Arrangemang Av En Loggia (95 Bilder): Hur Man Utrustar 6, 3 Kvm. Jag Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Arrangemang Av En Loggia (95 Bilder): Hur Man Utrustar 6, 3 Kvm. Jag Gör Det Själv

Video: Arrangemang Av En Loggia (95 Bilder): Hur Man Utrustar 6, 3 Kvm. Jag Gör Det Själv
Video: Isolock fönsterisolering 2024, Mars
Arrangemang Av En Loggia (95 Bilder): Hur Man Utrustar 6, 3 Kvm. Jag Gör Det Själv
Arrangemang Av En Loggia (95 Bilder): Hur Man Utrustar 6, 3 Kvm. Jag Gör Det Själv
Anonim

Loggior och balkonger är sådana delar av en lägenhet som många ryssar är vana vid att betrakta som vanliga lager för olika lådor och burkar. Få människor tänker på vad detta lilla utrymme kan förvandlas till. Loggian kan förvandlas till ett fristående rum, ett sommarkök eller ett rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasrutor, vattentätning och efterbehandling

Innan du börjar förbättra balkongrummen måste du rengöra dem från allt som är överflödigt. Det är värt att bli av med gamla och onödiga saker, göra en allmän rengöring och ta användbara saker till en annan plats, till exempel till lanthuset. Efter noggrann rengöring och rengöring kan du börja mer seriöst arbete.

Inglasningen av balkongen spelar en mycket viktig roll . Valet av fönster idag är rikt, så du kan välja lämpliga exemplar för alla stilar och omgivande interiörer. Nyligen har träfönster av hög kvalitet och slitstarka eurofönster i PVC varit mycket efterfrågade. Ofta vänder sig konsumenterna till universell ramlös glasruta.

Utan dessa komponenter är ytterligare åtgärder omöjliga, eftersom balkongen blir kall och onödiga gatuljud hörs från gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan plocka upp nästan vilket glas som helst. De kan vara målat glas, tonade eller traditionella.

Efter inglasning kan du fortsätta med vattentätning . Det är nödvändigt att skydda lokalerna från skadliga påverkan från den yttre miljön. De mest populära typerna av isolering är:

  • Beläggning baserad på bitumen, polymermaterial och flytande gummi.
  • Valsad eller klistrad. Denna isolering är oftast baserad på vanligt takmaterial.
  • Särskilda primrar som stöter bort vatten.

I arbetet med vattentätning kan du ta itu med den yttre gesimsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmning har ett stort tecken . Mycket ofta är inte bara golven utan även väggarna och till och med taket isolerade. För detta är en metallram förinstallerad, ett lager av vattentätning appliceras och själva isoleringen läggs. Den är täckt med polyeten, fenolskum eller annat ångspärrmaterial. Först efter att alla listade arbeten har slutförts kan man gå direkt till balkongen.

Klädseln väljs alltid i enlighet med smaken hos lägenhetens ägare och hemmets allmänna stil. Ägarnas budget spelar en viktig roll här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Taket kan hängas . Som regel är den mantlad med material som foder eller kalkning. Taket, mantlat med högkvalitativa och märkta gipsskivor, ser vackert ut . Detta material är mycket praktiskt. Den kan målas eller kompletteras med träpaneler i olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att dekorera det inre fodret på balkongblocket med hjälp av högkvalitativa plastpaneler eller olika typer av foder . Du kan vända dig till ett mer prisvärt alternativ: vinylfasad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativa och kreativa ägare av lägenheter och hus kan dekorera sin balkong eller loggia med original fototapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golvet är det nödvändigt att välja högkvalitativa och slitstarka material . Detta kan vara laminat, keramiska plattor eller mjuk matta. Golvvärmesystem har hög komfort och kostnad . Sådana alternativ kan ersätta alla befintliga värmesystem.

Om du har erfarenhet av reparation och konstruktion kan vissa arbeten utföras för hand. Om du tvivlar på dina egna styrkor och kunskaper är det bättre att vända sig till proffs.

Bild
Bild

Designprojekt

Utformningen av ett balkongblock eller loggia beror på området . Även det minsta rummet kan omvandlas till ett personligt kontor med ett kompakt datorbord. Det tar inte mycket plats, men du kommer att ha ett utmärkt tillfälle att arbeta i tystnad och ensamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många föredrar att ta balkongen för en kreativ workshop . För att dekorera det måste du välja en garderob, ett sängbord och ett skrivbord. Dessa möbler passar lätt in i alla områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta tillverkas riktiga växthus från sådana lokaler . Om du bestämmer dig för en sådan omvandling av balkongen, bör du ta hand om bra uppvärmning och korrekt belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora balkonger rymmer ditt eget gym . För att göra detta är det nödvändigt att sätta minst en simulator och den utrustning som är nödvändig för utbildning där. Det kan vara olika små saker: hantlar, mattor, hopprep, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag konverterar många ägare sina loggior till vackra uterum . För att dekorera ett sådant utrymme kan du lägga till en spegelvägg till den med hyllor och ställningar för blomsterarrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss i detalj överväga flera intressanta designprojekt för balkonger i olika storlekar

För 3 kvm. m

På en yta på 3, 4 kvm. m. det är mycket svårt att "vandra". Det är osannolikt att du lyckas i ett multifunktionellt rum, men det är värt att försöka.

Överbelasta inte balkongen med onödiga saker. Håll dig till en minimalistisk stil och enkla linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet fyrkantigt bord kan placeras under fönsterkarmen, och bakom det (i hörnet) får en liten fåtölj eller stol lätt plats. Så att det resulterande utrymmet inte verkar tråkigt kan det kompletteras med små målningar på väggarna, vaser med blommor eller tunna smidesjärnlampor.

På en liten loggia kan du skapa ett riktigt paradis för dem som gillar att spela gitarr och läsa böcker. Det räcker att placera ett litet ställ med hyllor för tidskrifter och litteratur nära den smala sidoväggen. På toppen av denna struktur kan du lägga olika dekorativa föremål: små korgar, lådor eller blommor.

Lägg mjuka fylliga kuddar eller mini -ottomaner på golvet för en underbar sittplats och kreativitet!

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mysigt hörn kan skapas genom att mantla väggarna på en balkong eller loggia med trä (eller trä) paneler. Mot denna lugnande bakgrund kommer en liten soffa mot en smal sidovägg att se bra ut. Det är lämpligt att ställa en liten stol och ett transparent runt bord framför den. För fönster är det bättre att välja ljusa persienner för att få rummet att verka ljusare och mer fritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För 6 kvm. m

Lite mer möbler och annat får plats på balkongen. Naturligtvis är det osannolikt att ett stort gym kommer att fungera från ett sådant utrymme, men det är fullt möjligt att bygga ett arbetsområde eller ett rekreationsområde.

Utformningen av sådana balkonger kan göras i vilken stil som helst. Området gör att du kan komplettera rummet med material och föremål i olika nyanser. Från en sådan balkong kan du göra ett sommarkök, ett privat kontor eller till och med en original plats att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en mysig sittgrupp bör du vända dig till hopfällbara möbler . Det tar inte mycket plats och passar lätt in i ett sådant utrymme. Dessa kan vara ljusstolar och ett bord. Du ska inte vända dig till för tunga föremål som ser tunga ut. Sådana saker kan visuellt minska utrymmet.

Om det inte finns några hopfällbara möbler, är det fullt möjligt att ersätta det med en vacker bardisk . Disken kan utrustas i stället för fönsterbrädan och höga barstolar kan ersättas. På en sådan loggia passar en soffa mot sidoväggen, nära vilket ett litet runt bord och två stolar bekvämt passar. En sådan ensemble är perfekt inte bara för avkoppling, utan också för att träffa vänner över en kopp kaffe.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att designa en arbetsplats kan du utrusta en balkong med ett datorbord med extra hyllor och skåp. En hög bokhylla och en mysig fåtölj kommer harmoniskt att titta på den motsatta sidoväggen. Så du kommer att bilda både ett arbetsområde och en rastplats samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana platser används ofta som stora förråd . Du kan lagra på sådana platser inte bara banker och mat, utan också andra viktiga saker som inte har hittat en permanent plats i huset. Det kan vara vinterspannar, barnvagnar, rull- och skridskor, samt en cykel.

Men tro inte att med ett sådant arrangemang kommer det bara att finnas ett skafferi på balkongen. Om du placerar alla lagrade föremål snyggt och korrekt, kan du enkelt sätta dit en liten soffa eller soffbord med ett par fällbara stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer möbler

På små balkonger och loggior, vars yta inte överstiger 4 kvm. m., är det bättre att inte ha alltför skrymmande möbler i känsliga och pastellfärger. Stora och mörka bord, fåtöljer och soffor kommer att göra rummet obehagligt.

  • På en liten balkong kan du passa en smal bokhylla eller ett högt rack med hyllor för böcker eller blommor. Du kan sätta en liten fåtölj eller en trendig korgstol bredvid.
  • I kompakta rum ser ljusa föremål särskilt bra ut, och om vi pratar om bord och stolar kan de vara vita eller ha ljusa träytor. Om du bestämmer dig för att dekorera balkongen med mörk choklad eller svarta föremål, rekommenderas det att vackert och diskret slå dem med olika inredningsartiklar.
  • Stora balkonger gör att du kan ordna fler möbler. Detta kan vara köksutrustning eller ett matbord om området kombineras med köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I sådana områden kan du placera en motionscykel eller steg. Så du får ett litet gym.
  • En stor balkong kan förvandlas till ett multifunktionellt kontor med ett stort bord, bokhyllor, soffbord och lådor för dokument. De kommer inte att se besvärliga ut för en dator med en stor bildskärm.
  • En fällstol eller en miniatyr fällbar soffa kan läggas till i arbetsområdet. När som helst kan du bli distraherad från jobbet och ligga ner en stund.

Det rekommenderas inte att tvinga fram rymliga balkonger med ett stort antal möbler. Tänk inte att ett stort utrymme behöver "fyllas" med något så att det inte verkar tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sådana ursprungliga och funktionella rum är det bättre att välja lampor med varmt ljus. Kalla alternativ kan beröva ett utrymme av mjukhet och komfort

Gå inte till överdimensionerade nyanser i lampor, ljuskronor och bordslampor. De kommer att locka för mycket uppmärksamhet till sig själva, eftersom ett sådant utrymme fortfarande är mindre i yta än ett vanligt rum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man stämningen mysig?

Utan dekorativa tillägg kommer det utrustade rummet att verka oavslutat . Ibland kan mindre detaljer förvandla ett utrymme och göra det mycket mer bekvämt och välkomnande. Många ägare dekorerar sina balkonger och loggior med blommor . Det kan vara en stor blomma eller krukor med många olika växter. De kan ha olika färger och skapa en speciell positiv atmosfär i rummet.

Blommor är ofta placerade på utsidan av loggian. Först planteras de i en rymlig krukor. En balkong med en sådan dekorativ detalj kommer att locka mycket uppmärksamhet. I den inre delen kan blommor vara i vaser eller olika krukor i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomma och tråkiga väggar är värda att komplettera med målningar och fotografier . Häng inte för stora exemplar, särskilt om loggian har en liten yta. Det är bättre att hänga flera medelstora eller små bilder i rad.

Ramar med fotografier kommer inte heller att vara överflödiga i ett så mysigt utrymme. De kan placeras på hyllor, hyllor, datorbord eller skåp. Du kan lägga en matta på golvet. Den kan vara mjuk och monokromatisk, eller brokig och mångfärgad i boho-stil. Dessa föremål bör matcha de omgivande möblerna.

Om du har dekorerat loggian i pastell och lugna färger, så kommer en delikat matta av beige eller karamellskugga att se bäst ut i en sådan ensemble.

Rekommenderad: