Gör-det-själv-rack På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Plantor Av Trä, Ritningar Och Diagram

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-rack På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Plantor Av Trä, Ritningar Och Diagram

Video: Gör-det-själv-rack På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Plantor Av Trä, Ritningar Och Diagram
Video: AMA record with community manager Oleg. PARALLEL FINANCE 2024, April
Gör-det-själv-rack På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Plantor Av Trä, Ritningar Och Diagram
Gör-det-själv-rack På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Plantor Av Trä, Ritningar Och Diagram
Anonim

Balkongmöbler ska vara praktiska och kompakta. Dessa krav gäller för hyllor, dessutom måste de motsvara ägarens estetiska preferenser . Du kan göra en möbel själv och spendera ett minimum av ansträngning och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ett ställ är en funktionell möbel som låter dig placera ditt hembibliotek, verktyg eller tallrikar på loggian . Den största fördelen med skåpet på balkongen är möjligheten att lossa lägenheten från onödiga föremål. Dessutom kommer vackra möbler att dekorera interiören och göra rummet mysigt.

Bild
Bild

Vilken roll har racket på balkongen:

  • Bidrar till att upprätthålla ordningen på loggian;
  • Gör att du kan placera blomkrukor eller plantor;
  • Används som skafferi;
  • Kan användas som en del av en köksenhet;
  • Lämplig för förvaring av säsongsartiklar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När möbler är gjorda för hand är det möjligt att spåra processen för skapandet från början till slut. Så ägaren till lägenheten kommer att vara säker på kvaliteten på det monterade stället, om det behövs kommer han att kunna modernisera det eller reparera det i händelse av haveri. Fördelarna med ett självtillverkat skåp är också möjligheten att välja material och dimensioner.

Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer en garderob, ta hänsyn till det: syfte, förekomsten av nischer och inglasning på balkongen, bredden på loggian. Dessa kriterier låter dig göra ett ställ i önskad storlek, med maximal funktionalitet. Beroende på designfunktionerna utmärks flera modeller:

Inbyggd . Rack utrustad med gångjärn. Installeras främst på de balkonger med nischer. Modellen låter dig få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet. Bredden på stället kommer att begränsas av nischens storlek.

Bild
Bild

Vinkel . Hörnskåpet fästs på väggen på båda sidor. Fästen används som monteringselement. Fördelen med modellen är dess rymlighet och kompaktitet. Modellen tar mindre plats, blockerar inte passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen . Stativet, utan dörrar, installeras mot väggen och kan vara av vilken höjd och bredd som helst. Modellen är väl lämpad för lagring av plantor, eftersom plantorna på så sätt kommer att ha tillräckligt med solljus. Om du gör det i form av hängande hyllor kommer det att finnas en plats längst ner för förvaring av skrymmande föremål. Framför allt kan en cykel passa under garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd … Modell med dörrar. I ett sådant rack lagras föremål som måste förvaras på en mörk plats, liksom saker som balkons ägare vill dölja för nyfikna ögon. Dörrarna kan placeras längs hela höjden på skåpet eller täcka endast några få hyllor. När du väljer sådana möbler är det viktigt att lämna ledigt utrymme för obehindrad öppning av stället.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du utvecklar en rackplan blir det en av huvuduppgifterna att välja rätt material. De skiljer sig från varandra i kostnad, prestanda och utseende.

Bild
Bild

Vilka ställningar är gjorda av:

Trä . Ett miljövänligt material som inte avger skadliga ämnen i luften, motståndskraftigt mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet. Utmärkta yttre egenskaper gör att du kan placera trämöbler i nästan alla interiörer. För att förlänga livslängden på träställningar rekommenderas att täcka dem med speciella antiseptiska lösningar.

Bild
Bild

Spånskiva, fiberboard och OSB … Tallrikar används för att göra hyllor. Materialen är lätta att arbeta med, de är billiga. Före användning täcks plattornas kanter med en lösning för att förhindra ruttning och uppkomsten av svamp. Byggmaterial är inte lämpliga för öppna loggior, eftersom de inte är motståndskraftiga mot fukt och kan svälla efter regn eller snö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Styrka och slitstyrka är materialets huvudsakliga egenskaper. Metallhållarnas hållbarhet uppnås på grund av närvaron av en korrosionsskyddande beläggning. För tillverkning av möbler väljs aluminium och galvaniserade material. Ett sådant ställ är dyrare, men dess livslängd kommer att bli längre. En möbel är oumbärlig för förvaring av tunga föremål, till exempel verktyg.

Bild
Bild

Plast … Lätt material som inte är rädd för fukt och plötsliga temperaturförändringar. En mängd olika färger och texturer låter dig välja plastelement för alla interiörer. Fönsterbrädor i plast kan också användas som hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slagfast glas . Hyllor av detta material ser snygga ut och är lämpliga för utförandet av djärva designidéer. Glas är inte rädd för exponering för solljus och höga temperaturer. För att skapa skåp tas speciellt hållbart glas, vilket är svårt att bryta. Det kräver dock noggrant regelbundet underhåll och är ganska dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av material . När du skapar möbler kan du kombinera olika typer av material. En träram kommer att se bra ut med glashyllor, och metalldelar kan kombineras med plastelement.

Trämöbler är mångsidiga: de är lämpliga för både klassiska och lantliga och Provence -interiörer. Glas kommer att bli grunden för att skapa ett ultramoderna skåp, och plastmöbler kommer att locka med sin praktiska och enkla underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Det är inte svårt att designa de enklaste ställen. Du kan komma med din egen design från början eller använda färdiga ritningar och diagram och välja dem för en specifik idé.

Bild
Bild

Möbler skapas i flera steg. Först och främst görs en ritning på papper, med hänsyn till de framtida rackets funktionella funktioner. Diagrammet visar skåpets höjd och bredd, hyllornas djup och höjd, fästenas fästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsprocess:

  • En plats väljs där stället ska stå;
  • Överskott av sopor tas bort från balkongen, plats för stället frigörs;
  • Om trädelar används måste de behandlas med speciella lösningar;
  • Bars skruvas fast på väggen, pluggar och självgängande skruvar används som fästelement;
  • Hyllor installeras på de ojämna stängerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rackets struktur innehåller dörrar, fästs de separat. Delar är av två typer: svängning och vikning . De första är gjorda av plywood och träplankor, varefter de skruvas med gångjärn. Du kan lägga till en spärr eller magneter om det behövs. Vikdörrar är gjorda av flera lameller som är förbundna med gångjärn.

Bild
Bild

Du kan tydligt se processen att göra ett ställ med dina egna händer i videon nedan:

Vackra designidéer

Minimalistiska hyllor med ett minimum av delar är mångsidiga: de kan placeras i nästan alla interiörer. Om balkongens ägare vill skapa en unik, iögonfallande inredning kan han välja möbler av ovanlig design. Trädgårdsmästare kommer att älska hyllorna med utskurna krukhål i hyllorna . Lösningen ser inte bara original ut, utan kännetecknas också av hög funktionalitet.

Bild
Bild

Modeller med asymmetriska hyllor är ett alternativ för dem som vill inreda en loggia i modern stil . Du kan välja material i ljusa färger, leka med kontraster, placera souvenirer, böcker, fotoramar eller dekorativa element på hyllorna. Sådana möbler kommer att se fördelaktiga ut med brokiga väggar.

Bild
Bild

En smal väggmonterad hylla är lämplig i ett begränsat utrymme när varje centimeter räknas . Valet av trä som material kommer att ge modellen konceptualitet och avsiktlig enkelhet.

Bild
Bild

Den ursprungliga lösningen kommer att vara ett rack konstruerat av fyrkantiga kuber fästa på väggen . Omväxlingen mellan öppna och slutna hyllor skapar en illusion av ett rutmönster. Det finns figurer, blommor, bordsklockor, små ljusstakar i sikte. Och bakom dörrarna kan du gömma föremål som inte används varje dag.

Rekommenderad: