Varmt Golv På Balkongen (77 Bilder): Trä Och Laminat, Hur Man Höjer Det På Stockarna, Vilket är Bättre På Loggia Elektrisk Eller Vatten än Att Täcka

Innehållsförteckning:

Video: Varmt Golv På Balkongen (77 Bilder): Trä Och Laminat, Hur Man Höjer Det På Stockarna, Vilket är Bättre På Loggia Elektrisk Eller Vatten än Att Täcka

Video: Varmt Golv På Balkongen (77 Bilder): Trä Och Laminat, Hur Man Höjer Det På Stockarna, Vilket är Bättre På Loggia Elektrisk Eller Vatten än Att Täcka
Video: Lägga Golv - 5 TIPS till dig som ska Lägga Nytt Klickgolv (Nybörjartips) 2024, April
Varmt Golv På Balkongen (77 Bilder): Trä Och Laminat, Hur Man Höjer Det På Stockarna, Vilket är Bättre På Loggia Elektrisk Eller Vatten än Att Täcka
Varmt Golv På Balkongen (77 Bilder): Trä Och Laminat, Hur Man Höjer Det På Stockarna, Vilket är Bättre På Loggia Elektrisk Eller Vatten än Att Täcka
Anonim

Nyligen har frågan om att hålla värmen i våra lägenheter för många människor blivit mycket akut på grund av inte bara höjningen av kostnaden för elavgifter, utan också förbättringen av energieffektiviteten i deras hem, liksom önskan att spara pengar. Eftersom de flesta husen byggdes under sovjettiden är det klart att deras energieffektivitet, liksom värmelagring, är låg. Denna fråga kommer att vara särskilt viktig i samband med balkongen.

Många idag vill göra det till bostäder. Och här kan du helt enkelt inte klara dig utan ett sådant fenomen som ett varmt golv .… Utan det är den maximala temperaturen som kan uppnås 15 grader, vilket inte uppfyller kriterierna för ett bostadsutrymme. Alla golvvärme på balkongen arbetar enligt principen om en elektrisk värmedyna. Golvvärme på balkongen är förbjudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att skapa sådana golv på balkongen har sina fördelar och nackdelar. Varmt golv förknippas med komfort. Att gå på ett kallt golv är inte bara obehagligt, det kan också orsaka förkylning. Men varma golv gör att du helt kan värma upp rummet.

Den andra fördelen är möjligheten att bygga ut ditt eget hem genom att lägga till bostadsyta . Så snart ägaren har installerat ett varmt golv på balkongen kan han stilisera det som ett arbetsrum, vardagsrum eller matplats. Men utan ett varmt golv kan en balkong bara vara ett förråd eller ett lager.

Bild
Bild

En annan fördel är en liten elbesparing, eftersom golvvärme använder mindre energi än befintliga värmare av olika slag .… Och detta kommer att vara mycket viktigt på vintern, med tanke på de ganska höga nyttjandegraderna, och kommer också att vara ett utmärkt steg mot förbättrad energieffektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu prata om nackdelarna med denna typ av uppvärmning. Den första nackdelen skulle vara den långa installationen . För att utrusta en balkong med ett värmeisolerat golv bör du spendera mycket tid och ansträngning. Oavsett hur ojämnt golvet på balkongen är måste det rengöras, jämnas ut, installeras, justeras och isoleras. Det tar också mycket tid att välja en beläggning av hög kvalitet, som kommer att ligga ovanför det varma golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra nackdelen blir betydande kontantkostnader

Bild
Bild

Den sista betydande nackdelen är deformation .… Denna nackdel kan uppstå när golvvärmesystemet är felaktigt installerat eller med kränkningar. I detta fall kan golvbeläggningen snabbt misslyckas och deformera andra delar av utrymmet. Det är därför installationen av golvgolv bör lutas uteslutande av erfarna proffs.

Bild
Bild

Typer av varma golv

Som redan nämnts kan golvvärme göras på grundval av flera tekniker:

  • Elektrisk;
  • Vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett elektriskt varmt fält kan det vara:

  • Med kabelsystem;
  • Baserat på mattor;
  • Infraröd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första kategorin är den enklaste . Denna typ av uppvärmning fungerar bra med laminatgolv. I detta system är värmeelementet en tråd. För bekväm drift av systemet behöver du en spänning på cirka 150 watt per kvadratmeter. Efter att tråden har lagts utförs avjämningen med hjälp av cement, och efter härdning läggs beläggningen på golvet.

Bild
Bild

En sådan mekanism har också nackdelar, vars huvudsakliga är behovet av att tillhandahålla vattentätning av balkongplattan. Detta innebär en höjning av golvnivån på balkongen med cirka 12-15 centimeter. Och när man kommer in i lokalerna kan det vara obehagligt.

Bild
Bild

Nackdelen är att sliparna skapar ytterligare påfrestningar på själva plattan, vilket kan vara avgörande för gamla byggnader. Dessutom kan golvet användas tidigast efter 4 veckor. Detta är nödvändigt så att underlaget är helt fruset. Annars börjar allt försämras mycket snabbt och ganska snart måste allt göras igen.

Bild
Bild

Om vi pratar om infraröda golv, så kommer denna typ att vara en utmärkt lösning för små rum . Fördelen är att den kan användas tillsammans med alla golvbeläggningar, inklusive matta och laminat. Funktionsprincipen är att avge infraröda vågor som ligger inom ett visst område. I detta fall är värmeelementet tillverkat av remsor med kolpasta, anslutna med lavsan. Pastan är baserad på en blandning av bly och vissa tillsatser. Ledaren för elektricitet är en koppartråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om värmemattor, är de gjorda i form av ett nät med en fast kabel inuti, genom vilken elektricitet överförs . Dess ven kan skapas av olika material. Huvudkriteriet är det höga motståndet hos detta material. Om golven är isolerade med mattor behövs inte vattentätning. Nätet är oftast cirka 50 centimeter brett. Du behöver bara rulla ut det och installera topplacken. Om plattor väljs som golv kan mattorna sättas i en speciell komposition. Då är det inte nödvändigt att göra något med balkonggolvet, och du kan använda strukturen på 7 dagar. Det är också väldigt enkelt att använda ett så varmt golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vattenuppvärmda golv uppstår uppvärmning på grund av närvaron av en radiator, som är belägen i en betongbeläggning . Enligt många experter är detta uppvärmningsalternativ det bästa för en balkong. Bara det är förbjudet enligt lag. Denna design har en låg kostnad, mångsidighet och enkelhet.

Bild
Bild

Isoleringsmaterial

Det är helt enkelt omöjligt att göra ett varmt golv på balkongen utan isolering. Men vad är det bästa sättet att använda det? Experter föreslår att du använder följande material för värmeisolering:

  • Penoplex;
  • Frigolit och material från det;
  • Penofol;
  • Mineralull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om penolex, så skiljer det sig från andra genom sin mycket höga kostnad. Men dess egenskaper är också ganska bra - det tillåter inte ljud, ånga och motstår också perfekt fysisk och kemisk skada . Det är också enkelt att installera. Det enda som avskräcker många från att använda det är det mycket höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Penofol är en komposition som är en kombination av polyetenskum och folie . Materialet behåller inte bara värmen väl, utan har också goda värmeisolerande egenskaper och absorberar också bra ljud. Penofol kan vara av två typer:

  • Ensidig;
  • Dubbelsidigt.

Oftast används detta isoleringsmaterial i privata hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit och andra liknande material är ett billigt substitut för ovanstående isolering . Det behåller värmen väl, vilket gör det till en ganska effektiv lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om mineralull anses det också vara ett effektivt isoleringsmaterial, eftersom det är lätt att använda och perfekt skyddar golvet från kylan . Den består av glasmaterial som först smälts, sedan dras, kyls och krossas. Nackdelen med materialet är dålig motståndskraft mot vatten och fukt, varför mineralull endast kan användas i samband med vattentätning.

Bild
Bild

Det finns många isoleringsmaterial på marknaden och urvalet måste utföras beroende på förhållandena vid varje specifik anläggning.

Bild
Bild

Hur ska man höja och jämna golvet?

Frågan om utjämning och höjning av golvet är ett viktigt förberedande skede när man skapar ett varmt golv . På ett ojämnt golv kommer hela strukturen att försämras mycket snabbt. Dess effektivitet kommer också att ifrågasättas. För att göra detta själv bör du först kontrollera plattan för olika typer av skador och oegentligheter, som elimineras genom att hälla cement och efterföljande utjämning. Detta kallas screed . Ibland måste du använda beslag för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt är att göra golvet på stockarna .… I det här fallet klarar sig vissa människor utan värmesystem alls. Tack vare användning av eftersläpningar stiger golvet med tio eller till och med tjugo centimeter och jämförs ofta till och med tröskelnivån. Sist men inte minst håller träet värmen väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationssteg

Installation av ett varmt golv är ganska enkelt och genomförs enligt följande. Vid behov planeras balkongplattan ut med armering och cement. Därefter utförs en screed, som gör att du kan minska golvet i rummet och på balkongen till en enda nivå. Om husägaren tänker kombinera lokaler kan du inte klara dig utan det. Under veckan kan ingenting göras på balkongen, eftersom screed måste torka.

Bild
Bild

Efter det börjar de lägga hydrobarriären, liksom ett lager av värmeisolering. Även en vanlig värmereflektor kan vara lämplig som den senare. Det återstår bara att lägga elsystemet eller rören. Allt här kommer att bero på den valda kategorin för det varma golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om att installera ett vattensystem, måste du först förstå hur mekanismen kommer att utföras - från en stigare eller från ett batteri. Om du vill spara pengar är det bättre att leverera från en radiator. Efter att allt förberedande arbete har utförts påbörjas installationen av rör. De är fixerade på speciella fästen eller mattor. Först bör du markera hur rören ska läggas. För att spara pengar är det bättre att stapla dem med en orm. Avståndet mellan rören bör vara lite mer än 20 centimeter. Efter märkning är det nödvändigt att fördela fästena, med hänsyn till böjningarna. För raka rör bör fästelementen placeras någonstans på ett avstånd av 60 centimeter, och där det finns böjningar blir avståndet mindre. Efter att rören har lagts återstår det helt enkelt att hälla avjämningen över strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på mer detaljerat hur installationen av ett vattenuppvärmt golv sker genom att titta på följande video:

Om det beslutades att göra ett elektriskt golv, blir allt ännu enklare. Ett värmeisolerande lager läggs på den förberedda screed, varefter tejpen för installation fästs. Därefter läggs mattor på detta lager, eller en sladd som leder ström. Nästa steg är att installera en termostat. Det är bäst att montera den på en vägg. Det återstår att fylla på golvet och golvet är klart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig om installationen av en elektrisk golvvärme baserad på mattor från videon nedan:

Hur täcker man ett varmt golv?

Av någon anledning ägnar många inte vederbörlig uppmärksamhet åt finishrock, men förgäves. Effektiviteten hos det varma golvet beror också på det, till viss del.

Bild
Bild

Om ägaren till lägenheten är intresserad av att spara, är det enklaste alternativet att helt enkelt måla golvet . Det ser bra ut, men det måste göras vartannat till vart tredje år. Alternativt kan du göra ett trägolv. I detta fall kommer belastningen på plattan att vara noll, men trädet måste uppfylla vissa parametrar. För att det ska hålla länge krävs vattentätning. Även om du vill kan du helt enkelt lacka det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är PVC -plattor . Den består av moduler som är lätta att montera och demontera. Det är lätt att rengöra och kommer inte att vara rädd för fukt. Det finns också i en mängd olika färger.

Bild
Bild

Någon använder en redan beprövad beläggning - självutjämnande golv … Det är estetiskt, ganska lätt att underhålla och kan hällas över alla typer av varma golv. Och det kommer att behålla sin integritet och ursprungliga utseende även med en liten temperaturskillnad. Men det är fortfarande bättre att isolera balkongen innan ett sådant golvbeläggning appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många föredrar, enligt den gamla traditionen, att lägga linoleum eller laminat, eller till och med plywood i allmänhet . Vad kan faktiskt vara enklare och mer ekonomiskt än att kasta en bit material och säkra det med golvlister? Om du letar efter praktiska egenskaper och vill spara pengar, är dessa alternativ något för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och om husägaren vill imponera på alla med sin originalitet, då skulle den bästa lösningen för honom vara ett glasgolv . I detta fall används ett mycket tjockt laminerat glas, som om det skadas inte går sönder i bitar. Det kommer att vara en utmärkt lösning på grund av dess värmeisoleringsegenskaper. Glasgolvet gör det möjligt att dela in rummet i kalla och varma områden. En annan fördel är möjligheten att kombinera med olika typer av täckning.

Bild
Bild

Inredning idéer

Du kan prata mycket och länge om idéer i inredningen på en balkong. Men det är viktigt att förstå att intressanta och framgångsrika lösningar i varje fall kommer att vara individuella, beroende på parametrarna på själva balkongen. Först och främst bör det komma ihåg att det är ett begränsat utrymme och ofta för begränsat, och därför bör dess design vara så funktionell som möjligt. Följande designtekniker kan användas:

  • Apparater ska vara lätta att bygga in och justera.
  • Om du bestämmer dig för att göra någon form av lådor och fack för verktyg, är det bäst att göra dem under taket;
  • Det är bättre att göra skåp upphängda och bord och hyllor så kompakta som möjligt;
  • Det är bättre att montera armaturerna över hela balkongens yta;
  • Det är bättre att använda persienner och gardiner än gardiner och gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongens dekorationsstil kan vara vad som helst, så länge ägaren gillar det och inte sticker ut för mycket från det allmänna designkonceptet i rummet.

Bild
Bild

Om du till exempel bestämmer att du ska lägga kakel på balkongen, är det bättre att använda klassiska designstilar. Till exempel kommer mörkbruna möbler att fungera bäst med pastellfärgade plattor. I det här fallet är det inte överflödigt att installera krukor med växter eller blommor i balkongens hörn eller små skiljeväggar med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att föredra ett trägolv, kommer balkongen att se bra ut i Provence eller lantlig stil. Dessutom kommer delikata rosa nyanser i den allmänna designen med standardparkettfärger att se inte mindre intressanta ut på grund av deras ovanliga kombination.

Bild
Bild

Om du är en anhängare av högteknologisk stil kan både kakel och laminat vara relevant i det här fallet. För bra belysning av den angivna typen av interiör kan du göra bakgrundsbelysningen över hela golvytan, eller så kan du använda tekniken för att placera ljuskällor i hörnen. Detta kommer också att göra det möjligt att skapa den optiska effekten av att öka arean på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant lösning kan också vara ett smulgummigolv. Beläggningen har alla nödvändiga kvaliteter och har inte heller en glideffekt. En viktig fördel är mångfalden av färger. Och originaliteten hos ett sådant golv är tydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har medel kan du göra golven till glas. De kan också delas in i temperatursektioner, som ser solida och vackra ut.

Rekommenderad: