Balkong Med Egna Händer (68 Bilder): Hur Man Gör Det, Avslutar Taket, Vattentätning Och Källare, Bosätter Sig I Ett Privat Hus, Bygger Taket På Sista Våningen

Innehållsförteckning:

Video: Balkong Med Egna Händer (68 Bilder): Hur Man Gör Det, Avslutar Taket, Vattentätning Och Källare, Bosätter Sig I Ett Privat Hus, Bygger Taket På Sista Våningen

Video: Balkong Med Egna Händer (68 Bilder): Hur Man Gör Det, Avslutar Taket, Vattentätning Och Källare, Bosätter Sig I Ett Privat Hus, Bygger Taket På Sista Våningen
Video: Taklyft: Att bygga till på höjden 2024, April
Balkong Med Egna Händer (68 Bilder): Hur Man Gör Det, Avslutar Taket, Vattentätning Och Källare, Bosätter Sig I Ett Privat Hus, Bygger Taket På Sista Våningen
Balkong Med Egna Händer (68 Bilder): Hur Man Gör Det, Avslutar Taket, Vattentätning Och Källare, Bosätter Sig I Ett Privat Hus, Bygger Taket På Sista Våningen
Anonim

Balkonger, även om de är en mycket funktionell och oersättlig del av lägenheten, men fortfarande är inte alla hus utrustade med dem. Ofta finns det layouter där balkongen helt enkelt saknas. Men förtvivla inte - du kan designa en balkong med egna händer.

Bild
Bild

Låt oss överväga mer detaljerat alla detaljer om konstruktion av balkonger, liksom huvudstadierna i denna isolering, dekoration och arrangemang.

Byggalternativ och konstruktioner

Du kan göra en balkong med dina egna händer, och det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först måste du bestämma byggnadens funktionella värde, på grundval av vilket både storleken på balkongen och platsen där den kommer att bestämmas kommer att bestämmas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenhetens läge på bottenvåningen ger en unik möjlighet att förenkla konstruktionen - balkongens bas kan stödjas av stabila pelare. Det finns också flera trevliga bonusar i form av att bygga en stor källare eller till och med en separat ingång till lägenheten.

Bild
Bild

Konstruktionen av en gångjärnsbalkong kan vara omöjlig på grund av hotet mot fasadens integritet och hela strukturen i bostaden, därför bör betongfoten göras med ett separat fästelement och ytterligare stöd som stödjer den underifrån.

Fästelement kan utformas både i en horisontell version, där de nedre och övre delarna helt enkelt fästs på husets fasad, eller har hörnstöd, som i detta fall är det bästa, säkraste alternativet.

Bild
Bild

Hur får man bygglov?

Det blir omöjligt att bygga en balkong med egna händer utan att få lämpligt tillstånd. Det kommer att bli nödvändigt att samla ett paket med vissa dokument och lämna det till nödvändiga myndigheter.

Lista över dokument som krävs för att bygga en balkong med egna händer:

  1. Lägenhetsplan och bostadsprojekt.
  2. Byggprojekt för balkonger (det är bättre att anförtro detta stadium till proffs).
  3. Skriftligt och juridiskt certifierat bygglov från grannar.
Bild
Bild

Därefter måste du kontakta advokater för råd och få besked om att bygget är helt lagligt. För olagligt byggande kan domstolen utdöma påföljder och riva strukturen.

Efter att ha fått tillstånd från en advokat måste du kontakta BTI i samma fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under inga omständigheter bör du försumma juridiskt bistånd, för att lägga till en balkong i en lägenhet på bottenvåningen kan du också behöva tillstånd för att använda marken under den (köp eller privatisering).

Projektförberedelse

Innan bygget påbörjas är det nödvändigt att förbereda ett lämpligt projekt där de viktigaste parametrarna och funktionerna i den framtida konstruktionen kommer att observeras och anges. Balkongen är inget undantag och måste också utformas.

Bild
Bild

Tänk på funktionerna och proceduren för att designa en balkong:

  • Först och främst, innan designen påbörjas, kommer det att vara nödvändigt att samla in lite information om själva husets funktionella funktioner. Det är nödvändigt att klargöra om ytterligare byggnader är tillåtna enligt tekniska data, liksom de parametrar som en byggnad kan ha.
  • Baserat på de inhämtade uppgifterna utförs en grov utformning av balkongrummet, vilket är nödvändigt för presentation för advokater för att få bygglov. Vidare är projektet färdigställt, förbättrat och presenteras i denna form för BTI;
  • Vid design måste absolut allt beaktas: strukturens stabilitet, svårighetsgraden för de material som ska användas, samt att utrusta balkongen med lämpliga fästelement. För att konstruktionen ska vara tillförlitlig är det nödvändigt att ta hänsyn till alla aspekter och återspegla dem så exakt som möjligt på ritningarna, enligt vilka konstruktionen kommer att utföras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en balkong på en grund?

Balkong på grunden, naturligtvis byggd endast i lägenheter på bottenvåningen. Strukturen är ganska krånglig, men det är osannolikt att dess schema är för komplicerat.

Bild
Bild

Konstruktionen av balkonger av denna typ utförs på ett bandfundament, som är en slags sluten slinga av armerade betongbjälkar. Denna grund måste uppföras under de bärande väggarna och fundamenten för den framtida strukturen.

Efter att grunden är uppförd, markering görs, alla nödvändiga markarbeten är färdiga, sedan svetsas en stark ram, en avjämning hälls, väggar konstrueras, glas installeras och externa och interna efterbehandling utförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar balkong

Den yttre balkongen kallas ramen för rummet som tas ut till gatan. Det är en separat del och har ingenting att göra med väggarna i rummet, med undantag för den intilliggande centrala väggen, där ingången ligger.

Bild
Bild

För att bygga en avlägsen balkong är det nödvändigt att bygga en ram och ta hand om pålitligheten hos fästelementen, särskilt de stödjande. Efter konstruktionen av ramen kommer det att vara nödvändigt att bygga en golvplatta, det är bäst att den förstärks med armering och är gjord av betong.

Det är nödvändigt att göra en öppen balkongbeläggning för golvens tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

God ventilation är nödvändig för att säkerställa cirkulationen av frisk luft i rummet. Få människor tänker på detta när de bygger balkonger, så det händer ofta att en fuktig lukt dyker upp i ett isolerat rum, svampmikroorganismer utvecklas och fönster ofta dimmar upp.

Det finns två typer av balkongventilation:

  • speciella ventiler som ansvarar för till- och frånluft av luft, monterade i fönsterkarmens ram på balkongen;
  • elektrisk fläkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att fläktsystemet är kraftfullare.

Balkong i ett privat hus eller på landet

Utan tvekan dyker tanken på en balkong ofrivilligt upp när man bygger ett privat eller lanthus, för vad kan vara vackrare än balkongmöten på varma sommarkvällar. Låt oss överväga mer detaljerat alternativen för att bygga balkonger i privata hus.

Bild
Bild

Helst är basen på balkongen samma betongplatta, som bör läggas inledningsvis under byggandet av huset, eftersom detta kommer att göra strukturen mer tillförlitlig. Men det finns också alternativ för att komplettera en balkong, vars grund till exempel är baserad på kolumner. Således blir den nedre delen av balkongen ett slags visir.

Det är inte alls nödvändigt att bygga en sten- eller betongversion, det räcker bara för att skapa en solid grund. Räcken på en balkong i ett privat hus kan mycket väl vara dekorativt - smidd eller gjutet öppet, beroende på individuella preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket lättare att göra en balkong i ett hus på trä, både under byggandet av huset och att fästa det efter att det är klart. Träfoten stöds av vertikala balkar eller hörnfästen som sitter under.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men du bör vara försiktig när du väljer trä för balkonggolvet - det måste vara starkt och pålitligt.

Hur leder man ljuset?

Ofta är balkonger inte bara isolerade, utan de försöker också utrusta dem med en så funktionell sak som belysning. Men hur enkelt är det att tända balkongen utan att skada renoveringen och inredningen i lägenheten? Låt oss titta närmare på de enklaste sätten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du bestämma varifrån linjen ska dras. Det finns tre alternativ:

  • lägenhetspanel - belysningen kommer att vara kraftfull, men du behöver en stor mängd kabel, som måste dras, om inte genom hela lägenheten, sedan genom ett par rum;
  • en justerbar låda är det bästa alternativet;
  • närmaste uttag - en liten mängd kabel är inblandad, men belysningen kanske inte blir så kraftfull som vi skulle vilja, eftersom den kommer att vara direkt relaterad till driften av elektriska apparater i nästa rum.
Bild
Bild

Ledningarna kan vara antingen öppna eller dolda. Det enklaste alternativet är öppet, tråden kan enkelt fästas på väggarna eller döljas i golvlister, hörn eller en speciell kabelkanal av plast.

Bild
Bild

Att utföra täckta ledningar kan vara lite svårt med färska reparationer, eftersom du måste sticka väggarna för att dölja ledningarna.

Hur gör man ett visir?

Visiret är en del av den stängda balkongen, och dess funktionella roll är att täcka glaset från regndroppar och minska flödet av solljus som kommer in i rummet. Det första steget är att bestämma storlek på visiret. Det är bäst att dess längd är något längre än balkongens längd, och den fria kanten sträcker sig något bortom räcket. Så visiret kommer att vara det mest funktionella och skydda balkongen från regndroppar.

Bild
Bild

Nästa steg är att bygga bindningarna. De kan vara helt olika: raka, något snedställda eller till och med i form av en liten båge. Det viktigaste är att alla fästelement är tillverkade av högkvalitativa metallprofiler och hörn, eftersom tillförlitlighet och säkerhet värderas framför allt när man bygger en balkong med egna händer.

Konstruktionen av kapellet avslutas med tak. Det kommer att vara nödvändigt att välja material:

  • för en rak yta är kakel eller skiffer lämpliga, som ofta används för att täcka husens tak;
  • för en lutande yta är det mest pålitliga och lätta alternativet metallplåtar, som också kallas wellpapp, samt hållbart ondulin;
  • böjbara metallplåtar eller polykarbonat är lämpliga för bågen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak på översta våningen

Om allt är klart med de mellersta våningarna - taket på den nedre balkongen är betongfoten på en annan, som ligger på våningen ovan, uppstår många frågor om balkongerna på den sista, övre våningen, för inte alla vet hur att göra ett tak med egna händer.

Bild
Bild

Det finns två alternativ för att bygga ett tak på balkongerna på de sista våningarna:

  1. Beroende konstruktionskonstruktion - ett system med fästelement tillverkas, som är grunden och den bärande delen av strukturen. Det här alternativet är mer tillförlitligt, eftersom taket vilar på strukturen och är väl fastsatt på det.
  2. Konstruktion av en oberoende struktur - inga stöd och stolpar används, och taket är endast fixerat på den yttre delen av väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För arrangemanget av båda strukturerna behöver du metallprofiler och hörn, skum och stora skruvar utrustade med vattentäta packningar. Och för själva taket är material som polykarbonat, kakel eller andra takmaterial, liksom olika typer av stålplåtar perfekta.

Bild
Bild

Det är värt att notera att efter konstruktionen av strukturen kommer det att vara nödvändigt att försiktigt försegla alla sprickor för att förhindra att fukt tränger in under regn.

Uppvärmning

När du bygger en stängd balkong kan huvudproblemet vara dess isolering, eftersom ett kallrum endast kommer att fungera under den varma årstiden. Låt oss titta närmare på hur man isolerar en balkong och dess huvudstadier.

Det första steget är att installera isolerade tvåglasfönster, eftersom värmen med vanliga tunna fönster knappast kommer att stanna inne i rummet under lång tid. En nödvändighet är vattentätning från insidan av rummet, som är gjord för att skydda rummet mot fukt.

Bild
Bild

Om så önskas och behövs, efter vattentätning, kan du täcka balkonggolvet med isolerande elektriska mattor, som vanligtvis kallas "varma golv". Det är denna idé som hjälper till att värma lokalerna och reglera temperaturregimen i den.

Dessutom, om ekonomin tillåter det, är det möjligt att isolera väggarna med speciella skumblock under byggprocessen. Materialet behåller perfekt värme inuti rummet och styr det inte plötsligt, utan gradvis kylning.

Ett av exemplen på isolering av balkonger och loggior kan ses i den här videon.

Efterbehandling

Efter konstruktionen och isoleringen av balkongrummet är det nödvändiga steget att avsluta det inre utrymmet. För att inte riskera det är det bättre att förse proffsens yttre efterbehandling med specialutrustning och utrustning för externt arbete på höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen är gjord utifrån personliga preferenser, balkongens yta och dess typ - isolerad eller kall. För en liten isolerad balkong är keramiska plattor eller högkvalitativt laminat med skyddande baksida perfekta som golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt kan användas för väggdekoration: från dekorativt texturerat gips till flesilintapeter. Men om det första alternativet också är lämpligt för kalla balkonger med hög luftfuktighet, är det andra endast lämpligt för torra uppvärmda rum.

För avslutning av tak använder de vanligtvis motstående färg, kalkning, plast och träpaneler. Men i själva verket övervägs det mest praktiska och visuellt attraktiva sträcktaket, som inte bara kommer att dekorera interiören, utan också tjäna i många år.

Bild
Bild

Arrangemang

Medan vissa människor är engagerade i att designa den klassiska interiören på balkongen, väcker andra till liv de mest icke-standardiserade idéerna, vilket gör balkongen till något helt ovanligt. Låt oss titta närmare på de mest icke-standardiserade idéerna för balkongdesign.

Installation av täta, hermetiskt förseglade tvåglasfönster, avslutning på skivor och installation av kraftfulla värmeelement hjälper till att göra balkongrummet till en riktig bastu. Naturligtvis är det omöjligt att utföra vattenprocedurer i ett sådant rum, men det är ganska lämpligt för att värma upp ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På balkongen kan du skapa en vacker lounge som är lämplig för avkoppling och stressavlastning. Till exempel kan du lägga mjuka madrasser och kuddar på golvet och dekorera rummet med doftande vackra blommor i det övre området.

Dessutom kan en dekorativ fontän installeras på balkongen, med ljudet av vatten som hjälper dig att slappna av och bli distraherad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ivrig trädgårdsmästare missar inte möjligheten att bygga platser för plantering av växter på sin egen balkong, eller till och med förvandla balkongen till ett växthus. För detta installeras dessutom polyetentält eller så behålls den nödvändiga temperaturregimen på själva balkongen och luftfuktigheten regleras.

Bild
Bild

Är det möjligt att göra en källare?

Tyvärr har inte alla människor en lämplig plats att lagra grönsaker som odlas på dacha, och varje gång att gå ut ur staden för dem är inte ett mycket rimligt slöseri med tid och energi. Det finns en väg ut ur den här situationen - du kan bygga en källare på balkongen på första våningen, vilket gör att du kan lagra en viss mängd trädgårdstillbehör.

Bild
Bild

Källaren kan göras både inbyggd och i form av en oberoende struktur - en isolerad trälåda. För tillverkning av båda alternativen behöver du olika trädelar - brädor, balkar, hörn, som kommer att ligga i två lager - utvändigt och inuti.

Bild
Bild

I intervallerna mellan de två trälagren finns isolering, vilket gör att du kan hålla värmen inne i strukturen. Som värmare används vanligtvis skumblock eller expanderade polystyrenplattor. Både det ena och det andra alternativet har utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Dessutom är ett litet värmeelement installerat i botten av strukturen, vilket hjälper till att hålla temperaturen inne över noll grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att förvara frukt och grönsaker i separata plastbehållare - detta främjar god luftcirkulation och hjälper till att hålla skörden färsk längre.

Hur man dekorerar?

När det gäller inredningen på den inbyggda balkongen bör du inte vara för smart, komma med olika läckerheter och ovanliga inredningsidéer. De enklaste dekorelementen är lämpliga för balkongen.

Bild
Bild

Till exempel kommer en öppen balkong att hjälpa till att dekorera ett gjutjärn i smidesjärn eller snygga träskivor dekorerade med sniderier. Dessutom är gatublommor och klätterväxter huvuddekorationen på öppna balkonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera stängda balkonger är enkla men vackra inredningsdetaljer lämpliga: torkade blommor, pärlor i transparenta vaser, figurer och målningar, samt vackra gardiner med ett diskret mönster.

Balkongidéer

En snygg och funktionell idé för att dekorera ett balkongrum - en bokhylla, presenterad i form av många diamantformade celler

Bild
Bild

En hög bordsskiva och barstolar kommer att vara den perfekta lösningen för en balkong. I en sådan miljö blir det trevligt att börja dagen med en utsökt frukost och avsluta med en romantisk middag

Rekommenderad: