Balkongglas Med Trä: Inglasning Med Träramar I Huset

Innehållsförteckning:

Video: Balkongglas Med Trä: Inglasning Med Träramar I Huset

Video: Balkongglas Med Trä: Inglasning Med Träramar I Huset
Video: Hemma-hos-reportage uterum Skanör 4:00 2024, April
Balkongglas Med Trä: Inglasning Med Träramar I Huset
Balkongglas Med Trä: Inglasning Med Träramar I Huset
Anonim

Balkongglas måste tas på största allvar. Idag finns det många olika designalternativ för balkongrum, och alla har sina egna fördelar och nackdelar. Av den stora variationen av material är det värt att lyfta fram träramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Många balkonger idag har vackra träramar . De lockar uppmärksamhet, eftersom vi oftast ser ramar av vit plast.

  • Många ägare väljer trä eftersom det är säkert och miljövänligt. Denna råvara kan skapa ett gynnsamt inomhusklimat.
  • Det bör noteras hållbarheten hos sådana ramar. De tjänar i många år. Denna egenskap beror på att trädet regelbundet behandlas med speciella impregneringar.
  • Trästommarnas vackra utseende är tveksam. De ser väldigt dyra och ädla ut. Sådana ramar behåller sin attraktivitet länge. Moderna företag erbjuder modeller i olika färger och nyanser, med vilka du kan dekorera ett rum i vilken stil som helst.
  • Inglasning med trästommar är enkel att installera. Att installera sådana strukturer är inte svårare än plast.
  • Med hjälp av sådana ramar kan du hålla värmen på balkongens territorium. Av denna anledning blir de oftast kontaktade av människor som använder balkongrummet året om. Om du installerar varmt glas och utrustar området med ett system med "varma golv", kommer det att vara bekvämt att vara på det även i de allvarligaste frosten.
  • Många ägare till sådana fönsterkarmar noterar deras utmärkta ljudisoleringsegenskaper. Du kan glömma irriterande gatubuller med sådana glasrutor.
  • Oftast är sådan inglasning billigare än plast eller aluminium. Allt beror på prispolicyn för det företag där du beställde fönstren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träramar är dock inte perfekta. De har flera nackdelar:

  • Sådana konstruktioner är inte särskilt motståndskraftiga mot ogynnsamma miljöförhållanden. Med tiden kommer regn att orsaka fukt i träet, och den aggressiva effekten av solljus kommer att leda till uttorkning och sprickor på materialet.
  • Träramar måste behandlas regelbundet med speciella impregneringar. De förlänger livslängden och bibehåller ett attraktivt utseende. Inte alla människor är redo att regelbundet ge sådan vård, så många vägrar träkonstruktioner.
  • Med tiden kommer träet i ramarna att åldras. Detta manifesterar sig i form av blekning, torrhet och sprickbildning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Inglasning med träramar kan installeras på vilken balkong eller loggia som helst. Ett undantag kan endast vara de lokaler som är i förfall och kräver allvarliga reparationer.

Sådana element passar perfekt in i många inredningsstilar. Idag förvandlar lägenhetsägare alltmer sina balkonger till funktionella rum, så allt i dem ska vara vackert och mysigt.

Bild
Bild

Ofta kombineras en balkong med ett kök eller vardagsrum. Detta resulterar i ett mycket stort och ledigt utrymme som kan användas produktivt. Ibland i balkongrummet skapar ägarna studierum, små gym eller rekreationsområden. Träfönster ser enkelt ut i alla versioner.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att installera sådana fönsterramar om du bor i ett torrt och varmt område . Dessa yttre faktorer kommer snabbt att förstöra materialet och beröva det dess tidigare attraktionskraft. Med tiden, när du öppnar / stänger, kommer främmande ljud och klick att börja dyka upp. Träet kommer gradvis att torka ut och försämras.

Glasrutor

Om du har bestämt dig för ramarnas material är det värt att bestämma vilken typ av glas du behöver. Allt beror på hur och för vad du ska använda ditt balkongblock. Om du planerar att använda det året runt och vill utrusta ett fullvärdigt rum på det, är det bättre att välja varmglasning. Om du bara behöver fönster för att skydda rummet mot vind, snö och regn, kan du klara dig med billigare - kallt glas.

Det är värt att ta isär allt i ordning

Bild
Bild

Med kallglasering installeras vanliga träramar med enda glas . Dess tjocklek kan vara olika - från 4 till 6 mm. På de platser där glaspärlorna är sammanfogade, förseglas alltid glaset och ramen på ett tillförlitligt sätt. Denna typ av inglasning syftar till att skydda balkongrummet från gatustoft, regn, snö. Värme behålls dock inte i sådana områden.

På kalla balkonger kan du använda olika värmare. De kan läggas till väggar och golv. Det är dock osannolikt att sådan utrustning värmer rummet i kallt väder.

Många ägare tar med olika värmeenheter och bärbara värmare till sådana balkonger. Men även de kommer inte att ge bekväma förutsättningar för en längre vistelse på vintern eller hösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varmt glas, som ger ett dubbelglasfönster, har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper . Sådana mönster är mer praktiska, men dyrare. Med sådan inglasning kommer balkongen att vara varm när som helst på året.

Ofta förvandlar ägarna till sådana balkongrum dem till mysiga rekreationsområden, vinterträdgårdar eller små verkstäder. Sådana omvandlingar är inte möjliga i ett kallglaserat rum.

Om det finns ett system med "varma golv" på en sådan balkons territorium, det finns ytterligare värmeenheter, så kanske du inte märker att det finns en minus temperatur utanför fönstret och en snöstorm ylar.

Bild
Bild

Det finns dock en nackdel med sådana glasrutor. Under den varma sommarsäsongen kommer balkongen att värmas upp mycket snabbt, och det blir varmt och täppt på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av balkongglas bör behandlas mycket seriöst och ansvarsfullt. Inte bara utseendet på ditt hem beror på detta, utan också dess funktion:

  • Först måste du bestämma hur du ska använda balkongrummet. Valet av typ av inglasning (kallt eller varmt) beror på detta.
  • Välj ramar som harmoniskt passar in i den övergripande interiören i din lägenhet i färg och nyans.
  • Se till att kvaliteten på materialen. Träet ska vara fritt från sprickor, flis, repor och andra defekter. Om ramarna är bleka och ser gamla ut ska de inte installeras eftersom de kan ha dålig kvalitet.
  • Beställ inglasning från välkända företag i din stad, vars tjänster efterfrågas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongberedning

Även en oerfaren person som är långt ifrån konstruktion kan engagera sig i installationen av träfönsterkonstruktioner. För att göra detta måste du känna till grunderna för att installera glas och förbereda balkongen, liksom strukturerna själva.

  • Först måste du ta bort allt onödigt från balkongrummet. Ingenting bör störa demontering av gamla ramar och installation av nya.
  • Se till att balkongblocket är säkert. Undersök den för sprickor eller andra allvarliga defekter. Det rekommenderas inte att fortsätta med installationen av glasrutor tills du löser sådana problem.
  • Tidigare är det nödvändigt att få glas från de nya dörrarna. Detta är nödvändigt för enklare och säkrare installation. Glasstrukturerna är tunga och du kan bryta eller skada dem i processen.
  • Med en konventionell spikare måste du demontera de gamla ramarna. Experter rekommenderar att demonteringsarbeten uteslutande utförs i konstruktionsplanet. Detta beror på att de krafter som appliceras över parapet helt enkelt kan förstöra den.
Bild
Bild
  • Efter att de gamla ramarna har tagits bort är det nödvändigt att rengöra fästelementets yta ovanifrån och underifrån. Om det behövs bör parapet repareras. Detta kan göras med konventionell cementbruk. Alternativt kan du helt enkelt placera ett träblock ovanpå den gamla parapeten.
  • På sidodelarna kan stödstolpar av metallhörn installeras. En sådan detalj kan göra hela strukturen mer stel och hållbar.
  • Det är nödvändigt att göra alla mätningar av fönsterkarmarna. Försök att göra detta mycket noggrant för att undvika misstag. Idag erbjuder många företag sina mättjänster. Det rekommenderas att kontakta dem om du inte är säker på att dina handlingar är riktiga eller är rädda för att göra ett misstag.
  • Efter en så enkel förberedelse kan du gå vidare till installationen av glasrutor. Du kan göra det själv eller överlåta arbetet till proffsen från fönsterföretaget.

Rekommenderad: