Hur Man Gör Ett Rum Från En Balkong (43 Bilder): Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör Ett Rum Från En Balkong (43 Bilder): Vardagsrum

Video: Hur Man Gör Ett Rum Från En Balkong (43 Bilder): Vardagsrum
Video: Balkonginglasning ska vara enkelt att skaffa. 2024, April
Hur Man Gör Ett Rum Från En Balkong (43 Bilder): Vardagsrum
Hur Man Gör Ett Rum Från En Balkong (43 Bilder): Vardagsrum
Anonim

En balkong för många är en plats, eller snarare, ett lager för gamla saker. Ingen använder dessa saker för sitt avsedda ändamål, men de lagrar dem fortfarande, av rädsla för att bli kastade. Du borde vara djärvare, eftersom du kan göra ett rum från balkongen och därigenom planera om lägenheten och öka dess yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varje ombyggnad är en tidskrävande och kostsam sak. Men slutresultatet är något intressant och originellt. Till exempel ett vardagsrum från balkongen. Det säregna med att överföra en balkong till ett rum är att dessa åtgärder är ombyggda och regleras av bostadslagstiftning. Det är förbjudet att omvandla en balkong till ett rum utan den lokala myndighetens medgivande.

Den största fördelen med en sådan förändring är utbyggnaden av lägenhetens bostadsområde, som saknas i gamla byggnader, "Khrushchevs".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ombyggnadsalternativ för ett vardagsrum

Ombyggnad av en balkong till en loggia är ett öppet utrymme för designfantasi. Det finns många idéer om hur en balkong kan bli ett självständigt rum med ett eget funktionellt utrymme. Tänk på de populära alternativen:

  • Skåp. Balkongen kan enkelt omvandlas till ett kontor, ett bord, en fåtölj, hyllor och skåp placeras där.
  • Verkstad. Kreativa människor älskar en avskild plats att skapa målningar, skulpturer, keramik. Det återstår att placera ett bord, en kantsten och konstförnödenheter där.
  • För trädgård- och grönsaksälskare - ett växthus. Det viktigaste är att ge rätt belysning och uppvärmning. Då kan du skörda året om.
  • Vinterträdgården är florister och växtälskares dröm. Det glädjer ögat i grumligt och kallt vinterväder. För att få trädgården att se ännu mer spektakulär ut är speglar monterade på balkongen, den intilliggande väggen med rummet är gjord av glas.
  • Barnrum. Glidbanor, horisontella stänger, ringar, ställningar och skåp för förvaring av leksaker installeras i den, på sommaren - en uppblåsbar pool.
  • Toalett. Det är lätt att skapa en relaxavdelning på balkongen - sätt korgstolar, ett bord, tillbehör för en teceremoni, en gungstol. För kvinnor skulle det idealiska alternativet vara en balkong i form av ett spa -skåp - en liten soffa och ett bord med tillbehör för hud- och hårvård.
  • Matsal. Om balkongens storlek tillåter det är det tillåtet att utrusta en matsal där - sätt ett bord, stolar och ett litet bord för rätter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

De gör allt från balkongen - från matsalen till arbetsrummet. Experter har utarbetat en handlingsplan som hjälper dig att snabbt genomföra den planerade ombyggnaden.

Ombyggnadsgodkännande. Här måste du titta på bostadskoden. I enlighet med dess krav är det i ett första skede nödvändigt att besöka flera instanser. Överföringen av en balkong till ett bostadshus samordnas med den lokala regeringen (kommunens administration) efter att ett antal dokument har lämnats in, bland vilka den viktigaste är projektdokumentation utfärdat av en specialiserad organisation

Denna dokumentation ger ett yttrande om möjligheten (brist på möjlighet) att utföra ombyggnad i enlighet med husets tekniska indikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtalet har mottagits och nu är det nödvändigt att glasera det framtida rummet. Glas och ramar av hög kvalitet hjälper till att hålla rummet varmt och ljudisolerat. Det finns olika typer av fönster på marknaden: trä, plast, euro, ramlösa. Glasögon har också en mängd olika typer: vanligt, målat glas, tonat

För att använda ett balkongrum året om och inte använda installerade värmare är det bättre att välja ramar som inte tillåter kall luft att passera genom-3-kammars dubbelglasfönster, vars bredd börjar från 48 mm, eller tvåglasfönster med inbyggda "termiska speglar".

Bild
Bild

Uppvärmning. Sömmarna på balkongen behandlas med ett tätningsmedel, den gamla isoleringen demonteras. Om det finns sprickor fylls de med polyuretanskum. Skummet bör köpas dyrt, eftersom en produkt av dålig kvalitet kan smulas på grund av temperaturförändringar och fukt. Balkonger är isolerade med polystyren eller mineralull, de har ett överkomligt pris och är hållbara

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar, tak och golv är isolerade. Detta kommer att hålla en behaglig temperatur på balkongen. Tjockt linoleum eller matta som isolering blir helt ineffektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysning. Frågan om el är genomtänkt på förhand - hur man tar bort ledningarna, var man ska placera strömbrytare och uttag. Ledningarna tas ut från det angränsande rummet och gör det öppet.
  • Efter avslutat förberedande arbete kallas specialisterna på den tekniska inventeringsbyrån. De inspekterar den ändrade bostadslayouten och utifrån mätningar utfärdar ett nytt tekniskt pass. Denna åtgärd i framtiden kommer att hjälpa till att undvika problem med eventuell försäljning av lägenheten.
Bild
Bild

Arrangemang av färdiga lokaler

Vardagsrummet är en mysig och bekväm plats där det är trevligt att vara. Nu är uppgiften att göra ett riktigt rum av den tidigare balkongen. Att dekorera och ordna rummet hjälper till att uppnå önskad effekt . Designen är uppfunnen självständigt eller skapad av specialister.

Reparationer utförs på samma sätt som i andra rum . Ett tak väljs (gångjärn, spänning, plastpaneler, kakel), väggarna kan målas, putsas, klistras över med tapeter, det är bättre att först täcka golvet med träplattor och lägga laminat, kakel, linoleum eller matta på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är rummet inrett med nödvändiga möbler i enlighet med dess funktionella syfte. Dekorativa element läggs till - gardiner, persienner, lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Moderna designföretag erbjuder många idéer om hur man utrustar ett vardagsrum på balkongen. Till exempel, på en sådan höjd bland mjuka kuddar är det trevligt och avkopplande att dricka te och titta ut genom fönstret efter en hård dag på jobbet, eller ordna sammankomster med vänner och mäta en vattenpipa.

Bild
Bild

Ett annat alternativ är ett rum för en student. Balkongen är uppdelad i två zoner - arbete (stol, bord, hyllor) och lekrum. Ett så ljust, mysigt rum är inte bara trevligt att vara i, utan också roligare och lättare att lära sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kontor för en vuxen - en framgångsrik, upptagen person som uppskattar komfort och korthet. Här kommer ingenting att distrahera dig, du kan fördjupa dig i att lösa arbetsfrågor eller bara vara ensam med dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterträdgården på balkongen ser underbar ut. Det är trevligt att bara gå igenom ett sådant växthus, titta ut genom fönstret, njuta av blommornas skönhet.

Rekommenderad: