Räcken På Balkongen (35 Bilder): Träräcken På Loggian Av Metall, Trä

Innehållsförteckning:

Video: Räcken På Balkongen (35 Bilder): Träräcken På Loggian Av Metall, Trä

Video: Räcken På Balkongen (35 Bilder): Träräcken På Loggian Av Metall, Trä
Video: Hur gör snickaren - Räcken spjälor 2024, April
Räcken På Balkongen (35 Bilder): Träräcken På Loggian Av Metall, Trä
Räcken På Balkongen (35 Bilder): Träräcken På Loggian Av Metall, Trä
Anonim

Räcken på balkonger behövs inte bara för att förhindra att människor faller, utan också för att ge fasaden ett vackert och harmoniskt utseende. Dessa viktiga delar finns i olika material och utföranden. Innan direkt installation påbörjas är det nödvändigt att studera funktioner och egenskaper hos alla typer av räcken och hur man installerar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Balkongblocket, utrustat med vackra räcken, kan effektivt ändra husets utseende eller göra det mer komplett. Med hjälp av väl valda detaljer som passar den övergripande ensemblen kan du betona fasadens stil.

Bild
Bild

Moderna företag erbjuder hem- och lägenhetsägare alternativ gjorda av olika material. Varje enskild kopia har sina egna egenskaper och särdrag.

Det är omöjligt att inte nämna säkerheten för balkongräcken. De kan skydda en person från ett oavsiktligt fall . Denna positiva egenskap gäller särskilt om ett litet barn bor i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många använder räcken som bas för blomkrukor eller snygga planteringar med frodiga hängande växter . Så med hjälp av dessa element kan du skapa en mycket känslig inredning i fransk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns balkongräcken i en mängd olika utföranden. Det kan vara tidlösa klassiker med raka linjer och minimalistisk utförande eller lyxig barock med sina fascinerande linjer och vävar. Valet av lämpligt alternativ beror på husets övergripande utseende och stil, liksom ägarnas smakpreferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan installera dessa delar själv. För att göra detta måste du bekanta dig med grunderna i sådant arbete. Om tvivel gnager på dig och du inte är säker på dina möjligheter är det bättre att kontakta professionella installatörer.

Högkvalitativa och hållbara räcken är gjorda av hållbara material som inte utsätts för korrosion och mekaniska skador.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Balkongräcken är svetsade, smidda eller kombinerade (blandade). Låt oss överväga dem mer detaljerat.

De mest tillgängliga och vanliga är svetsade strukturer . De skiljer sig inte åt i elegant design och har oftare enkla mönster av geometriska former. Men med tiden har räcken med sådana konstruktioner genomgått många förändringar. De dekorativa elementen i dem har blivit mer komplexa och sofistikerade, så idag kan du hämta inte bara en lakonisk, utan också en originalversion. Svetsade staket är inte på något sätt sämre än andra typer av strukturer. Deras främsta fördel är hållbarhet. Om du utrustar territoriet med en parapet av högkvalitativt material, kommer det att vara minst femtio år.

Bild
Bild

Smidda strukturer har ett fantastiskt utseende . Sådana balkongräcken har högt konstnärligt värde. De är gjorda av erfarna hantverkare som närmar sig sitt arbete på ett kreativt sätt och som ett resultat får de räcken i olika stilar. Till exempel är ett staket i gotisk stil utrustat med en shamrock och fyrbladiga rosetter. Den bysantinska stilen åtföljs av invecklade detaljer och graciösa blommiga ornament. Lekfulla staket i rysk stil har vackra mönster i folkstilen. Renässansledaren har spiraldetaljer, druvklasar och eleganta blomknoppar. Den oöverträffade barockstilen har lockar och blomkorgar. Räcken i rokokostil har asymmetriska element, utspädda med omfattande blomsterarrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen populära staket, som kombinerar flera olika stilar på en gång . Det är värt att nämna den spektakulära franska utsikten över balkongräcket. I gamla dagar installerades sådana räcken framför dörrarna utifrån. Närvaron av ett fritt område var också tillåtet, men det var mycket litet. Med tiden har sådana konstruktioner förändrats och nu kombineras de med eleganta golv till tak-glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med franska stängsel är dess anmärkningsvärda utseende. Det låter dig överge yttre beklädnad och ytterligare isolering av den nedre delen av balkongblocket.

Installationen av sådana strukturer tar inte mycket tid, särskilt om du anförtror installationen till proffs. Om mindre än 4 timmar är allt klart.

Bild
Bild

Material (redigera)

Råvaror för tillverkning av balkongräcken bör vara så tillförlitliga och motståndskraftiga mot ogynnsamma miljöförhållanden som möjligt. Låt oss titta närmare på de vanligaste materialen som används vid tillverkning av slitstarka och hållbara staket.

De vanligaste räcken är metall . Till exempel har rostfritt stål ett harmoniskt utseende. Med hjälp av en sådan detalj kan du skapa en harmonisk och intressant design.

Starka brystningar av detta material kan vara ihåliga, blåsta eller i ett stycke. Räckesdelen kan vara rektangulär eller fyrkantig. Formen kan också vara väldigt olika: linjer kan vara strikta och raka eller graciösa och böjda.

Rostfritt stål är inte rädd för dåliga väderförhållanden och extrema temperaturer. Det behåller sitt attraktiva utseende länge. Räcken av detta material ser snygga ut, även om de inte behandlas med dekorativa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staket av sten och tegel är massiva och mycket motståndskraftiga . Installationen av sådana strukturer är svår, men slutresultatet är värt det. Innan du installerar tegelräcken måste du se till att golvet tål en allvarlig belastning.

Stenen kan vara naturlig eller konstgjord. Till exempel kan element av betongbruk med speciella tillsatser skryta med utmärkt utseende och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räcken kan också vara av glas och plast . Om du bestämmer dig för att dekorera balkongen med glasräcken, rekommenderas det att välja alternativ med endast härdat glas, eftersom de är mer hållbara.

I sådana produkter kan insatser av rostfritt stål finnas. Utåt kommer de att se bräckliga och viktlösa ut, men detta kommer inte att påverka deras styrka på något sätt. Ledstänger av plast är billiga. Men de måste fästas på en robust metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träräcken är vanliga idag . De kan vara närvarande inte bara i träbyggnader, utan också i tegelbyggnader. Det bör noteras att sådana räcken inte är särskilt praktiska och hållbara.

Trädet tolererar inte temperaturförändringar och andra ogynnsamma miljöfaktorer. Det är föremål för förfall, och olika parasiter hittar ofta sin tillflykt till det. Om du bestämmer dig för att utrusta din balkong med ett sådant staket, bör du fylla på ytterligare medel och impregneringar för träbearbetning.

Bild
Bild

Urvalstips

Om det tekniska tillståndet på din balkong gör att du kan installera räcken, bör lämpliga detaljer väljas i enlighet med byggnadens allmänna stil.

Bild
Bild

Om ditt hus är för gammalt, rekommenderas det inte att vända sig till alltför tunga strukturer, eftersom de kan orsaka betydande skador på golven.

Var uppmärksam på räcket. Det bör inte vara lägre än 1 - 1, 2 m.

Det bör inte vara mer än 12 cm mellan de vertikala lamellerna.

Bild
Bild

Om det finns ett barn i huset, är det bättre att vända sig till det högre räcket.

Högkvalitativa och pålitliga staket måste enkelt klara tunga belastningar. Detta gäller inte bara människors vikt, utan också vindarna som verkar på strukturen utifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrosion och andra liknande skador ska inte synas på ledstångens yta.

Om du bestämmer dig för att dekorera en balkong eller loggia med ett staket med konstnärligt smide, är det bättre att vägra alternativ med skarpa detaljer.

Bild
Bild

DIY -installation

Hur räcken monteras påverkas av materialet. Det enda som förblir oförändrat är att det måste finnas en solid grund under vilket staket som helst. Det kan göras genom att fästa en metallprofil med stor sektion på betonggolvets ytterkant. Dessa strukturer fästs med ankarbultar.

Den övre delen av sidoräckena installeras också med ankarbultar. Inledningsvis är det nödvändigt att montera staketet från ena kanten och följa vidare längs golvets omkrets. De vertikala stolparna fästs och fixeras först, varefter själva räcket installeras.

Det sista steget blir att sy staketets väggar. Detta är nödvändigt för installation av prefabricerade räcken av trä eller rostfritt stål.

Hur du installerar räcket på balkongen själv, se videon nedan för mer information

Om du köpte en smidd parapet måste du installera den annorlunda. Sådana exemplar är strukturer i ett stycke, så de svetsas ofta till en stark metallprofil eller fästs på den med hjälp av bultar.

Sidoelement fästs på byggnaden genom inbäddningar, till vilka räcken är svetsade eller skruvade.

Hur du installerar smidda staket, se videon nedan

Intressanta designlösningar

Låt oss titta närmare på flera vackra och attraktiva balkongrum, kompletterade med räcken

En elegant balkong i en byggnad klar med vit gips kan dekoreras med ett svart smidd staket med sten- eller tegelsidor, också behandlade med ljusa beläggningar. Små gatulampor i svart i retrostil kommer att se harmoniska ut mot en sådan bakgrund

Bild
Bild

En liten öppen balkong kan dekoreras med enkla svarta rostfria räcken. De kommer att kombineras med väggar i en lugn beige färg och inglasning med vita plastramar. Ensemblen kommer att visa sig vara snygg och diskret

Bild
Bild

Träräcken kommer att se mycket imponerande ut på en liten balkong med höga och smala fönster, liksom trästommar mot vita eller krämiga väggar

Bild
Bild

Mot bakgrund av röda och gula tegelstenar ser svarta smidda räcken med konvexa sektioner bra ut. De kan kompletteras med blomkrukor eller krukor med färgglada växter

Rekommenderad: