Balkongdekoration Med Sten (69 Foton): Dekoration Med Dekorativ Konststen, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Balkongdekoration Med Sten (69 Foton): Dekoration Med Dekorativ Konststen, Recensioner

Video: Balkongdekoration Med Sten (69 Foton): Dekoration Med Dekorativ Konststen, Recensioner
Video: Balcony Design Ideas 2021 - Amazing Balcony Decoration Images 2024, April
Balkongdekoration Med Sten (69 Foton): Dekoration Med Dekorativ Konststen, Recensioner
Balkongdekoration Med Sten (69 Foton): Dekoration Med Dekorativ Konststen, Recensioner
Anonim

Natursten har använts för konstruktion och dekoration i mer än hundra år. Många av dess fördelar (styrka, hårdhet, utmärkt estetik) kan knappast överskattas. Men den har också vissa egenskaper som avsevärt kan begränsa dess användning för att dekorera balkonger i bostadshus - vikt och pris. Vägen ur denna situation kommer att vara användningen av dekorativ sten av konstgjort ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Konstgjord sten är en blandning av cement, sand, bindemedel, olika fyllmedel och mjukgörare. Dess fysiska, mekaniska och operativa egenskaper beror direkt på materialets sammansättning. Utåt sett liknar den konstgjorda analogen mycket en sten av naturligt ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med dekorativ sten:

  1. Styrka, hårdhet, tillförlitlighet, hållbarhet.
  2. Prisvärt pris.
  3. Ett brett utbud av färger och texturer.
  4. Snabb och enkel installation (inga professionella verktyg och omfattande erfarenhet krävs, en högkvalitativ limblandning är tillräcklig).
  5. Resistent mot extrema temperaturer.
  6. Korrosionsbeständig, vattentät.
  7. Utmärkta värmeisoleringsegenskaper.
  8. Resistent mot kemikalier.
  9. Miljövänligt, allergivänligt.
  10. Utmärkta dekorativa egenskaper.
  11. Resistent mot mögel och mögel.
  12. Ej brandfarligt.
  13. Enkelhet och enkel underhåll och skötsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana utmärkta egenskaper gör dekorsten till ett nästan idealiskt material för att klä ett balkongrum. Det finns dock flera nackdelar som du också bör vara uppmärksam på när du väljer en lämplig finish.

  1. Kortare livslängd jämfört med natursten (villkorlig nackdel, eftersom livslängden uppskattas till flera tiotals år).
  2. Vissa typer av stenar är mycket instabila för mekanisk påfrestning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska du välja - konstgjord eller naturlig?

När du väljer rätt material måste alla dess fördelar och nackdelar vägas noggrant. Naturligtvis är det svårt att hitta ett material som är starkare, mer pålitligt och vackrare än en natursten, men dess vikt och höga kostnad kan vara avgörande faktorer för att välja en konstgjord analog.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom imiterar moderna material nästan helt ytan av natursten, även om de väger och kostar mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförande egenskaper hos natursten och konstgjord sten:

  • Konstgjorda material är mycket billigare än naturligt.
  • Den konstgjorda analogen finns i ett stort antal storlekar och tjocklekar. Detta underlättar mycket installationsprocessen.
  • Ytterligare förstärkning av balkongen krävs inte.
  • Ingen svarv krävs under installationen, konststenen är lätt att skära.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av dekorativa material av artificiellt ursprung är mycket brett och varierat. Här är några av de mer populära och använda alternativen:

  • paneler som imiterar naturlig marmor, granit, kvarts (materialet har råa kanter, naturliga flis, konvex, böjd yta);
  • paneler som imiterar sandsten, kalksten och andra material (släta kanter, plan yta);
  • imitation av stenblock och småsten (spillror);
  • imitationsten;
  • imitation av polerad sten;
  • material med mönster och kombinationer av nyanser som inte finns i den naturliga miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern teknik för att skapa och bearbeta konststen har gjort det möjligt att skapa ett brett utbud av vackra och prisvärda alternativ för vända balkonger. Bland dem: porslin stengods, akrylsten, konglomerat, konstgjord kvarts och gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porslin stengods är det mest hållbara av alternativen som presenteras . Den innehåller mineraler, flera typer av lera, fältspat, färgämnen. Utåt liknar det en kakel av mycket hållbart och högkvalitativt glas, dess yta är så jämn och slät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konglomeraten inkluderar granitflis, marmor, kalkflis, kvarts, färgämnen. Detta material kännetecknas av ökad hållfasthet och slitstyrka, motståndskraft mot extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl har en låg specifik vikt, så den är enkel att hantera och installera . Finns i ett brett utbud av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvarts är lämplig för inomhus- och utomhusbruk . Tål tung belastning och plötsliga temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips är det minst hållbara materialet . Skiljer sig i en låg vattentäthetskoefficient, därför rekommenderas det inte att användas på balkonger utan ytterligare vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

En av fördelarna med dekorativ sten är dess utmärkta kompatibilitet med andra efterbehandlingsmaterial. Detta ger nästan obegränsade möjligheter för att skapa intressanta, komplexa, originella balkongdesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten kan användas för att klä hela inredningsutrymmet . I det här fallet är det bäst att välja de lättaste materialen i ljusa, varma nyanser, annars kommer ett litet balkongrum att se väldigt svårt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste interiörerna är de som kombinerar sten och andra material (tapeter, dekorativt gips, färg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet ser väldigt intressant ut när stenen täcker en del av en målad eller putsad vägg . Det ger intryck av ofärdiga tegelstenar eller murverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett striktare alternativ är att dekorera de inre hörnen med en sten. Murverket kan vara symmetriskt eller ge intryck av ett grovt hörn med trasiga, ojämna kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten kan användas för att dekorera fönster eller dörrar, en eller flera väggar . När man kombinerar material med olika texturer är det mycket viktigt att välja rätt färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande etapper

Dekorativ sten kan läggas på trä, metall, skumblock, tegel, betong och andra typer av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela arbetet med utformningen av balkongens inre utrymme kan delas in i flera steg:

  1. Förarbete . Innan huvudarbetet påbörjas är det nödvändigt att noggrant studera väggarnas skick: eliminera oegentligheter, reparera sprickor, gips eller jämna ut skillnaderna med hjälp av gipsskiva. Sedan är det nödvändigt att grunda ytan i 2-3 steg.
  2. Balkongbehandling … Huvuddelen av arbetet kan utföras på två sätt: med skarvning och på ett sömlöst sätt. Det första alternativet är ganska enkelt och även för nybörjare. Små sömmar mellan panelerna gör att du kan maskera och dölja små oegentligheter som uppstår under arbetet.
  3. Det sömlösa alternativet kräver mycket mer ansträngning och utbildning . Under arbetet är det nödvändigt att noggrant övervaka att överflödigt lim inte faller på utsidan av plattan, annars blir det mycket svårt att rengöra det porösa, ojämna materialet. Men den färdiga ytan kommer att se ut som en jämn, solid, monolitisk duk utan en enda söm. Arbetet med att lägga plattan börjar från hörnet av rummet.
  4. Styling . Den viktigaste och längsta etappen. Hast är uteslutet här. Innan direkt installation påbörjas rekommenderar erfarna byggare att du först lägger ut panelerna på golvet för att välja det mest optimala mönstret, spela med nyanser av olika paneler. För ofta upprepning av mönster och färgändringar bör undvikas så mycket som möjligt. För att inte bli förvirrad kan du numrera brickorna på baksidan.
  5. Sedan studsas nollnivån längs rummets omkrets och ett stöd installeras (för det kan du till exempel använda fragment av en metallprofil).
  6. Läggningen börjar nerifrån och upp så att det finns en hel platta under taket … Alla trim är gjorda nära golvet.
  7. För beklädnad är det bäst att använda ett vitt cementbaserat lim . Kompositionen appliceras med en kam på väggen och med en spatel i ett tunt lager på varje kakel. Sedan limmas plattan och pressar den tätt mot väggen i några sekunder. Efter slutet av den första raden börjar läggningen av nästa. Det rekommenderas att lägga kakel högst 1,5 meter i höjd per dag. Överskott av lim tas bort omedelbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete är det nödvändigt att ge brickan tid för slutlig fixering (12-48 timmar, beroende på limets sammansättning). Först efter det börjar de injektera.

Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till balkongerna som använde dekorativ sten som en delvis eller fullständig finish villigt dela med sig av sina intryck på sidorna på tematiska platser. De firar det utmärkta estetiska värdet av detta material, som inte på något sätt är sämre än naturstenens skönhet. Enkelhet och enkel installation, samt låg vikt på panelerna är de obestridliga fördelarna med konststen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett urval av texturer, färger och överkomliga kostnader gör valet till förmån för detta material nästan uppenbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom noterar köparna den utmärkta kompatibiliteten mellan dekorativ sten med trä, gips, färg, tapeter och andra efterbehandlingsmaterial. Interiören, gjord i en kombination av dessa material, ser riktigt dyr, sofistikerad och ädel ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

En underbar kombination av material av olika texturer i det inre av balkongen, dekorerad i Provence -stil. En av väggarna är dekorerad med dekorativ sten och dekorerad med blomsterarrangemang. Delikata pastellfärger hjälper till att skapa en mycket mysig och varm miljö.

Bild
Bild

Kombinationen av dekorativ sten och gips ser ovanligt original ut tack vare det asymmetriska beklädnadsmönstret. Designmetoden, där rummet ser konstgjord ut med en stenmur förstörd ibland, är särskilt populär idag. En ytterligare höjdpunkt på balkongen är dess ovanliga form - en sektor.

Bild
Bild

Även ett mycket litet rum kan vackert dekoreras med så präglat och omfattande material som dekorativ sten. Till exempel, som i det här fallet. Väggarna är färgglada med rikt färgade dekorativa gips, medan fönstret och dörröppningarna är mönstrade med sten. Resultatet är en mycket modern och vacker inredning.

Rekommenderad: