Design Studio Lägenhet 40 Kvm. M. (69 Bilder): Interiör Och Layout Av Kök-vardagsrummet, Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Design Studio Lägenhet 40 Kvm. M. (69 Bilder): Interiör Och Layout Av Kök-vardagsrummet, Projekt

Video: Design Studio Lägenhet 40 Kvm. M. (69 Bilder): Interiör Och Layout Av Kök-vardagsrummet, Projekt
Video: Interior Décor | Dasgupta Residence | Extended Cut 2024, April
Design Studio Lägenhet 40 Kvm. M. (69 Bilder): Interiör Och Layout Av Kök-vardagsrummet, Projekt
Design Studio Lägenhet 40 Kvm. M. (69 Bilder): Interiör Och Layout Av Kök-vardagsrummet, Projekt
Anonim

Designen av en studiolägenhet ska vara vacker, funktionell och modern. Vi kommer att prata om hur man gör detta i den här artikeln.

Särdrag

En studiolägenhet är ett rum där endast ett badrum är åtskilt av väggar, och resten av utrymmet är uppdelat i funktionella zoner . Fördelen med denna layout är platsbesparingar på grund av frånvaron av dörrar som stjäl utrymme för att öppna dem. Det finns heller ingen korridor som sådan i sådana lägenheter. Som regel löper den längs badrumsväggen, men detta beror på layouten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller moderna bostäder lägger utvecklare i allmänhet inga väggar inuti studiolägenheter. Inhägnad av badrum och toalett är av de boendes gottfinnande. Det är värt att notera att en typisk enrumslägenhet inte kommer att vara lätt att planera om till en studio. För det första kräver denna process godkännande av projektet i nödvändiga fall. För det andra kommer rivning av dörren och väggarna att vara omöjligt om en gasspis installeras i köket. För det tredje kan partitionen som ska rivas vara en bärare.

En sådan ombyggnad rekommenderas inte om köket är mer än 8 kvm. m och lägenheten är hem för 2 eller fler personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

Lägenhetens yta är 40 kvm. m är tillräckligt för att utrusta den vackert, bekvämt och rymligt. Speciellt om det är avsett för en person. Med rätt organisering av utrymmet kommer boendet för flera personer också att vara ganska bekvämt.

Planeringen av lokalerna måste börja med att bestämma antalet och storleken på zoner . Ett av de viktigaste stegen är att bestämma badrummets storlek, plats och geometri. Som regel ligger det intill köket på grund av kommunikationens närhet. Men det finns undantag och stigerör finns i olika delar av lägenheten.

Bild
Bild

Ett annat viktigt inslag i studion är omklädningsrummet . Dess kompetenta arrangemang är helt enkelt nödvändigt i en studiomiljö: allt som behöver döljas ska passa in i det.

Det ömsesidiga arrangemanget av lokaler och funktionsområden beror starkt på lägenhetens geometri, liksom närvaron av olika nischer och strukturella vinklar. Som regel hjälper de till att utföra lokaliseringen av lokalerna utan att bygga ytterligare strukturer. Därför måste de beaktas i den övergripande layouten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många layoutalternativ, men det finns de vanligaste. Så badrummet ligger som regel omedelbart vid ingången på ena sidan av dörren, och omklädningsrummet är på den andra. Om kommunikationer finns i närheten ligger köket intill badrummet. Det kan vara kantigt eller linjärt. Det återstående utrymmet går under vardagsrummet och sovrummet. Partitioner kan skilja både köket från vardagsrummet och sovplatsen från gästområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymme tillåter, är sovplatsen bäst placerad bakom omklädningsrummet. När kommunikationen distribueras till olika delar av lägenheten, kan du istället för en säng placera ett kök där.

Så fördelningen av funktionella områden blir mer naturlig och minimerar zonindelning på grund av färg och textur. Detta i sin tur kommer att förbättra den övergripande designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Kök-vardagsrummet kan bestå av två eller flera zoner. Det finns flera alternativ och de beror enbart på behoven hos de boende. Någon behöver ett kök med en bardisk och ett rum med en bäddsoffa. Och de som gillar att ta emot gäster och sova på en dubbelsäng i en mysig atmosfär måste ordna fyra eller till och med fem zoner.

Bild
Bild

Om vi pratar om köket är det ofta bättre för amatörer att ta emot många gäster för att organisera en matplats med ett stort bord. För att inte störa rummet visuellt kan du sätta ett glasbord med genomskinliga stolar. Denna del av lägenheten kännetecknas ofta av ett tak och golv i flera nivåer, ytbehandlingar av olika texturer eller färger. Du kan också bygga en skiljevägg gjord av gipsskivor, trä, glas, plast etc. Dess höjd kan vara olika och inte nå taket.

Det bör noteras att traditionella material och dekorativa element inte ska användas för köket. Till exempel väggplattor eller dekorativa tallrikar, burkar, frukter etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För att rymma två eller tre personer är en bardisk lämplig. Det kommer också att fungera som ett element i zonindelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovplatsen är oftast inhägnad med skjutväggar av trä eller plast. Gardiner används också aktivt. De skapar mysighet och passar harmoniskt in i sömntemat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att ordna ett sovrum är en extra våning ovanför köket eller badrummet. Detta är ett bra sätt att spara utrymme och ett effektivt dekorativt trick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika små nischer är bra för att placera en arbetsplats. En bra lösning skulle vara ett hopfällbart bord, inbyggt i hyllorna eller fäst på väggen.

Bild
Bild

Stil och färger

Det begränsade utrymmet och mångsidigheten innebär begränsningar för användningen av stilar i interiören. Detta beror på behovet av att undvika onödiga element: tygdraperier, stuckaturer, annan omfattande och genombruten inredning. Således blir Empire eller barock svårt att passa in i en liten studio. Du kan dock låna alla stiliserade element: en ljuskrona, lampa, spegel eller säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilar som minimalism, loft, hi-tech är bäst lämpade för en studio. Den återhållsamma skandinaviska stilen är mycket populär. Kort sagt, designen bör baseras på en effektiv kombination av efterbehandlingsmaterial, färgscheman och ett minimum av liten inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgen är ytan 40 kvm. m gör det möjligt att använda ett ganska mörkt färgschema upp till svart. Du kan också använda olika kontrasterande kombinationer. Men oftast används fortfarande ljusa färger och nyanser.

Om du bestämmer dig för att använda mättade eller mörka färger måste du fördela dem korrekt mellan väggar, tak, golv och möbler. Färgen på väggarna bör väljas särskilt noggrant för att inte minska lägenhetens visuella uppfattning.

Bild
Bild

Vi ställer ut möbler

I köket-vardagsrummet

I en studiolägenhet kan möbler fungera som ett element i zonindelning. Så ställningar med öppna hyllor används aktivt som skiljeväggar. En soffa hjälper också till att visuellt avgränsa utrymmet. Den kan placeras med ryggen mot matbordet eller bardisken. Således kommer TV: n att vara synlig för alla, inklusive dem som sitter vid bordet. Samma teknik kan användas för att stänga av en sovplats om du angränsar till soffan nära sängen.

Observera att det produceras mycket hopfällbara möbler för små lägenheter:

  • sängar vilande från väggen;
  • soffbord förvandlas till matbord;
  • ottomaner, demonteras i avföring etc.

Det finns till och med hela komplex som kombinerar flera föremål, till exempel ett omklädningsrum, en säng och en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som vi redan har sagt kan en fullvärdig sovplats organiseras på en extra våning ovanför badrummet eller köket. Du kan också bygga en säng över soffan i rummet.

För att organisera ytterligare ett lagringsutrymme, samt för att ge designen originalitet, kan du bygga en pallbädd. Denna teknik hjälper också till att markera sovrumsområdet.

I korridoren

I korridorerna i studiolägenheter är omklädningsrum oftast organiserade. Yta 40 kvm. m. gör att du kan lämna tillräckligt med utrymme för det. För att spara pengar kan du hänga hyllorna och stänga dem med en gardin. Det kommer att se modernt, spektakulärt ut och lägga till komfort i huset.

Dessutom kan du använda maximalt utrymme och bygga mezzaniner under taket. De kan vara öppna eller stängda. Öppna kommer att bli ett extra inredningselement om du lägger vackra lådor där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Låt oss börja med en lägenhet med en intressant väggdekoration och färgschema. Skapandet av en horisontell remsa på väggen är inte bara en original idé, utan också en teknik för att visuellt öka utrymmet. Och användningen av samma golvbeläggning ser spektakulär ut och skapar inte onödiga kontraster, vilket underlättar interiörets utseende. Den svarta färgen på soffan och gardinerna väcker uppmärksamhet och det vita sovområdet är helt diskret. Gardinens vertikala linje höjer också taket.

Observera att denna teknik praktiskt taget utesluter användning av ytterligare inredning.

Bild
Bild

Nästa projekt kännetecknas av ett trevligt färgschema, kompetent distribution av gröna accenter i kombination med trä och bra zonering. Köksenhetens vertikala linjer och trälisterna bakom TV: n höjer taket. Träklädseln i köket och väggarna bakom TV: n skapar symmetri. I kombination med en vit bardisk, delar de rummet mycket harmoniskt i två delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på en annan loftstil. Vita väggar och tak tillåter mörka möbler. Loftspecifika element som murverk, kabellampor och metalllameller fungerar som inredning som ger interiören estetik utan att störa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Det första projektet sticker ut genom sitt exempel på hur en sovplats kan placeras på en extra våning ovanför köket och badrummet. Detta frigör tillräckligt med utrymme för ett vardagsrum med olika inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Tänk på ett annat projekt med kompetent zonindelning. En träskiva skiljer sovrummet från vardagsrummet och skapar ett trevligt utrymme för ett skrivbord. Den övervägande användningen av vitt i dekoration och möbler gör att du kan lägga till många ljusa accenter när du inreder.

Rekommenderad: