Dekorera Balkongen Med Plåt (42 Bilder): Hur Man Mantlar Korrekt Med Eurolining Och Trä Med Egna Händer, Intressanta Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Dekorera Balkongen Med Plåt (42 Bilder): Hur Man Mantlar Korrekt Med Eurolining Och Trä Med Egna Händer, Intressanta Idéer

Video: Dekorera Balkongen Med Plåt (42 Bilder): Hur Man Mantlar Korrekt Med Eurolining Och Trä Med Egna Händer, Intressanta Idéer
Video: Balkonginglasning ska vara enkelt att skaffa. 2024, April
Dekorera Balkongen Med Plåt (42 Bilder): Hur Man Mantlar Korrekt Med Eurolining Och Trä Med Egna Händer, Intressanta Idéer
Dekorera Balkongen Med Plåt (42 Bilder): Hur Man Mantlar Korrekt Med Eurolining Och Trä Med Egna Händer, Intressanta Idéer
Anonim

Arrangemanget av loggian sker i flera steg. De är engagerade i design i sista stund, och rummets allmänna utseende beror på dessa verk. Att dekorera balkongen med plåt är ett billigt och praktiskt alternativ som kommer att göra rummet mysigt och tilltalande för ögat.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Balkongbeklädnad med plåt är en populär och utbredd lösning. Materialet är lätt att bearbeta och installera, prisvärt och har attraktiva yttre egenskaper.

Inledningsvis är fodret en väl hyvlad träskiva, men nu kan den tillverkas av andra råvaror. Ändå är det naturmaterialet som har de bästa egenskaperna.

Bild
Bild

Fördelarna med foder inkluderar:

  • Styrka. Naturligt trä är resistent mot yttre mekaniska påverkan, det finns inga repor på det.
  • Säkerhet och miljövänlighet. Fodret avger inga skadliga ämnen i luften, det är giftfritt.
  • Lång livslängd. Kapslingens livslängd kan vara upp till 20 år om den är korrekt installerad.
  • Termoregulering. Fodret absorberar solens strålar och behåller tillsammans värmen inuti rummet.
  • Ljuddämpning. Materialet absorberar ljud från gatan, vilket gör balkongen tyst.
Bild
Bild

Under installationen döljs dessutom ledningar och kommunikation under skivbrädan, vilket är viktigt när man förädlar ett bostadsutrymme. Fodret behöver inte målas, vilket minskar tiden för reparationsarbete. Enkel vård är också ett plus. Om smuts uppstår är det tillräckligt att torka av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare den naturliga strukturen är fodret behagligt att ta på . Det hjälper till att skapa och upprätthålla ett mikroklimat i rummet, deltar i luftcirkulationen. Därför kommer en behaglig temperatur att bibehållas på balkongen både under kalla och varma årstider. Det garanterar också bibehållen konstant fuktighet.

Bild
Bild

Detta material har också ett antal nackdelar:

  • En av nackdelarna är förknippad med särdragen i fodrets struktur: den är lätt och antänds snabbt.
  • Liksom alla träprodukter är fodret känsligt för fukt och plötsliga temperaturförändringar. För att undvika för tidig skada behandlas skivorna med speciella föreningar.
  • Dessutom, vid överträdelse av driftsreglerna, deformeras material.

Vilken är bättre att slida?

Fodret är av flera typer, olika i drift och externa egenskaper. Specificiteten för installationen av brädor och deras vård, liksom det inre av det framtida bostadsutrymmet, beror på materialvalet. Du kan mantla loggian med en av följande typer av foder.

Bild
Bild

Trä

Naturmaterial med alla fördelar som följer med det. Fodret är tillverkat i form av tunna paneler i olika storlekar. Bjälkarna är gjorda av olika träslag: ask, ek, al, cederträ, lind, gran, tall, lärk. Materialet "andas", tillåter inte att luften stagnerar på balkongen. En ovanlig egenskap hos klädseln är en behaglig, fräsch doft. Det kommer främst från barrträd.

Bild
Bild

Beroende på råvarans kvalitet är fodret indelat i typer:

  • Det bästa materialet anses vara märkt "Extra". Brädorna är väl bearbetade, fria från yttre brister. Kostnaden för sådant material är högre.
  • Klass "A" erkänner förekomsten av små knutar, men är mycket hållbar.
  • Medelkvalitet används för att skapa foder av klass "B". Sprickor och hartsfickor kan placeras på de ojämna stavarna.
  • Den lägsta kvaliteten har materialet i klass "C". Fodret är dåligt polerat, lätt deformerat. Brädorna innehåller knutar upp till 25 mm i storlek, blindsprickor, ränder och andra defekter.

Den används för beklädnad av förråd, tekniska och extra rum.

Bild
Bild

Euro foder

Ett slags träpaneler. Utåt sett är dessa typer mycket lika, men eurolining är av högre kvalitet eftersom den är tillverkad enligt europeiska standarder. Sådant material är dyrare, priset beror på hög prestanda. Eurofoder är starkare, tillverkat av de bästa träsorterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är uppdelat efter storlek och form. Det finns standardprofiler, softline, landhouse, landhow, amerikanskt, blockhus.

Den mest populära toppen är den sista. Externt ser modellen ut som en stång från ena sidan i form av en cylinder.

Bild
Bild

Euro-lining görs med beaktande av strikta krav, inklusive de som är relaterade till dess storlek. Den har en tjocklek på 13, 16 eller 19 mm och en bredd på 80, 100, 110, 120 mm. Stångens längd är 500-6000 mm.

Bild
Bild

Plast

Byggmaterial är tillverkade av PVC, vinyl, har goda värme- och ljudisoleringsegenskaper. Livslängden på plastfodret är upp till 30 år.

Polyvinylklorid klassificeras som en miljövänlig råvara: den innehåller inte skadliga kemiska föreningar, vilket bekräftas av hygiencertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastbalkar är enkla att montera, vilket garanterar en tät fog. De är resistenta mot UV -strålar, bleknar inte i solen. Materialet är inte rädd för kallt och varmt väder: drifttemperaturområdet för det är från -50 till +50 C. Ett brett utbud av strålar gör att du kan välja dem för alla interiörer. Tillverkare skapar plastfoder, imiterar naturmaterial, dekorerat med ritningar eller mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

De listade materialen har sina fördelar och nackdelar . Plastpaneler fungerar som en billig analog av träbjälkar och har till och med en längre livslängd. Samtidigt är det träskivor som förknippas med adel och komfort. Träfoder är mer motståndskraftigt mot plötsliga temperaturförändringar, men plast är resistent mot brand.

Vi gör en beräkning

Innan reparationsarbete utförs är det nödvändigt att avgöra hur mycket material som krävs. Korrekt utförd beräkning gör att du kan undvika att köpa onödiga brädor och låter dig inte slänga pengar i avloppet.

För beklädnad tar de själva fodret och träbjälkar, för att köpa måste du veta deras dimensioner:

Det första steget är att beräkna rummets yta. Du behöver ett måttband eller vanligt måttband för att mäta längd, bredd och höjd. Dörrarnas och fönsteröppningarnas område subtraheras från de resulterande värdena. På grund av den ojämna ytan och särdragen vid fastsättning av skenorna kan det användbara området gå förlorat och under arbetet kan flera brädor skadas. För detta ändamål läggs ytterligare 8-10% till den slutliga siffran

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att beräkna antalet foder divideras rummets yta med ytan på en bräda. För en standardstorlek (60x9,5 cm) blir detta värde 0,52 m2.
  • Det är också nödvändigt att bestämma antalet balkar som används för installation av läktarna. Standardmåtten på delen är 50x40 cm. Höjden på den bearbetade ytan divideras med avståndet mellan styrningarna (0,6) och multipliceras med längden. Filmen från stapeln erhålls genom att lägga till de inlärda värdena.
  • Innan du köper måste du klargöra måtten på profilerna för ett visst märke. Detta kan göras från konsulter i en järnaffär eller på tillverkarens webbplats. Som regel placerar företag speciella miniräknare för beräkning av material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

För att installera fodret med egna händer behöver du inte specialiserad professionell utrustning, och detta är dess plus. Listan varierar beroende på vilken typ av material som valts, men i allmänhet innehåller listan över verktyg:

  • Perforator, borr med slagverksmekanism;
  • Borra med en diameter på 4 eller 6 mm;
  • Skruvmejsel (elektrisk eller sladdlös);
  • Boer;
  • Hacksåg, sticksåg;
  • Byggnadsnivå, kroppssats, nylonsnöre;
  • Tvärbit;
  • hammare, yxa.
Bild
Bild

För att ta mätningar behöver du också ett måttband, en fyrkant och en penna, fästelement utförs med spikar med stora huvuden (60 mm), självgängande skruvar för trä eller metall (50, 75 och 90 mm) och paraply ankare. Och under efterbehandlingen behöver du detaljer för beslagen: hörn och golvlister.

Bild
Bild

Hur man syr med egna händer: steg för steg instruktioner

Balkongfinish utförs i flera steg:

I det första steget utförs förberedande arbete, vars syfte är att rengöra ytorna från gammal färg, kalkning och andra efterbehandlingsmaterial. Fönsterlutningarna, fönsterbrädan och golvlisterna bör också tas bort - du får en låda utan allt

Bild
Bild

Innan manteln inspekteras ramarna. Ruttna delar byts ut, ett antiseptiskt medel appliceras på ytan för att förhindra skador på fodret. För att förhindra uppkomsten av svamp bör ytor som vetter mot nordsidan behandlas; som tillval placeras en film med vattentätningsegenskaper under ramen. Klyftorna mellan brädorna och väggarna fylls med skum. När balkongräcket är av metallplåt skapas ett lager skumblock som läggs på en cementbruk

Bild
Bild

Ytorna som fodret läggs på ska vara så jämna som möjligt: så håller fodret längre. De befintliga stötarna och sprickorna är utjämnade med en primer, det rekommenderas att applicera det i två lager. Innan du fortsätter till nästa steg måste du vänta tills lösningen är helt torr

Bild
Bild

Slutresultatet av allt arbete beror på installationen av svarven. Lamellerna är placerade vinkelrätt mot foderbrädorna. Fördelar till ramen behandlas också med antiseptiska medel. Vid reparation är det viktigt att följa arbetssekvensen. Lamellerna monteras först under taket (på 10 cm avstånd) och på golvet (indraget är 3-5 cm).

Steg för installation av svarven:

  • Rälsen skärs till önskad längd. Märken görs på baren med jämna mellanrum. Hål skapas med hjälp av en borr som är relaterad i diameter till fästelementens dimensioner.
  • Stången appliceras på väggen, hål borras i väggen med ett djup av 5-6 cm på platsen för framtida fästelement.
  • Självgängande skruvar används för fästelement och först skruvas de inte in helt för att kontrollera jämnheten i läggningen av delarna.
  • Självgängande skruvar drivs in med en hammare och lämnar cirka 10 mm. Sedan vrids de så att strukturen hålls så tätt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

De återstående stängerna installeras på samma sätt. Efter installation av två delar markeras andra element i lådan mellan dem. För detta ändamål dras nylonsnören vertikalt. Avståndet mellan balkarna bör inte överstiga 60 cm. Ramen är monterad på alla väggar och tak.

Guider är också packade runt öppningarna. De spikas vertikalt och horisontellt i ett enda plan med ramen. Om du planerar att isolera loggian passar detaljerna mellan lamellerna. Rullmaterial kan limas direkt på väggarna, sedan kan ramen stoppas uppifrån.

När balkongen bearbetas i ett fuktigt klimat kan ytorna täckas med ett vattentätt spackel innan du installerar läktarna.

Bild
Bild

Processen att klä en balkong är enkel, särskilt om guiderna var korrekt installerade tidigare. Träfoder läggs på två sätt; installationen av plastmaterial har också särdrag.

Öppet fäste

För installation används skruvar och spikar, med vilka panelerna skruvas fast på ramen. Detta är ett enkelt och snabbt sätt att mantla, men det förlorar när det gäller estetiska egenskaper, eftersom fodrets utseende försämras på detta sätt på grund av utskjutande självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med dolt fäste

Vid arbete drivs spikarna in i spårets insida och locken är inbäddade så att de inte stör installationen av följande element. Klämmor av metallplatta kan användas som fästelement. Installationen utförs från ett hörn till ett annat. Klämmorna sätts in i spåren och skruvas in med självgängande skruvar. Efterföljande paneler installeras i spåren i de föregående, proceduren upprepas till slutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder av plast

Innan arbetet påbörjas installeras ett hörn i hörnet. Den fästs på ramen med en konstruktionshäftapparat, sedan sätts en panel in i delen. Fodret är utrustat med en tunn förlängning - fästen är installerade på denna plats. Nästa element sätts in i spåret, detta görs med alla brädor tills arbetet är slut. Ibland är det nödvändigt att trimma den sista plankan så att den passar väggens bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den sista etappen görs efterbehandlingen. Det rekommenderas att täcka fodret med en lösning för att skydda det från att bränna ut under påverkan av solljus. För dessa ändamål används en lack som är resistent mot instabila temperaturförhållanden, en bioskyddande impregnering som förhindrar uppkomsten av förruttnade formationer och mögel. Dessutom kan naturliga träskivor målas för att förbättra materialets nyans och struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer detaljerad process för att avsluta en balkong med plåt kan ses i följande video:

Intressanta idéer

Trämaterial ser bra ut i alla rum. Lyxen i trä kommer att ge balkongen en mysighet, och de naturliga nyanserna av brunt kommer att ha en lugnande effekt. En original lösning blir att täcka golv och väggar med paneler i olika färger.

Detta kommer att ge designen av loggian konceptualitet, så att du kan göra en modern inredning.

Bild
Bild

Ett mer återhållsamt alternativ är med golvlister i kontrasterande nyanser. Detaljer kommer inte bara att dölja oegentligheter och sprickor, utan också utlösa färgen på huvudbeläggningen. Element bör väljas flera toner mörkare än fodret.

Du kan också mantla hörn, fönsteröppningar.

Bild
Bild

Fans av naturligt trä kan gå längre och bygga in möbler i samma nyans som fodret. Träbordet och bänken kommer att se ut som en förlängning av väggarna. Dessutom kommer det att spara utrymme, eftersom möblerna kommer att ligga i hörnen.

Tillsammans med naturmaterial kommer stickade dekorativa element, prydnader i sten att se fördelaktiga ut.

Rekommenderad: