Kallglasering Av Balkonger: Hur Man Glaserar En Loggia Med En Aluminiumprofil, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kallglasering Av Balkonger: Hur Man Glaserar En Loggia Med En Aluminiumprofil, Recensioner

Video: Kallglasering Av Balkonger: Hur Man Glaserar En Loggia Med En Aluminiumprofil, Recensioner
Video: balkonger Euro technics Norway 2024, April
Kallglasering Av Balkonger: Hur Man Glaserar En Loggia Med En Aluminiumprofil, Recensioner
Kallglasering Av Balkonger: Hur Man Glaserar En Loggia Med En Aluminiumprofil, Recensioner
Anonim

Om du vill skydda ditt balkongblock från negativa miljöfaktorer, men inte är redo att spendera stora summor pengar på det, skulle kallglasering vara det perfekta alternativet. Utåt är den inte på något sätt sämre än varm, men den kostar mycket mindre och har ett antal betydande fördelar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med sådant glas är dess låga vikt . Detta innebär att du kan installera en sådan struktur i absolut vilken balkong som helst. Det kan vara en ny ny byggnad eller en gammal byggnad med en förfallen fasad.

Bild
Bild

Kalla glasrutor skadar inte ens ett slitet betonggolv . I detta ligger det före varma strukturer, vars vikt gör att de kan installeras i långt från varje byggnad.

Bild
Bild

Sådana fönster installeras enkelt och snabbt . För att göra detta är det inte nödvändigt att vända sig till specialister och betala extra pengar. Installation av kallglas på balkongen kan göras oberoende. Du behöver inte vara en erfaren byggare för att göra detta. Även en nybörjare klarar alla arbetsskeden.

Det är värt att notera den intressanta utformningen av sådana strukturer. De kan ha olika färger. Med hjälp av sådana detaljer kan du skapa ett attraktivt och harmoniskt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kallglasning kännetecknas av sin hållbarhet och styrka. Även efter många år kommer det inte att förlora sitt attraktiva utseende och kommer inte att skapa några problem. Sådana fönster är miljövänliga. De avger inte obehaglig lukt eller skadliga ämnen även under påverkan av höga utomhustemperaturer.

Bild
Bild

Men sådana mönster har också ett antal nackdelar som du behöver veta om du bestämmer dig för en sådan finish:

  • Själva namnet på denna inglasning talar om dess väsen. Det kommer alltid att vara kallt på en balkong med sådana fönster. Under vintersäsongen kommer temperaturen i den inre delen inte att skilja sig mycket från utetemperaturen, så det kommer inte att vara möjligt att vara under sådana förhållanden året runt.
  • Det är omöjligt att göra ett fullvärdigt vardagsrum från en balkong med kallglas och öka det funktionella området i lägenheten. Detta faktum stör många ägare av småhus.
  • Detta alternativ för att avsluta rummet har inte bra ljudisoleringsegenskaper. Du kommer hela tiden att höra gatuljud och ylande vindar. Detta problem kan delvis lösas med hjälp av en högkvalitativ plastdörr som leder till balkongen. Som regel har sådana delar goda ljudisoleringsegenskaper.
  • Rum med kalla strukturer blåses lätt igenom och det finns alltid drag i dem. Denna nackdel beror på enkel glasruta, som inte kan ge högkvalitativ tätning av utrymmet.
  • Som regel finns det i denna design mycket starka och pålitliga aluminiumramar utrustade med skjutbara öppnings- och stängningsmekanismer. Vid låga temperaturer fryser sådana delar ofta eller täcks av isskorpa. Detta kan leda till komplikationer när luckorna öppnas och stängs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag finns det bara två typer av lätt kallglas - dessa inkluderar montering på en utombordare balkongstruktur och standardglas utan överhäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kallt glas utan överhäng

I det första alternativet utförs installationen av fönsterkonstruktioner med solida aluminiumramar med balkongräcken eller trästänger som är fästa vid räcket.

Denna installation kan göras själv. Slutresultatet kommer att glädja dig med dess tillförlitlighet och hållbarhet om allt arbete utförs korrekt.

Men med det här alternativet ökar du inte din balkons användbara yta.

Bild
Bild

Kallglas med utdragbar

Fjärrkonstruktioner utökar avsevärt utrymmet på balkongblocket. Denna effekt uppnås på grund av borttagning av fönsterkonstruktioner utanför balkongen. I detta fall sker inglasning enligt följande:

  • Kraftiga metallfästen svetsas till balkongräckena från utsidan. Deras längd bör inte överstiga 400 mm och vara mindre än 250 mm.
  • Liknande fästen måste installeras på de övre delarna av balkongen.
  • Nu måste du fästa stödstänger till dem.
  • Fönsterkonstruktioner bör installeras på balkarna. Du kommer att ha ett stort ledigt utrymme mellan inglasningen och balkongräcket, som ska täckas med en bred fönsterbräda.
Bild
Bild

Balkongbenen är en bra lösning för små lägenheter . Du kan få ett mycket mysigt sommarrum där du kan utrusta en liten sittgrupp eller ett hörn för att läsa dina favoritböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna att installationen av glasrutor på sådana balkonger inte är den enklaste och snabbaste. Om du inte fäster fästena ordentligt och säkert, kan hela strukturen skadas. Det rekommenderas att kontakta en specialist för en liknande design av balkongblocket.

Kallglas är inramad och utan ram:

  • I ramversionen används oftast slitstarka aluminiumprofiler . De är lätta och praktiska. Sådana fönster är billiga, så många lägenhetsägare har råd med dem. Det är värt att notera den utmärkta ljusgenomsläppligheten för glas med aluminiumramar, som trä- och plastkonstruktioner inte kan skryta med.
  • Vacker ramlös glasruta kommer att kosta lite mer . Denna design av balkongrum har varit populär nyligen. Det finns inga ramar i dessa mönster, så de är lätta. Det finns alternativ för fullständig avslöjande av balkongen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från varmt glas?

Många tror att kallglasering på många sätt är sämre än varmt och alla dess fördelar är mer än överlappar med nackdelar. Detta är faktiskt inte fallet. Om du inte tänker omvandla ett balkongrum till ett funktionellt vardagsrum och använda det året runt, är aluminiumglas den perfekta lösningen för dig.

Bild
Bild

Dessa förhållanden är perfekta för förvaring av konserver och grönsaker. Ofta inrättar lägenhetsägare en vacker vinterträdgård i sådana områden. Många växter kommer att känna sig bekväma i en sådan miljö, eftersom även under vintersäsongen kommer det att finnas en plus (om än liten) temperatur på balkongen.

Varma och kalla glasrutor skiljer sig först och främst från varandra i sina funktioner . De vänder sig till det första alternativet för att adla lokalerna och omvandla det till ett vardagsrum. Det andra alternativet syftar uteslutande till att skydda balkongblocket från smuts, damm och nederbörd.

Bild
Bild

De vänder sig till alternativet för varmglasning om året runt-drift av balkongrummet planeras. Under sådana förhållanden upprätthåller den ständigt ett gynnsamt mikroklimat som kvarstår när som helst på året.

Den största nackdelen med varma fönster är deras tunga vikt. De kan inte installeras i ett gammalt hus. Många ägare till små "Khrushchevs" skulle vilja utrusta sina balkonger med sådan inglasning, men betonggolvens tekniska skick gör installationen omöjlig.

Bild
Bild

Varmt glas är mycket svårare att installera än kallt glas. Den monteras extremt sällan för hand. Oftare vänder sig folk till fönsterföretag, som skickar professionella team för att installera sådana strukturer.

En annan signifikant skillnad mellan varmt och kallt glas är deras kostnad. Det första alternativet är dyrare, så inte alla ägare har råd med det. Kallglas är mycket billigare och vanligare.

DIY -installation

Kallglas med aluminiumprofil kan installeras för hand. Du behöver inte ha kunskap om byggfrågor för att göra detta.

Du bör följa en viss steg-för-steg-plan, så får du en stark och pålitlig design:

Först måste du utföra det förberedande arbetet. Om det finns gammal inglasning på balkongen, bör den demonteras. De gamla räcken måste tas bort från staketet och den öppna ramen måste rengöras från ansamlingar av damm och skräp

Alla öppningar och sprickor ska tätas med skum eller skum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av ramar blir enklare och snabbare om du installerar speciella stödstänger

Det rekommenderas att välja material med ett tvärsnitt på 5x7.

Bild
Bild

Stängerna måste fästas på väggarna och staketet på de platser där aluminiumprofilerna ska fästas

Bild
Bild

Efter det kan du börja skapa ramen. I förväg är det nödvändigt att dra ut alla glasögon och lösa delar från bågarna, om möjligt. Nästa steg är att fästa monteringsplattorna. De måste skruvas fast och hålla sig till ett ungefärligt steg på 70 cm

Självgängande skruvar för metall är lämpliga för att fästa dessa element.

Bild
Bild

Därefter kan du installera ramen på de förmonterade staplarna. Det måste vara starkt och säkert med distanser. Ramen måste justeras i alla plan - detta kan göras med hjälp av träkilar och en vanlig nivå

Glöm inte att avståndskilarna måste tas bort i slutet av installationsarbetet!

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du börja fästa ramen runt omkretsen. Använd en hammare för att böja monteringsplattan till fästpunkten. Efter det, med hjälp av en stansare, måste du göra ett hål i väggen genom hålet i plankan

Därefter måste du slå ett ankare i det.

Bild
Bild

Efter installationen av kallglas måste du börja täta gapet som skiljer ramen och väggen. Om du gör allt noggrant och korrekt, blir balkongrummet lite varmare på vintern eller en regnig höst

Skummet måste hällas i springan och fuktas för bättre vidhäftning.

Bild
Bild

Utifrån måste en eb fästas på ett träblock. Inuti bör en fönsterbräda konstrueras med böjda lameller och fästen. I korsningen mellan fönsterbrädan och fönstret måste du gå igenom tätningsmedlet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gjorde allt korrekt borde du ha en pålitlig och hållbar konstruktion som kommer att hålla i många år.

Under arbetets gång rekommenderas att endast använda högkvalitativa och hållbara material och fästelement.

En mer detaljerad installationsprocess för kalla aluminiumkonstruktioner kan ses i följande video:

Recensioner

Människor som väljer kallglas är oftast nöjda med det:

  • De gör medvetet ett val till förmån för denna design, eftersom de inte planerar att använda balkongrummet året runt.
  • Många lägenhetsägare noterar den låga kostnaden för sådana fönster. Pengar sparas inte bara på själva glasrutan, utan också på installationen, eftersom installationen kan göras för hand.
  • På sommaren är det inte varmt på sådana balkonger, så människor ordnar ofta små rekreationsområden där.
Bild
Bild

En annan betydande fördel med kallt aluminiumglas uppmärksammades av konsumenterna: med denna design blev lägenheten mycket ljusare. Visuellt utökar denna effekt utrymmet, så lägenheten verkar mer rymlig.

Rekommenderad: