Avsluta Loggian Med Clapboard (27 Bilder): Gör-det-själv-innerfoder Med Eurolining Och Trä Och PVC

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Loggian Med Clapboard (27 Bilder): Gör-det-själv-innerfoder Med Eurolining Och Trä Och PVC

Video: Avsluta Loggian Med Clapboard (27 Bilder): Gör-det-själv-innerfoder Med Eurolining Och Trä Och PVC
Video: Montering av Öppningsbart fönster i PVC 2024, April
Avsluta Loggian Med Clapboard (27 Bilder): Gör-det-själv-innerfoder Med Eurolining Och Trä Och PVC
Avsluta Loggian Med Clapboard (27 Bilder): Gör-det-själv-innerfoder Med Eurolining Och Trä Och PVC
Anonim

Foder är ett funktionellt material som är lämpligt för inredning och exteriör. Du kan mantla en balkong med dina egna händer och välja en lämplig interiör för panelerna.

Att dekorera en loggia med clapboard kräver ett minimum av ansträngning och pengar.

Bild
Bild

För- och nackdelar med materialet

Trä är ett naturmaterial som kännetecknas av styrka, hållbarhet och attraktivt utseende. Fodret av det är lämpligt för att avsluta en öppen och inglasad loggia. Hon kommer att inreda rummet i jugend-, Provence- eller lantlig stil. Materialet kommer också att se bra ut när ett minimum av dekorativa element kommer att användas för att dekorera loggian.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foderfördelar:

  • enkel installation och drift;
  • hållbarhet, tillförlitlighet;
  • enkel skötsel av materialet: det är lätt att rengöra och tvätta;
  • miljövänlighet, giftfri;
  • bra värmeisoleringsegenskaper.

Naturliga byggmaterial hjälper till att upprätthålla ett bekvämt inomhusklimat. Under den varma årstiden absorberar fodret värme, och i kylan behåller det tvärtom. Tack vare detta kan du koppla av på balkongen inte bara på sommaren, utan också på vintern. Detta är också bra i fall där inomhusväxter eller plantor odlas på balkongen.

Bild
Bild

Trots det stora antalet positiva aspekter har fodret ett antal nackdelar. Liksom alla träföremål kan det antändas. För att undvika detta rekommenderas att täcka materialet med speciella skyddslösningar och lacker.

Fodret har också ett relativt lågt motståndskraft mot extrema temperaturer, det kan förlora sina yttre egenskaper när det interagerar med fukt.

Visningar

Traditionellt gjordes paneler endast av trä. För närvarande kan andra material också användas som råvaror. Det finns flera typer av foder

Bild
Bild

Trä

Ek, tall, asp, lind, lärk används som råvaror. De skiljer sig åt i kostnad, prestanda, färg. Barrträd innehåller en stor mängd harts, som kan börja släppas när de utsätts för höga temperaturer. Sådant trä är mjukare, spår kan finnas kvar på det efter stötar och andra mekaniska påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyra sorter inkluderar cederträ, ek, al. Fodret av dessa träd är mycket hållbart. Dessutom har den de bästa estetiska egenskaperna och är mer motståndskraftig mot vittring och nederbörd.

Varje trädslag har en unik nyans - denna punkt beaktas när du planerar inredningen av loggian.

Euro foder

Ett slags träfoder, tillverkat enligt europeiska standarder. Det tillhör premium byggmaterial, är av högsta kvalitet och kostar mer. Euro foder är indelat i typer beroende på storlek och syfte. De vanligaste modellerna är standard, block house, landhow, american, soitline. De skiljer sig åt när det gäller installation och utseende.

Bild
Bild

Oftast föredrar konsumenterna blockhus. Materialet är motståndskraftigt mot miljöpåverkan, därför används det för efterbehandling av både inre och yttre lokaler: det är lämpligt även för icke-inglasade balkonger. På ena sidan av ett sådant foder finns en cylindrisk yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens dimensioner föreskrivs i kraven för denna typ av material. Tjockleken ska vara 13, 16 eller 19 mm, bredd - 80, 100, 110 eller 120 mm. Strikta regler gäller för panelernas längd: från 500 till 6000 mm.

Plast

En billig analog av foder av trä. Det är dekorerat med mönster, kan imitera trä, stenar. Högkvalitativa produkter tillverkade av polyvinylklorid vid första anblicken kommer inte att skilja från naturpaneler, och deras prestanda kommer att bli ännu bättre i vissa indikatorer.

Bild
Bild

Plast är resistent mot temperaturfluktuationer, behåller sina yttre egenskaper under påverkan av ultravioletta strålar. Det kännetecknas av måttlig brandfarlighet, ger bra värme- och ljudisolering. Priset på PVC -paneler är lägre, vilket gör dem överkomliga för ett brett konsumentsegment.

Nackdelarna med fodret inkluderar det faktum att det lätt deformeras från yttre mekaniska stötar.

Hur väljer man?

När de väljer ett foder för att avsluta en loggia tar de hänsyn till de yttre och operativa egenskaperna. I synnerhet uppmärksammar de kriterier som material, profil och storlek på delar, budget för reparationer. När du planerar att använda trämantel, titta på träslag och dess klass. Dessutom är materialet anpassat till den specifika utformningen av rummet.

Klasser av foder av naturligt trä:

  • Extra . Material av hög kvalitet som uppfyller höga krav. Premiumfoder är dyrare, kännetecknas av tillförlitlighet och ökad livslängd. För tillverkning av paneler tas de bästa träslag.
  • MEN . Kvaliteten på ett sådant foder är något lägre, men det har fortfarande en betydande livslängd och är resistent mot yttre påverkan. Enligt kraven kan materialet ha ett litet antal defekter som inte förstör produktens övergripande utseende.
  • I . Defekt foder. Panelerna innehåller blindsprickor, knutar upp till 20 mm i diameter, samt hartsfickor. Byggmaterial bearbetas på fabriken med hjälp av ett kitt.
  • MED . Materialet används för efterbehandling av tekniska rum, förråd och mindre använda rum. Det finns fläckar, kontrasterande ränder på panelernas yta. Sprickornas storlek når upp till 5% av brädornas totala yta.
Bild
Bild

När de väljer foder styrs de av storleken på den mantlade ytan, eftersom olika tillverkare skapar material som är olika i storlek. För att beräkna det erforderliga antalet paneler divideras rummets yta med brädans yta. Bestäm därefter hur många balkar som krävs för installationen av svarven. Rummets höjd divideras med avståndet mellan guiderna och multipliceras med längden; efter att de resulterande värdena har lagts till för att bestämma den totala filmen.

Bild
Bild

Installationens specificitet beror på materialprofilen. Panelerna skiljer sig åt i form och storlek på kanterna, spårens utformning och lås. Fodret skiljer sig åt i specifikationerna på de främre och bakre ytorna. De kan vara släta eller konvexa och cylindriska. Det finns också material med snidningseffekt.

Bild
Bild

Gör-det-själv-innerfoder

Installationen av fodret kan utföras utan inblandning av proffs, med hjälp av tillgängliga verktyg. För att trimma loggian behöver du en slagborrmaskin, borrmaskin, skruvmejsel, hacksåg, borr, hammare, yxa, fästelement. När man arbetar med ojämna väggar används en byggnadsnivå; för att ta mätningar tar de ett måttband, en linjal, en penna.

Bild
Bild

Innan du fortsätter direkt till fodret av loggian med plåt, utförs förberedande arbete. Spår av tidigare finish, färger, kalkning tas bort från alla ytor på balkongen och gammalt linoleum tas bort . Du måste också lossa fönstren, sluttningarna, ta ut alla saker - som ett resultat blir det ett tomt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är installation av svarv och isolering. Det första steget är att montera två balkar på golvet och ovanför taket. En skena av önskad längd skärs av, på vilken märken görs med jämna mellanrum: det kommer att finnas hål för självgängande skruvar. Stängerna appliceras på väggen, de installeras med hjälp av fästelement.

Den övre skenan ska vara 10 cm från taket, den nedre en 3-5 cm från golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De återstående elementen i lådan monteras parallellt med de installerade balkarna. Förmät lika långa avstånd med ett måttband och en nylonsladd. Ramen är placerad på alla väggar och duken, mellanrummen mellan delarna bör inte vara mer än 60 cm. I fallet när det är planerat att isolera balkongen placeras värmeisoleringsmaterial mellan lamellerna, varefter fodret är lagd.

Bild
Bild

När balkarna är korrekt installerade blir balkongbeklädnaden enkel. Det finns flera typer av foderläggning:

  • Med öppet fäste. Det enklaste sättet att trimma en loggia eller balkong. Installationen utförs med spikar och självgängande skruvar, med vilka brädorna installeras på ytan. Nackdelen är att fästelementen förblir synliga och förstör panelernas utseende.
  • Med dold bilaga. Fästelement drivs in i den inre delen av spåret, spikhuvudena är sjunkna. Det mest fördelaktiga alternativet är användningen av klämmor. De sätts in i hålen och skruvas in med självgängande skruvar. Brädorna sätts in i spåren på de tidigare panelerna; åtgärden upprepas tills loggian är helt klar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av plastfoder har särdrag . Först installeras hörnen (en konstruktionshäftapparat används för detta ändamål), paneler monteras i dem med den tunna sidan. Därefter sätts nästa del in i spåret - och detta upprepas till slutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kan det vara nödvändigt att skära av en del av panelen, eftersom väggarnas längd inte alltid sammanfaller med produkternas totala yta. Fodret är täckt med solbeständigt lack, speciella skyddande blandningar.

Rekommenderad: