Hur Isolerar Jag Golvet På Balkongen? 37 Foton: Desto Bättre Att Isolera Inifrån

Innehållsförteckning:

Video: Hur Isolerar Jag Golvet På Balkongen? 37 Foton: Desto Bättre Att Isolera Inifrån

Video: Hur Isolerar Jag Golvet På Balkongen? 37 Foton: Desto Bättre Att Isolera Inifrån
Video: Insulation Installation Guide: FOAMULAR® XPS Insulation for Bonus Room Floors 2024, April
Hur Isolerar Jag Golvet På Balkongen? 37 Foton: Desto Bättre Att Isolera Inifrån
Hur Isolerar Jag Golvet På Balkongen? 37 Foton: Desto Bättre Att Isolera Inifrån
Anonim

Balkongerna är en liten uteservering på sommaren. Från ett litet utrymme kan du skapa ett underbart hörn för avkoppling. Det bör dock komma ihåg att det inte är någon idé att isolera golvet om balkongen förblir öppen mot utsidan. Därför måste du stänga balkongen innan du isolerar golvet. Varmt golv på balkongen är enkelt och billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvvärme

Om du vill göra golvisolering kan du inte klara dig utan speciella knep och teknik. Det finns många sätt att isolera golvet på balkongen, men ett av de mest effektiva är att använda systemet "varmt golv". Huvuddragen i denna uppfinning är att den fungerar enligt principen för den så kallade värmedynan . Detta är en mycket användbar uppfinning, eftersom det är förbjudet att installera ett värmesystem på balkonger som fungerar genom att pumpa vatten. Allt detta är för byggnadens säkerhet.

Denna metod för att isolera en balkong används ofta av kunder som har för vana att ofta bli förkylda. Det är också extremt effektivt för personer med allergier och bronkial astma. Faktum är att golvet, även om det ökar temperaturen i luften runt det, praktiskt taget inte påverkar luftfuktigheten i det senare på grund av att det har en relativt låg yttemperatur. Vid användning av sådana golv minskar också mängden damm i det isolerade rummet avsevärt. En extremt användbar egenskap för allergiker och astmatiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Värmeöverföring längs golvet utförs med en elektrisk kabel, som också är ett värmeelement. Därefter isolerar vi hela enheten inifrån med en betongbeläggning inom 3-8 cm. Det är viktigt att notera att när du monterar värmeelementet måste avståndet mellan kablarna inuti vara enhetligt. Detta kommer att bidra till att fördela värmen jämnt och också öka säkerheten för att kabeln inte överhettas.

Det viktigaste i en sådan montering är att vid isolering av golvet behöver kabeln inte läggas omedelbart, utan på ett slags värmeisolator . Som värmeisolator i Chrusjtjov kan du använda en enkel aluminiumfolie med ett konstgjort material fäst vid den. Detta görs så att varm luft bara strömmar uppåt, det vill säga till den isolerade balkongen. Om du ignorerar detta råd, så visar det sig i slutändan att en del av värmen kommer att värma grannarna under taket.

Värmeelement är av två typer-en- och tvåkärniga kablar. De skiljer sig åt i fysiska egenskaper och elektromagnetisk konduktivitet.

Bild
Bild

För att göra högkvalitativ isolering av golvet på balkongen är det nödvändigt att använda kablar med fast längd. Huvudhemligheten ligger i det faktum att värmeutsläppets effekt beror på längden på själva värmeelementet. Därför, om du lägger kabeln under plattan, måste du ta hänsyn till hur väl keramiken behåller värmen. Ett annat viktigt element vid beräkning av kabeln är tjockleken på väggarna, rummets yta och närvaron eller frånvaron av ett tak med en lucka.

Här är några tekniska tips som hjälper dig att lösa dina beräkningar:

  • Om du planerar att värma balkongen med hjälp av andra värmeenheter, bör medeleffekten räcka om den ligger i intervallet 140-180 W per kvadratmeter;
  • Vid installation av andra värmare bör 80-150 W vara tillräckligt;
  • I närvaro av trägolv räcker det med en effekt på 80-100 watt.

Dessa tips hjälper dig att spara extra energi och förhindrar att värmeelementet överhettas.

Bild
Bild

Typer av beläggningar

För att svara på frågan om hur man isolerar golvet på balkongen måste du också veta vilket golv som kommer att behålla mer värme. Ingen vill slösa hälften av elen, och de skulle också vilja att beläggningen håller så länge som möjligt.

Ledarna inom värmeöverföring anses vara golv täckta med keramiska plattor . Det är ett välkänt faktum att keramiska plattor, precis som tegel, kan hålla kvar och behålla värme under lång tid. Keramik är också ett ganska hållbart material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor följs av linoleum eller matta . Dessa två material behåller värmen något sämre, men ändrar dem vid deformation är mycket lättare än keramiska material som plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trägolv ligger på sista plats på listan för värmeavledning . Dessa beläggningar håller inte värmen på bästa sätt, dessutom är de extremt kortlivade. Med konstant uppvärmning torkar virket och snart kommer trägolvet att göra dig besviken. En sådan beläggning har också en liten fördel - det är en snabb förändring i dess temperatur. Det vill säga att det kommer att bli mycket snabbare att värma upp ett trägolv "från grunden" än sina motsvarigheter i form av keramiska plattor och linoleum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i strukturen

Det är nödvändigt att lägga folien på golvet, men det är oerhört viktigt att täcka alla luckor mellan golvet och den intilliggande väggen med kitt. Det finns en viktigare regel att komma ihåg när du isolerar ditt balkonggolv. Lägg inte värmeelementet direkt ovanpå folien . Det måste finnas ett tunt lager cement mellan folien och kabeln. Detta ögonblick måste uppfyllas och i inget fall ignoreras, eftersom detta är en del av säkerhetsåtgärderna.

Om du vill göra betongbeläggningen så platt som möjligt, använd sedan en bättre nivå. Rita en enhetlig linje på väggen med denna enhet - en begränsare längs vilken du kommer att vägledas när du häller betong. Fyll sedan i golvet, lämna 0,5 cm extra och jämna ut det. Detta avstånd är nödvändigt för att kunna använda det så kallade "flytande golvet". En utmärkt uppfinning som, när den är torr, ger ett helt plant golv och kommer att spara mycket tid och nerver.

Bild
Bild

Hur isolerar man?

Det räcker inte att köra värmeelementet över golvet. Du måste också överväga de material som bäst håller värmen. Idag finns det många sådana material. Det finns, både dyra och vackra, och mycket billiga och iögonfallande.

Denna typ av isolering kallas passiv, eftersom den inte använder några listiga enheter och är ganska primitiv. Grundprincipen är att själva materialet installeras på de platser som du vill isolera. På grund av dess egenskaper att hålla sig varm och inte släppa ut kylan från utsidan, är det här alternativet bra för personer med en genomsnittlig inkomst.

Här är en lista över de mest populära och prisvärda byggisolatorerna:

  • penofol;
  • Frigolit;
  • skummat polystyrenskum;
  • mineralull.
Bild
Bild

Det mest avancerade och innovativa materialet är penofol . Detta material är ett polyetenskum täckt med en skyddande aluminiumfilm. Detta ämne är ganska flexibelt, så det är extremt bekvämt att arbeta med en sådan beläggning. Det finns två typer av skumskum-med ensidig aluminiumbeläggning och dubbelsidig.

Naturligtvis har dubbelsidig penofol ett bredare utbud av användbara egenskaper. En av dem är skydd mot kondensbildning. Produktionen av materialet och dess lagring utförs i rullar, därför används en speciell aluminiumfilm för att eliminera fogarna. Det finns ingen anledning att vara rädd att den vid deformation kommer att deformeras, därför ligger denna uppfinning högst upp på listan för att hålla värmen och användarvänligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill uppnå maximalt resultat i golvisolering med hjälp av ett minimum av kostnader, så är bland skummet bäst lämpad . Det anses vara det billigaste och vanligaste, som isolering, tillsammans med penoplex. Dessutom är det lättillgängligt, och det är extremt lätt att transportera det på grund av dess extraordinära lätthet. Fördelen med skum är att du kan få detta ämne av valfri storlek och tjocklek. Men bland nackdelarna är att det är ganska tufft och skört. När du arbetar med honom måste detta beaktas. Annars kommer kostnaden för att köpa en värmeisolator att överstiga den förväntade kostnaden.

Bild
Bild

En annan analog av skum är extruderad polystyren . Detta material är praktiskt taget samma kostnad som vanligt skum. Ursprungligen skapades den bara för isolering och har blivit utbredd på grund av dess tillgänglighet och låga kostnad. Till skillnad från rent skum är extruderad polystyren mer flexibel och lätt. Dess främsta fördelar är att den inte ruttnar, inte utsätts för inflammation och att svamp och mögel inte startar i den.

Bild
Bild

Ett av de äldsta, mest pålitliga och beprövade materialen på denna lista är mineralull . I grund och botten är den tillverkad av glasfiber, även om det händer att den också är gjord av basaltgängor. Huvudskillnaden och de obestridliga fördelarna är att mineralull inte absorberar fukt, inte brinner i allmänhet inte reagerar på nästan någon kemi och inte heller är ett kärl för mögel och andra levande organismer. Ett stort plus är att det, precis som materialet, är mjukt och kan användas var som helst. Trots att beläggningen är krokig kommer stenull att hantera den perfekt.

Bild
Bild

Det är viktigt att på grund av materialets speciella struktur är det nödvändigt att arbeta med handskar för att undvika obehagliga känslor. Faktum är att ämnet som bomullsullen är gjord av består av fibrer som är ömtåliga och vassa i naturen. Vid kontakt med huden bryts de av omedelbart och orsakar klåda och obehag. Därför är det absolut nödvändigt att iaktta säkerhetsåtgärder och använda handskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Det är absolut nödvändigt att börja med att förbereda golvet. För att korrekt göra värmeisoleringen och inte slösa alla ansträngningar förgäves är det viktigt att tänka på att golvet ska vara så jämnt som möjligt och inte innehålla sprickor.

Experter rekommenderar att göra en golvbeläggning innan isoleringsarbetet påbörjas . Innan du fortsätter med detta förberedande skede bör dock administrationen av huset klargöra om det är säkert att väga balkongen. Om de ger sitt samtycke till reparationsarbetet, kommer det att vara möjligt att komma igång utan rädsla. Annars måste du jämna ut golvet och täcka upp sprickorna på ett annat sätt.

Bild
Bild

Hur man isolerar med egna händer?

För isolering finns några alternativ tillgängliga för oss med expanderad lera. Det viktigaste att lära sig här är att du, trots husets styrka, inte ska överdriva det med golvet. Du måste göra det så tunt som möjligt. Således måste beläggningen vara tillräckligt tunn så att den inte spricker, och den måste vara ganska hållbar. I grund och botten använder reparatörer expanderad lera och perlit i sin arsenal för att utföra denna typ av arbete. Men pearlite är inte alltid bekvämt att använda när utrymmet är begränsat. Detta beror på att perlit behöver knådas i en betongblandare. Av denna anledning används oftare expanderad lera i trånga utrymmen.

Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att förbereda lösningen själv:

  • Tre delar raffinerad sand, eftersom lösningen ska hålla mer än ett år, så det rekommenderas att endast använda byggsand och inte samlas "i naturen";
  • En del av expanderad lera och en del av cement. I det fall då det är nödvändigt att minska lösningens specifika vikt, reduceras en del av den expanderade leran;
  • En tiondel kalk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typiska misstag

De flesta gör vanliga misstag när de isolerar ett golv. Här är några tips som hjälper dig att undvika dem:

Allt mottaget material måste blandas i en behållare som passar dig. Efter att blandningen blivit homogen måste du gradvis hälla i vatten och fortsätta omröra lösningen. Blandningen blir klar när den liknar tjock gräddfil i densitet. Det är viktigt att inte överdriva det med tillsats av vatten, för om det är för mycket av det, kommer lösningen inte bara att torka ut under lång tid, men kvaliteten på golvet kan också lida av detta, och det kommer att varar inte så länge som planerat

Vid självstyling är det viktigt att följa enkla regler. Det är viktigt att isolera balkongen runt omkretsen. Detta görs med polyuretanskum eller speciellt självhäftande tejp.

Du måste också börja inte från mitten, utan från balkongens yttersta hörn. Under arbetet är det nödvändigt att ständigt övervaka golvets nivå med hjälp av en byggnadsnivå för att undvika ojämnheter i golvet. Efter avslutat arbete måste du vänta tills ytan är helt torr. Det brukar ta två till tre dagar för golvet att torka, men om du vill uppnå maximal avjämningsstyrka finns det ett trick. Inom 10-12 dagar måste du fukta golvet två gånger om dagen medan du täcker det med folie. Således kommer golvet att få den högsta styrkan

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det är bäst att isolera golvet på balkongen på sommaren, och inte på vintern, eftersom det under byggandet är nödvändigt att fukten avdunstar snabbare för att lösningen ska "gripa" bättre.

"Varma golv" -systemet kommer att vara det bästa för att hålla värmen. Detta är mycket bekvämt, eftersom du själv kan reglera golvets temperatur på balkongen. Nu har det aldrig varit lättare att nå rumstemperatur på din balkong!

Rekommenderad: