Balkongreparation (113 Bilder): Loggia-reparation Och Gör-det-själv-finish, Efterbehandling Inuti En Sned 6-meters Balkong, Galleri

Innehållsförteckning:

Video: Balkongreparation (113 Bilder): Loggia-reparation Och Gör-det-själv-finish, Efterbehandling Inuti En Sned 6-meters Balkong, Galleri

Video: Balkongreparation (113 Bilder): Loggia-reparation Och Gör-det-själv-finish, Efterbehandling Inuti En Sned 6-meters Balkong, Galleri
Video: Много примеров комнат на балконах (слайд шоу) - 1 (АРС-Балкон) 2024, April
Balkongreparation (113 Bilder): Loggia-reparation Och Gör-det-själv-finish, Efterbehandling Inuti En Sned 6-meters Balkong, Galleri
Balkongreparation (113 Bilder): Loggia-reparation Och Gör-det-själv-finish, Efterbehandling Inuti En Sned 6-meters Balkong, Galleri
Anonim

Ganska ofta, när de utför reparationer i en lägenhet, förbiser många en sådan del av den som en balkong, vilket lämnar en del av boytan oanvänd på grund av bristen på någon inredning. Men balkonger och loggior kan vara lika funktionella som inomhusutrymmen, du behöver bara dekorera interiören korrekt.

Låt oss titta närmare på hur enkelt och enkelt det är att göra reparationer på balkongen och loggian, samt hur man korrekt avgränsar utrymmet, vilket gör det mer funktionellt och stilfullt inreda interiören i rummet så att det alltid är trevligt att vara i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Reparationsprocessen på en balkong eller loggia kan inte närma sig spontant och oaktsamt. Du bör först tänka på allt, med hänsyn till många faktorer och detaljerna i själva rummet. Fundera över vilka funktioner som måste beaktas vid utformningen av ett designprojekt, och gör också flera planer för balkonger av olika slag.

Utvecklingen av ett kompetent designprojekt bör börja med att fastställa budgeten - ekonomiska resurser som kan investeras i verksamheten utan att se tillbaka . Detta måste göras för att undvika onödiga utgifter och korrekt fördela alla kostnader, spara, om möjligt, på vissa tillbehör.

Bild
Bild

Efter att ha vänt dig till designern för att få hjälp eller genom att använda din egen kunskap och styrka måste du utveckla en idé, ett koncept för själva reparationen, besluta om rummets färgschema och de nödvändiga möbelegenskaperna. Det är också nödvändigt att lösa frågorna om uppvärmning av lokalerna.

Därefter studerar vi noggrant "framsidan" av arbetet och bestämmer vilken typ av reparationer som ska utföras på en viss balkong. Det är nödvändigt att jämföra reparationsbudgeten med vad som behöver göras och vid behov utöka omfattningen av den fastställda uppskattningen något.

Nästa steg är att beräkna den erforderliga mängden material . Om du inte kan göra dem själv bör du söka hjälp av en specialist, eftersom överflödigt material, liksom deras brist, i slutändan blir oförutsedda och onödiga utgifter.

Bild
Bild

Efter alla ovanstående steg går vi och handlar - vi väljer byggmaterial baserat på en viss budget, mått och stilistiskt koncept av bilden.

Låt oss titta närmare på exemplet på flera designprojekt på de vanligaste balkongerna

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkong 3 meter

Ett snyggt designprojekt för en liten balkong presenteras i ganska lugna, nakna nyanser. Det tas också hänsyn till att utrymmet i rummet är litet, därför är det viktigt att använda varje kvadratmeter klokt, vilket gör balkongen till den mest funktionella.

Det är nödvändigt att installera högkvalitativa "varma" dubbelglasfönster, och för enkelhets skull kan du komplettera dem med en liten vit fönsterbräda, vars bredd inte får vara mer än tio centimeter, för att spara inre utrymme.

Balkongens väggar och tak är målade med ljusgrå väggfärg. Under inga omständigheter ska du använda gamla oljefärger med en glansig effekt - detta kan skada interiören. Ett kvalitetsmaterial som är lämpligt för att måla väggar och tak har en matt yta när det är torrt.

Skiljeväggen under fönstren ska dekoreras med horisontellt arrangerade mörkgrå MDF -paneler, vars yta imiteras som ett gammalt träd. Ser väldigt snygg ut och passar perfekt in i balkonginteriören.

För golv bör keramik- eller porslinsplattor användas för bekvämlighet och praktiska ändamål. Det är bäst att välja ett golvbeläggning som matchar eller är nära väggarnas färg.

Ett funktionellt inslag på balkongen kommer att vara ett rektangulärt, inte särskilt brett bord komplett med en liten bänk. Som extra inredning används romerska persienner, en trendig väggbild och mångfärgade kuddar utspridda på bänken.

Bild
Bild

Balkong 6 meter

Den sex meter långa balkongen, som har ett mycket större utrymme, låter fantasin ströva omkring och inte begränsas till att skapa en inredning. Du kan inte bara använda utrymmet funktionellt, utan också komplettera det med några dekorativa element som knappt skulle passa på en liten balkong.

Hela interiören är gjord i ganska trevliga, varma färger som väcker en känsla av komfort och mysighet. På en sådan balkong kommer det alltid att vara trevligt att chatta på en varm kväll eller behandla vänner med en kopp te.

Väggarna i balkongrummet är dekorerade med texturerat gips som är målat med beige färg med pärlemorseffekt. En sådan yta ser väldigt snygg och modern ut och behöver naturligtvis ett motsvarande tillägg.

Långsträckta tvåglasfönster är installerade i rummet, så fönstren kommer att verka lite större än vanliga. Och skiljeväggarna under dem är målade vita och dekorerade med fyrkantiga rosa-bruna paneler som imiterar små skåp.

I detta rum är installationen av stretchglansiga tak ganska acceptabelt, vilket kommer att bidra till att visuellt öka rummets höjd. Ljuskronor med halvcirkelformade lampskärmar och en lampa användes som belysning. För ytterligare belysning kan du montera lamporna på väggen.

Denna balkong är ett utmärkt alternativ för golv som laminat. För utrymmet på en sex meter lång balkong räcker ett par täcklådor, och det är bättre att välja dess nyans ett par toner mörkare än färgen på de dekorativa panelerna.

Fönstren är dekorerade med persienner, vilket hjälper till att skydda rummet mot ultravioletta strålar under varma dagar. Och som ytterligare funktionella och dekorativa detaljer passar korgstolar och lådor för små föremål, ett litet runt bord och två stora tavlor perfekt.

Bild
Bild

Snett balkong

En sned balkong är något ovanligt och modernt, endast karakteristiskt för dagen för nya hus, för i byggnader av den gamla typen har strukturerna en standard rektangulär form. Men ibland finns det mycket mer utrymme på en sådan balkong för implementering av idéer.

Detta designprojekt har en lutande balkong med helglas - från tak till golv. Fönstren är dekorerade med graciös lila tyll, vilket ger hela inredningen en touch av lätthet och luftighet. Om så önskas kan du komplettera designen med tätare gardiner.

Golvet är speciellt - kakel av ljusgrå och mörkgrå nyanser används i ett rutmönster. Golvbeläggningen är accent i detta designprojekt, eftersom det är den enda detaljen som sticker ut från hela interiörens färgschema.

Ljusa syrenväggar utlöses av en speciell inredning i form av vita tegelstenar som matchar i färg med fönstren. Tack vare detta designdrag ser interiören mer elegant och fräsch ut utan färgöverbelastning.

Närmare den avsmalnade delen är ett smalt rektangulärt vitt bord monterat i väggen, vilket kan bli en fullvärdig arbetsplats. Beväpnad med böcker, anteckningsböcker och en bärbar dator kan du vara mycket produktiv.

Interiören kompletteras med korgstolar utan armstöd, ett runt soffbord i glas, blomkrukor som fladdrar på en hylla och två hängande krukor med blommor som matchar rummets färgschema.

Bild
Bild

Balkongtyp

Vid reparation av en balkong är det nödvändigt att ta hänsyn till dess variation, eftersom var och en av dem har karakteristiska egenskaper och därför behöver ett särskilt tillvägagångssätt.

Låt oss titta närmare på typerna av balkonger och deras huvudsakliga egenskaper

Öppen

En öppen balkong ser visuellt mer elegant och till och med romantisk ut, men den är mindre funktionell. Detta beror på att i avsaknad av inglasning (och på de övre våningarna och taken), i regnväder kommer alla saker som lagras på balkongen att översvämmas med nederbörd, och i frost blir det helt enkelt för kallt där för någon fritid.

Som regel består en öppen balkong endast av en betongplatta och ett staket, som kan vara antingen betong eller metall.

Ett gjutjärnsstaket målat i en mörk färg ser väldigt fint ut här. Och om du bygger en sommarblomsträdgård på räcket blir utsikten helt enkelt fantastisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

En stängd balkong är mycket mer funktionell, eftersom du kan förvara alla saker på den utan rädsla för att de kommer att försämras av effekterna av nederbörd eller svåra temperaturförhållanden. Dessutom kan en stängd balkong användas som ett funktionellt rum för fritid och rekreation.

En stängd balkong har många fler komponenter än en öppen:

  • först och främst är en betongplatta grunden för alla balkongrum;
  • tillägg och fästelement;
  • fönsterkarmar och tvåglasfönster;
  • betongstaket;
  • infästningar - burspråk;
  • fönsterkarmar;
  • interna fönsterbrädor;
  • yttre fönsterbrädor, som kallas ebbvatten;
  • glasfästen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Reparationstyper

Beroende på lokalens ursprungliga tillstånd kommer det att bli nödvändigt att utföra ett antal specifika arbeten, som i sin tur kan delas in i olika typer av reparationer:

  • översyn - komplett byte av slitna delar av rummet, liksom förstärkning av alla andra delar av rummet;
  • komplex reparation - en typ av reparation, som liknar större, men som innebär dekoration av närliggande lokaler;
  • renovering är en typ av reparation där endast utbyte av golv, tak, väggar och skiljeväggar tillhandahålls.

Låt oss närmare överväga stadierna för varje typ av reparation som utförs inom ramen för ett balkongrum eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stor översyn

Först och främst är det värt att förtydliga situationen - i vilka fall kan det vara nödvändigt att renovera balkongen:

  1. Om rummet / strukturen är ganska sliten och dess tillstånd är nära akut.
  2. Ibland görs stora reparationer för att utöka utrymmet.
  3. För att öka vardagsrummet i rummet (om balkongen eller loggian blir en del av rummet).

Under en större översyn byts alla utslitna delar av balkongen ut. Oftast gäller det balkongplattor och skiljeväggar. Det nödvändiga glaset är också installerat eller, om det behövs, ersätts det gamla med det nya.

Balkonggolv, väggar och tak förstärks också med denna typ av reparation. Om balkongen ligger på översta våningen i en byggnad i Chrusjtjov eller stalinka kan det också vara nödvändigt att byta tak (om det byggdes tidigare) eller dess konstruktion (om balkongen tidigare var öppen).

Inredningen i lokalerna ingår också i översynen, men det är inte huvuduppgiften, utan pricken över i: et.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komplex reparation

Som redan nämnts har komplexa reparationer ganska mycket gemensamt med kapitalreparationer. Det inkluderar demontering av befintliga ytbehandlingar, om lokalerna tidigare reparerades, arbete med att restaurera och förstärka alla delar av balkongen och naturligtvis dekorativa efterbehandlingar.

En omfattande reparation av balkongen och loggian kan innebära reparation av ett närliggande rum om det fanns behov av dolda ledningar, för vilka det var nödvändigt att klippa väggen. För att dölja spåren och hålen i rummet kommer det att bli nödvändigt att göra reparationer där också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Renoverar

Renovering kan med rätta kallas ett slags "lätt" alternativ, eftersom det verkligen är det minst enkla och snabbaste av alla.

De viktigaste stadierna i kosmetiska reparationer:

  • demontering av den befintliga ytdekorationen;
  • väggarna rengörs noggrant, varefter en primer appliceras och vid behov kitt;
  • vidare är väggarnas yta dekorerad med nödvändiga material;
  • varefter de nödvändiga delarna målas (oavsett om det är väggar eller tak);
  • sedan läggs golvbeläggningarna;
  • vid behov installeras sträcktak;
  • det sista steget är en allmän rengöring efter renoveringen.

Renovering syftar inte till att stärka och reparera tak, golv och väggar, och påverkar inte på något sätt balkonger och loggias funktionalitet och tillförlitlighet, utan utförs endast för att förbättra utseendet på balkongrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behöver du en ombyggnad?

Ofta, vid renovering, finns det en önskan att göra något ovanligt, inklusive en helt eller delvis ombyggnad av lokalerna. Dessutom behövs ombyggnad om det finns behov av att utöka vardagsrummet eller köksutrymmet.

Men allt är inte så enkelt, du kan inte helt enkelt bygga om några lokaler utan att ha särskilt tillstånd och lämpliga dokument för detta. Att få tillstånd för ombyggnad av en balkong är en nödvändighet, för utan detta kommer den åtagande åtgärden att anses olaglig och kan få mycket verkliga juridiska konsekvenser.

Låt oss titta närmare på vilka dokument som krävs för den juridiska ombyggnaden av balkongen:

  1. Tillstånd från BTI -myndigheterna, vars anställda måste kontrollera och se till att stödstrukturerna inte påverkas.
  2. Tillstånd för bostadsinspektören som bostaden är ansluten till.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I början av ombyggnaden är det nödvändigt att bestämma mängden nödvändigt rekonstruktionsarbete. Du bör anförtro förberedelsen av projektet till en professionell, eftersom det utan lämplig kunskap kommer att vara mycket svårt att kvalitativt och korrekt avgränsa utrymmet.

Mycket ofta har balkongen som är ansluten till köket störst chans till en lyckad ombyggnad. Det räcker med att ta bort altandörren för att bygga en genomgång och ett fönster. Fönsterbrädan kan kompletteras med en bred bordsskiva, som fungerar som en slags låg bardisk. Med en sådan ombyggnad bevaras den del av väggen som värmeelementet är fäst på, så det finns väldigt få detaljer kvar för godkännande.

Om du vill ta bort hela väggen helt, måste du pyssla med att göra en plan och komma överens, som förresten kanske inte ges, det finns vissa särdrag i värmesystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en enkel budgetreparation

Du kan oändligt tala om budgetreparationen av balkongen, valet och användningen av högkvalitativa, men billiga efterbehandlingsmaterial och andra aspekter. Men det är bättre att överväga allt med ett illustrativt exempel.

I detta fall användes plastpaneler för design av balkongen, som ser ganska bra ut. Huvuddelen upptar paneler med vertikal inredning i form av ganska smala ränder. Denna typ av paneler väljs i en behaglig mjuk gul nyans.

På den motsatta väggen används samma paneler, men i ett horisontellt arrangemang, liksom andra - enkla vita och gula, men med en slät yta och vackra mönster i form av lockiga, vertikalt förlängande blommor.

Överst på balkongen är dekorerad med ett glansigt sträcktak, vilket gör att rummet i rummet ser lite rymligare ut. Om så önskas kan du montera små runda lampor i taket.

En vacker dekorativ ände av den inre kompositionen är små flerfärgade plattor, som är kantade med balkongens trösklar från utsidan och insidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

De viktigaste stadierna för att reparera en stängd balkong

Innan du fortsätter med reparationen av balkongen är det nödvändigt att noggrant studera några aspekter av denna process och funktionerna i balkongens läge. Dessa funktioner inkluderar till och med de typer av hus som de ligger i, liksom skicket på själva balkongen.

Till exempel, under konstruktionen, hade balkongerna i Chrusjtjov varken inglasning eller en fast skiljevägg i den nedre delen - den presenterades i form av vertikala stavar med räcken. En sådan balkong är bara bra för luftning, men den är helt icke-funktionell och till och med farlig för små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med balkonger i panelhus är det lite annorlunda, eftersom deras nedre del presenteras i form av en ganska hög betongvägg. När det gäller glasrutor är det långt ifrån närvarande på alla balkonger, vilket i sin tur kan hänföras till moderniseringen av de boende själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stalins balkonger är kanske de svåraste för någon reparationsmanipulation. Saken är att den nedre partitionen är i form av balustrar gjorda av gips eller pärla, med mitten av metallstavar som är grunden, och toppen, som balkonger i Chrusjtjov, är öppen.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till dimensionerna på balkongerna i stalinistiska hus - de är ganska små, därför är huvuddelen av inredningen bäst gjord utifrån och försöker att inte "äta upp" det redan små inre utrymmet. Nödbalkongen i gamla hus kan också repareras, vilket förstärker alla svaga och skadade områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara enklare att reparera balkonger i nya byggnader och panelhus, men i sådana fall bör dess form beaktas - mycket ofta, särskilt i nya hus, finns det ett sådant fenomen som en sned balkong. För att reparera det behöver du speciella färdigheter i att arbeta och beräkna den nödvändiga mängden byggmaterial.

Låt oss titta närmare på alla de viktigaste stadierna i reparationer av balkonger och funktionerna i var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Det första du ska göra när du tänker på reparationer på balkongen är dess inglasning, eftersom rummet i denna form kommer att vara det mest funktionella i alla väder, eftersom glaset skyddar både från starka vindar och från snöfall och regn.

Vid inglasning av en balkong, både i Chrusjtjov och i andra typer av hus, är det nödvändigt att följa flera regler för att undvika att minska och klämma ut utrymmet:

Bild
Bild

Den nya balkongramen bör ligga i nivå med de gamla räcken eller sticka ut något bortom dem mot gatan för att bevara det inre utrymmet;

Men räcket kan i inget fall vara ett stöd för inglasningen, eftersom strukturen kanske inte tål. Det kommer att vara nödvändigt att skapa ytterligare, mer tillförlitliga fästelement.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att inte bara ta hand om räcket tillförlitlighet, utan också själva balkongen. Eftersom belastningen på den ökar under inglasning kommer det att behövas förstärkas.

Men vi kommer att prata om att förstärka balkongen lite senare, och nu kommer vi att överväga alternativen och metoderna för inglasning.

Bild
Bild

Först och främst är det värt att notera att det finns flera typer av ramar som används vid inglasning av en balkong . De mest kända, praktiska och populära är ramar av trä, plast och aluminium. Plast är förresten mest efterfrågat nuförtiden.

Träramar är hållbara och miljövänliga, men kan skadas av miljöfaktorer. Aluminiumramar är mer praktiska eftersom de är mycket starka men är mycket lättare. Men plastprodukter är det bästa alternativet, eftersom materialet är resistent mot förändringar i väderförhållanden är det mycket lätt och praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra balkongen varm, så att rumstemperaturen förblir i rummet på vintern, bör du allvarligt tänka på de flerlagrade tvåglasfönstren, som vanligtvis installeras i rum. Dubbel- eller trippelglas gör att du kan behålla värmen i rummet, utan att ge efter för ens de starkaste vindarna.

Om det inte finns behov av isolering kan du klara dig med vanliga, enskiktade dubbelglasfönster. Naturligtvis är de något mindre funktionella, men de är ett bra sätt att spara pengar.

För att förstå vilken typ av inglasning du behöver hjälper videon:

Armering av en betongplatta

Grunden för varje balkong är en betongplatta, som också är golvet i balkongrummet. Allt är mycket enklare när det gäller en loggia, eftersom den ligger inne i byggnaden, vilket innebär att den inte har en separat utskjutande betongplatta. Balkongplattan, förr eller senare, försämras och behöver repareras.

Innan du börjar reparera och återställa den måste du noggrant studera typen av infästning av balkongplattan i ditt hus.

De är av flera typer:

  • nypa - balkongplattan är liksom klämd mellan block eller tegelstenar, som är själva kunskapens fasad (det är värt att notera att, trots den yttre bräckligheten, är denna struktur ganska tillförlitlig);
  • infästning med en fribärande platta som stöder huvuddelen underifrån;
  • en stödarmatur, i vilken den upphängda balkongplattan vilar på byggnadens utsida med hjälp av en balk eller armering i en vinkel;
  • en struktur som stöds på väggkonsolen som ligger inne i balkongrummet eller på yttre pelare;
  • konstruktion baserad på eventuella externa redskap.

När det uppstår sprickor på balkongens yta bör du inte springa efter kittet, eftersom orsaken till förstörelsen kan vara djup och gömma sig i de frätande förändringar som armeringsstavarna har genomgått. I sådana fall är suddighet värdelös.

Bild
Bild

Om du med små sprickor kan göra med kosmetiska reparationer, så när förstärkningen är utsatt och stora bitar förstörs, är det nödvändigt att ta till nödreparation. För att förhindra förstörelse i förväg är det nödvändigt att uppmärksamma förstärkningen av plattan när du bygger en balkong.

Låt oss titta närmare på hur du gör detta:

  • Först och främst måste du välja speciella bultar, vars diameter kan vara mer än en tum.
  • Sedan måste du fixa dessa bultar i husets vägg så att de ligger ovanför betongplattan.
  • Därefter är det nödvändigt att bygga en ram av metallstavar och hörn, som kommer att ligga ovanpå plattan och kommer att svetsas till bultarna.
  • Därefter är det nödvändigt att fylla den resulterande strukturen med betong, och förstärka den efter hela torkningen runt hela omkretsen.

Denna förstärkningsmetod kommer att hjälpa balkongen att hålla sig i korrekt skick längre och hålla i många år utan att det behövs frekventa kosmetiska reparationer.

Bild
Bild

Vi leder el

El på balkongen, levererad under byggandet av huset, är ganska sällsynt. Därför, om det finns en önskan att få balkongrummet upplyst, måste du söka hjälp från arbetarna eller agera självständigt.

Innan du börjar agera är det nödvändigt att uppmärksamma flera frågor, nämligen:

  1. Fundera noga över hur du drar kabeln.
  2. Lös problemet med lampornas placering.
  3. Lös frågan om platsen för uppfödning av den nya linjen (från fliken eller ett närliggande utlopp).

Låt oss ta en titt på varje steg i ordning. För det första är platsen och metoden för kabeldragning inte så oviktigt som det kan tyckas vid första anblicken, och många problem kan uppstå om kabeln och ledningarna är felaktigt eller felaktigt placerade.

Om du renoverar hela lägenheten och använder isolering av balkongen, bör du överväga alternativet för dolda ledningar, utförda med hjälp av väggjakt. Detta alternativ kommer inte att vara möjligt med den färdiga reparationen, eftersom det kommer att förstöra utseendet på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid en färdig reparation och "kall" inglasning av balkongen vore det mer logiskt och praktiskt att använda plastkanaler som döljer trådarna inuti. Denna metod hjälper både att skydda ledningarna och få snabb åtkomst till den vid problem.

Därefter måste du bestämma placeringen av belysning . I detta skede krävs ingen särskild kunskap, eftersom alla lampor placeras i enlighet med den övergripande designidén för hela rummet. Men placera dem inte på platser där de kan komma i vägen - det kan orsaka oavsiktlig skada.

Du bör inte heller välja för kraftfulla lampor för att belysa ett så litet rum för att skydda ledningarna från överspänning.

Den viktigaste frågan är var linjen kommer att dras. Det kan vara för svårt att leda det från lägenhetspanelen, dessutom måste du dra linan genom hela lägenheten, och i den öppna versionen kommer det inte att se särskilt attraktivt ut. Detta alternativ är bra för en totalrenovering av lägenheten.

Det är mycket smartare och lättare att köra belysningslinjen från närmaste kopplingsdosa eller uttag. Men du bör ta hand om kabelns kvalitet och inte överbelasta ledningen, eftersom med detta arrangemang kommer balkongbelysningen att förknippas med rumsfördelning av el.

Bild
Bild

Värmeisolering

Om du undrar hur du isolerar din balkong bör du noga överväga frågan om inte bara uppvärmning, utan också värmeisolering. Det räcker inte bara med att värma rummet - det är också nödvändigt att hålla värmen inuti det.

Det mest logiska och självklara steget på vägen mot att isolera en balkong är installationen av lämpliga tvåglasfönster. Det är nödvändigt att samma glasruta installeras på loggian som i hela lägenheten. Vanligtvis används dubbla eller till och med tredubbla fönster.

Men det här är inte allt, eftersom enkel inglasning av balkongrummet inte räcker. Det är osannolikt att under vinterperioden kommer en positiv temperatur att upprätthållas på en sådan balkong, troligen kommer det att skilja sig från gatetemperaturen med bara ett par eller tre grader.

För att isolera en balkong eller loggia är det nödvändigt att utföra ett antal förberedande förberedelser, nämligen att det är nödvändigt att lägga en parapet, bygga nya eller byta ut gamla väggar och en betongram med skumblock. Det är också nödvändigt att lätta tegelverket.

Bild
Bild

För att ge rummet en hög grad av värmeisolering kan du använda ett speciellt material "Penoplex" i väggdekorationen, som har speciella termiska funktioner. Detta material är mycket praktiskt, behåller perfekt värme i rummet och lämpar sig dessutom inte för förbränning.

Bild
Bild

När det gäller värmeisolering spelar golvet en viktig roll . Det bästa alternativet för golvisolering kan vara att utrusta den med elektriska värmeelement, ovanpå vilka du kan lägga kakel, lägga ett laminat eller enkelt linoleum.

Innan du installerar den så kallade golvvärmen är det nödvändigt att utföra ett antal ytterligare arbeten. Förutom att förstärka betongplattan, kommer det att vara nödvändigt att ta hand om frågor om vattentätning och tätning: golvet bör inte ha sprickor och sprickor som underlättar penetrering av fukt och kall luft.

Dessutom kan värmemattorna som används för tillverkning av golvvärme också placeras i väggarna för mycket mer intensiv uppvärmning av rummet och längre värmehållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impregnering

Balkongtätning är en mycket viktig del av renoveringen, eftersom fuktgenomträngning allvarligt kan påverka utseendet på hela rummet och förstöra interiören. Det är på grund av fuktgenomträngning som golvvärmens funktion kan störas, liksom ett problem med ledningar.

Frånvaron eller kränkningen av vattentätning kan negativt påverka reparationens estetiska komponent: gips eller dekorativa paneler skalar av, rost kommer att dyka upp på metallytor, sönderfallsprocesser börjar, mögel och mögel kommer att dyka upp.

Dessutom kan bristen på vattentätning i balkongrummet få mycket allvarligare konsekvenser. Med tiden kan stödstrukturer förlora sin styrka och stabilitet, vilket mycket väl kan leda till att även balkongen kollapsar.

Det första steget i balkongens vattentätning är att förstärka eller installera en betongplatta. Det är nödvändigt att eliminera alla, även de minsta sprickorna, släta ut all grovhet och lösa problemet med delaminering av vissa områden. Utan detta kommer ytterligare arbete helt enkelt att vara meningslöst.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att rengöra betongplattan noggrant från smuts, damm, lim eller andra spår av tidigare reparationer. Alla sprickor, fördjupningar och spår måste rengöras från skräp och damm, eftersom det annars kan bildas luftfickor och avjämningen snabbt blir oanvändbar.

Om sprickorna är så djupa att bara delar av armeringen uppträder är det också nödvändigt att rengöra den från resterna av cementdamm så att den nya avjämningen läggs så jämnt som möjligt och fast fixeras. Armeringen måste också rengöras från spår av rost, vilket kan hindra fastsättningen av golvet.

Det är bättre att rengöra beslagen med en speciell kemisk sammansättning, eftersom mekanisk verkan inte bara kan ge resultat utan också orsaka skada. Efter rengöring är det nödvändigt att täcka armeringen med en speciell förening som förhindrar bildning av rost.

Efter alla ovanstående manipulationer är det nödvändigt att återställa betongytan - för att göra en avjämning. Om så önskas kan du lägga till ytterligare medel till lösningen som stärker beläggningen och bibehåller dess fuktbeständiga egenskaper.

Dessutom bör fönster, tak och väggar inspekteras för sprickor och små hål. Det är värt att täta alla oönskade öppningar som kan tillåta fuktträngning under regn och snösmältning.

Bild
Bild

Efterbehandling

När du har tagit hand om alla de funktionella aspekterna av att reparera balkongen, bör du gå direkt till efterbehandling. Beväpnad med ett designprojekt måste du överväga alla alternativ för material som, när de kombineras, hjälper till att skapa en otroligt snygg inredning.

Men vad händer om du vill ha en vacker renovering, men de nödvändiga ekonomiska resurserna finns helt enkelt inte? Förtvivla inte och skjut upp satsningen i en avlägsen låda, men du bör överväga alternativ som kommer att falla i fickan. När allt kommer omkring är budgetreparationer ibland inte värre än dyra konstruktioner.

Den moderna byggmarknaden är fylld med varor av samma typ, vars kostnad ligger i helt olika priskategorier. Ofta gäller överbetalningen enbart för etiketten, som absolut inte har att göra med materialkvaliteten.

Dessutom är sortimentet så stort att du enkelt kan plocka upp en värdig budgetanalog till dyrare material. Samtidigt lider kvalitetssidan av valet endast i sällsynta fall, och då bara när valet görs bråttom och slumpmässigt.

Låt oss titta närmare på vilka efterbehandlingsmaterial som är mest lämpliga för att reparera en balkong, liksom deras kostnad. Detta kommer i hög grad att underlätta valet, samt spara tid och dina egna ansträngningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Det är helt naturligt att inte alla golvbeläggningar kan vara lämpliga för en öppen eller kall balkong. Det finns fall där laminatet sväller eller smulas under påverkan av för höga eller för låga temperaturer och vanliga plattor spricker.

För kalla balkonger är tät, högkvalitativ linoleum ganska lämplig , som är opretentiös att ta hand om och enkel att installera. Men med alltför hög luftfuktighet och på en sådan yta kan det uppstå brister i form av bubblor och olika oegentligheter.

Bild
Bild

Det perfekta golvalternativet för kalla balkonger kan vara porslin av stengods, som ofta används för att lägga utomhus trappor, samt beklädnad av delar av små hus. Detta material har inte bara sådana egenskaper som slitstyrka och värmebeständighet, utan har också en ganska attraktiv låg kostnad.

Keramikplatta , Till skillnad från porslin, är det långt ifrån resistent mot alla temperaturförhållanden, så det är bättre att bara använda det på varma balkonger och loggior. Detta alternativ är bekvämt ur underhållssynpunkt: plattan är lätt att rengöra, absorberar inte fukt och är motståndskraftig mot utseende av envisa fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom läggs ofta varma golv under plattorna med en ganska stor mängd cementbruk. Ett sådant golv värms upp länge, men även efter att det stängts av behåller det värme och kyler mycket längre än något annat material.

Laminatet på balkongen orsakar viss försiktighet, och inte för ingenting, för under den kalla årstiden, i avsaknad av ordentlig uppvärmning, blir ett sådant golvbeläggning snabbt oanvändbart, det kommer inte bara att förlora sin funktionalitet, utan också sitt ursprungliga utseende.

Men i kombination med värmemattor är laminatet ganska lämpligt för att installera ett varmt golv, förutsatt att ett extra skyddande lager används. Men på grund av materialets relativa lätthet och dess otillräckliga densitet svalnar ett sådant golv ganska snabbt, därför måste det slås på regelbundet.

Det är värt att notera att det är bättre att inte använda parkett för balkonggolvet, eftersom detta alternativ kräver en ganska stor ekonomisk investering, men praktiskt taget inte överträffar något annat av ovanstående när det gäller kvalitetsegenskaper

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Takets inredning på balkongen kan bero på flera faktorer, till exempel: luftfuktigheten i rummet, närvaron av funktionella detaljer, belysningens läge och naturligtvis de individuella preferenserna för invånarna i lägenhet.

Det mest budgetmässiga och kanske det enklaste alternativet för att avsluta taket anses vara kalkning eller målning. Men det här alternativet är endast lämpligt för isolerade balkonger med uppvärmning, för med hög luftfuktighet och extrem kyla kan färgen lossna och vitkalkningen smälter helt enkelt.

Sträcktak är perfekta för isolerade uppvärmda balkonger och loggior. Detta alternativ, även om det kräver vissa ekonomiska kostnader, betalar sig fullt ut med en lång livslängd, kvalitet, bevarande av sitt ursprungliga utseende och möjligheten att göra inbyggd takbelysning.

Plastpaneler ser ganska bra ut på balkongtak, men har en mycket kort livslängd. Detta beror på det faktum att under påverkan av stark värme smulas plasten och spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från plast är MDF-paneler mer hållbara och slitstarka, så att du säkert kan använda dem för att avsluta tak på balkonger och loggior. De deformeras inte och förlorar inte sitt ursprungliga utseende även under påverkan av allvarliga frost eller värme, det är bara nödvändigt att förse dem med pålitlig fastsättning.

Takplattor kan betraktas som ett ganska enkelt, billigt och ganska lämpligt alternativ . Tillverkad av expanderad polystyren, det hjälper inte bara att dekorera interiören, utan också att skapa effekten av ljus ljudisolering.

Dessutom kan taket ha ytterligare funktionella element, till exempel taktorkar. Eftersom många material inte kan stå emot påverkan av en ganska stark belastning i form av vått, tvättat linne, är det bättre att använda denna typ av torktumlare på målade, vitkalkade tak samt med MDF -paneler.

När det gäller belysning kan ljuskronor och taklampor placeras på helt olika sätt, såvida vi naturligtvis inte pratar om ett sträcktak - bara en ljuskrona och nedfällda nyanser passar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Väggdekoration är kanske det enklaste och samtidigt det mest tidskrävande stadiet i processen att reparera en balkong eller loggia. Saken är att innan du applicerar och fixerar efterbehandlingsmaterial är det nödvändigt att förbereda väggarna med lämpliga lösningar och verktyg.

Först och främst måste väggarna rengöras från spår av tidigare reparationer, liksom all slags smuts, skaliga husfinisher och annan gammal ytdekor. Speciallösningar, tvålvatten och vanligt sandpapper hjälper till att rengöra väggarna.

Nästa steg blir att förbereda väggarna för nästa steg - applicera en primer. Detta är nödvändigt eftersom det är primern som bidrar till bästa vidhäftning av alla material på väggytan. Efter applicering behöver väggarna lite tid att torka.

Om du ska dekorera väggarna med kakel och paneler kan kittet inte användas, men om väggarna på din balkong eller loggia kommer att dekoreras med dekorativ målning eller tjock fototapet är det bäst att jämna ut ytan med en vitt kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns sorter av dekorativa fyllmedel och matchande spatlar, med vilka du kan skapa en ganska intressant lättnad på väggarnas yta. Sådan inredning kan användas både i sin rena form och målas dekorativt.

På väggarna, liksom på taket, kan plast- och MDF -paneler placeras, vars funktionalitet redan har sagts mycket. Det är bara värt att lägga till att plastpaneler endast är lämpliga för balkonger och loggior med ett termoregleringssystem som gör att du kan behålla samma temperatur i rummet.

Förutom alla ovanstående material för efterbehandling av balkonger använder du "foder" - en tunn skiva som erhålls vid träbearbetning, som används för att dekorera alla lokaler. Detta material ser väldigt snyggt ut på väggarna, men behöver en skyddande beläggning.

Väggplattorna med effekten av murverk ser väldigt vackra och snygga ut. Men du ska inte överdriva det och lägga ut alla väggar med sådana plattor, eftersom det kommer att se alltför färgstarkt ut. Det är bättre att använda det som en ovanlig dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling

Inredningen tar naturligtvis mycket tid och ansträngning och kräver särskild uppmärksamhet, men glöm ändå inte den yttre delen av balkongen, vars utsikt öppnar upp för många människor som passerar på gatan varje dag.

Naturligtvis behöver vissa typer av balkonger ingen speciell yttre efterbehandling, eftersom de är öppna och har en gjuten skiljevägg. I det här fallet räcker det bara att rengöra och måla det för att ge det ett mer estetiskt utseende.

Och en helt annan sak - täckta balkonger och loggior, vars yttre del måste behålla ett gynnsamt utseende. Men om specialutrustning inte behövs för att reparera balkongerna på de nedre våningarna, kan det behövas hjälp från specialister för att avsluta de övre våningarna.

Om balkongen eller loggian är helt glasad, räcker det med att tvätta glaset noggrant, alla ytterligare delar och profiler och vid behov förnya metallelementens färg.

Bild
Bild

Men hur är det med standardutsikten, där bara hälften av balkongen är inglasad? Utsidan av balkongen kan målas med en specialfärg som är resistent mot extrema temperaturer, hög luftfuktighet och exponering för starka ultravioletta strålar. I vissa fall använder hantverkare dekorativt gips för att skapa en lättnad på ytan.

Om din balkong har en yttre finish i trä, bör du ta hand om att skydda dess yta, eftersom trädet under påverkan av yttre faktorer kan förlora sina funktionella egenskaper och sitt ursprungliga utseende

Den vanligaste ytbehandlingen av den yttre ytan med en balkong är ribbade plåtar av metall. De behöver ingen särskild vård, är frostbeständiga och tappar inte formen när de utsätts för värme eller regn. Om det behövs är allt som behövs för att fräscha upp utseendet att uppdatera ytans färg något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Utan tvekan kommer alla som har frågat sig själva tanken på att reparera balkongen, förr eller senare, att leva den. Och för att förenkla uppgiften har vi valt ut flera olika och mycket attraktiva mönster. Låt oss titta närmare på eleganta balkongereparationer.

Detta alternativ för billiga reparationer på loggian kommer att tilltala många älskare av en vacker interiör. Dessutom används utrymmet klokt och är ganska funktionellt avgränsat, vilket definitivt kommer att gynna ett så litet utrymme.

Väggarna på denna balkong är färdiga med trä, som i sin tur behandlas med transparenta lacker, vilket ger ytan en blank glans. Golvet är täckt med linoleum, vars nyans bara är ett par nyanser mörkare än väggarnas färg.

En funktionell detalj i interiören är ett inbyggt skåp, inuti vilket du kan förvara alla saker och på den övre horisontella ytan - tallrikar, blomkrukor, böcker eller dekorativa föremål i interiören.

Bild
Bild

En mycket intressant, mycket modern design i ljusa färger äger rum även på en liten loggia. En kakel som imiterar murverk på en av väggarna är det centrala dekorativa elementet, så resten av väggarna bör dekoreras i lugnare färger med gips och färg eller plastpaneler.

Golvet är dekorerat med ljust laminat, så värme och vattentätning är helt enkelt nödvändigt på en sådan balkong. Ett lågt inbyggt skåp används som funktionella element på balkongen, vars yta i kombination med kuddar fungerar som en liten soffa.

Det finns också ett litet hopfällbart bord som kommer att vara till nytta när du dricker te på balkongen. Små hyllor för blomkrukor, liksom romerska nyanser i trevliga rosa toner fungerar som en extra inredning.

Bild
Bild

En annan snygg design med imitation av stenmurverk är lämplig för en klassisk inglasad balkong. För att visuellt öka utrymmet är det bättre att dekorera väggen mittemot balkongfönstren med stenplattor.

Betongavdelningen under fönstren är dekorerad med små glansiga ljusplattor, och golvet är dekorerat med mörka keramiska plattor, men med en matt yta. Det är värt att notera att denna balkong mer än andra behöver isolering och uppvärmningsdelar.

En smal fönsterbräda, snygga lampor och graciösa gardiner bör användas som dekorativt tillskott.

Rekommenderad: