Windows Till Loggian (32 Foton): Installation Och Dekoration Av Balkonger, Skjutbara Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Windows Till Loggian (32 Foton): Installation Och Dekoration Av Balkonger, Skjutbara Modeller

Video: Windows Till Loggian (32 Foton): Installation Och Dekoration Av Balkonger, Skjutbara Modeller
Video: balkonger Euro technics Norway 2024, April
Windows Till Loggian (32 Foton): Installation Och Dekoration Av Balkonger, Skjutbara Modeller
Windows Till Loggian (32 Foton): Installation Och Dekoration Av Balkonger, Skjutbara Modeller
Anonim

Idag finns det många alternativ för inglasning av en loggia. Konstruktioner är gjorda av olika material och har olika egenskaper. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Särdrag

Loggia är ett bra sätt att öka bostadsutrymmet i en lägenhet. Det kan omvandlas till ett fullvärdigt rum. Det kan vara den perfekta studien, ett litet gym, en kreativ studio, en matplats eller en relaxavdelning.

Många ägare av stora och små lägenheter vänder sig till sådana lösningar idag. Vissa människor fortsätter att använda loggian som ett stort förråd, men med trim och snygg renovering.

Bild
Bild

För att designa en vacker och funktionell loggia är det nödvändigt att utföra flera arbetssteg. Dessa inkluderar isolering, dekoration (både externt och internt). Glasering spelar en av huvudrollerna.

Denna punkt bör behandlas mycket ansvarsfullt, eftersom de bekväma egenskaperna hos det reparerade utrymmet beror på valet av glasrutor. Idag finns det flera typer av glasrutor. Vissa alternativ är utformade för att bibehålla värme och komfort, medan andra - bara för att skydda utrymmet från de negativa effekterna av den yttre miljön (regn, snö, vind).

Bild
Bild

Ett behörigt val av glas beror direkt på lägenhetens läge och hela husets struktur. För en liten "Chrusjtjov" bör du inte välja glasrutor med tunga dubbelglasfönster och plastramar. På loggian kan du sätta inte bara klassiska fönster med ramar i rad, utan också lyxiga panoramafönster eller glasmålningar.

De kommer att se särskilt imponerande ut i rymliga loggior på de övre våningarna.

Bild
Bild

Glasrutor på loggian kan installeras oberoende. För att göra detta bör du följa enkla instruktioner och utföra arbetet steg för steg. Om du tvivlar på dina styrkor och färdigheter är det bättre att överlåta denna process till proffs.

Typer av fönster, deras fördelar och nackdelar

Idag finns det flera typer av fönster. Det är värt att överväga dem mer detaljerat.

Plast

De vanligaste och mest efterfrågade är plastfönster . De har varit mycket efterfrågade i många år och tappar sannolikt inte sin relevans. Sådan popularitet beror på slitstyrkan och hållbarheten hos sådana strukturer. De tappar inte sitt ursprungliga utseende och skyddar perfekt mot ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild

Plastfönster ser väldigt snygga och estetiskt tilltalande ut. De passar lätt in i många olika stilar av interiörer. De kan kallas universella med förtroende. Det bör noteras den överkomliga kostnaden för sådant glas. Det kommer att kosta kunderna mindre - än till exempel träramar.

Bild
Bild

Plastkonstruktioner är mycket lättare att installera. Idag finns det många specialister i denna fråga. Men om du vill göra redigeringen själv är detta fullt möjligt.

Bild
Bild

Nackdelen med dubbelglasade fönster i plast är deras tunga vikt. På grund av denna egenskap är de inte lämpliga för installation i loggia i gamla hus. Detta kan ha en negativ inverkan på väggar och nedre golv.

Trä

Nyligen har träfönster för loggior och balkonger varit mycket populära . De ser väldigt dyra ut och lockar uppmärksamheten hos förbipasserande. Det är värt att notera miljövänligheten i sådana detaljer. De är helt säkra för hela familjens hälsa.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att komplettera loggian med sådant glas, bör du veta att trävågarna behöver särskild omsorg. De måste behandlas med antiseptiska medel och övervakas för deras tillstånd. Ofta måste man tillgripa lackbeläggningar för trä.

Till och med korrekt och regelbundet underhåll garanterar inte att bågarnas ursprungliga utseende bevaras. Efter ett tag börjar de torka ut, vilket leder till sprickor.

Bild
Bild

Sådana strukturer är dyrare än plast, men deras utseende och miljövänlighet motiverar fullt ut den höga kostnaden.

Aluminium

Dubbelglasade fönster i aluminium är avundsvärda . De är lätta och enkla att installera. Det bör noteras hållbarheten hos sådana strukturer. Denna egenskap beror på materialets höga hållfasthet och dess slitstyrka.

Bild
Bild

Nackdelen med denna design är att den är mer lämplig för kallglas. Aluminiumkonstruktioner används mycket sällan för varma glasrutor, därför är de kalla. Om vädret är kallt och dina fönster glider kan mekanismerna frysa. Denna nackdel observeras av många ägare av sådan inglasning på loggian.

Bild
Bild

Glasrutor

Det finns två typer av glasrutor:

  • Kallt glas . Först och främst syftar det till att skydda loggian från negativ påverkan utifrån. Det kan dock inte hålla rumstemperaturen när det är kallt ute. Det kommer inte att kunna skydda kallt glas från värmen under sommarsäsongen. Detta alternativ är inte det mest framgångsrika för att dekorera en loggia som ett fullvärdigt rum.
  • För att skapa en varm och mysig miljö är varmglasning idealisk . För denna sort används oftast plastfönster med tvåglasfönster. Dessa strukturer skyddar loggian perfekt från fukt och fukt. De har utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Om du föredrar varmt glas kan loggian användas året runt, eftersom den alltid kommer att vara bekväm.

Bild
Bild

Windows skiljer sig från varandra och hur de öppnar / stänger. Den mest populära designen är den svängande, följt av den glidande. Svängblad är fästa på profilerna med gångjärn, och glidbladen fungerar med ett speciellt rullsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom sin yttre design kan glasrutor vara panoramautsikt, glasmålningar, klassiska och ramlösa:

Panoramaglasögon är bland de mest populära de senaste åren . De är vanligtvis stora och mycket dyra.

Det rekommenderas att kontakta dem för personer som bor på vackra platser eller på de övre våningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska tvåglasfönster med karmar kommer aldrig att förlora sin relevans . Som regel är de utrustade med svängdörrar.

Bild
Bild

Glasmålningar ser original och intressanta ut … När du väljer sådana alternativ rekommenderas det att fylla på persienner för att täcka loggian något. Detsamma gäller panoramafönster.

Bild
Bild

Urvalstips

Om du seriöst bestämmer dig för att återutrusta loggian och göra ett fullvärdigt rum av det, bör du vända dig till varmt glas. Det kommer att skydda rummet mot kalla och ogynnsamma väderförhållanden. Många människor isolerar dessutom sådana rum med golvvärmesystem eller bärbara värmare.

Om du inte tänker spendera mycket tid på loggian behöver du inte det året runt, då kan du klara dig med billigare kallglas.

Bild
Bild

Du kan markera ditt hem och göra det riktigt elegant med målat glas, ramlösa eller panoramafönster. De kan effektivt belysa vardagsrum och visuellt göra dem rymligare.

Glöm dock inte att de gör loggian för öppen. Förbipasserande kommer att kunna se allt som händer på den, så det är värt att köpa persienner.

Bild
Bild

Välj glas av hög kvalitet. Var uppmärksam på alla material och beslag. Om handtagen i fönstren fastnar, klickar högt eller vrider tätt, kan det tyda på deras dåliga kvalitet. Inom en snar framtid måste de bytas ut mot nya.

Installationssteg

Det är värt att överväga stadierna för installation av glas med exemplet på plastfönster:

Först måste du ta bort alla dimensioner: längden och bredden på fönsteröppningen . Försök att inte misstas, eftersom alla avläsningar måste vara så exakta och korrekta som möjligt.

Bild
Bild

Därefter måste du bestämma mekanismerna för fönsterluckorna .… Företag för tillverkning av plastfönster erbjuder oftast de vanligaste alternativen för loggior med en yta på 3 m och 6 m. Beräkna omedelbart det erforderliga antalet fönsterbrädor, profiler och andra detaljer.

Bild
Bild

Gamla glasrutor (om sådana finns) måste tas bort . Gör detta försiktigt för att inte skada väggen. Först måste du få glaset och sedan ramarna. De kan sågas för enkel demontering. Var uppmärksam på väggens skick under fönstret. Om det kräver reparation bör dessa brister elimineras och grunden stärkas.

Om loggian är 3 m, är den som regel fast. Det är höjt och nivå. Tvåglasfönster för denna tid måste tas bort från karmarna.

Bild
Bild

Efter det måste du fästa ramarna på väggarna med förborrade hål . Ett visir är fäst ovanifrån. Sex meter ramar är oftast uppdelade i flera avdelningar, därför installeras de i flera steg. Denna metod är mer komplicerad och tidskrävande. I processen måste du ständigt övervaka de horisontella och vertikala nivåerna.

Bild
Bild

Dubbelglasfönster kan bara sättas in efter fullständig installation av ramar . Sedan måste du fästa fönsterbrädan. Detta kan göras med polyuretanskum. Det måste dimensioneras i förväg och skär bort överskottet. Var noga med att sätta pluggar på kanterna.

Alla sprickor måste behandlas med polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag . Den installeras i slutet (handtag, pluggar, mesh).

Bild
Bild

Exempel i interiören

Det är värt att överväga mer detaljerat flera harmoniska designdesigner av loggior:

En sex meter lång loggia kan dekoreras med skjutbara plastfönster . Interiören bör kompletteras med en kompakt krämig soffa, ett litet fönsterbräda och barstolar. Du kan lägga matta eller laminat på golvet och dekorera väggarna med dekorativt gips.

Bild
Bild

På en smal loggia kan du enkelt ordna ett litet kontor . Placera ett datorbord och en stol på hjul mot en sidovägg. En dubbel hylla för blomkrukor kan installeras ovanför bordet. Golvet kan dekoreras med kakel, väggar - med gips, skjutbara fönster kan sättas in.

Bild
Bild

Mot bakgrund av lyxiga glasmålningar med vita ramar kommer vita läderstolar och ett mörkt bord med kromben att se perfekt ut . Du kan lägga grädde eller vita plattor på golvet och dekorera väggarna med ljus fasadfärg.

Rekommenderad: