Design Av En Studiolägenhet Med En Yta På 31-35 Kvm. M. (55 Bilder): Studioprojekt 31-35 Meter, Kök-vardagsrumslayout

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Studiolägenhet Med En Yta På 31-35 Kvm. M. (55 Bilder): Studioprojekt 31-35 Meter, Kök-vardagsrumslayout

Video: Design Av En Studiolägenhet Med En Yta På 31-35 Kvm. M. (55 Bilder): Studioprojekt 31-35 Meter, Kök-vardagsrumslayout
Video: Järva Skjutbaneväg 33 1a 30 kvm 2024, April
Design Av En Studiolägenhet Med En Yta På 31-35 Kvm. M. (55 Bilder): Studioprojekt 31-35 Meter, Kök-vardagsrumslayout
Design Av En Studiolägenhet Med En Yta På 31-35 Kvm. M. (55 Bilder): Studioprojekt 31-35 Meter, Kök-vardagsrumslayout
Anonim

Lägenhetsdesign är en av de viktigaste komponenterna i mys och komfort, som kräver uppmärksamhet på detaljer. Många tror inte det: de är säkra på att det är ganska enkelt och snabbt att skapa en intressant och praktisk design, särskilt om lägenhetsytan är mycket liten. Tyvärr är detta inte fallet, därför en sådan fråga som designen av en studiolägenhet med en yta på 31-35 kvm. m bör övervägas i den allra första etappen av att skapa ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Särdrag

Idag kanske många märker den ovanligt höga populariteten hos så kallade studiolägenheter. Men det här är inte lägenheterna som alla är vana vid att se. Faktum är att en sådan bostadsyta oftast är en ett-rumslägenhet, vars yta som regel bara är 20-40 kvm. m. och där det inte finns några inre skiljeväggar. Denna frånvaro av väggar gör att du kan använda hela utrymmet i rummet med maximal nytta.

Frånvaron av interiörpartitioner medför vissa fördelar, även om lägenheten är ett rum . En av fördelarna är fullständig frihet både i rörelse och vid ombyggnad. Partitioner separerar som regel bara ett badrum, i mer sällsynta fall - en balkong. Det kan också användas på sitt eget sätt. Till exempel kan du göra en liten trädgård eller ett hemkonstgalleri där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med en studiolägenhet är närvaron av en stor mängd ljus på grund av samma öppna utrymme.

En annan post på listan över studios fördelar är tillgänglighet . De är billiga, lägenheterna har ett litet område, behovet av höga underhållskostnader. Reparation och arrangemang tar mycket mindre tid och pengar.

Sådana studior är endast utrustade i tegel- och panelhus - detta beror på strukturens högre tillförlitlighet. Teoretiskt kan du göra en bekväm, kompakt och mysig studio av en vanlig lägenhet, bara ta bort några skiljeväggar (väggar). Men det är värt att komma ihåg att för denna operation är det nödvändigt att meddela berörda myndigheter i förväg och få nödvändiga dokument och tillstånd. Att utföra denna typ av arbete kan vara förbjudet eftersom husets övergripande design kanske inte tillåter det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Processen att designa ditt eget lilla "hörn av paradiset" kan försenas och ta mycket tid, ansträngning och pengar, för att skapa ett riktigt bra hem måste du prova.

Några regler som hjälper dig att utveckla ett designprojekt korrekt:

  • Oavsett hur ljus, rymlig och varm lägenheten kommer att vara, kommer någon person som respekterar sig inte att känna sig 100% bekväm i den om den saknar en speciell "ljuspunkt". Det är på den som du kan lämna blicken och njuta av verklig komfort. Ett sådant uppmärksamhetscentrum kan vara ett konstverk eller en designerlampa, en prydligt inredd del av rummet, en vackert målad balkong, en vacker utsikt från fönstret och mycket mer.
  • Det finns en liten regel för takdekoration. Det rekommenderas inte att göra det "stegvis". Denna teknik reducerar rummet visuellt, så det är bättre att inte göra det i små lägenheter.
  • Du kan använda speglar på väggarna. I det här fallet kommer rummet visuellt att verka lågt, men väldigt brett. Denna teknik med speglar kan göras för att skapa din egen unika interiörstil. Man bör komma ihåg att speglar vanligtvis inte används i klassiska lägenhetsdesignalternativ, och detta är ett ganska dyrt nöje.
  • Endast en sak förblir oförändrad och den svåraste att utforma en design - att kombinera ett minimum av ledigt utrymme och maximalt "arbets" utrymme. För att uppnå detta mål väljs vanligtvis så kallade multifunktionella interiörartiklar - möbler som utför flera funktioner samtidigt. Ett slående exempel på sådana produkter kommer att vara ett multifunktionellt sängbord, som förvandlas till ett bord och två stolar. Det räcker med att slå på din fantasi: hur du fyller din 32 kvm. m, 33 kvm m., 35 kvm. m. eller till och med 36 kvm. m. med maximal komfort. Lyckligtvis är det idag inte svårt att få tag på liknande möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Viktigast av allt, glöm inte att i en lägenhet på 35 meter bör möbler placeras runt rummets omkrets. Detta frigör utrymme för att användas som passage.
  • Man tror att vit färg förstorar utrymmet visuellt, men designers säger motsatsen: ljusa färger hjälper till att öka utrymmet, men inte vitt. Randig tapet hjälper till att visuellt öka höjden på väggarna, men det är bättre att välja dem i pastellfärger.
  • För en sådan lägenhet kan du välja en minimalistisk stil; skandinavisk kommer också att se bra ut. Det viktigaste är att så lite utrymme som möjligt är upptaget av möbler.
  • Det är bättre att använda persienner, romerska persienner eller genomskinliga tyger som design för fönster. Gardiner som ser lämpliga ut i stora lägenheter och ger dem extra komfort, i detta fall kommer att vara olämpliga.
  • Om det finns en balkong kan du förlänga köket och göra en matplats där. Om balkongen är närmare vardagsrummet eller sovrummet kan vackra fåtöljer och ett bord placeras där. Du kan också placera ytterligare skåp där, även en garderob kan placeras på balkongen.
  • Om inte mer än två personer bor i lägenheten kan en matplats göras från fönsterbrädan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Designen av en studiolägenhet ska vara så funktionell och bekväm som möjligt för invånarna i lägenheten. Därför är det lämpligt att överlåta designen till en professionell. Men du kan också välja dina egna designidéer - det viktigaste är att de uppfyller lägenhetens parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

När det gäller denna fråga bör du inte begränsa dig själv i valet - hemstudiornas höga popularitet ger ett brett urval av en mängd olika idéer för inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Inredning av en liten studiolägenhet # 1

Som du kan se på bilden är detta ett mycket litet vardagsrum, som enkelt rymmer sådana delar av lägenheten som köket och vardagsrummet. Detta är en av de mest framgångsrika planeringsanvändningarna. Interiören i korridoren är också ganska funktionell.

Bild
Bild

Nästa område har en bäddsoffa. Det finns också en plats att koppla av på, och den har en matplats. Alla möbler är på plats och blockerar inte passagen. Här måste du ta hänsyn till närvaron av bra belysning så att rummet inte mörknar.

Bild
Bild

Designprojekt för en liten studiolägenhet nr 2

Minimalism spelade den viktigaste rollen i denna variant. Det mest intressanta här börjar från entrén till studion, där det finns ett ganska omfattande lagringssystem, som är indelat i flera nivåer i vardagsrummet-sovrummet. Detta sätt att ordna hyllorna gör att du kan spara utrymme i studion som helhet.

Bild
Bild

Och ingen kommer att säga att bardisken i denna inredning kommer att vara överflödig. Hon passar så bra som möjligt in i detta utrymme, även om det finns en möjlighet att leka med möblernas färger och stil. Detta kan göras även under designprocessen genom att variera möblernas färg och placering. Golvet ska inte heller vara tomt. Den randiga mattan är perfekt för det här rummet, vilket accentuerar rummets stil.

Bild
Bild

Och bredvid fönstret är sovdelen i studiolägenheten. Allt är utformat så att det starka ljuset från fönstret belyser hela sovområdet, så det blir visuellt mer omfattande och attraktivt. Återigen tar möblerna minimal plats.

En kompakt fällbar soffa har också kommit till platsen. Det utvecklas enkelt och du får en bekväm plats att sova. Soffor av denna typ kompletterar särskilt den minimala interiören, de är kompakta och bekväma. Men man bör komma ihåg att färgen på den fällbara soffan i den här versionen inte riktigt matchar rummets stil. Om vi antar att designen skapades i en strikt stil, är en sådan accent oacceptabel.

Bild
Bild

Designprojekt för en liten studiolägenhet nr 3

Om det inte finns några skiljeväggar i en 34 kvadratmeter stor lägenhet kan du skapa dem själv. Således är rummet indelat i olika områden, till exempel en matplats och en hall. Partitionen låter dig använda extra utrymme: häng en bild på ena delen av väggen och en TV på den andra. Samtidigt kan du lägga en parkett på golvet i båda zonerna.

Rekommenderad: