Design Av Studior 27 Kvm. M. Med Balkong (70 Bilder): Design Av Små Lägenheter, Layout Av Ett Rektangulärt Rum

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Studior 27 Kvm. M. Med Balkong (70 Bilder): Design Av Små Lägenheter, Layout Av Ett Rektangulärt Rum

Video: Design Av Studior 27 Kvm. M. Med Balkong (70 Bilder): Design Av Små Lägenheter, Layout Av Ett Rektangulärt Rum
Video: Kliv in i en av Bovierans lägenheter 2024, April
Design Av Studior 27 Kvm. M. Med Balkong (70 Bilder): Design Av Små Lägenheter, Layout Av Ett Rektangulärt Rum
Design Av Studior 27 Kvm. M. Med Balkong (70 Bilder): Design Av Små Lägenheter, Layout Av Ett Rektangulärt Rum
Anonim

Studiolägenhet med en yta på 27 kvm. + en balkong anses vara det bästa alternativet för en sådan layout. Detta är en utmärkt bas för att skapa ett mysigt, modernt och bekvämt vardagsrum för en person eller en liten familj. Vår artikel kommer att berätta om designalternativen och inredningen i studion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i en studiolägenhet är frånvaron av interiörpartitioner och några väggar. Som ett resultat av denna layout erhålls ett rymligt, ledigt utrymme, där området för att förbereda / ta emot mat, sömn, vila och andra funktionella rum separeras från varandra med små skärmar, gardiner, transparenta skiljeväggar eller ännu mer villkorligt: ett färgschema av efterbehandlingsmaterial, strålkastare, närvaron av en liten pallhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett torget är studiornas boyta konventionellt uppdelad i flera obligatoriska zoner:

  • kök / matsal;
  • vardagsrum:
  • sovrum;
  • studie.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att en liten lägenhet verkligen ska rymma alla dessa funktionella lokaler är det nödvändigt att utföra vissa zonarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köket har i regel i sådana lägenheter redan tilldelats (de viktigaste kommunikationerna är anslutna och spisen och diskbänken är installerade). Det återstår bara att skilja det från resten av området och bestämma en plats för vila och sömn. Oftast används en bardisk för detta ändamål. Detta original och mycket funktionella föremål används ofta idag för att dekorera köket. Det låter dig optimera köksutrymmet i stor utsträckning.

Stativet kan användas både som matbord och som arbetsyta under matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

En studio med balkong ger många möjligheter för utförandet av olika designidéer i interiören. Här är några alternativ.

Kök på balkongen

Trots den omöjliga möjligheten och besväret med en sådan lösning har den många fördelar:

  • spara utrymme . Faktum är att hela rummet överförs till balkongen (naturligtvis måste det vara glasat och isolerat i förväg). Resten av territoriet kommer endast att delas in i ett rekreations- och sovområde;
  • att flytta köket hjälper till att bli av med bullret hushållsapparater, hälla vatten och lukt under matlagningen;
  • balkongen är en utmärkt källa till naturligt ljus (besparingar på ytterligare lampor);
  • i stället för köket i studion kan du bara lämna bardisken, som samtidigt blir matbordet . Det räcker med att lägga till några stolar - och ett mysigt hörn för att äta och träffa vänner är klart;
  • om köket tar för mycket plats i rummet, kan en del av det tas ut till balkongen , och lämna några inomhus, vilket avsevärt sparar bostadsyta och utökar funktionaliteten i själva köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på det valda alternativet, storlek och form på balkongen, det intilliggande territoriet, kan köket vara fyrkantigt, rektangulärt eller kantigt.

Förutom fördelarna har denna lösning också betydande nackdelar:

  • det kommer att vara nödvändigt att ta ut de viktigaste kommunikationerna till balkongen (vatten, avlopp, el och ljus). Dessa aktiviteter är mycket kostsamma och besvärliga. Du kan överväga alternativet med ett delvis flyttat kök - då förblir kommunikationen inne i rummet;
  • balkongutrymme kanske inte räcker människor som är vana vid att laga mat ofta och mycket i köket;
  • ett litet balkongområde tvingar att använda det mycket kompetent och så effektivt som möjligt … Det borde inte finnas några extra detaljer;
  • standardmöbler passar inte balkongens storlek . Mest troligt måste du möblera balkongköket med skräddarsydda möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongen kan vara ett bra ställe inte bara för matlagning, utan också för att äta. Detta är förmodligen den vanligaste användningen av en balkong i studiolägenheter. Att dricka ditt morgonkaffe eller äta lunch och njuta av den vackra panoramautsikten i frisk luft - vad kan vara bättre?

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här alternativet är bekvämt eftersom det passar vilken studio som helst. Dess genomförande kommer inte att kräva tidskrävande och kostsamma operationer. Ett matbord, stolar och dekorativa element räcker för att ge inredningen ett komplett utseende. Om ett av hörnen på balkongen används som en minibar, kommer dess territorium också att bli en utmärkt plats för fester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med denna lösning är samma möbler, som måste göras på beställning, och ett relativt litet utrymme, som osannolikt kommer att rymma ett stort antal gäster.

Balkong - rekreationsområde

Som regel ger lägenheten layout en matplats bredvid köket. Om köket ligger långt från balkongen, är det inte särskilt rimligt att ordna en matplats på den. Det vore mer logiskt att organisera ett litet hörn för vila och avkoppling där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummets utformning beror direkt på själva balkongens område. Om den är liten kan en liten soffa placeras längs väggen och ett soffbord bredvid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om balkongens område tillåter, kan en del av den höjas med hjälp av en podium och en koja kan ordnas på den. Pallen är ett bra alternativ för att markera ett funktionellt annorlunda område. Till exempel kan du använda den för att dekorera ett litet lekrum på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studera på balkongen

Detta är ett annat vanligt alternativ. Huvuddragen i studien är dess relativa isolering från resten av rummet. En arbetande person ska inte distraheras av buller eller andra yttre manifestationer. Att hitta ett sådant hörn i en studiolägenhet är inte lätt. Därför kommer balkongen att klara denna uppgift perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna en balkong för arbete på olika sätt. I slutet av balkongen kan du sätta ett skrivbord och en stol, placera nödvändig kontorsutrustning. Fördelen med denna lösning är god naturlig belysning. Den långa balkongväggen kan användas för bokhyllor, hyllor, sidobord. Motsatt vägg kan upptas av en hög öppen hylla för böcker, mappar och dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så balkongen kan användas för nästan alla funktionella områden. Beroende på detta kan resten av bostadens del av lägenheten ordnas, styrt av zonprinciperna som ges i nästa stycke.

Tips:

  1. Ledigt utrymme bör utnyttjas maximalt . Till exempel kan en bardisk samtidigt spela rollen som ett matbord, och en bred fönsterbräda på balkongen kan bli en bordsskiva.
  2. Varje funktionsområde ska vara visuellt åtskilt från resten . Samtidigt bör alla områden förenas med en gemensam stilistisk lösning och se väldigt harmoniska ut.
  3. Ett genomtänkt belysningssystem hjälper visuellt att placera nödvändiga accenter i interiören .

Placering av möbler

När du skapar en inredning bör skrymmande, massiva möbler undvikas. Det är bättre att uppmärksamma transformering av möbeluppsättningar eller moduler. Som plats för att placera kläder kan du använda öppna ställ, smala garderober till hela väggen, liksom multifunktionella sängar och soffor, som är utrustade med ytterligare lådor för förvaring av saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket-vardagsrummet

Den del av lägenheten som är avsedd för matlagning och mat bör vara mysig, tillräckligt rymlig och bekväm. Beroende på området för det utrymme som tilldelats köket och dess konfiguration väljs den optimala uppsättningen möbler: vägg- och golvhyllor, inbyggd spis, kylskåp, handfat. Det är absolut nödvändigt att ha en kraftfull huva för att förhindra att lukt sprids i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivan kan placeras längs väggen. Dess roll kan spelas av bardisken, som skiljer köksutrymmet från vardagsrummet. Matbordet med stolar kan placeras i samma område eller längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren

En garderob, hyllor för förvaring av skor, hattar och tillbehör används oftast som möbler för att ordna en hall. Det finns också en liten soffa eller puff, ett omklädningsställ och en spegel. Ett minimum av möbler bör fullt ut tillgodose behoven hos människor som bor i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

Det mest rationella alternativet för att planera ett badrum i en studiolägenhet är att kombinera ett badrum och en toalett. Badkaret ersätts oftast av en kompakt duschkabin. En kompakt, ett handfat, en tvättmaskin kan placeras längs en vägg. Mittemot finns en duschkabin, ett väggskåp eller flera öppna hyllor för duschtillbehör, en galge för badrockar och handdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På balkongen

Beroende på hur du planerar att använda balkongen väljs en lämplig uppsättning möbler och placeras. Om det här är en sovplats behöver du en liten soffa eller till och med en madrass i hörnet. Om detta är en studie - ett bord och stolar. Om vardagsrummet är ett soffbord, ett par fåtöljer, stolar eller en liten soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar och färger

Den oföränderliga regeln för att dekorera lägenheter med en sådan layout är användningen av ljusa, känsliga färger. Ljusa pastellfärger ger rummet en känsla av lätthet, vilket gör det ännu rymligare och ljusare. Ljusa, kontrasterande inredningselement (kuddar, målningar) eller möbler hjälper till att ge inredningen ett mer uttrycksfullt och sofistikerat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller det stilistiska fokuset, väljs oftast klassisk eller skandinavisk stil, högteknologi, minimalism, art deco, loft, provence för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant idé - andra nivå

Den andra nivån eller podiet är en arkitektonisk lösning som gör att du kan få ut det mesta av det lediga utrymmet i en studiolägenhet eller att tilldela ett separat område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett extra golv är det mest radikala sättet, bara möjligt med tillräcklig takhöjd. En infäst, hopfällbar eller stationär trappa av metall, trä, plast och andra material kan leda till den andra nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Podiet låter dig höja det funktionella området något, till exempel matsalen eller köket. Båda alternativen ser väldigt intressanta ut, så att du kan spela upp utrymmet i lägenheten på ett originellt och snyggt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Ett modernt designalternativ för en liten studio. Ett kompakt kök kombineras med en matplats, resten av utrymmet upptar ett arbetshörn och en sovplats.

Bild
Bild

Designen på den smala och långa studion är genomtänkt till minsta detalj. De funktionella områdena är utsträckta längs de långa väggarna och lämnar tillräckligt med utrymme för att flytta runt i lägenheten. Snövit finish och möbler ger ljus och lätthet till interiören. Ljusa accenter får rummet att se mer elegant och modernt ut.

Rekommenderad: