Rullgardiner För Balkongen (17 Foton): Modeller För Balkongdörren Och Fönstren, Persienner

Innehållsförteckning:

Rullgardiner För Balkongen (17 Foton): Modeller För Balkongdörren Och Fönstren, Persienner
Rullgardiner För Balkongen (17 Foton): Modeller För Balkongdörren Och Fönstren, Persienner
Anonim

Idag har balkongen upphört att vara ett lager av onödiga saker. På toppen av populariteten - att göra det till ett rekreationsområde. Någon isolerar balkongen och ansluter den till rummet, någon reparerar där och sätter stoppade möbler, och någon förnyar helt enkelt tak och väggar.

Hur som helst, gardinerna på balkongen har nu inte bara blivit en dekoration, utan också ett tillbehör som utför en viss nödvändig funktionalitet. Och en av de mest populära typerna av dem är rullgardiner för balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Balkongardiner spelar en viktig praktisk roll - de skyddar rummet från starkt solljus och låter inte utomstående se vad som händer i ditt hem. Men deras dekorativa funktion är också stor - de skapar en mysig atmosfär i rummet.

Rullgardiner (rullgardiner) har ett antal fördelar jämfört med konventionella. En av de viktigaste: de minskar inte visuellt storleken på rummet. Med dem ser rummet eller balkongen mer fri ut.

Sådana högkvalitativa gardiner är lätta att underhålla, de är lätta att ta bort, tvätta eller rengöra, och de behöver inte strykas på länge.

Det spelar ingen roll vad din fönsterkarm är gjord av - trä eller plast, rullgardiner kan fästas på vilket material som helst och håller mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även de mest krångliga köparna kan hämta dem, eftersom det finns ett stort antal olika typer av sådana produkter:

  • De enklaste rullgardinerna är tyger impregnerade med en speciell förening som avvisar smuts och fukt. Duken lindas upp med hjälp av en manuell eller mekanisk drivning på en speciell axel. Canvasens bredd kan vara vilken som helst och i enkla strukturer hänger den vanligtvis fritt längs glaset. Det finns en liten viktning i slutet av webben.
  • Det finns också mer komplexa "kassett" -designer. De har sidorna på duken instoppade i speciella remsor, vilket säkerställer en tätare passform på glaset.
  • I vissa versioner av rullgardinen är den övre rullen täckt med en speciell struktur, vilket skapar ett enda koncept med hela fönsterkarmen.
  • Vinner popularitet "dag-natt" gardiner vars tyg omväxlande alternerande remsor av tätt och genomskinligt material. Genom att vrida remsorna kan du variera ljusöverföringskapaciteten hos sådana rullgardiner.
  • Gardiner och material skiljer sig åt. Det finns rullgardiner av vanliga och täta tyger som inte överför ljus. Det finns gardiner av bambu. Bambu rullgardiner ser mest ädla ut och anses vara en av de mest miljövänliga.
  • Rullutarmaterialet kan också variera. Det finns alternativ som inte släpper igenom ljus alls och släpper igenom det bara lite. Det finns också mer transparenta och ogenomskinliga alternativ. Detta är särskilt viktigt för dem som bor på de nedre våningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer sig rullgardiner i sin design. Det finns både enklare monokromatiska och ljusa stora eller små utskrifter. Ofta, för att diversifiera din interiör, köps gardiner i olika färger och kombineras på en balkong.

En annan fördel med rullgardiner är att de inte samlar damm i sig själva. Vanliga gardiner samlar på sig allt gatudamm som vi sedan andas in. Och det är en bra miljö för många patogena bakterier och bidrar inte bara till spridningen av olika virus utan också till utvecklingen av kroniska sjukdomar.

Bild
Bild

Vilket är bättre - persienner eller rullgardiner?

När det gäller deras funktionalitet är rullgardiner och persienner mycket lika. Men rullgardiner är vanligtvis gjorda av ett enda ark. I detta fall är persiennerna sammansatta av små längsgående eller tvärgående ränder. I detta fall kan rullgardinsmaterialet också vara annorlunda. Det finns både lättmetall-, plast- och tyggardiner.

Persienner används vanligtvis i kontorsutrymmen. Därför ger användningen av dem i en lägenhet interiören ett ganska stramt utseende. Samtidigt gör rullgardiner tvärtom rummet mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tygpersienner har oftast vertikala ränder. Och deras nackdel är att bälten inte är fixerade underifrån, vilket innebär att de kan överföra ljus, till exempel när vinden blåser.

Både persienner och rullgardiner utmärks av sitt demokratiska pris. Naturligtvis, beroende på material, kan detta pris variera. Men i genomsnitt, med tanke på bekvämligheten med rullalternativ, är det lägre än för konventionella tyggardiner.

Bild
Bild

Design exempel

Det finns många designvarianter. Men glöm inte att när du väljer måste du fokusera på rummet där rullgardinerna finns. Om du väljer dem korrekt kan du ändra den visuella uppfattningen av en balkong eller ett rum.

Gardiner med ett stort mönster kommer visuellt att öka utrymmet och är lämpliga för små balkonger.

Bild
Bild

Modeller av vanligt tyg kommer att vara universella. Du kan matcha dem med andra tillbehör för att få designen att se så komplett ut som möjligt.

Bild
Bild

Om din balkong ligger på södra sidan rekommenderas det att välja rullgardiner i kalla nyanser. Omvänt, för sidan med mindre sol är det bättre att välja varmare färger. Naturligtvis bör man komma ihåg att rullgardinerna på södra sidan ska vara tätare och inte blekna i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som inte kan tänka sig en balkong eller ett rum utan ljus tyll eller gardiner kan kombinera dem med rullgardiner. Till exempel kan tyget på en rullgardin vara tätt, medan en lätt flygande tyll kan hängas över den. Eller tvärtom, lägg till mörkläggningsgardiner i det tunna rullgardinet.

Rekommenderad: