Varmt Balkongglas (33 Bilder): Ersätter Det Kalla Med Ett Glidande Halvvärme Och Panoramavarmt Aluminium

Innehållsförteckning:

Video: Varmt Balkongglas (33 Bilder): Ersätter Det Kalla Med Ett Glidande Halvvärme Och Panoramavarmt Aluminium

Video: Varmt Balkongglas (33 Bilder): Ersätter Det Kalla Med Ett Glidande Halvvärme Och Panoramavarmt Aluminium
Video: balcony glazing system with tempered glass 2024, April
Varmt Balkongglas (33 Bilder): Ersätter Det Kalla Med Ett Glidande Halvvärme Och Panoramavarmt Aluminium
Varmt Balkongglas (33 Bilder): Ersätter Det Kalla Med Ett Glidande Halvvärme Och Panoramavarmt Aluminium
Anonim

Valet av balkongglas måste bemötas mycket ansvarsfullt. Den vidare driften av lokalerna och dess funktionalitet beror på detta. Det är nödvändigt att besluta inte bara om ramarnas material och deras färg, utan också direkt om inglasningen. Det kan vara kallt eller varmt. Det sista alternativet kommer att diskuteras.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

På senare tid var balkongrum och loggier uteslutande avsedda att lagra olika föremål som inte hittade någon plats i lägenheten. Det kan vara en cykel, burkar, vändningar, grönsaker, gamla kläder, en stege och andra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många lägenhetsägare fortsätter att använda sina balkonger för detta ändamål, men nu har de ett val. Rummet kan användas som lager eller förvandlas till ett fullvärdigt och funktionellt rum. På byggmarknaden idag finns det ett stort antal olika material som du kan vackert dekorera ett balkongblock både inuti och utvändigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av ett mysigt och praktiskt rum spelar glasglaset en av huvudrollerna. Om du väljer kallt glas kommer du inte att kunna omvandla balkongen till ett vardagsrum. Det kommer att vara väldigt kallt på sitt territorium på vintern eller hösten, så det kommer att vara omöjligt att stanna kvar på det hela tiden.

De vänder sig bara till kallglas för att skydda balkongen mot negativa miljöfaktorer. Dessa inkluderar regn, snö, damm, smuts etc. Det håller sig inte varmt och skyddar inte mot frost.

Bild
Bild

Varmt glas är mer praktiskt och funktionellt i detta avseende, det kostar mer, men dess egenskaper motiverar fullt ut det höga priset:

En sådan design av balkongen gör att du kan konvertera den till ett vardagsrum och gå ut till dess område även i svåra frost. Idag omvandlar många lägenhetsägare sina balkongblock till studierum, rekreationsområden eller vinterträdgårdar med bara varma inglasningar

Bild
Bild

Naturligtvis är hela poängen inte bara i själva glaset, utan också i balkongens inredning. Han måste tillhandahålla högkvalitativ och pålitlig isolering. Ofta vänder sig folk till det populära "varma golv" -systemet. I den allmänna ensemblen med korrekt utvald inglasning blir balkongblocket till ett mycket mysigt och bekvämt rum

Bild
Bild
  • Det bör noteras de utmärkta ljudisolerande egenskaperna hos sådana glasögon. Med dem kommer du helt enkelt att glömma irriterande gatubuller eller ylande vindar i dåligt väder. Många lägenhetsägare står inför detta irriterande problem som gör det svårt att sova på natten, och varm glasering löser det utan svårigheter.
  • Många lägenhetsägare vänder sig till denna inglasning för att utöka sitt bostadsutrymme med hjälp av en balkong. Så en liten lägenhet kan bli mycket rymligare om ett av rummen kombineras med en balkong.

Detta kan vara ett kök, vardagsrum, barnrum eller sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men denna finish har några nackdelar:

  • De flesta konsumenter är inte särskilt nöjda med den höga kostnaden för varmt glas. Den mest populära är plastfinishen, men den kostar dubbelt så mycket som aluminiumfinishen.
  • Dessa strukturer är stora och massiva, vilket definitivt kommer att påverka balkongens lediga utrymme. Varma tvåglasfönster är mycket tjocka och karmarna har en anständig vikt, vilket tvingar lägenhetsägare att förstärka balkongernas betongplattor så att de blir mer hållbara och stabila.
  • Experter säger att sådana fönsterstrukturer snedvrider ljusflödet och minskar dess intensitet, så det är alltid lite mindre ljus i rum med sådant glas.
  • Under den varma sommarsäsongen värms balkongen snabbt upp och det blir täppt.
Bild
Bild

När är det nödvändigt?

Varmt glas måste användas om du ska kombinera ett balkongrum med vardagsrum eller omvandla det till ett funktionellt rum.

Du kan inte klara dig utan sådan inglasning om du använder balkongen året om och behöver den i alla väder. Om det inte finns mycket bra uppvärmning på lägenhetens territorium, kan du med hjälp av sådan efterbehandling skapa ett funktionellt utrymme där det alltid kommer att vara varmt och mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av värmeglas. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild

Panoramaglas

Panoramaglas har ett oöverträffat utseende. Sådan efterbehandling kommer att kosta ägaren en rund summa, men det är värt det! Sådan inredning av ett balkongrum ökar ofta kostnaden för en lägenhet vid försäljning.

Oftast kan panoramaglas ses i lyxhus. Det ser väldigt dyrt och vackert ut, särskilt om huset ligger på pittoreska platser.

Ramlösa strukturer verkar bara lätta och viktlösa. Faktum är att de är mycket tunga och massiva. Inte alla betongplattor tål dem, så installationen av sådant glas kan bara påbörjas efter samråd med specialister

Bild
Bild
Bild
Bild

Panoramaglasögon kännetecknas av tjocklek och hållbarhet. De kan inte bara vara transparenta utan också tonade. Det är inte värt att installera en panoramastruktur själv. Installationen är mer komplicerad och tidskrävande.

Förstärkta plaststrukturer

Förstärkta plaststrukturer med varma tvåglasfönster är mycket populära. De är utrustade med standard sväng- och lutningsdörrar. Det är värt att notera den stora vikten av dessa system, därför måste du se till att balkongens betongbas är pålitlig innan du installerar dem.

Bild
Bild

Sådana mönster är inte lämpliga för gamla lägenheter och Chrusjtjovs hus. De utmärks av utmärkta termiska egenskaper och hög ljudisolering. Men det finns också några nackdelar med dem.

Till exempel är metall-plast varmglas inte vindbeständigt. Visir måste monteras över sådana strukturer, och detta kommer att skapa en extra belastning på betongplattan och parapet.

Bild
Bild

Det finns tillfällen då parapets absolut inte är lämpliga för sådana manipulationer. De ändras helt enkelt till tegel, vilket bara ökar hela strukturens massivitet.

Aluminiumkonstruktioner

Aluminiumglaset förhindrar penetration av kyla och drag. Termolåssystem är särskilt populära. De har speciella isolerande skär som ger utmärkt termisk prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana strukturer är brandsäkra. De är gjorda i en mängd olika färger, så det är lätt att skapa en vacker och harmonisk inredning med aluminiumfönster.

Trästrukturer

Du kan vända dig till träramar med varma tvåglasfönster. De är miljövänliga, praktiska och ser väldigt intressanta ut. Trästrukturer skapar ett bekvämt inomhusklimat.

Bild
Bild

De kommer bara att kunna behålla sin hållbarhet med hjälp av speciella impregneringar. Träramar måste regelbundet vårdas och behandlas med olika skyddsutrustningar.

Med tiden kommer sådant glasrutor att förlora sin attraktivitet. Trä tenderar att åldras, blekna, torka och spricka.

Plastkonstruktioner

Det mest populära är plastglas för balkongrum. Det ser snyggt och snyggt ut. Material av hög kvalitet och varma tvåglasfönster kommer att hålla en behaglig temperatur på balkongen året runt.

Bild
Bild

Med tiden kommer utseendet på en sådan finish inte att förlora sin attraktivitet. Det är bara nödvändigt att övervaka renheten hos de vita strukturerna. Smuts och damm kan rengöras med det mycket enkelt, särskilt om du omedelbart börjar ta bort det.

Men sådana strukturer är tunga, så de är inte lämpliga för varje hem. Till exempel, i en liten byggnad i Chrusjtjov, kommer plastfönster att lägga en stor belastning på betongplattan, vilket kan leda till mycket allvarliga konsekvenser i form av kollaps och tjocka sprickor.

Idag kan du välja varmt glas med plastramar för valfri plånbok.

Bild
Bild

Glidande strukturer

Glidkonstruktioner används ofta i både varmt och kallt glas. De har en mängd olika kammare i profil för att ge utmärkt termisk prestanda.

Bild
Bild

Det är värt att notera det praktiska med sådana system. De tar inte mycket plats på balkongen, eftersom fönstren kommer att öppnas och stängas med hjälp av Slidors -systemet. Det är en speciell horisontell guide längs vilken skärmarna rör sig, som på skenor.

Halvisolerat glas

Sliders-systemet används också för halvvarmt glas. Det låter dig isolera lokalerna med hög kvalitet utan att ladda parapet. Visuellt liknande mönster gör balkongområdet rymligare och snyggare.

Bild
Bild

Dubbelglasfönster i sådana system är enkammare. De låter dig hålla en positiv temperatur på vintern och har en hög skena som skyddar hela strukturen från frysning och andra negativa faktorer utifrån.

Installation av sådana fönster är tillåten på höga golv. Det moderna Slidors -systemet ger medelvärmeisolering. Svängfönster i PVC har fortfarande bättre termiska egenskaper.

Verktyg och säkerhetsteknik

För att installera den varma inglasningen på balkongen måste du fylla på med säkerhetsutrustning. För arbete rekommenderas att vända sig till ett sportbälte. Enligt dess egenskaper är den inte på något sätt sämre än konstruktionen, men den kostar mycket mindre.

Ett bälte med en 2,5 cm lång hall är perfekt. För kort en hall kommer att komplicera arbetet, och för länge kan leda till skador.

Bild
Bild

Bältet och karbinhaken måste tåla en belastning som överstiger 400 kg. Dessa egenskaper finns på certifikatet. Om detta inte ingår i produkten är det bättre att vägra det.

Steg för steg ersättning av kallt glas med varmt

Först måste du demontera det kalla glaset. Först avlägsnas glidglasenheterna (om sådana finns) och därefter ramarna. Det är nödvändigt att ta bort ebben, fönsterbrädorna och alla fästelement så att de inte stör installationen av nya fönster. Efter alla dessa arbeten kan du fortsätta direkt till installationen av nya fönster.

Dagen före installationen av nya fönster är det viktigt att fylla den inre delen av profilen med skum. Denna enkla teknik eliminerar bildandet av kalla broar i strukturen.

Bild
Bild

Ett visir måste installeras ovanför balkongblocket. Det kommer att skydda det från regn och snö, och kommer också att skydda insidan mot fuktgenomträngning och bildning av fukt.

Bild
Bild

Därefter måste du installera och fixa PVC -ramarna (om du har valt detta material) till balkongräcket. Kontrollera alltid alla ytor med vattenpass. Höjden kan justeras genom att skimma strukturen.

I öppningen är hela systemet fixerat med speciella ankare. Alla sprickor och hålrum måste behandlas med polyuretanskum.

Efter att skummet har stelnat helt kan du gå vidare till den direkta installationen av tvåglasfönster och hänga fönstren.

Bild
Bild

Det sista steget i allt arbete är installation av ebber, beslag och fönsterbrädor. Det sista elementet är fäst på vanliga självgängande skruvar. Alla sprickor måste skummas.

Mer information om tekniken för att ersätta kallt glas med varmt glas finns i följande video:

Tips

Du kan installera varmglasning själv, men experter rekommenderar att du bara tar sådant arbete till de människor som är säkra på sina förmågor och har åtminstone minimal kompetens i denna fråga.

Om du tvivlar på dig själv eller är rädd för att göra ett misstag är det bättre att anförtro installationen av varma fönster till proffs.

Bild
Bild

Kontakta först en specialist som berättar om det är värt att förstärka betongfoten på din balkong och vilken belastning den tål. Detta är nödvändigt för att undvika de obehagliga konsekvenserna av att installera tunga glasrutor.

Bild
Bild

Välj uteslutande högkvalitativa och pålitliga material och kontakta endast företag som är kända i din stad.

Omedelbart efter alla installationer, se till att alla mekanismer är användbara.

Rekommenderad: