Plastdörr Till Balkongen (73 Bilder): Handtagskal För En Balkongdörr

Innehållsförteckning:

Video: Plastdörr Till Balkongen (73 Bilder): Handtagskal För En Balkongdörr

Video: Plastdörr Till Balkongen (73 Bilder): Handtagskal För En Balkongdörr
Video: Hur du underhåller din altandörr 2024, April
Plastdörr Till Balkongen (73 Bilder): Handtagskal För En Balkongdörr
Plastdörr Till Balkongen (73 Bilder): Handtagskal För En Balkongdörr
Anonim

Balkongdörrar av plast hör till de mest utbredda och efterfrågade. De har ett antal fördelar som dagens konsumenter värderar dem för. Plastdörrar gör rum mer bekväma och ljudisolerade, men det finns några nyanser i dem som ägarna till sådana strukturer bör vara medvetna om.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Särdrag

Sådana dörrar är traditionella stängselsteg som separerar vardagsrum mellan sig och balkongen (eller loggian). Idag, i det senare fallet, är sådana strukturer oftast monterade tillsammans med ett fönster. Typ av inglasning kan vara absolut vilken som helst.

Det är värt att notera de utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaperna hos plastdörrar. Det är för dessa fastigheter som de är älskade av ägarna som har kallt balkongglas, vilket inte håller värmen i rummet och inte skyddar vardagsrummet från gatubuller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Sådana balkongelement består av flera funktionella delar. Dessa inkluderar:

  • starka ramar av PVC -profiler. De ansluter speciella fästelement till varandra;
  • gångjärn, utan vilka hela strukturen inte öppnas och stängs korrekt;
  • skärmar, som monteras enligt samma princip som dörrkarmen;
  • handtag och spärrar. De är nödvändiga för enkel öppning och stängning av plastdörrar.
  • tätningsmedel av hög kvalitet. En sådan komponent behövs för att åstadkomma ytterligare täthet hos det slutna fönstret.
  • tvåglasfönster, som är inbyggt i själva dörren.

Ofta är plastdörrsmodeller utrustade med ytterligare element som gör dem mer funktionella och lättare att använda. Det kan vara proppar, hydrauliska eller mekaniska sensorer etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr kräver balkong balkongdörrar ofta ytterligare justeringar och reparationer. Vilken som helst av mekanismerna kan misslyckas. För att åtgärda dem kan du kontakta en specialist eller försöka åtgärda problemet själv.

Bild
Bild

Det bör noteras att plastdörrar av hög kvalitet har ett snyggt och attraktivt utseende. De ser neutrala ut i rummet och sticker inte ut från den allmänna stilen, med en nyckfull vit färg som är i harmoni med nästan alla nyanser i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Plastdörrar kräver inget särskilt underhåll. Du behöver bara övervaka hälsan hos alla mekanismer och behandla dem noggrant. De rengörs enkelt från smuts och damm, för detta behöver du inte fylla på speciella föreningar - vanliga tvättmedel är ganska lämpliga. Även envisa fläckar kan enkelt tas bort från plastytan.

Det rekommenderas att behandla dessa produkter noggrant . Gör inte plötsliga rörelser och ryck när du öppnar dörren, slå inte den i stort. Sådan drift kan leda till deformationer av dörren och karm, samt till funktionsstörningar vid drift av olika mekanismer. Problem kanske inte uppstår omedelbart, men efter ett tag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av pennor

I balkongdörrar av hög kvalitet kan olika handtag finnas. Varje typ har sin egen öppnings- / stängningsmekanism.

Separata stationära och mobila, samt ensidiga eller dubbelsidiga alternativ. Bekväma skalhandtag har varit mycket efterfrågade den senaste tiden. Låt oss överväga alla ovanstående alternativ mer detaljerat.

Bild
Bild

Traditionella stationära handtag är inte utrustade med funktionella delar som lås eller spärr . Sådana alternativ kan bara användas för att öppna dörren eller öppna den något.

Det finns tre typer av stationära balkongdörrhandtag:

  • En av de vanligaste är klammerhandtag. De är stora i storlek, vilket gör dem mycket enkla att använda. Men sådana delar är oftare utrustade med plastalternativ på sjukhus eller kontorsbyggnader. För detta bruk kallades de kontorspennor. I en mysig interiör kommer sådana små saker inte att se väldigt harmoniska ut.
  • Ett annat alternativ för ett stationärt handtag är en modell som kallas ett skal. Annars kallas det också rökarens handtag. En sådan detalj är installerad på utsidan av plastdörren. Detta alternativ är idealiskt för en familj med barn: små kan enkelt ta sig ut från balkongen på egen hand genom att öppna dörren inifrån.
  • Kronbladshandtaget (annars - det falska handtaget) har samma egenskaper som skalet, men har en något annan form. Liknande element är tillverkade av hållbar plast.
  • Ensidiga handtag med skjutmekanism är idealiska för att komplettera balkongdörrar. De låser rummet med en liten spärr som bara finns på ena sidan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns fall där det finns inbyggda handtag med speciella spärrar och lås med nycklar. Modeller mot inbrott är mycket populära. Sådana delar har utmärkta prestandaegenskaper. Till exempel är de ventilerade och mikroventilerade. Liknande egenskaper finns i plastfönsterhandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bekväma dubbelsidiga handtag är mycket populära idag. De kan installeras i både balkong- och terrassdörrsmodeller. Utsidan av dessa handtag är smal.

Om din lägenhet ligger på bottenvåningen är en annan typ av dörrhandtag perfekt för dig - en modell med lås. Ett sådant element är ett av de mest effektiva för att skydda lokalerna från inkräktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer rätt balkongdörr, överväg några enkla tips som gör att du kan få den perfekta för ditt hem

  1. Populära klassiska dörrar (glasad ovansida och plastbotten) är lämpliga för alla balkonger och interiörer. I sådana modeller finns det oftast en tröskel som behövs för en bekvämare utgång till balkongen, men du kan enkelt vägra denna del om det stör dig på något sätt.
  2. Om du vill vända dig till ett mer originellt och kreativt alternativ, bör du titta närmare på balkongdörren, där den nedre delen också är gjord av glas. Sådana element ser väldigt intressanta ut och dekorerar interiörer i många stilar, men man bör komma ihåg att sådana modeller bara verkar utåt lätta - på grund av den stora glasenheten är de tunga.
  3. Det rekommenderas inte att köpa blinda plastdörrar som inte har glasinsatser. Sådana alternativ ser harmoniska ut bara i offentliga utrymmen. För en vanlig balkong i en lägenhet är endast en dörr med helglas eller glas med en halv lämplig.
  4. Ta greppvalet på allvar. De måste inte bara vara användbara och funktionella, utan också enkla att använda. Sådana delar är tillverkade inte bara av plast, utan också av metall. Valet av det perfekta alternativet beror på ägarnas personliga preferenser.
  5. Efter installationsarbetet måste du se till att alla konstruktioner fungerar som de ska. Dörren ska öppnas utan problem. Främmande buller (sprakande, skramlande eller skramlande) bör saknas.
  6. Det rekommenderas att endast kontakta betrodda företag som har ett gott rykte i din hemstad. Plastdörrar är billiga, så det är inte värt att spara och välja ett alltför billigt alternativ, eftersom det kan visa sig vara av låg kvalitet och kortlivad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ofta problem

Balkongdörrar av plast är utsatta för olika typer av fel. Många av dem kan lösas på egen hand, men det finns situationer när du inte kan klara dig utan hjälp av specialister.

  • Ofta sjunker balkongdörrar en tid efter installationen. De börjar hålla fast vid plasttröskeln och gör ett obehagligt ljud. Som regel uppstår en sådan defekt på grund av konstruktionens tunga vikt och dess förskjutning åt sidan.
  • Ibland börjar handtagen dingla. Detta problem kan uppstå om dörren öppnas och stängs för ofta.
  • Med tiden kan du märka att dörren stängs dåligt och tätt. Vid sådana ögonblick pressas skärmarna svagt mot ramen, vilket leder till att drag kommer in i rummet. En sådan defekt kan uppstå på grund av en sned dörr eller ett felaktigt handtag.
  • Ofta, i plastdörrar, flyttas skärmarna åt sidan. Delen börjar röra i mitten av ramen. Sådana konsekvenser uppstår när slingorna försvagas. De behöver bara justeras och dras åt.
  • Det finns tillfällen då skärmarna förskjuts på grund av extrema temperaturer, vilket kan skada strukturen om balkongen inte är isolerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Många problem i samband med felaktig användning av balkongdörrar kan lösas på egen hand.

Mycket ofta hakar balkongdörrar på grund av dåligt justerade gångjärn. För arbete relaterat till en sådan defekt behöver du inte vara professionell i reparationsfrågor. Låt oss titta på reparationsprocessen med ett liknande exempel.

Till att börja med bör du fylla på följande nödvändiga enheter:

  • sexhörning;
  • stjärnskruvmejsel
  • platt skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparera

Dörren kan justeras horisontellt eller vertikalt.

För den första metoden bör du följa följande steg-för-steg-instruktioner:

  1. Det är nödvändigt att öppna dörren bredare i svängläget.
  2. En skruv skruvas fast nära det övre gångjärnet i skärmens änddel. Den måste vridas medurs 2-3 gånger med en sexkant.
  3. Därefter måste du ta bort pluggarna som täcker hålen som leder till de övre skruvarna.
  4. Slutligen vrider du alla skruvar medsols.
  5. Nu måste du kontrollera om balkongdörren stängs och öppnas fritt. Du bör dra åt skruvarna igen om du inte är nöjd med resultatet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på processen för vertikal justering av en plastdörr:

  • Dörren måste först lyftas till ett plant läge. I botten hittar du en skruv. Den ligger längs dörraxeln.
  • Skruvarna är ofta täckta med pluggar. Om det finns en i din dörr, bör den tas bort. Detta måste göras mycket noggrant och noggrant.
  • Om du vrider skruven medurs måste dörren höjas något. Om du gör det moturs bör det utelämnas.
Bild
Bild

Du kan också självständigt justera trycket på plastdörren och handtaget.

Om du vill dra åt handtaget måste du göra följande:

  • Plastkåpan måste vridas i rät vinkel. Men var mycket försiktig så att du inte skadar strukturen.
  • Under locket hittar du monteringsskruvarna. De måste skärpas.

Om handtaget vrider sig dåligt och gnisslar kan du helt enkelt smörja in låset. Detta görs med hjälp av specialverktyg och material som inte innehåller hartser och olika syror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om handtaget är trasigt helt, är det värt att köpa en ny del för en balkongdörr av plast. Först måste du ta bort det skadade handtaget genom att skruva loss bultarna. Efter det, i stället för det gamla elementet, kan du installera ett nytt tätt.

Rekommenderad: