Golv På Loggian (35 Bilder): Vad Man Ska Göra Med Egna Händer, Alternativ, Kakel

Innehållsförteckning:

Video: Golv På Loggian (35 Bilder): Vad Man Ska Göra Med Egna Händer, Alternativ, Kakel

Video: Golv På Loggian (35 Bilder): Vad Man Ska Göra Med Egna Händer, Alternativ, Kakel
Video: Hur du använder fog och fogar till golv och vägg. 2024, Mars
Golv På Loggian (35 Bilder): Vad Man Ska Göra Med Egna Händer, Alternativ, Kakel
Golv På Loggian (35 Bilder): Vad Man Ska Göra Med Egna Händer, Alternativ, Kakel
Anonim

Genom att ordna balkongen själv kan du avsevärt spara pengar och väcka dina designidéer till liv. Först måste du tänka på hur du gör golvet på loggian. Var och en av metoderna för efterbehandling har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Material, deras fördelar och nackdelar

En balkong finns i layouten för de flesta moderna lägenheter. Men i gamla byggnader är loggier ofta inte inglasade och inte isolerade. För att göra ett rum till ett vardagsrum eller göra det till ett separat rum måste du renovera balkongen. Det gäller inte bara att ändra sitt visuella utseende och ändra interiören, utan också för att lägga ett nytt golv.

Bild
Bild

Balkongen kan användas som ett extra rum, göra en arbetsplats där, utrusta en liten trädgård eller en sommar matsal. I detta fall måste loggian isoleras innan golvet läggs. Detta kan göras på flera sätt.

Följande värmeisoleringsmaterial används:

  • Mineralull. Det bästa alternativet skulle vara basalt.
  • Expanderad polystyren. Panel med mått 1000x2000 mm.
  • Penoplex. Platta med mått 1200x600x30 mm.
  • Penofon. Självhäftande tejp bör köpas med materialet.
  • Expanderad lera. Används för positionering mellan lag.
  • "Torr avjämning". En uppsättning återfyllnings- och MDF -skivor, placerade som ett översta lager.

Tillsammans med värmare måste du dessutom köpa polyuretanskum och en ångspärrfilm (membran) för att ta bort eventuella luckor mellan blocken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan golvbeläggningen installeras är det nödvändigt att jämna ut basen så att materialet ligger bättre och inte misslyckas i förväg . För dessa ändamål används ofta plywood: denna metod är en av de enklaste och billigaste. Det finns också speciella självutjämnande föreningar som används som bas för självutjämnande golv.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för grovbearbetning är slipning (sandcementbeläggning) . De används för att stelna ytan och förbättra golvets värmeupptagning. En utjämningspolymerkomposition appliceras på golvet, sedan läggs golvet. I vissa fall är det tillåtet att göra lagret inte för jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika material används för att täcka golvet. Låt oss prata mer detaljerat om dem.

Färga

Det billigaste alternativet. Lämplig för kosmetiska reparationer när loggian inte är planerad att användas som bostadsyta, eftersom ytan i detta fall inte är jämn och inte isolerad. Fördelen med att måla golvet är mångfalden av färger och nyanser, enkelheten i proceduren.

Bild
Bild

Keramikplatta

Materialet är motståndskraftigt mot ogynnsamma väderförhållanden: det är inte rädd för fukt, liksom snö, vind, plötsliga temperaturförändringar. Keramik ser ut på öppna och stängda balkonger. Det finns flera typer av plattor. Experter rekommenderar att man föredrar material med en grov yta. Den glider inte, inga defekter kvarstår på den.

Bild
Bild

Innan ett sådant golv installeras måste ytan jämnas med en cementförening. Om det behövs kan du höja basens nivå. Fördelen med materialet är hastigheten på installationen.

Terrassbräda

Modern golvtyp, kännetecknad av hög motståndskraft mot yttre påverkan och hållbarhet. På grund av sin styrka är den lämplig för installation på öppna balkonger. Innan terrassbrädorna installeras höjs basen; för att justera materialen används speciella fästelement som medföljer i satsen.

Ett brett utbud av färger och texturer gör att du kan välja material för vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trägolv

Det vanligaste sättet att avsluta golvet på en loggia. Träet är slitstarkt, slitstarkt och du kan installera det själv. Läggning utförs på stockar eller eftersläpande låda. Den senare är en låda som ligger längs omkretsen av loggian.

Ett sådant golv, tillverkat i naturliga nyanser, passar bra in i vilken inredning som helst. Träväggar kan läggas till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linoleum

Lämplig i fallet när utjämningen av den grova basen av loggian utförs med hjälp av plywood. Detta är ett av de mest budgetalternativ för att avsluta golvet på loggian. Materialet är relativt billigt och har goda prestandaegenskaper. Ytan är lätt att rengöra och lätt att rengöra och lämnar nästan inga repor eller fläckar.

Tack vare olika färger kan du välja linoleum som imiterar parkett, dekorerat med mönster eller geometriska former.

Bild
Bild

Laminera

Högpresterande trägolv. Den passar också över en plywoodbas. Många moderna modeller är utrustade med ett låssystem som förenklar installationen av laminatet och inte kräver inblandning av professionella arbetare. Läggningen görs utan att fästas på underbasen, så högspecialiserade verktyg krävs inte.

Bild
Bild

Huvudsteg

Golvet läggs i enlighet med särskilda regler och krav. Genom att följa dem blir det möjligt att få en hållbar beläggning som inte försämras över tiden. Processen är uppdelad i flera steg.

Det krävs inte bara läggning av material utan även ytbehandling.

Bild
Bild

Ytplanering

Gamla byggnader har ofta ojämna ytor. Innan grundläggande arbete måste du jämna golvet. Inledningsvis är det nödvändigt att ta bort resterna av gamla plattor, linoleum eller färg, bli av med mögel och fukt. Därefter stängs sömmar och sprickor genom vilka nederbörd kan tränga in, och allt behandlas med svampdödande läkemedel. Mållinjen är tätningen av balkongen och förberedelsen av basen för den sista finishen.

Bild
Bild

Ett populärt sätt att jämna ut ytan är installation av eftersläpningar. Dessa är golvbalkar som används för att förstärka den slutliga golvstrukturen. Utan dem kommer golvet att knarra och vibrera när du går, det kan böja sig under möbelns vikt.

Funktionerna i eftersläpningarna inkluderar ventilation av utrymmet under brädorna för att förhindra att de ruttnar.

Bild
Bild

Vid installation av elementen beaktas tröskelns höjd, isoleringens tjocklek. Gitteret är beläget på betongplattan i loggian, det rekommenderas att underlägga filmen vattentätning. Timmerna sätts över med jämna mellanrum, expanderad lera hälls mellan staplarna.

Se hur du gör ett grovt golv, se följande video:

För att dölja skillnaden i golvnivå och sprickor placeras trösklar längs balkongens kanter.

Bild
Bild

För att skapa en avrettning bereds en vattenbaserad sandbetongblandning. Varje tillverkare har sina egna proportioner, och de måste följas noggrant. En alltför sällsynt lösning kommer att spricka och en tjock kommer att vara svår att stapla. Bra cement liknar potatismos i konsistensen.

Det finns tre typer av golv:

  • Regelbunden. Fylld med cementbruk.
  • Halvtorr. Sand blandat med cement. Ett minimum av vatten används för att förbereda blandningen.
  • Torr. Installation av gipsfiber eller fibercementskivor. De läggs på den expanderade lerytan.
Bild
Bild

Golvisolering

När det blir nödvändigt att isolera golvbeläggningen, är ytan först täckt med polystyrenskum, som placeras över golvet. Sedan placeras OSB-plattor och golv på materialet. Ett mer komplext sätt är installationen av värmeelement. De ligger på en betongbeläggning, inkluderar elektriska element eller rör.

Bild
Bild

Värmeisolering av golvet med mineralull är ett av de vanligaste alternativen. Materialet dämpar ljud, behåller värme, det är miljövänligt och brinner inte och är ganska billigt. Den enkla installationen gör den lämplig för hemmabruk.

Funktioner för installation av mineralull:

  • Panelerna staplas så nära varandra som möjligt.
  • När ytan är helt fodrad är den täckt med ett ångspärrmembran, plastfolie. Säkra materialet med häftklamrar och en konstruktionshäftapparat.
  • Plywoodskivor (16-20 mm) placeras ovanpå stocken, ett gap på 8-10 mm lämnas från väggens sida. Materialet fästs med självgängande skruvar på gallerguiderna.
  • De återstående luckorna förseglas med kitt, ytan på kompositionen jämnas noggrant.
  • Hål längs väggarna fylls med polyuretanskum. När det hårdnar är det nödvändigt att klippa bort överskottet till golvbeläggningens nivå.
Bild
Bild

Mineralull kan ha ett termoreflekterande folielager som placeras utåt. När guiderna på väggarna och på golvet matchar kan rullmaterial användas, vilket samtidigt kommer att klä båda ytorna.

Styrofoam läggs på ungefär samma sätt.

Penofol monteras direkt på golvytan, skyddad från inträngande av vätska. När du använder eftersläpningar är de placerade ovanför materialet. Folielagret ligger på ovansidan, fogarna mellan lagren är tätade med konstruktionstejp.

Bild
Bild

När loggian är tillräckligt välisolerad kan golvet spridas direkt på penofolen. Penoplex kan också göra utan svarv (på grund av dess höga densitet). Materialet fästs på basen med hjälp av skivpluggar, vilket garanterar ytans soliditet. Sömmar kan installeras i alla väderförhållanden och temperaturer.

Penoplex är resistent mot fukt och kemiska föreningar, det brinner inte.

Bild
Bild

Höjer golvnivån

Ibland, när du reparerar en loggia, måste du höja golvet. Hemma kan detta göras på ett avstånd av 10 till 30 cm - beroende på vald metod. Du kan öka täckningens bredd med följande metoder:

  • Trä stockar. De låter dig variera höjden med 10, 15 eller 20 cm. Designen kännetecknas av dess hållbarhet, vatten- och ljudisolering.
  • Stålkonstruktioner. Gör att du kan höja golvet med 20-30 cm. Svetsverktyg krävs för installation. Ett dyrare alternativ med ökad hållbarhet. Kakel, laminat läggs ovanpå strukturen, de används för att isolera golv med matta.
  • Torr avjämning. Fördelen med metoden är dess användarvänlighet. Det räcker med att fylla i expanderad lera och jämna ut smulan. Ingen värmeisolering krävs för denna metod. Fyllningshöjden är upp till 20 cm.
  • Sandcementgolv. Lämplig endast för en loggia, eftersom materialet väger mycket. Används för att höja golvet med 8-10 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bestämma metoden måste du bestämma önskad golvhöjd och tillgänglig budget, ta reda på hur mycket vikt balkongen tål. När man använder var och en av metoderna är det viktigt att köpa material med marginal och för att undvika sprickor under installationen. Innan installationen är det viktigt att helt rensa balkongen från smuts, annars kommer stigningen att bli ojämn.

Urvalstips

När du planerar reparationer på en loggia bör du bestämma användningsändamålen. Du kan ordna ett gym där, ett bibliotek, och för någon kommer rummet att fungera som ett förråd. Material för ytisolering och beläggningsinstallation bör väljas utifrån detta. Vid köp av varor beaktas följande kriterier:

  • utformningen av loggian och dess storlek;
  • glasrutor;
  • graden av isolering;
  • uppskattad temperatur;
  • möjliga kostnader.
Bild
Bild

Golvets vikt beaktas när en utskjutande balkong repareras. Plattorna måste klara den ökande belastningen. Vid köp föredrar de hållbara, fuktbeständiga material som inte kommer att spricka med tiden och inte kommer att röra sig.

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till typen av lokaler. För öppna loggier rekommenderas att använda material som är resistenta mot föränderliga väderförhållanden, extrema temperaturer och hög luftfuktighet. Expanderad lera, kakel, keramik, natursten eller konststen är lämpliga. Det självutjämnande golvet kommer också att vara lämpligt.

Och användningen av linoleum eller matta är meningslös, eftersom de inte tål kraftig nederbörd.

Bild
Bild

Alla golvbeläggningar är lämpliga för installation av glasade loggier. De använder laminat, foder, tjockt linoleum. Keramiska plattor kommer att vara bra om du planerar att göra en uppvärmd yta. Vanligtvis, vid reparation, beaktas materialens kompatibilitet med "varma golv" -system.

Loggia -design är ett annat kriterium som beaktas. Golvet väljs med hänsyn till väggarnas färg, möbler och dekorativa element. Du kan använda liknande nyanser eller använda kontrasterande färger som grund för inredningen.

Ljusa pastellfärger kommer visuellt att förstora ett litet rum, medan rika och ljusa färger ger interiören konceptualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder ett brett urval av konstgjorda material som imiterar naturliga beläggningar: sten, metaller. Idag kan du köpa linoleum eller laminatgolv till ett lågt pris, som vid första anblicken inte kan särskiljas från marmor eller mahogny. Samtidigt har byggmaterial utmärkta prestandaegenskaper.

Rekommenderad: