Tak På Balkongen (37 Bilder): Hur Man Gör Och Från Vilken Stretch Och Rack, Från PVC -paneler Och Gips, Vilken är Bättre, Vattentätning

Innehållsförteckning:

Video: Tak På Balkongen (37 Bilder): Hur Man Gör Och Från Vilken Stretch Och Rack, Från PVC -paneler Och Gips, Vilken är Bättre, Vattentätning

Video: Tak På Balkongen (37 Bilder): Hur Man Gör Och Från Vilken Stretch Och Rack, Från PVC -paneler Och Gips, Vilken är Bättre, Vattentätning
Video: Stretch Fabric False Ceiling Technology First Time In Pakistan || Low Budget Roof Ceiling Idea 2024, April
Tak På Balkongen (37 Bilder): Hur Man Gör Och Från Vilken Stretch Och Rack, Från PVC -paneler Och Gips, Vilken är Bättre, Vattentätning
Tak På Balkongen (37 Bilder): Hur Man Gör Och Från Vilken Stretch Och Rack, Från PVC -paneler Och Gips, Vilken är Bättre, Vattentätning
Anonim

Idag används balkonger inte bara som kompakta lager för olika saker, utan också som fullvärdiga vardagsrum. För att försköna ett sådant rum är det nödvändigt att vända sig till högkvalitativ och vacker inredning. Olika material kan användas för att dekorera golv, väggar och tak. Det sista elementet är värt att prata mer i detalj.

Bild
Bild

Krav på balkongen och material

Beklädnaden av takplattan på balkongen är inte för mödosam och tar lite tid. Det rekommenderas att hänvisa till sådana material, vars färg och struktur kommer att se harmoniskt ut i den övergripande ensemblen med möbler och inredning. Normalt är taket på vanliga balkonger små.

Bild
Bild
Bild
Bild

De måste uppfylla några viktiga krav:

  • Om vi inte pratar om själva dekorationen, utan om taket, spelar vattentätning en mycket viktig roll här . Läckage och kondens får inte tränga in i balkongrummets inre och förstöra inredningen. Med tiden kan sådana brister leda till mögel och en obehaglig lukt av fukt. Om du inte vattentät balkongen, kommer inte ens de dyraste reparationerna att rädda rummet från märkbara deformationer. Väggar och golvbeläggningar kan bula och spricka och permanent förlora sitt attraktiva utseende.
  • Om du planerar att använda balkongrummet året runt, rekommenderas det att vara särskilt uppmärksam på takets värmeisolering . Vanligtvis stiger varm luft uppåt, så en kall takplatta kan orsaka temperaturfall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är helt meningslöst att ha värmare eller andra liknande värmesystem i områden utan isolering. Du kommer helt enkelt att betala för mycket för den förbrukade elen, men du kommer inte att uppnå det önskade resultatet.

Men om du inte ska glasera balkongblocket, kommer det inte att vara någon mening med takisoleringen. Endast vattentätning är en förutsättning.

Materialkraven är enkla och genomförbara:

  • För det första måste de vara i harmoni med den allmänna stilen i rummet och möblerna som finns i det. Allt beror bara på personliga preferenser och smaker. Idag kan du välja en mängd olika alternativ, från billig målning till installation av intressanta upphängda strukturer.
  • Alla material måste vara av hög kvalitet och hållbara. Det är inte värt att spara i den här frågan, eftersom lågklassiga ytbehandlingar inte kommer att hålla länge och kan orsaka mycket besvär.
  • Om balkongen är öppen, rekommenderas det inte att välja en finish som är rädd för vatten och temperaturförändringar. Hon kommer snabbt att förlora sin attraktivitet och måste förändras.
  • Beklädnaden ska vara miljövänlig och säker. Ofta finns det material som, under påverkan av höga temperaturer, avger giftiga skadliga ämnen som är skadliga för hälsan. Sådana alternativ bör kasseras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongtätning

Vattentätning krävs för både stängda och öppna balkonger. Utan det kan vatten komma in i rummet, vilket kommer att leda till skador på inredningen.

Som regel rinner droppar in i sömmarna på fasaden eller sipprar genom taket.

Processen att installera vattentätning blir lättare om balkongen ovanpå är glasad och isolerad. Sedan kan du hälla silikontätningsmedel i sömmen som skiljer väggen och taket och behandla ytan på den senare med ett speciellt hydrofobt medel.

Bild
Bild

Men om dina grannars balkong är kall och inte glasad, bör du försöka förhandla med dem och ta reda på det tekniska tillståndet för den angränsande delen. Om det inte kräver stora reparationer kan du fortsätta som i det första alternativet. Annars är det nödvändigt att sätta ordning på det angränsande balkongblocket, eftersom inget tätningsmedel kommer att rädda rummet från fukt utan detta villkor.

Övre balkongblock i typiska byggnader kräver tätskikt både på toppen och botten av betongplattan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppen kan isoleras med takmaterial tillsammans med taket. Detta arbete bör utföras av professionella takläggare. Om du vill göra allt med dina egna händer måste du gå ner till plattan från taket, för vilket du ofta behöver tillstånd från DEZ.

Bild
Bild

Vattentätning krävs för balkongtaket. Betongen i sig har en porös struktur, så fukt kan lätt sippra in i den. Den passerar genom sådant material, sticker ut genom taket och förstör inredningen.

Den sorgligaste änden kan vara korrosionen av armeringen i balkongplattan. Med tiden kommer detta att leda till ett nödläge i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga material för taktätning är PVC -membran, bitumenmastik och flytande gummi . Det dyraste alternativet är PVC -membran. De utmärks av sin hållbarhet och utmärkta prestanda.

Om dina grannars balkong är kall eller inte alls, bör taket isoleras. Innebörden av sådant arbete är bara om balkongblocket är inglasat.

Bild
Bild

Den största andelen värmeförlust sker genom takplattan, och högkvalitativa värmeisoleringsmaterial löser enkelt detta problem. Det är värt att notera en ytterligare egenskap hos sådana värmare: de har ljudisolerande egenskaper.

Värmeisolering av balkongen

Balkongrum är isolerade från insidan. För att göra detta kan du köpa både rull- och kakelalternativ. De mest populära är följande typer av isolering:

  • Expanderad polystyren;
  • Penoplex;
  • Basaltull;
  • Folieklädd PPP.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana material installeras med ramar. Baserna kan vara trä eller metall. NS Ett tätskikt (film) appliceras först och sedan isoleringen själv:

Basaltull säljs i form av plattor. Efter installationen måste de täckas med ett speciellt ångspärrmembran. Detta är nödvändigt för att kondens inte ska samlas inuti isoleringen, eftersom ett sådant material är hygroskopiskt och förlorar en stor andel av sina värmeisolerande egenskaper i sitt råa tillstånd

  • Den populära PPP eller penoplex kan installeras med eller utan ram. Plattorna eller plattorna fästs på takplattan med hjälp av speciella och pålitliga lim. Raminstallationsmetoden är bekvämare, särskilt om du planerar att göra panelbeklädnad på balkongen.
  • En dyrare isolering är flytande polyuretanskum. Det appliceras mycket snabbt genom sprutning. Polyuretanskum tränger in i alla sprickor och hål och bildar ett jämnt lager med utmärkt tätning. För denna typ av isolering krävs inga vattentäta eller ångspärrfilmer. Allt du behöver är själva materialet (PPU) och en speciell sprutpistol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den gjord av och vilken är bättre?

Efter att du har slutfört allt förberedande arbete måste du gå vidare till valet av inredning av taket. Idag finns det många alternativ för utformningen av detta element. Låt oss överväga de mest populära.

Bild
Bild

Foder

Fodret har ett utmärkt utseende. Detta material är träigt och miljövänligt. Med hjälp av fodret kan du avsluta både ett slutet och ett öppet balkongblock. Detta material är hållbart och har utmärkta ljud- och värmeisolerande egenskaper.

Installation av sådana paneler är inte svårt och tidskrävande.

Bild
Bild

PVC -paneler

Det mest populära och billiga alternativet är PVC -panelmantel. Plastpaneler kan fästas på brädet med hjälp av lim eller en ram. Lampor kan byggas in i sådant material, men för detta är det nödvändigt att göra hål för dem i förväg. En sådan mantel är inte rädd för fukt, fukt, temperaturförändringar och exponering för ultraviolett strålning.

Plasttaket kan tvättas med vanliga tvättmedel. Med tiden kommer det inte att förlora sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild

Rack tak

Kuggstångsdesignen på taket på balkongen är också populär. Exempelvis kan aluminiumprover installeras både inomhus och utomhus. Sådana strukturer kännetecknas av hög tillförlitlighet, hållfasthet och hållbarhet. De är lätta att installera och påverkar inte balkongens höjd på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte bara rack, utan även mobil- och panelfinish. Cellular installeras på suspensioner och liknar utåt en monolitisk yta med kvadratiska celler. Paneler är idealiska för långa rum.

Gipsvägg

Gips är lämplig för att dekorera en stängd balkong. Det har ett lågt pris och är lätt att bearbeta. Detta alternativ kan vara konventionellt eller stegvis. Med hjälp av gips görs ett undertak som kan mantlas med absolut vilket material som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Töjbart tak

Sträcktak ser dyra och lyxiga ut. De har utmärkt ljudisolering. Moderna tillverkare erbjuder mönster i en mängd olika färger. Du kan möta inte bara vanliga, utan också ursprungliga glittertak.

Bild
Bild

Det kommer att vara mycket svårt att göra installationen av en sådan finish på egen hand. Det rekommenderas att kontakta en specialist som har all nödvändig utrustning i sin arsenal för säker och högkvalitativ installation av ett sträcktak.

Valet av den perfekta takfinishen för en balkong beror på rummets skick, dess syfte och ägarnas personliga preferenser. Om balkongen är öppen och inte glasad, bör du vända dig till foder eller plast. Sådana material utsätts inte för deformation och de är inte så rädda för negativa miljöfaktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla designalternativ är lämpliga för en mysig inglasad balkong. Välj material som kommer att smälta in harmoniskt med rummets övergripande stil.

Målningsalternativ

För en öppen balkong är fasadfärg lämplig. Innan du applicerar det måste du kittla i taket och gnugga det till en slät yta, som i andra efterbehandlingsalternativ med färg- och lackbeläggningar.

Vattenbaserad färg kommer att vara ett bra val. Det är bättre att välja vitt eftersom det är neutralt och inte visuellt reducerar utrymmet.

Bild
Bild

På en varm balkong kan du vända dig till vanlig färg för inredningsarbete.

Arbetstrinn

Tänk på stadierna för att avsluta en balkongplatta med exemplet med gips:

  • Först skapas en ram på en bas från en profil. På taket måste denna struktur fixeras med galgar.
  • Då måste du isolera basen: fyll tätt utrymmet ovanför ramen så att det inte finns några luckor.
  • Nästa steg är att installera gips. Detta arbete utförs med en skruvmejsel och självgängande skruvar.
  • Det sista steget blir efterbehandlingen av den resulterande ytan. Tak i gipsskivor kan målas eller mantlas med valfri panel.

Alla steg i installationen av ett sådant tak är mycket enkla och tar inte mycket tid.

Rekommenderad: