Kökstudio Design 15, 16, 17 Kvm. M. (60 Bilder): Kök-vardagsrum 16 Meter I En Lägenhet Med Ett Fönster

Innehållsförteckning:

Video: Kökstudio Design 15, 16, 17 Kvm. M. (60 Bilder): Kök-vardagsrum 16 Meter I En Lägenhet Med Ett Fönster

Video: Kökstudio Design 15, 16, 17 Kvm. M. (60 Bilder): Kök-vardagsrum 16 Meter I En Lägenhet Med Ett Fönster
Video: Norskavägen 4 2024, April
Kökstudio Design 15, 16, 17 Kvm. M. (60 Bilder): Kök-vardagsrum 16 Meter I En Lägenhet Med Ett Fönster
Kökstudio Design 15, 16, 17 Kvm. M. (60 Bilder): Kök-vardagsrum 16 Meter I En Lägenhet Med Ett Fönster
Anonim

En av de mest betydande platserna i en lägenhet eller hus är naturligtvis köket. I vissa lägenheter är området mycket litet och många skulle vilja utöka det. Efter moderna trender bestämmer de flesta sig för att kombinera ett kök med ett angränsande rum och på så sätt förvandla ett vanligt kök till ett studiokök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Särdrag

Konceptet med en studio är inte nytt. I vid bemärkelse är detta ett rymligt rum utan imponerande skiljeväggar med en särskild organisering av rymden. Idén att kombinera köket med matsalen och vardagsrummet för att optimera utrymmet kom till oss från Europa och Amerika. Idag blir en sådan layout mer och mer populär.

I ett sådant rum finns det mer ljus och utrymme på grund av frånvaron av väggar och dörrar . Ett rum i en enda stil avgränsas i separata zoner, tack vare sin specifika design. Varje avgränsat utrymme innehåller attributen för ett kök, matsal och vardagsrum.

Den multifunktionella interiören i köksstudion används samtidigt som en plats för matlagning och mottagning av gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Kompetent arrangemang av möbler i varje zon i köksstudion kommer att spara utrymme så mycket som möjligt, göra rummet funktionellt och bekvämt för alla hushållsmedlemmar.

Designen bör börja med matlagningsområdet. Efter att ha bestämt platsen för diskbänken, spisen, kylskåpet och arbetsområdet fortsätter vi med att planera köket och matplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett linjärt arrangemang ligger köksuppsättningen längs ena väggen. Som regel kombineras denna layout med en ö eller halvö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ för alla kök är placeringen av möbler i form av bokstaven G. Detta möbelarrangemang frigör tillräckligt med utrymme för matplatsen.

Bild
Bild

En layout där möbler placeras längs båda väggarna är relevant för ett rum som har en smal rektangulär form med ett fönster. Några av föremålen är på ena sidan, och den andra är på den andra. Passagen mellan de placerade föremålen bör vara från 120 cm till 150 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

U -formad - den mest praktiska layouten i alla avseenden. Med detta arrangemang är det möjligt att använda området nära fönstret, där arbetsområdet kommer att belysas på grund av att dagsljuset tränger in. Avståndet mellan parallella möbler bör vara minst en meter, och helst 1,2 m.

Bild
Bild

Med en halvöns layout är en av köksmöbelmodulerna installerade med dess ände mot väggen, en fortsättning på headsetet. Detta låter dig tydligt zonera utrymmet i köksstudion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ölayouten föreskriver ordning av huvudelementen i köksgarderoben i form av bokstaven P eller G, och ett element är åtskilt. Den kan användas som matbord eller som arbetsyta med inbyggda köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du placerar möbler är det nödvändigt att observera avståndet mellan diskbänken, spisen och kylskåpet - det bör inte överstiga en meter.

Matsalen används vanligtvis dagligen och bör placeras så nära köket som möjligt. Matsalen är alltid utrustad med ett bord och stolar. Om utrymmet tillåter det är det bättre att installera ett stort bord, men om rummet inte är särskilt stort kan du installera ett hopfällbart bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Denna eller den där layouten beror på formen på rummet avsett för multifunktionell användning, på antalet och platsen för dörr- och fönsteröppningar. I långsträckta smala utrymmen placeras möbler parallellt med fönstren. I rum, vars form tenderar att vara en kvadrat, kan möbler för tre zoner placeras vinkelrätt mot fönstren.

Separat enhetlig belysning installeras i studion för att avgränsa varje zon. Riktningslampor installeras i köket. Matsalen ligger ovanför bordet. En ljuskrona eller flera strålkastare används för att belysa hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

15 kvm m

För att uppnå mys och komfort i ett så litet rum är det nödvändigt att utnyttja varje centimeter av det angivna området. Det kommer inte att vara möjligt att tydligt avgränsa ett så obetydligt område, men en smidig övergång är fullt möjlig. Bättre att dela utrymmet i tvärsnitt. Placera köket med en L-formad eller U-formad layout i det bortre hörnet, ge den centrala delen till matplatsen och placera rekreationsområdet närmare fönstret.

I ett litet rum, för att visuellt utöka utrymmet, väljs köksuppsättningen antingen i väggarnas färg, om du vill dölja köket eller i en liknande nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme är det bättre att välja transformerande möbler. Ett hopfällbart bord och stolar i matsalen skulle vara en mycket bra lösning i detta lilla utrymme. Köket ska vara utrustat med nödvändiga inbyggda apparater: en liten ugn, en smal diskmaskin, en kompakt spis och en bra fläkt. I stället för ett bord och stolar kan du använda en hopfällbar bardisk och höga pallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

16 kvm m

För ett kök på 16 kvm. m, fler planeringslösningar finns tillgängliga och den tekniska utrustningen för ett sådant område kommer att vara mer mångsidigt jämfört med en yta på 15 kvm. m.

Arrangemanget av köket kan kompletteras med en bardisk, installation av en skänk eller ett litet skafferi. Arrangemanget av möbler för ett visst område är tillgängligt på något sätt och beror på rummets form och metoderna för sektionering av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den längsgående indelningen av rummet innebär placeringen av köksenheten längs väggen på ett L-format eller linjärt sätt. Soffan och soffbordet ligger på motsatt sida. Matsalen ligger i mitten. I det här fallet hänger TV: n på väggen ovanför arbetsplatsen, några av de övre rutorna saknas i det här fallet. Istället för ett stationärt matbord med en L-formad layout kan du använda en bardisk.

När rummet är tvärgående indelat i zoner skulle det bästa alternativet för en 16-meters kök-studio vara att placera köket i hörnet. I det här fallet kan du ordna köksuppsättningen på ett halvö- eller ö -sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

17 kvm m

Ett rum med en sådan yta rymmer ett större antal kökselement jämfört med ett 16 meters utrymme. För köket behöver du: ett stort kylskåp, en tvättmaskin, en fullvärdig spis och en skänk.

Kökssatsen kan placeras på en ö eller halvö. Matsalen har ett stort ovalt eller runt bord och sex stolar. Vardagsrummet är utrustat med en rymlig hörnsoffa, soffbord och TV.

Köket och matplatsen kan zoneras med en båge eller en liten skiljevägg, eller den kan höjas till pallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra nivån som ett sätt att öka området

Varje designer har till uppgift att skapa en genomtänkt inredning i en liten studio som möjliggör en effektiv användning av dessa kvadratmeter. För att lösa detta problem är det nödvändigt att komma på och sedan genomföra intressanta och ibland väldigt vågade projekt. Tack vare dem är det möjligt att inte bara kompetent använda det tillhandahållna området, utan också att öka det på grund av högt i tak.

Denna idé kan förverkligas med hjälp av byggandet av den andra nivån, vilket ger ytterligare några meter till området. Den andra nivån kan användas som sovplats. Och på den första nivån, ordna köket, vardagsrummet och matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar i interiören

I det inre av studioköket är färg av stor betydelse. När du inreder ett studioutrymme är det bättre att inte använda ljusa färger. Som regel begränsar designers sig till högst två huvudnyanser och lägger till 2-3 ytterligare. Design av en kök-studio med en yta på mer än 30 kvm. m, möjligen i alla färger. I ett så rymligt rum är både ljusa och mörka nyanser lämpliga. Inredning i helt mörka färger är endast tillåten med stora fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten köksstudio är det bättre att begränsa sig till ljus och monokromatisk väggdekoration. Det är bättre att välja enskilda dekorativa element som en ljus eller mörk accent. Dessa kan vara gardiner, lampskärmar, stoppning av stoppade möbler i vardagsrummet och andra element.

För att visuellt utöka utrymmet är köksuppsättningens fasader bättre att välja ljusa nyanser (vit, mjölkaktig, ljus beige) med en blank yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

L-formad studio med stort matbord och sex stolar.

Bild
Bild

Kökets uppsättning på ön. Ön fungerar å ena sidan som en bardisk och skiljer köket från vardagsrummet, och å andra sidan används den som en låda för förvaring av köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Peninsular köksuppsättning med ett minsta antal topplådor och en hopfällbar bardisk.

Bild
Bild

Separation av kök och matplats med en båge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning av köket med hjälp av en podium.

Rekommenderad: