Torktumlare På Balkongen (39 Bilder): Häng- Och Taktork, Balkonghängare, Torkrep

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare På Balkongen (39 Bilder): Häng- Och Taktork, Balkonghängare, Torkrep

Video: Torktumlare På Balkongen (39 Bilder): Häng- Och Taktork, Balkonghängare, Torkrep
Video: Homwell Individual Dropdown Ceiling Cloth Dryer Rise 'N' Dry Deluxe Installation Video. 2024, Mars
Torktumlare På Balkongen (39 Bilder): Häng- Och Taktork, Balkonghängare, Torkrep
Torktumlare På Balkongen (39 Bilder): Häng- Och Taktork, Balkonghängare, Torkrep
Anonim

Då och då i varje hem är det nödvändigt att tvätta kläder. Idag klarar tvättmaskinen perfekt denna uppgift. Alla är inte utrustade med en torkfunktion, och alla tvättade produkter behöver inte centrifugeras, så frågan om att placera redan tvättat linne är en akut fråga. Närvaron av en balkong eller loggia gör det möjligt att organisera torkning av saker i detta utrymme med hjälp av moderna torktumlare av olika typer och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner

Platsen och den förväntade belastningen på enheten måste beaktas vid köp av en eller annan version av torktumlaren.

Trassel och hög luftfuktighet bidrar inte till en bekväm vistelse, därför är det tvättade sängkläderna oftast placerade där om det finns en balkong eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort utbud av torktumlare, av olika utföranden, med en mängd olika monteringsmetoder och designalternativ, indelade i externa och interna

Den mest talrika gruppen är inomhus, inklusive tak-, vägg- och golvalternativ.

Tak

Den mest moderna och praktiska typen av balkongtork är en taktork. En sådan struktur är fäst i taket och låter dig använda nästan hela balkongens bredd utan att ta upp resten av balkongen eller loggiautrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av ett brett arbetsområde gör att du samtidigt kan ordna ett stort antal produkter: strukturen är som regel utformad för en mycket betydande vikt. Detta är ett oumbärligt föremål för samtidig torkning av flera uppsättningar sängkläder, som inte bara skiljer sig åt i avsevärd storlek, utan också i vikt.

Denna typ av torktumlare är inte lämplig för torkning av små föremål. Designen är något svår att installera och kräver ytterligare fixeringsalternativ.

Det enklaste alternativet är en plast- eller metallram utrustad med kedjor som är anslutna till en krok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen är formad som en pyramid. Kroken kan användas för att hänga den på en ring fäst i taket eller på en klädstreck.

Klädnyporna på ramen kan användas för att hänga upp små tvättade föremål. En sådan hängande torktumlare tar inte mycket plats, är mycket kompakt, men den är inte konstruerad för en allvarlig belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liknande version av torktumlaren, men med en något modifierad design, är avsedd för känsliga föremål som bara kan torkas när de fälls ut. Utformningen av denna modell är en ram täckt med ett nät, på vilket saker finns, som torkas på grund av nätets struktur, och närvaron av två, ibland tre nivåer i designen ger en samtidig torkning av flera saker. Kompakt modell som sparar utrymme inte bara under drift, utan också under lagring.

Den enda nackdelen med denna typ är behovet av att använda ett extra stöd varje gång för att hänga tvätten.

Stationära takanordningar kräver inte sådana manipulationer, deras fixeringar är fixerade. Två metall trapezoider eller trästänger är fästa på takytan med rep sträckta mellan dem.

Strukturen sparar bra utrymme, men höjden på vilken denna struktur är installerad förutsätter användning av hjälpmedel i form av en pall eller stege

Bild
Bild

Det finns mer avancerade sänkningsmodeller med hissmekanism . De består av parallella traverser, mellan vilka det finns styvt fixerade balkar.

Strukturen är upphängd av rep som passerar genom blocksystem som är fästa vid taket. Repen som fästs på traverserna hjälper till att höja och sänka enheten till valfri höjd, antingen manuellt eller med hjälp av speciella växellådor, beroende på vilken modell som väljs.

Tvättens placering på denna hängande struktur måste vara balanserad, utan att skeva, annars kan enheten inte lyftas till önskad höjd.

Bild
Bild

Det finns den mest avancerade modellen av den hopfällbara torktumlaren. Systemet för det här alternativet är inte lika beroende av en balanserad ordning av saker som den tidigare modellen, men rimlig måttlighet i att hänga den tvättade tvätten kommer inte att skada i detta alternativ.

Lintork "Liana" är en struktur med justerbara ihåliga lameller genom vilka repen passeras, samlas i en kam, fixerad på väggen. Under driften av denna struktur kan vilken som helst av lamellerna sänkas till en given höjd, oberoende av varandra.

Bild
Bild

Denna struktur fästs antingen på väggen med en konsol eller i taket med en profil. Bekväm modell som ger snabb torkning av tvätten på grund av möjligheten att ställa varje stapel på en annan höjd.

Men det här alternativet har också sina nackdelar. En komplex struktur som består av många delar, varav de flesta är gjorda av plast. Temperaturförändringar har inte den bästa effekten på hela strukturens hållbarhet. Detta gäller särskilt för öppna balkonger.

Bild
Bild

väggmonterad

Ett alternativ till taket är väggtorkar som är permanent monterade på väggen. Den enklaste av dem presenteras i form av fästelement som ligger på motsatta väggar, mellan vilka rep sträcks. Detta alternativ är lämpligt för loggior, men inte för en balkong, på grund av den speciella designen av den senare.

Bild
Bild

Ett mer mångsidigt och modernt utseende - skjuttorkar, kompakta, pålitliga och placerade på vilken vägg som helst, men de är lämpliga för endast ett fåtal saker. Deras design är inte avsedd för tunga laster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste alternativet är att sträcka klädstreck mellan två parallella fästen . Strukturen kan monteras på en vägg, eller kanske på två parallella väggar.

Bild
Bild

Det finns en förbättrad modell, som är en enhet av tröghetstyp. Ett stängt block är installerat på en vägg, som inkluderar en trumma med vridna rep, vars ändar är fästa på en planka. På motsatt sida är en struktur fäst, som är en krok, med hjälp av vilken stången med rep är ordentligt fixerad. När stången tas bort från hållaren i slutet av torkningen lindas repen på trumman av tröghet.

Det här alternativet ser väldigt snyggt ut när det inte används och förstör inte utseendet på rummet alls. Men den här enheten har också en nackdel: när du hänger saker på rep blir utrymmet där torktumlaren är mycket rörigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av väggtork är alternativet med en glidmekanism . På ett metallfäste är lameller fästa på ett visst sätt, som har förmågan att vika, då de inte fungerar och flytta ut till önskat avstånd, och bilda rader med tvärbalkar som är parallella med varandra. Tvätt som placeras på en sådan torktumlare torkar snabbt och utan veck. Efter användning fälls den snabbt upp och tar minst ett utrymme.

Men det här alternativet tål inte tung belastning på grund av dess design . Den minsta överbelastningen på de extrema tvärstängerna leder till att hela strukturen sjunker, vilket inte på bästa sätt påverkar de delar som deformeras med tiden. Vilket i slutändan kan leda till att torkmekanismen fastnar.

Bild
Bild

Ett alternativ till en glidstruktur är en stationär metallmodell, bestående av en ram med horisontella lameller. Mycket robust konstruktion som tål betydande belastningar.

Bild
Bild

Ibland blir det nödvändigt att torka eller ventilera saker som kräver noggrann hantering, som bara kan hängas på en galge. En balkonghängare fäst på väggen gör ett utmärkt jobb med detta. Bekväm, kompakt och lättmonterad modell.

Denna typ av enhet är endast avsedd för saker som bara kan placeras på galgar. För sängkläder är denna typ helt olämplig.

Denna design presenteras i form av en konsol som är fäst i en del på väggen, och den andra är avsedd för galgar med kläder, på vilka speciella spår är placerade, vilket förhindrar att galgarna glider med saker. Det finns också golvalternativ för balkongklädhängare, som är ett ställ med ett vridbart system av fästen med olika positioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

Lätta och kompakta väggtorkar kan användas på öppna balkonger genom att installera denna struktur på en brytning. Deras syfte är att snabbt torka små föremål som handdukar, babykläder, underkläder. Men det här alternativet är kategoriskt inte lämpligt för storskalig tvätt och placering av stora föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående

Golvtorken är konstruerad för att klara tunga belastningar, så att föremål med hög egenvikt kan torkas. Och efter torkningens slut viks den lätt och blir mycket kompakt. I utfällt tillstånd tar det mycket plats, och det här är inte särskilt bekvämt, särskilt för små balkonger.

Bild
Bild

Detta är det vanligaste alternativet, placerat på en lämplig plats.

En golvtork för en lägenhet är inte alltid det bästa alternativet.

Bild
Bild

Elektrisk

Denna torktumlare är perfekt för stängda loggior och balkonger, eftersom de är skyddade från olika väderförhållanden.

Med hjälp av den elektriska modellen kan du torka saker under den kalla årstiden, särskilt i avsaknad av uppvärmning.

Funktionsprincipen är mycket enkel: saker placeras på rör som värms upp, vilket gör att tvätten torkar snabbare utan att det bildas en smaklös lukt, även i regnigt väder. Denna typ av torktumlare är inte särskilt bekväm för att torka stora föremål.

Bild
Bild

Utomhus

Förutom interna alternativ för torktumlare finns det också externa sådana som endast är lämpliga för öppna balkonger. Denna typ av torktumlare ligger utanför balkongen, det vill säga från utsidan. Balkongutrymmet förblir ledigt, vilket är ett klart plus. Dessutom stänger den hängande tvätten inte fönstret, släpper in ljus i rummet, är också väl ventilerat och torkar snabbt.

Bild
Bild

Trots de många fördelarna med en utomhustork har den också nackdelar. Tvätt som hängs på detta sätt kan utsättas för negativa effekter i form av damm och små skräp, plötsligt regn, vindbyar och andra negativa påverkan. Detta är faktorer som inte bidrar till högkvalitativ torkning av tvätten, vilket i bästa fall leder till upprepad tvätt.

Utomhuskläder torktumlare ligger på gatans sida av balkongen och är konstruerade med klädstreck. Som regel tas antingen en konsol eller en trästång som grund. För den enklaste versionen av extern torkning borras hål i fästet genom vilket repet passerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus typ av torktumlare kan användas inte bara på balkongen, utan också utanför fönstret. Konsoler fästs på väggen, mellan vilka klädstrecket dras. Designen kan kompletteras med hjälp av rullar, vilket underlättar både att hänga upp saker och ta av dem. En gångjärnsstruktur kan installeras på fönstret efter behov, men det tål bara lätta saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att placering av en utomhustork, särskilt på framsidan av en byggnad, är förbjuden på vissa orter.

Hur väljer man?

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer rätt torktumlare. Valet av system beror på beaktandet av många nyanser. Stationära system installeras om tvätt sker ganska ofta. För ett stort antal stora föremål är det bättre att välja en torktumlare av tak.

Bild
Bild

Några av alternativen, monterade i taket, tål betydande belastningar väl och stökar inte upp utrymmet. Om det inte finns så många saker, kommer en väggstruktur med en glidmekanism att göra.

Bild
Bild

När du väljer en stationär enhet är det nödvändigt att ta hänsyn till tillverkningsmaterialet för detta eller det här alternativet. Varaktigheten för enhetens funktion beror direkt på dess kvalitet. Plastmodeller är lätta, men tål inte tung belastning. Takalternativ av aluminium är starkare än plast, men de har en funktion. Rören som tvätten hängs på kan böjas, vilket händer ganska ofta.

I en annan version används stålrör i en polymerfläta, som tål belastningen väl. Men med tiden blir de också oanvändbara, flätan spricker och flagnar av, vilket i framtiden kan leda till korrosion, på grund av vilket fläckar kan ligga kvar på linnet. I det här fallet är det bättre att välja en modell tillverkad i Turkiet eller Tyskland. Det kostar mer än det som tillverkas i Kina, men det är starkare och livslängden är mycket längre. Det bästa alternativet är konstruktionen i rostfritt stål. Stark, pålitlig och hållbar.

Bild
Bild

Efter att ha bestämt enhetens typ och design, liksom platsen, är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till dess dimensioner. Skriv ner hur mycket utrymme strukturen med tvätten kommer att ta och hur mycket när den fälls ihop.

Det är nödvändigt att montera enheten med hänsyn till fönsteröppningsmekanismen i loggia eller inglasad balkong. Det är nödvändigt att beräkna detta ögonblick för att förstå om öppna fönster kommer att röra tvätten och om det kommer att finnas ledigt utrymme för passage.

När du väljer en torktumlare designad för användning på balkongen är det bättre att föredra kompakta alternativ gjorda av kvalitetsmaterial.

Bild
Bild

När du väljer, kom ihåg att hög luftfuktighet under torkning i rummet påverkar möblerna negativt.

Hur man installerar

Vid installation av olika typer av enheter är det nödvändigt att ta hänsyn till nyanser av montering för varje design. Det är inte svårt att montera takstrukturen, det viktigaste är att följa instruktionerna som medföljer torken.

Först måste du besluta om platsen där strukturen ska installeras. Förbered sedan de nödvändiga verktygen. Efter att ha förberett platsen och studerat instruktionerna kan du fortsätta med installationen.

På takytan gör du märken genom att fästa fästen och exakt bestämma avståndet med strukturstången lika med dess längd.

Använd sedan hammarborr, det mest lämpliga verktyget för betongytor, för att göra hålen längs märkena. Montera fästena med självgängande skruvar. En konsol monteras på väggen på en lämplig höjd

Det sista steget blir att justera kablarnas längd genom att dra genom rullmekanismerna och fixera höjden med hjälp av kåporna som ingår i satsen.

Hur man gör det själv

För att spara familjebudgeten kan du göra det själv med en torktumlare av tak.

Du kan göra både en träkonstruktion och en ram. För en hemgjord ramkonstruktion kan du ta en gammal mussel som grund efter att fjädrarna har tagits bort. Istället kommer de att använda sladdar som är anslutna till speciella enheter som är överblivna från musseldämparen.

Själva ramen är upphängd på varje sida av selar, som är förbundna genom en karbinhake med repen i lyftsystemet.

Sladdarna kastas i sin tur över styvt fixerade block på takytan och passerar genom ett dubbelblocksystem.

Sladdarna måste justeras så att ramen intar ett horisontellt läge och sedan kopplas ihop och knyter ihop dem i en knut.

Den fria änden av detta rep, med hjälp av vilket strukturen kommer att höjas och sänkas, är fixerad på en konsol med färdiga hål fixerade på väggen.

För att höja strukturen måste sladden dras ner, och för att sänka den är det nödvändigt att lossa den försiktigt och långsamt släppa den tills ramen faller till önskad höjd.

Rekommenderad: