lägger helt enkelt en stor madrass och kuddar med filtar i full bredd.

Bild
Bild

Trappan som leder till nästa nivå kan vara vackert slagen. Till exempel, organisera ett arbetsområde under det eller sätt ett par stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Alla kan kompetent organisera det tillgängliga utrymmet i en liten studiolägenhet. Detta tar inte lång tid

Plocka upp alla möbler och dekorativa föremål baserat på ledigt utrymme. Du bör inte köpa ett fullvärdigt sovrumsset, eftersom det inte passar i en zon och du måste placera det i hela lägenheten, vilket kommer att se fult och löjligt ut.

Bild
Bild

Den bästa lösningen skulle vara en lätt finish . Mörka väggar eller golv kommer visuellt att få rummet att se trångt och dåligt upplyst ut.

Köp inte för stora möbler i mörka färger. Sådana detaljer kommer att slås ut ur den övergripande ensemblen, vilket distraherar uppmärksamheten från alla andra inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att vända sig till kall belysning. Sådan belysningsdesign kommer att göra en liten studiolägenhet obehaglig och liknar ett garage eller förråd, så du bör välja mer harmonisk varm belysning.

Bild
Bild

Närvaron av ljusa färger i studion är inte förbjuden, men de bör spädas med detaljer i neutrala eller pastellfärger, annars blir situationen för färgstark och till och med irriterande.

Rekommenderad: