Balkongdesign (175 Bilder): Interiören På En 3-meters Balkong I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021

Innehållsförteckning:

Video: Balkongdesign (175 Bilder): Interiören På En 3-meters Balkong I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021

Video: Balkongdesign (175 Bilder): Interiören På En 3-meters Balkong I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Video: Landskrona - En krona bland städer 2024, April
Balkongdesign (175 Bilder): Interiören På En 3-meters Balkong I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Balkongdesign (175 Bilder): Interiören På En 3-meters Balkong I En Lägenhet, Moderna Idéer 2021
Anonim

Sedan sovjettiden har det varit en outtalad regel att en balkong är en plats för att lagra gamla och onödiga saker. Som ett resultat tittar ägarna på lådor, burkar med konserver, trasiga cyklar och skidor varje dag. Ofta kompletteras denna bild med skalande väggar och utbrända gardiner.

Samtidigt är en balkong ytterligare kvadratmeter boyta, som inte bara kan vara funktionell, förvandlas till ett kontor, sommarkök eller sovrum, utan också vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Först måste du beskriva sekvensen av åtgärder för förbättring av balkongmätare. Och här är det viktigt att förstå vilka mål och preferenser som behöver implementeras.

Med vacker utsikt över bergen eller havet vill du ha en öppen viloplats där du kan tillbringa kvällen och njuta av naturen. I norra delen av landet kommer balkongen att vara täckt av snö eller kalla regn för det mesta. I det här fallet, för den mest användbara användningen av utrymme, är det värt att ge företräde åt den stängda typen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du startar den yttre dekorationen av fasaden på den stängda och öppna balkongen är det nödvändigt att fråga om husets historiska värde. Kanske, juridiskt sett, är det inte möjligt att göra externa ändringar, då måste endast intern efterbehandling hanteras.

Ett viktigt steg i det inledande förarbetet är också bedömningen av balkongplattans styrka. Om hennes tillstånd väcker oro, är det värt att kontakta specialister som kommer att vidta drastiska åtgärder, till och med dess ersättning. Plattans styrka är en garanti för livets säkerhet, inte bara för ägarna till lägenheten, utan också för människorna under balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En öppen balkong kommer att vara mycket relevant där klimatet tillåter dig att spendera mycket tid utomhus. Det har en sådan egenskap som säsongsmässighet. I regn eller hård vind bör det vara möjligt att snabbt ta med möbler, ett bord, kuddar och filtar in i lägenheten. Följaktligen är det bättre att välja möbler för ett obeglasat balkongljus, mobil eller hopfällbart, så att det inte krävs mycket fysisk ansträngning att bära saker. Objekt måste vara resistenta, inte rädda för fukt och solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängda balkonger och loggior är indelade i två kategorier:

"Kallt" glas

Den används om balkongen inte är planerad att utrustas för ett extra funktionellt rum, men endast fukt- och dammskydd krävs. För detta, svängöppna skär, olika utföranden på en metall-plastprofil används. Sådana målade glasbalkonger ser väldigt imponerande ut och ger en utmärkt utsikt över staden, särskilt på de övre våningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med den ramlösa glasmetoden ser balkongen helt glas ut, faktiskt är det möjligt att flytta sina enskilda delar längs horisontella styrningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På inglasade balkonger, för att ge originalitet, är det möjligt att tillämpa sådana tekniker som: glasfärgning, målat glas, gravyr eller fotoutskrift. Sådana element får användas både i fragment och över hela skyddsdukens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Varmt" glas

För honom adieu upp till 9 kvm dubbelglasade plastfönster är bäst lämpade, de ger bästa ljud- och värmeisolering . Dessutom används praxis att ta bort tvåglasfönster utanför staketet med några centimeter, vilket gör det möjligt att utrusta en tillräckligt rymlig fönsterbräda - en trevlig och funktionell bonus för ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte spara på material och betalning för socialisternas tjänster för att isolera balkongen / loggian. Dåligt utfört arbete kommer därefter att orsaka skador på balkongmöbler, ytterligare tid och pengar kommer att krävas för att eliminera brister eller till och med för att omarbeta arbetet helt.

För maximal värmehållning på balkongen under den kalla årstiden är det nödvändigt att isolera golv, väggar och tak. Oftast används skum, expanderad polystyren och mineralull för detta. Värmare läggs först efter fullständig eliminering och behandling av alla sprickor och sprickor.

En annan variant för att isolera en balkong kommer att vara ett "varmt golv". Genom att justera ett sådant system kan du ställa in önskad temperatur, behålla värme och komfort i rummet när som helst på året.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om hörnbalkonger och loggior med en icke-standardkonfiguration, med veck och smalare hörn

Hörnbalkonger, som det var, flyter runt huset från två sidor. Deras otvivelaktiga fördel är den relativt stora ytan, så funktionaliteten i det extra rummet bör vara genomtänkt . Helglasad en sådan balkong, du kan inte bara skapa ett litet rekreationsrum, arbetsrum eller trädgård, utan också installera ett tillräckligt antal skåp och hyllor för att lagra olika små saker.

Balkonger och loggior med veck, som är strukturellt förträngda i ett eller ett par hörn, har också sina egna dekorationstrick. Det är bra att slå sådana till synes icke-funktionella smala hörn av rummet genom att installera vaser med blommor eller klättra växter där. Hängande hyllor eller intressanta dekorativa element kommer att se bra ut i sådana veck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna huslayouter innebär balkonger och loggior i olika storlekar och konfigurationer. Någon blir den lyckliga ägaren till ett stort rum med en yta på 7 meter, medan någon "kramar" på 2 kvadratmeter. Men för absolut alla storlekar kan du hitta dina egna funktionella och vackra lösningar.

Att avsluta en balkong eller loggia med anständiga bilder kan möbleras med olika möbler, garderober och inredningsartiklar. Det viktigaste är att de passar in i huvudidén för ägaren av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonger upp till 9 kvadratmeter kan zoneras med olika skärmar och hyllor. Så stora lokaler gör att du kan hitta intressanta och funktionella designlösningar, till exempel att kombinera en matsal och ett bibliotek, en verkstad och ett dekorativt hörn med små fontäner, en damm och grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loggior och balkonger med en yta på 6 meter kan framgångsrikt utrustas för ett vardagsrum: lägg bara ett litet bord med hyllor, en fåtölj och utrusta en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smala och små områden har sina egna svårigheter.

Så det är inte praktiskt att tvinga smala balkonger med en stor mängd möbler för att inte berövas möjligheten till fri rörlighet. Fällbara eller utdragbara möbler, hörnsoffor, inbyggda garderober och hängande hyllor passar här. En idealisk lösning för inglasning är också borttagning av tvåglasfönster bakom staketet, vilket gör att den resulterande fönsterbrädan kan användas som en extra arbetsyta. För att spara utrymme på inglasade balkonger i ett litet område är det lämpligt att använda rullgardiner och inte gardiner eller tyll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små balkonger och loggior, 2-4 meter i storlek, bör inte heller tvingas rikligt med möbler. Det räcker med att ordna en lätt korgstol och ett litet bord, ett par fällbara stolar. Nischer på väggarna ska användas maximalt, placera hyllor, skåp och hängande vaser med blommor på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små balkonger med en yta på 3 kvadratmeter kan enkelt utrustas för en kreativ verkstad, ett bord, stol och en liten garderob tar inte mycket plats, och ägaren får möjlighet att rita, väva, brodera och reparera i ett lugnt och mysigt hörn av hans lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är redan möjligt att placera ett gym på en 5 kvadratmeter balkong eller loggia, området låter dig spela sport på din favoritutrustning i ett rymligt rum. Sådana områden för barnfamiljer kan också ordnas som ett lekrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Långa hörnbalkonger kan grovt delas in i zoner. Utrusta den bortre delen för ett kontor, verkstad, lekrum, förvaringsutrymme med skåp och hyllor. Den mellersta ska lämnas för ett rekreationsområde med fåtöljer och ett bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Balkonger i sin form i moderna hus representerar oftast en kvadrat / rektangel eller en halvcirkel. Mindre vanligt är små runda eller triangulära balkonger.

  • Fyrkantiga balkonger, på grund av släta väggar och nischer, är lätt möblerade med möbler och inredning i enlighet med en viss stil. Det är här skåp och hörnsoffor är perfekt placerade.
  • Det är bättre att inreda halvcirkelformade och runda balkonger med möbler som upprepar sina rader: runda bord, fåtöljer och soffor med strömlinjeformade konturer.
  • Triangulära balkonger kan utrustas med grunda inbyggda hörnskåp. I ett av hörnen kan du organisera ett bord med ett par stolar eller ottomaner. I en sådan layout på balkongen tar väggarna huvudlasten för att placera hyllor för inredning, förvara saker eller under blomkrukor med växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Idéer för att avsluta en balkong i ett panelhus begränsas endast av ägarnas fantasi. Områdena med balkonger och loggier här tillåter olika variationer:

  • bibliotek, klassrum, lekrum eller lounger;
  • mantla väggarna med skiva eller tapeter i Provence -stil;
  • ta bort fönsterkarmar och lämna balkongen öppen, eller glasera och isolera rummet.

Allt beror på de personliga preferenser för ägarna till lägenheten och de funktioner som tilldelas dessa ytterligare kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Balkongerna i Chrusjtjovs lägenheter är betydligt sämre i storlek, de är små. Om rummet inte är planerat att användas som förråd, för att utöka utrymmet, är det lämpligt att ta bort alla onödiga lådor och skåp.

Varmt glas, med avlägsnande av fönsterkarmar bakom fasaden, kommer att betydligt utöka den funktionella användningen av balkongen och göra det möjligt att utrusta en bred fönsterbräda som en extra yta. Den kan användas som hylla eller bord, vilket kommer att vara ett mycket användbart tillskott i små ytor.

Det är att föredra att dekorera balkonger i Chrusjtjov med ljusa färger och stora fönster för att visuellt utöka ett litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

En balkong i ett privat hus är snarare en sällsynthet än en regel, eftersom det är tillräckligt att sitta på tomten på en speciellt utrustad plats för att njuta av frisk luft. För att fatta ett beslut "för" eller "emot" byggandet av en balkong i en stuga måste du väga de befintliga fördelarna och nackdelarna:

  1. Nackdelarna inkluderar sådana ögonblick som: komplikationen av lokalt projekt och byggnadsarbete, ytterligare ekonomiska utgifter för värme och vattentätning, svårigheten att designa ett hus och bestämma platsen för balkongrummet. Det händer att balkongen med tiden blir olämplig för frekvent användning av den anledningen att en bullrig verkstad har öppnats framför den eller vägen har breddats och gjort den till en trafikerad motorväg.
  2. Men det finns också tveklösa fördelar med att utrusta ett privat hus med balkong. Först och främst kommer det att bli ett vackert arkitektoniskt tillskott och ge byggnaden individualitet. Om det finns en balkong finns det en fri utgång till gatan, vilket kommer att vara relevant om en funktionshindrad person eller en person i en ålder för vilken det ofta är svårt att få trappor bor i huset. Närvaron av en balkong kommer att öka brandsäkerheten och ge en väg till frisk luft i ett rökigt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av en balkong eller loggia i ett privat hus måste vara säker, förstärkt och pålitlig. Därför är det bättre att anförtro detta arbete åt specialister och att inte utföra byggnadsarbete på egen hand utan att ha lämplig kunskap och färdighet.

Bild
Bild

Ombyggnadsalternativ

Ombyggnad av lokalerna, vilket innebär kombinationen av en balkong med ett kök eller rum. Först och främst kräver det att man går igenom flera stadier av godkännande i olika statliga strukturer. Vid ett positivt beslut om detta överklagande får lägenhetsägaren ett nytt registreringsbevis för objektet och ett nytt ägarintyg. Detta skede bör inte ignoreras för att inte möta allvarliga problem och böter i framtiden.

Bild
Bild

Innan du kombinerar bostadsutrymmet i en lägenhet med en balkong eller loggia, bör de vara välisolerade och vattentäta. Under den kalla årstiden, med dåligt kvalitetsisoleringsarbete, kommer lägenheten att förlora värdefull värme, vilket kommer att öka de finansiella kostnaderna för uppvärmning av rummet.

Det är möjligt att kombinera områdena helt, demontera alla väggar och göra utrymmet till en helhet, eller delvis, genom att bara ta bort fönster och dörröppningar. I det första fallet är detta en väg ut för att lösa problemet med mycket små rum. I det andra - ger interiören individualitet och komfort. Så, balkongen, i kombination med vardagsrummet, kommer att göra det mer intressant att slå utrymmet i rummet. Och i köket låter en kombinerad balkong dig installera en bardisk eller flytta matplatsen från matlagningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna en sovplats på balkongen . För att göra detta, sätt upp en liten piedestal under sängen eller placera madrassen direkt på golvet. Rullgardiner och kuddar gör att du kan njuta av din sömn i ett mysigt rum. En sådan lösning kommer att vara ett utmärkt alternativ för en tonåring som på grund av sin ålder redan vill ha sitt eget separata hörn, men området i lägenheten tillåter honom inte att tilldelas ett separat rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att organisera en arbetsplats är det tillräckligt att sätta ett bord , en bekväm stol, installera en rymlig garderob och flera hyllor för olika små saker och dokument. För målning, sömnad eller renovering krävs god belysning på kvällen och natten. Du måste ta hand om detta i förväg, ta ut ledningarna för uttagen och den nödvändiga belysningen till balkongen under installationen av balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra ett lekrum för barn från en balkong är det nödvändigt att säkerställa barnets vistelse i det extra området utan övervakning . Installera skåp eller lådor för leksaker, lägga en matta, matta, göra en hängande gunga - du får ett utmärkt lekområde. På sommaren kan du till och med lägga en liten pool här, om balkongen eller loggian tillåter det.

Bild
Bild
Bild
Bild

En relativt stor balkong eller loggia kan förvandlas till ett personligt gym. Det räcker med att placera en simulator, hänga en horisontell stång eller en påse. Efter att ha installerat ett högtalarsystem kommer det att vara trevligt att göra yoga på en sådan balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om balkongen eller loggian har en utgång från sovrummet kan ett omklädningsrum organiseras på detta territorium. Installera skåp längs väggarna, vars material är motståndskraftiga mot fukt och inte tillåter solljus att passera, för att undvika skador på kläder, fixa en spegel på väggen eller sätt den på golvet. Om området i loggian tillåter, kan du omedelbart sätta ett litet toalettbord med belysning för sminkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ofta balkonger med brandutrymmen i hus. Det är strängt förbjudet att blockera eller klippa av strukturer avsedda för evakuering, men du kan vackert slå denna till synes oattraktiva inredningsdetalj. På räcket kan du fixa vaser med blommor eller låta klätterväxter på dem . På kvällen kommer olika kransar, lampor och ljus att se vackra och mysiga ut på trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingstyper

För inredning av en balkong eller loggia på den moderna marknaden finns det många material för varje smak och plånbok:

  • Foder är det enklaste och mest miljövänliga sättet att avsluta.
  • Råvaran för tillverkningen kan vara naturligt trä, plast eller finfördelad fraktion.
  • Plast är fuktbeständigt, har ett stort temperaturintervall, men tappar snabbt sin attraktionskraft i direkt solljus.
  • Träet kommer att fungera i cirka 15 år, det har en speciell behandling mot insekter och svampar, men det finns också speciella lacker som kan öka livslängden.
  • Blockhuset är endast tillverkat av naturligt trä som: lärk, gran, cederträ, tall. I utseende och installation liknar det skivbrädan, men har en rundad yta, vilket ger ett mer intressant utseende till interiören.
  • Gipsfuktbeständig är ganska mödosam att installera, men den ger en slät yta och behåller värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För dem som inte vill spendera mycket på efterbehandling finns det möjlighet att använda plastpaneler. De har ett stort urval av färger och mönster, är praktiska, ger enkelt underhåll och enkel installation. Det enda som är värt att uppmärksamma är deras svaga styrka, varför de kräver noggrann hantering.
  • Korken behåller värmen väl och skyddar mot buller, men har en hög kostnad. En intressant och ovanlig textur av detta material kommer att dekorera alla interiörer.
  • För att ge en balkong eller loggia ett vackert och välmående utseende används en sten eller kakel. De är hållbara, lätta att rengöra och mycket praktiska. Läggprocessen är dock mycket mödosam, vilket, förutom de höga kostnaderna för själva materialet, kommer att medföra extra kostnader för specialister.
  • En ovanlig design kan erhållas med dekorativ gips som finish. Olika färger, texturer och tillämpningsmetoder låter dig visa all din fantasi. Dessutom har den goda värme- och ljudisoleringsegenskaper.
  • Panoramaglas kallas en "fransk" balkong. På grund av den stora mängden penetrerande ljus ökar rummets yta visuellt, därför är det särskilt lämpligt att använda sådan inglasning på balkonger med små bilder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När man föredrar material för golv spelar närvaron av ett "varmt" golvsystem en roll. I allmänhet kan du använda vilken råvara som helst: laminat, parkett, linoleum, keramiska plattor eller matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna idéer

Balkonger och loggior i nya byggnader skryter sällan med ett stort område, så oavsett vilken design som väljs bör det visuellt öka utrymmet. Detta kan göras med ljusa färger, med ljusa accenter i inredningen. Förekomsten av stora fönster bidrar också till visuell expansion av utrymmet. För att hålla värmen i rummet bör två- och tre-kammare tvåglasfönster installeras på balkonger och loggior.

Rätt utvalda möbler och textilier hjälper till att skapa en intressant, vacker och snygg inredning. Det är nödvändigt att välja rätt kombination av färger och texturer för inredningen av rummet. Unika saker gjorda för hand eller på beställning kommer att ge rummet ett designerutseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga och intressanta lösningar kommer att vara en gunga, en hängmatta, hängande stolar. Även på en liten balkong kan du utrusta en liten damm med en miniträdgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

En dekorativ öppen spis kommer att ge lyx och komfort till rummet på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En djärv lösning skulle vara att avsluta golvet på balkongen eller loggian med en rullande gräsmatta, havsstenar i kombination med trävägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skydd mot direkt solljus på små balkonger är det bättre att använda olika rullgardiner som matchar rummets övergripande design i stil och färg. På stora balkonger med panoramaglas kompletteras interiören perfekt med långa genomskinliga gardiner i ljusa nyanser. De kommer att ge rummet ännu mer ljushet och nåd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp ska vara kompakta, bättre inbyggda, harmoniska i stil och färg med rummet. Mörka, lackerade, skrymmande skåp kommer visuellt att "äta upp" området och göra utrymmet tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste tänka på mängden och kvaliteten på belysningen på balkongen i installationsstadiet. Men även om det inte finns något ljus på balkongen eller loggian kan du alltid använda en förlängningssladd för små lampor, batteridrivna kransar och naturligtvis ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de fall där en varm balkong kombineras med ett kök kan ett kylskåp eller en tvättmaskin placeras perfekt i en nisch längs kanterna. Detta sparar utrymme i köket för en matplats eller ett mer funktionellt kök med arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Lantlig design har gemensamma egenskaper . Det kallas också den rustika stilen för användning av naturmaterial och färger i designen. Färgschemat ska hållas i naturliga nyanser som sand, olivolja, brun och andra diskreta färger. Du måste undvika ljusa och kontrasterande mönster.

Endast naturmaterial används för dekoration och dekoration: trä, koppar, sten, bomull och chintz. Du kan späda in interiören med enkla rätter av trä eller keramik med ett litet mönster. Sådana små saker kommer att dekorera interiören och betona den rustika stilen.

Lantlig stil förutsätter ett överflöd av textilier. Interiören kompletteras med gardiner, servetter, bordsdukar, mattor och korgmattor. Färgschemat ska hållas i naturliga toner, utspätt med ett litet mönster eller en tvåfärgad cell. Broderi och alla slags hantverk är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den marina stilen i interiören innebär kombinationen av alla nyanser av blått och vitt, det ser väldigt uttrycksfullt och dyrt ut . Havets tema i balkongens design stöds på flera sätt. Den vitblå kombinationen av färger spelas upp med olika ränder, mönster eller kompletteras med tillbehör, till exempel kuddar, lampskärmar och mattor. Interiören i nautisk stil förutsätter nödvändigtvis naturligt trä. Möbler ska vara av trä och golven ska vara täckta med trä. Det är möjligt att komplettera havets tema med hjälp av modeller av fartyg, snäckskal och småsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen i det inre av balkongen och loggian förutsätter en stor mängd naturligt ljus, därför är panoramaglas passande för det . Färgschemat på väggar, tak och golv ger en ljus, nästan vit, dekoration. Naturmaterial används: trä, keramik, sten, linne, bomull och läder. Användningen av konstgjorda analoger tvingar val av imitation av naturliga råvaror. Stora balkonger i skandinavisk stil ska ha öppen planlösning, ingen zonering är tillåten. Möbler och dekorativa föremål ska vara enkla och funktionella.

Skandinavisk stil tillåter inte lyx och rikedom. Överflödet av ljusdesign får spädas med en eller två ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den orientaliska stilen i inredningen kännetecknas av yttre lyx, skönhet och imponerande . Material används uteslutande naturligt: trä, förgyllning, mosaik, satin, siden, sammetstyg. Östens stil skapar en atmosfär av avkoppling och lugn. Ljusa färger, träsniderier, ett överflöd av tyger och draperier bråkar här. Möblerna som används är tunga och dyra: en stor soffa med ett stort antal kuddar av olika texturer kommer att vara lämpligt.

På grund av överbelastningen av element är den orientaliska stilen karakteristisk för loggior och balkonger i ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den kinesiska stilen förutsätter en minimal arbetsbelastning i rummet med möbler och inredning .… I balkongens färgschema råder naturens färger, blandas med varandra, de måste upprätthålla harmoni och estetik. Grönt, svart och rött, brunt, rosa och ljusgrönt kommer att gå bra. Fototapeter som visar fåglar, blommor och fantasidjur används flitigt.

Bambu är en integrerad del av den kinesiska inredningen. Det kan visas på bilder, målningar, väggar eller presenteras som en del av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -stil, som många andra inredningsstilar, välkomnar användningen av naturmaterial: trä, sten, gips . I färgschemat på väggarna och taket används pastellfärgade ljusa nyanser. För att dekorera en balkong i Provence -stil är en soffa med blommigtryck och en korgstol lämplig. Även gamla möbler passar bra in i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en minimalistisk stil bör användningen av möbler och inredning vara minimal . På balkongen är det tillräckligt att begränsas till ett litet bord, en fällstol eller en ottoman. Färgschemat är diskret och använder olika nyanser av vitt, beige eller grått.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera en balkong i loftstil krävs en yta på minst 6 kvm . Färgschemat innehåller blå och grå toner. Det är bättre att välja korgmöbler och panoramaglas välkomnas för maximal belysning av balkongen eller loggian. Naturliga texturer används i designen: betong, metall, tegel. Det ska finnas så få dekorelement som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -finish

För att spara familjebudgeten kan balkongens inre och yttre färdigställas självständigt … På grund av den lilla ytan i rummet kräver detta inte stora kostnader och fysisk ansträngning.

Inredningen utanför balkongen är inte särskilt varierad. Fasaden är målad, i avsaknad av glas kan betongstaket ersättas med en smidd eller metallkista.

Bild
Bild
  • Inredningen består av flera steg. Det första steget är att demontera den gamla beläggningen. För att göra detta är balkongen helt fri från möbler, skåpen demonteras, lamporna och baslisten tas bort. Med en spatel tas färg och gips bort, metallelement borstas för metall. Om det finns stora sprickor ska de expanderas, rengöras från bitar av betong och cementflis. Vid behov installeras nya tvåglasfönster i samma skede.
  • Alla sprickor och sprickor är täckta med cementbruk. Vertikala och horisontella sömmar blåses ut med polyuretanskum. Golvet kontrolleras också för sprickor. Om ytan är väldigt ojämn är det bättre att göra en ny avrettning och vänta tills den är helt torr.
  • Detta följs av uppvärmningsstadiet. För detta används en låda tillsammans med skum, mineralull eller rulleisolering med en folieyta. Därefter mantlas väggar och tak med fuktbeständig gipsskiva, fogar och bucklor från självgängande skruvar är täckta med kitt, hela ytan grundas.
  • Efter att ytan har torkat och dammet tagits bort är det dags att gå vidare till den slutliga finishen, som kan innehålla olika material beroende på ägarens önskemål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga designidéer

  • Balkong inredd i Provence -stil.
  • Balkonggolv som en bit av naturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Upphängd stol på en obeglasad balkong.
  • Rekreationsområde inrett i kinesisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En studie om loggian med en dekorativ öppen spis.
  • Ett exempel på en delvis kombination av ett köksutrymme med en loggia.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbyggnad av köket på bekostnad av loggian

Bild
Bild
  • Organisation av ett rekreationsområde med en hängmatta på en smal glasmålning balkong.
  • Målat glas loggia dekorerad med sten.
Bild
Bild
Bild
Bild

En mysig viloplats på balkongen i Chrusjtjov

Bild
Bild

Balkong trädgård

Bild
Bild

Snygg balkong-arbetsrum, täckt med matta

Bild
Bild

Konstnärsverkstad

Bild
Bild

Liten damm

Rekommenderad: