Inglasning Av En Balkong Med Avhämtning (32 Bilder): Hur Man Glasar En Fjärrkontroll På Golvet Och Med En Fönsterbräda

Innehållsförteckning:

Video: Inglasning Av En Balkong Med Avhämtning (32 Bilder): Hur Man Glasar En Fjärrkontroll På Golvet Och Med En Fönsterbräda

Video: Inglasning Av En Balkong Med Avhämtning (32 Bilder): Hur Man Glasar En Fjärrkontroll På Golvet Och Med En Fönsterbräda
Video: Användning av Nika Balkonginglasning 2024, April
Inglasning Av En Balkong Med Avhämtning (32 Bilder): Hur Man Glasar En Fjärrkontroll På Golvet Och Med En Fönsterbräda
Inglasning Av En Balkong Med Avhämtning (32 Bilder): Hur Man Glasar En Fjärrkontroll På Golvet Och Med En Fönsterbräda
Anonim

Alla drömmer om att ha en vacker och mysig balkong. I ett sådant område kan du inte bara lagra olika saker utan också ha det bra. Men tänk om din balkong är för blygsam i storlek? Detta problem kan hanteras genom att ta bort det och installera lämpligt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Många lägenhetsägare står inför problemet med ett litet område. Ofta gäller detta inte bara vardagsrum utan också balkongrum. För att göra den senare rymligare kan du använda en stjälk och ett lämpligt inglasningsalternativ.

Visuellt ser sådana mönster mycket mer ut. Men detta har inget med kön att göra. Den förblir densamma och expanderar inte.

Efter vacker inglasning ser balkongen med uttag mycket intressant och modern ut. Idag tar många ägare ut glas på alla tre sidorna. Denna lösning har ett ännu mer originellt och attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en sådan design ser franska och panoramaglasrutor särskilt imponerande ut. Sådana strukturer är dyra, men deras skönhet och kvalitet täcker mer än det höga priset.

Efter det korrekta valet av högkvalitativa glasrutor kommer mycket solljus in i rummet, därför rekommenderas att kontakta alternativet med borttagningen för de människor som vill göra sitt hem ljusare.

För dessa strukturer kan du också välja en kall eller varm glasruta. Valet av lämpligt alternativ beror på hur du ska använda balkongrummet.

Bild
Bild

Ytterglas har också nackdelar. Deras största nackdel är den betydande viktningen av balkongen. Av denna anledning kommer inte alla lägenhetsägare att kunna kontakta honom.

Till exempel är stödben inte lämpliga för gamla hus eller små "Khrushchevs". Tunga föremål kan orsaka stora skador på en byggnads fasad, och detta slutar ofta med allvarliga konsekvenser i form av förstörelse, sprickor etc.

Före den direkta installationen av den avlägsna balkongen bör du se till att betonggolvet är i gott tekniskt skick och vid behov utföra ett antal reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av stödben och deras funktioner

Först måste du bestämma hur många kvadratmeter du vill lägga till ditt balkongblock. Efter det måste du samla all medföljande dokumentation och bestämma exakt hur du vill ta ut balkongen.

Du kan utöka området:

  • genom att ta ut fönsterbrädan;
  • genom att expandera längs golvplattans bas.

Den första versionen av balkongombyggnaden innebär en ökning av ledigt utrymme på grund av installationen av strukturer som sticker ut utöver gränserna för det tidigare staketet . Samtidigt förblir måtten på rummets bas oförändrade.

Enkelt uttryckt, glasade ramar sträcker sig till ett avstånd som motsvarar fönsterbrädans bredd. De kan bara riktas framåt eller på en gång på tre sidor. Med denna metod kan du få ytterligare ledigt utrymme (30-35 cm).

Detta rekonstruktionsalternativ bör åtgärdas om det inte finns något behov av att öka golvytan. Ofta föredrar människor denna metod om deras balkong inte har en fullvärdig fönsterbräda eller om det inte finns tillräckligt med plats för en bokhylla och levande växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra metoden är också populär, som består i att bygga ut balkongen längs basen av betongplattan. Annars kallas det - att ta ut på golvet . Denna metod är mer komplicerad och tidskrävande, så inte alla lägenhetsägare vänder sig till den.

Sådan rekonstruktion är inte lätt, men resultatet av dess genomförande är mer märkbart och konkret. Om allt arbete utfördes kompetent och korrekt, kan balkongblockets yta öka upp till en halv meter.

Bild
Bild

Det finns ett annat ovanligt sätt att ta ut balkongen. Den har ett självförklarande namn - en fjäril . Dess användning innebär att fixera balkongstrukturen i en vinkel på sidosektionerna och installation av glas på en triangulär basis, fäst vid husets vägg och balkongens sidovägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inglasningsalternativ

För avlägsna balkonger rekommenderas att välja en inglasning som skulle göra rummet varmare och bekvämare att använda. Det kan vara antingen varmt eller kallt.

Det bästa alternativet är varmt glas . Det gör att du kan vara på balkongen året runt, särskilt om det finns ytterligare värmare och värmare på den. Varma fönster har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper. Med dessa alternativ kommer du att glömma irriterande gårdsljud.

Bild
Bild

Men en sådan balkongdesign är svår att installera och är dyr. Innan du installerar det är det nödvändigt att isolera rummet för att förbättra värmeisoleringsegenskaperna och stärka hela strukturen. Dessa arbeten kommer att kräva ytterligare finansiella investeringar från ägaren, men de kan inte göras utan dem, eftersom plastglasrutor (det vanligaste alternativet) är tunga och basen för dem måste stärkas.

Med sådana fönsterutformningar kan du omvandla en balkong till ett fullvärdigt vardagsrum. Det kommer att vara möjligt att stanna på det året runt. Många lägenhetsägare gör om balkonger till kontor, barhörn, rum för kreativitet eller mysiga relaxavdelningar med mjuka soffor.

Bild
Bild

Kallt glas är lämpligt för alla balkonger . I grunden för sådana strukturer finns en aluminiumprofil, som utmärks av sin lätthet och styrka. Sådana fönster skapar inte onödig stress på betonggolvet.

Sådant glas är efterfrågat också för att det kostar mycket mindre. Men ett rum med sådana fönster kan inte omvandlas till ett vardagsrum. Det blir kallt i det, och på vintern kommer temperaturen inuti att vara helt identisk med utetemperaturen.

Sådana lösningar behandlas för att bevara balkongblocket från ogynnsamma miljöfaktorer. Dessa inkluderar kraftiga vindbyar, regn, hagel, snöfall, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramstrukturer är olika:

  • Träramar är miljövänliga och har utmärkta värmeisoleringsegenskaper. De är billiga, men de måste behandlas regelbundet med antiseptisk impregnering för att öka deras hållbarhet och bibehålla ett attraktivt utseende. Den största nackdelen med sådana ramar är deras tendens att torka ut och blekna. Efter många års användning ser de inte särskilt snygga ut. Ofta uppstår sprickor på dem på grund av överdriven torrhet.
  • Aluminiumramar är lätta. De är mycket pålitliga och hållbara. Liknande mönster används på olika balkonger. Sådana ramar finns oftast i kallglas. De kan införlivas i alla byggnader eftersom de inte kommer att utöva betydande tryck på betonggolvet.
  • De mest populära är PVC -ramar. Oftast används de för att dekorera varma balkonger. De utmärks av utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper och har också ett överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moment av legalisering

Advokater rekommenderar starkt att legitimera eventuella designändringar avseende loggior och balkonger i flerfamiljshus. Utan lämpliga tillstånd kan balkongrummet byggas ut till 30 cm. Det kommer att ta mycket ansträngning, pengar och tid för en sådan rekonstruktion, och resultatet du får är minimalt.

För mer påtagliga arealhöjningar är det nödvändigt att utfärda tillstånd och legalisera en utombordare på balkongen.

Först måste du skriva en ansökan för att utarbeta ett ombyggnadsprojekt. Detta kan göras på arkitekturavdelningen i din stad. Därefter måste du vänta på kommissionens beslut.

Om det är positivt kan du göra ett projekt i en speciell organisation. Se till att hon har en licens. Det färdiga projektet måste godkännas av SES, ministeriet för nödsituationer och brandkåren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först efter det kan du fortsätta med rekonstruktionen av balkongen och sedan bjuda in en kommission bestående av representanter för kommuntjänsten, stadsfullmäktige och designorganisationen. Du måste få en handling att acceptera objektet i drift.

Om din lägenhet ligger på bottenvåningen och du har installerat en extra grund, måste ett sådant projekt samordnas med den administrativa organisationen relaterad till din tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av att ta ut balkongen: när är det inte värt att expandera?

Glöm inte att det finns omständigheter där det inte är möjligt att ta bort och expandera balkongen

Detta gäller de situationer då fönsterkonstruktionerna är för tunga (över 80 kg). De tyngsta är de populära PVC -konstruktionerna. Varje varmt glas har stor vikt, så du måste vara mycket försiktig med det om du bor i ett gammalt hus som kräver allvarliga reparationer

Om balkongen är för gammal och har serverats i mer än tjugo år, rekommenderas inte en sådan rekonstruktion med den. Detta kan leda till att golv kollapsar eller att det uppstår stora sprickor i väggarna

Placeringen av balkongblocket spelar en viktig roll. Om det är på första våningen, kommer olika sopor från grannar, liksom stadsdamm och smuts, att hamna på visiret

Bild
Bild

Inglasning av en balkong med uthämtning: scener

Du kan glasera den avlägsna balkongen med dina egna händer, särskilt om du har en svetsmaskin i din arsenal eller själv använder en svetsare.

  • Först måste du ta itu med stödramen. Räkna allt material du behöver. Mät längden på balkongräcket, med hänsyn till att det i framtiden kommer att göras band på dess övre och nedre sektioner.
  • Besluta om fästenas utformning: med deras längd, stigning och förlängning. Som ett resultat måste alla resultat från beräkningarna summeras och nödvändigt material för svetsning köpas.
  • Räcket måste tas bort från staketet. Parapetbandet måste göras med en svetsmaskin. Om balkongfönstren är för långa kan profilen trimmas och tillagas på plats.
  • Efter att du har fäst profilen måste du kontrollera dess horisontella position med en vanlig nivå. Justeringar måste göras om det behövs. Efter det kan du svetsa ramen till staketet.
  • Därefter måste du svetsa fästena. Deras antal beror på längden på parapet och steget.
  • Efter det, på basen av parapet, är det nödvändigt att markera sektionerna för att fästa fästena med grunda. Var och en av dem måste fästas i enlighet med avlägsnandet och svetsas till ramen på tre ställen.
  • Efter svetsning av fästena måste du börja banda från hörnet längs stammens ytterkant. För detta fästs en metallprofil i ändarna på fästena.
  • Om du arbetar med en balkong med väggar är sidokonsolerna dessutom fästa på väggarna med ankare. Om det inte finns några staket på sidorna måste stödstolpar installeras i området för extremfästena.
  • Efter svetsning med ramen måste du slå ner slaggen och täcka strukturen med en speciell jordkomposition.
  • Nu kan du gå vidare till installationen av glasrutor.
  • Först ska tre hål göras på platsen för varje fönsterprofil. De kommer att behövas för att säkra ramarna med skruvar.
  • Därefter måste tvåglasfönstren avlägsnas från ramarna och skärmarna måste tas bort.
  • Sedan kan du börja installera ramar och fästa dem på ramen.
  • En ebbe måste installeras under fönstren och ett visir på den övre delen. Bredden på den senare bör beräknas i enlighet med avlägsnandet av balkongen.
  • I slutet av arbetet är det nödvändigt att installera en fönsterbräda, hänga skärmarna på sina ställen och sätta in dubbelglasade fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En nyans bör beaktas när det gäller visiret. På grund av stödbenstrukturen kommer den att ha en stor bredd och kommer att placeras delvis ovanför balkongrummet. Detta kan leda till en liten minskning av ljudisoleringens prestanda. För att öka tätheten är det nödvändigt att utföra ytterligare ljudisolering av själva visiret och göra en filning av balkongtaket.

Rekommenderad: