Franskt Balkongglas (50 Bilder): Golvlånga Fönster I Loggian Istället För Balkongblocket I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Franskt Balkongglas (50 Bilder): Golvlånga Fönster I Loggian Istället För Balkongblocket I Lägenheten

Video: Franskt Balkongglas (50 Bilder): Golvlånga Fönster I Loggian Istället För Balkongblocket I Lägenheten
Video: Hur får man bort betongbeläggningar på balkongglas? - CGS Nordic AB 2024, April
Franskt Balkongglas (50 Bilder): Golvlånga Fönster I Loggian Istället För Balkongblocket I Lägenheten
Franskt Balkongglas (50 Bilder): Golvlånga Fönster I Loggian Istället För Balkongblocket I Lägenheten
Anonim

Franskt balkongglas blir ett alltmer attraktivt alternativ för de flesta lägenhetsägare. Ett annat namn är fönster-dörrar. För denna teknik används fönsterkonstruktioner av metall-plast eller aluminium från golv till tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasering med fransk teknik gör en vanlig stadsbalkong till en mysig terrass där du vill njuta av en vacker utsikt, spendera kvällar och möta soluppgångarna. Samtidigt blir balkongen attraktiv inte bara inifrån, utan också från gatans sida.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Panoramavy franskt glas innebär att man installerar ett fönster istället för ett balkongblock mot golvet.

Bild
Bild

Med detta i åtanke kan den nedre delen av strukturen vara gjord av frostat eller transparent tonat glas eller plast sandwich sandwichpaneler.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med franskt glas är:

  • fylla lägenheten med naturligt ljus, vilket sparar pengar på el;
  • i det här fallet används inte efterbehandling och det är möjligt att flytta glaset ett avstånd, därför expanderar balkongens territorium inte bara visuellt, utan ökar faktiskt det användbara området;
  • besparingar på inredning och exteriör;
  • högkvalitativa fönster från golv till tak har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper;
  • du vill inte göra en vacker balkong med genomskinligt glas till ett lager av onödiga saker.
Bild
Bild

Nackdelarna med franskt glas är:

  • kostnaden för detta alternativ mycket dyrare än standardglas . Priset påverkas inte bara av demontering av befintliga konstruktioner, utan också av ytterligare alternativ: värmereflekterande film, laminerade PVC-profiler och färgat glas;
  • utsätts för direkt solljus en varm dag balkongen överhettas och svalnar snabbt på vintern . Därför är det nödvändigt att använda högkvalitativt glas som inte överför ultraviolett strålning och behåller värme. Och även ta hand om installationen av ett tvångsventilationssystem för sommaren och uppvärmning för vintern;
  • för att behålla ett attraktivt utseende sådana fönster kräver mer noggrant underhåll och rengöring . I detta fall fördubblas fönsterytan.
  • brist på avskildhet - förbipasserande på gatan och grannar från huset mittemot kan titta på vad som händer på balkongen;

Installation av fönster istället för ett balkongblock mot golvet är inte möjligt för varje balkong.

Bild
Bild

Det finns många nackdelar, men fördelarna har sin vikt. Och om beslutet att byta balkong har fattats är det dags att agera. Först måste du studera problemets svagheter - en balkongplatta, välj en design och fortsätt sedan till scenen för att samla in nödvändiga dokument.

Bild
Bild

Typer av glas och strukturer

Panoramavyn skapas med hjälp av holistiska strukturer. Samtidigt öppnas en ganska attraktiv utsikt med ett delat fönsterblock.

Bild
Bild

Panoramaglas är indelat i två typer:

  • block i ett stycke utan ramar;
  • sektionskonstruktioner med aluminiumprofil eller plastbeslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterblock måste vara särskilt tillförlitliga med en minsta tjocklek på 7 mm och tål vibrationer och stötar. Fönsterstrukturer av PVC -profil gör ett utmärkt jobb med denna funktion. Dubbelglasade fönster i plast måste ha utmärkta ljudisoleringsegenskaper. Dessutom minskar flerkammarstrukturer volymen av värmeförlust med cirka 3 gånger. Men med mycket vikt, med fel val av design, kan de leda till att balkongen kollapsar.

Alternativt kan en enkelkammare dubbelglasad enhet användas med en inert gas i form av argon mellan rutorna och med en energibesparande film för att minska värmeförlust.

Bild
Bild

Det finns två typer av mönster:

  • Kallt glas - detta är ett mer budgetalternativ och är tillverkat av aluminiumprofiler. Skyddar mot regn, vind, damm och ger viss ljudisolering. Rummet kommer att förbli kallt under vintern.
  • Varmt glas - utförs med tvåglasfönster och PVC-profiler. För detta alternativ är det nödvändigt att förstärka balkongplattan, isolera den främre delen och golvet. Kostnaden för varmglasning skiljer sig avsevärt från kallglasering. Men den tveklösa fördelen är möjligheten att kombinera balkongen med vardagsrummet.
Bild
Bild

Om loggian är placerad separat från en enda balkongkonstruktion, är två alternativ möjliga: ramlösa glasrutor eller installation av en aluminiumprofil med efterföljande glasfixering. Fönster på den "franska balkongen" kan skjutas och svängas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan inglasningsfunktion är att när två skärmar öppnas åt sidorna är öppningen helt fri och det finns ingen vertikal förstyvning. Således är strukturen fäst vid ramarna och fixerar de två fönstren till varandra. Balkongens sidor kan vara gjorda av frostat glas eller plastpaneler.

Ett förvaringssystem kan placeras på sidan med en sandwichpanel.

Bild
Bild

Material

Stödets stödram är gjord av metall, såsom aluminium. Profiltypen väljs utifrån klimatet. För regioner med varma vintrar och lätta vindbyar används en aluminiumram och för norra områden med ett hårt kontinentalt klimat - en metall -plastpåse.

Bild
Bild
Bild
Bild

För varm inglasning av balkongen är det nödvändigt att isolera golvet enligt principen för en värmedyna . En kabel läggs på aluminiumfolie med en syntetisk eller naturlig beläggning, en screed hälls ovanpå. Efter fullständig torkning appliceras ett "flytande golv" och ett golvbeläggning (kakel, bräda eller annat alternativ) installeras.

Det varma golvet håller en behaglig temperatur under den kalla årstiden. Och kondens bildas inte på fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken balkong kan jag använda?

Glasering med fransk teknik är tillämplig för stugor och byggnader i flera våningar. Den avgörande faktorn här är golvplattans skick . I det inledande skedet utförs ett antal beräkningar och alla typiska och atypiska belastningar bestäms för varje strukturelement separat.

Glasprojektet ska inte störa brandbekämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan en balkong för fransk glasruta ha olika former:

  • standard rektangulär;
  • halvcirkelformig;
  • utan plattform - en miniatyrbalkong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Juridiska aspekter av inglasning i en lägenhet

För att inglasa en balkong med fransk teknik i ett flerfamiljshus måste du ha tillstånd från vissa myndigheter. Om demonteringen av balkongstrukturen inte påverkar stödkonstruktionernas styrka och byggnadens tillförlitlighet, kommer det inte att vara svårt att få tillstånd för reparationer.

Bild
Bild

Lista över dokument:

  1. BTI -pass och ägarintyg.
  2. Skriftligt medgivande från byggnadens ägare eller underhållsavdelningen.
  3. Slutsatsen för den tekniska tjänsten om möjligheten att göra ändringar i layouten.
  4. Balkongglasprojekt - upprättat av en licensierad designorganisation.
  5. Om byggnaden klassificeras som en byggnad som är fredad eller ingår i listan över historiska byggnader, måste skriftligt medgivande från relevanta styrande organ erhållas.
  6. Noterat samtycke från alla vuxna boende och lägenhetsägare.

Ett komplett paket med handlingar måste överlämnas till kommunkommissionen för behandling. Byte av strukturer utan tillstånd medför alternativ för tvister.

Bild
Bild

Installation av strukturen

När du installerar en fönsterkonstruktion saknas den vanliga parapeten av betong eller metall; den ersätts av glas eller plast. Konstnärligt smidd vertikalt räcke med en konvex form kan ge sofistik till balkongen.

Sådan inglasning är helt säker för barn och djur och skyddar lägenheten på ett tillförlitligt sätt från oinbjudna gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan strukturen installeras är det nödvändigt att verifiera golvplattans styrka och vid behov utveckla armeringsmetoder. Vindbelastningen för konstruktionen beräknas också och det optimala alternativet och det önskade antalet tvåglasfönster väljs.

Bild
Bild

Fönsterplattor är mycket tunga, så panoramaglas är omöjligt på vissa balkonger med sönderfallande golvplattor. För gamla "Khrushchev" och "Stalin" byggnader, där det är omöjligt att förstärka plattan till önskad nivå, kan glas med en aluminiumprofil, som har en lägre vikt, användas.

Bild
Bild

Glasning av en balkong med avstånd och ökad yta är mer en nödvändighet än ett infall … Speciellt för ägarna av smala loggior, eftersom isoleringen av den främre delen kommer att "äta upp" det tillgängliga området. Och när man förstärker plattan är det möjligt att öka bärkonstruktionen för hela strukturen. Och inglasningen utförs längs kanten och expanderar balkongens yta med flera centimeter.

Bild
Bild

Alternativ för fönsterdekoration

Balkongen kan komplettera det inre av rummet eller vara ett oberoende separat rum med sin egen karaktär. En mängd olika färger, material och texturer hjälper dig att slutföra alla uppgifter. Plastkonstruktioner kan vara antingen vita eller med naturliga tränyanser . I detta fall kan glaset vara helt genomskinligt eller täckt med en tonad spegelfilm med guld-, brons-, blå-, grön- eller röda ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande metoder hjälper till att dölja balkongutrymmet från främmande ögon:

Reflekterande film , som har utmärkt ljusöverföring, kommer att rädda balkongen från nyfikna ögon från gatan.

Bild
Bild

Sandwichpaneler kommer betydligt att spara pengar på balkongglas, medan en sådan design verkar vara säkrare . Plaststrukturer gömmer lägenhetsägarnas liv från nyfikna ögon. De enda nackdelarna inkluderar det faktum att plast påverkar skapandet av en panoramavy.

Bild
Bild

Målat glasritning är ett av de dyraste rutorna . För bekvämlighet och säkerhet är en akterspegel installerad nära botten av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Film med ensidig synlighet på dagtid tillåter inte visning av rummet från utsidan, och allt kommer att synas från lägenheten . Det krossade glaset kommer inte att splittras i fragment, utan kommer att förbli fixerat på den självhäftande ytan.

Bild
Bild

Användningen av en sådan film kommer att vara relevant:

  1. för invånare på de första våningarna;
  2. om motsatt, några meter bort finns det ett flerfamiljshus;
  3. balkongen vetter mot solsidan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det möjligt att använda olika typer av dimning med justerbar infraröd överföringskapacitet .… Eller tvåglasfönster med fönsterluckor är ett bra alternativ som inte kräver ytterligare underhåll. Rörliga delar mellan glasen är säkert stängda och kommer inte att bli smutsiga eller täckta med ett lager damm. Vertikala persienner eller gardiner ger också integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Franska balkonger kommer att lägga till mer ljus och utrymme och dölja integritet från onödiga blickar, vilket är särskilt viktigt för invånare i en modern metropol. En vanlig liten balkong i ett hyreshus kan förvandlas till en terrass med blommande växthus, ett litet gym eller bara ett hörn för att koppla av och njuta av utsikten.

Rekommenderad: