Hur Isolerar Man En Balkong? 84 Foton: Gör-det-själv-isolering Inifrån, Steg-för-steg-instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Isolerar Man En Balkong? 84 Foton: Gör-det-själv-isolering Inifrån, Steg-för-steg-instruktioner

Video: Hur Isolerar Man En Balkong? 84 Foton: Gör-det-själv-isolering Inifrån, Steg-för-steg-instruktioner
Video: Instruktionsfilm Paroc lösull 2024, April
Hur Isolerar Man En Balkong? 84 Foton: Gör-det-själv-isolering Inifrån, Steg-för-steg-instruktioner
Hur Isolerar Man En Balkong? 84 Foton: Gör-det-själv-isolering Inifrån, Steg-för-steg-instruktioner
Anonim

Sommaren är inte över än, men det finns lite tid kvar att isolera balkongen och lösa andra relaterade problem. Om någon bestämmer sig för att förbättra sina levnadsvillkor måste de komma till jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många av ägarna till lägenheter med balkonger vill ansluta dem till rummet eller till köket. Detta är ett ganska allvarligt problem, men det kan lösas oberoende eller med hjälp av erfarna hantverkare. I det andra fallet, fler finansiella kostnader, men i slutändan får du perfekta resultat.

Ett av de centrala problemen som ska lösas är frågan om hur man isolerar balkongen . Det är nödvändigt att ta hänsyn till många stora och små frågor som oundvikligen uppstår vid ombyggnad, även om det är obetydligt.

Det är nödvändigt att tydligt föreställa sig hur balkongområdet, förvandlat till en del av ett rum eller kök, kommer att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man isolera?

Det är nödvändigt att isolera balkonger och loggior i fall där en varm typ av balkong väljs i en lägenhet där det beslutades att fästa den till ett rum eller kök . Det finns få skillnader i isoleringsmetoderna i ett panelhus i valfritt antal våningar. I "Chrusjtjov" är de öppna balkongerna små och inte särskilt praktiska för inglasning, men problemet kan lösas och hantverkarna kan "återuppliva" den gamla balkongen också. Det finns ytterligare svårigheter med glasering, isolering och efterbehandling av balkonger på översta våningen.

I hus av den stalinistiska typen med högt i tak eller i lägenheter i panelhus och”Chrusjtjov” på översta våningen är det nödvändigt att lösa problemet med inglasning och installation av tak. Den måste på ett tillförlitligt sätt skydda balkongen mot snölast, regn och andra oönskade påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av balkonger

Balkonger i utseende, inredning, funktion, isolering är lika olika som husen de tillhör. Den inglasade balkongen har också sina egna sorter.

Den graciösa glasbalkongen längs hela omkretsen och höjden kallas fransk . Sådana balkonger installeras i privata byggnader eller specialbyggnader. Som regel är de inte isolerade, de fungerar som en utmärkt dekoration för huset.

Bild
Bild

Panoramaglasade balkonger kan klassificeras som halvvarma, eftersom en stor yta av den glaserade ytan inte kan hålla värmen . Sådana balkonger, liksom den målade glasen, tjänar mer husets estetik och design. En varm balkong håller rumstemperatur, och ofta är sådana balkonger anslutna till rummet eller till lägenhetens kök.

Det finns många krav på dem. De ska lagra värme, vara ett rekreations- eller arbetsområde och delvis eller helt fungera som matsal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kall balkong ser vanligtvis ut som en varm utåt, men det finns ingen värme inuti, och därför kan arrangemanget vara mycket billigare än andra alternativ . Det finns också balkonger av typen "burspråk", men de spelar ofta en dekorativ roll och kan öka belysningen i rummet som de är fästa vid.

Bild
Bild

Vilket material ska användas?

Efterbehandling av balkonger vid isolering av dem bör utföras med hjälp av sådana material för att klara extrema temperaturer och eventuell penetration och ackumulering av fukt under lång tid. Dessa materials motståndskraft mot blekning på grund av solljus (när de kommer in genom glaset i ett balkongfönster) är viktigt.

För att isolera balkongen ordentligt måste du veta vilka delar och från vilket material som ska användas i sådant arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är en grov lista över delar på en välisolerad balkong:

  • vind- och fuktskyddsmembran;
  • könsfördröjning;
  • golvisolering;
  • värmeskyddande membran;
  • tunga för golvet;
  • laminatgolv;
  • efterbehandling panel;
  • dränering;
  • fönsterram och installationsprofil;
  • ångspärrmembran.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att isolera balkongen med hög kvalitet i många år måste du välja isolering som är bäst lämpad för en specifik kategori. Behållandet av värme på balkongen och priset beror på de tekniska egenskaperna, värmeskydd. Du kan välja ett värmeisolerande material från ett antal:

  • extruderat polystyrenskum, expanderbart polystyren;
  • Frigolit;
  • penoplex;
  • folieklädd polyetenskum (penofol och ekofol);
  • glasfiber;
  • mineralull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Material av syntetiska hartser med fyllmedel anses vara det bästa för värmeisolering av lokaler med olika profiler och nivåer. Liksom alla andra isoleringsmaterial måste de uppfylla vissa krav:

  • låg värmeledningsförmåga;
  • resistens mot bakterier;
  • hög hydrofobicitet;
  • ljudisolering;
  • enkel bearbetning.
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa materialen för att uppfylla dessa krav är extruderat polystyrenskum och expanderat polystyren i form av paneler som är enkla att installera . Isoleringens tjocklek beror på klimatförhållandena, balkongens yta, det valda golvalternativet. Det är viktigt att komma ihåg att installationen av alla delar för värmeisolering utförs efter installationen av karm och baser för fönstren.

Innan arbetet med isoleringen av balkongen påbörjas, avlägsnas tvåglasfönstren och sätts in igen efter alla ytor. En annan aluminiumprofil används för baserna och fönsterkarmarna.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om husets ägare i viss utsträckning är bekant med konstruktions-, reparationsverksamheten och redan har ett minimum av verktyg i sina händer, efter att ha bekantat sig med arbetsförfarandet i allmänna termer och uppskattat sin ekonomiska förmåga, kan du börja arbeta med egna händer.

Ett bra alternativ skulle vara att arbeta med en vän eller med en erfaren granne som äger en isolerad balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst när allt arbete utförs av mästarna, men det här är inte längre ett särskilt budgetalternativ. I de flesta fall utförs arbetet självständigt. Om det finns en bra steg-för-steg-instruktion, är alla material beräknade och förberedda, då behöver du bara själv utföra alla steg av reparation och isolering av balkongen. Så vi måste utföra isoleringen av balkongen, med tanke på att vi precis har avslutat glasningen av vårt objekt. Det har redan sagts om tvåglasfönster.

Bild
Bild

Inuti

Det är värt att bestämma huvudmaterialet för värmeisolering. Ett billigare alternativ är mineralull . Hon har många positiva egenskaper, men hon lockar till sig fukt. Bättre att spendera lite pengar och köpa brädor av polystyren eller extruderat polystyrenskum (EPS). Låt oss börja med golvisolering:

  1. Förbereda ytor för golvisoleringsarbete. Det är nödvändigt att täta sprickorna i betongen, alla skarvar med plattorna och väggen med polyuretanskum.
  2. Markera golvet för fastsättning av gallret. Steget inuti gallret ska vara cirka 10 mm större än isoleringskortets bredd.
  3. Lägg stavar 4x4 cm enligt markeringarna eller efter tjockleken på isoleringen. Installera extrema stänger, dra sig tillbaka från väggen med 50-100 mm.
  4. Lägg plattor eller isoleringsskivor i lådan och lim dem på golvet med flytande spik eller speciellt lim.
  5. Lägg foliepenofol eller ekofol med folie till skummet.
  6. Fäst plywood- eller spånskivor (tjocklek - 20 mm) med stavarna med självgängande skruvar.
  7. Täck golvet med efterbehandling (linoleum eller keramiska plattor med en speciell teknik).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder dig att titta på videoinstruktionen om isoleringen av balkongen nedan.

Balkongens väggar bör isoleras med liknande teknik . Du behöver bara ta hänsyn till mångfalden av väggarnas placering och glasrutor. Procedur:

  1. Börja med att täta alla luckor.
  2. Skissera fästpunkterna för svarvstängerna.
  3. Stänger 4x4 (eller andra, beroende på tjockleken på isoleringsskivorna) fästs på väggen på avstånd som liknar dem för golvisolering.
  4. Limma skumplåtarna med flytande naglar.
  5. Fyll alla sprickor med polyuretanskum och limma det med monteringstejp.
  6. Lägg folieklädd penofol ovanpå isoleringen, med folie inuti balkongen. Limma fogarna med tejp.
  7. Montera en annan låda ovanpå folielagret för att fixera trimmen.
  8. Applicera efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder dig steg-för-steg-instruktioner för professionell isolering av balkonger för visning.

Du kan göra den inre finishen med olika material för att mantla hela ytan. Varje typ av material kräver utförandet av arbetet enligt en specifik teknik. Du kan välja ett material från ett antal:

  • olika plastpaneler;
  • keramiska plattor, kakel, glansiga och matta kakel;
  • gips (som grund för efterföljande bearbetning);
  • dekorativa typer av stenar;
  • gips för målning;
  • foder av olika träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite om beklädnaden . Oftare än andra används trä "foder" och plastpaneler som beklädnad, vilket resulterar i att balkongens inre yta får ett trevligt utseende, glädjande för ögat. Dessa material är resistenta mot olika påverkan, de är vattentäta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler är inte rädda för extrema temperaturer och ruttnande . Installation av sådana paneler är enkel, vilket resulterar i en sömlös yta som är lätt att rengöra och tvätta. Foder är den mest miljövänliga beklädnaden, därför är det efterfrågat av de flesta balkongägare.

Det bästa fodret är från serie A, det har en vacker konsistens och en polerad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu började de i stor utsträckning använda gips för beklädnad . Jag måste säga att den bara kan användas på varma balkonger. Vi måste kitta och sedan måla eller klistra över med tapeter, men sedan lönar sig allt med en utmärkt design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tillräckligt med medel är korkpaneler perfekta för beklädnad . Installation av sådana paneler är också enkel. De är resistenta mot extrema temperaturer, bleknar inte i solen, tål fukt, släpper inte in lukt och är inte rädda för mögel och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid isolering måste golvet höjas något . När taket också är isolerat minskar balkongens totala volym. Detta ska inte oroa dig - tvärtom kommer mer värme att behållas. Om detta inte är den sista våningen, då är ditt tak golvet på balkongen hos grannen som bor ovanför dig, och det är viktigt att fråga om hans föremål är isolerat. Du kan behöva begränsa dig till att fylla luckor och avsluta ditt tak. I andra fall bör du börja värma genom att följa steg-för-steg-instruktioner, som skiljer sig lite från de tidigare.

En särskild egenskap kan endast vara fastsättning av värmeisolering med hjälp av speciella delar. En annan funktion i arbetet kommer att vara installationen av ett visir på balkongen på sista våningen, för detta måste du bekanta dig med tekniken som beskrivs i en speciell artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför

Typiska misstag

  • Börja arbetet utan att studera alla nödvändiga rekommendationer och råd från erfarna hantverkare.
  • Övergång till andra arbetssteg, utan att vänta på fixering av material, lösningar, lim.
  • Användningen av lågkvalitativa och defekta material, kvalitetsförlust när kostnaden blir billigare.
  • Arbeta utan ett visst materiallager, slöseri med tid att köpa det som saknas. Lagret av material bör vara 5-10% högre än det beräknade.
  • Verktygets antal och funktionalitet ger inte prestanda för alla typer av arbeten.

Det rekommenderas inte att göra arbetet med egna händer om balkongen ligger ovanför första våningen. Sådant arbete utförs av specialteam - med fullt genomförande av säkerhetsåtgärder. Bara de kan reparera och isolera taket och väggen från utsidan.

Rekommenderad: