Taktork På Balkongen För Linne (33 Bilder): "Liana" Ellinne, Dess Längd, Hur Man Installerar Det Själv, Typer Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Taktork På Balkongen För Linne (33 Bilder): "Liana" Ellinne, Dess Längd, Hur Man Installerar Det Själv, Typer Och Recensioner

Video: Taktork På Balkongen För Linne (33 Bilder): "Liana" Ellinne, Dess Längd, Hur Man Installerar Det Själv, Typer Och Recensioner
Video: Cast in Style Ceiling Airer 2024, Mars
Taktork På Balkongen För Linne (33 Bilder): "Liana" Ellinne, Dess Längd, Hur Man Installerar Det Själv, Typer Och Recensioner
Taktork På Balkongen För Linne (33 Bilder): "Liana" Ellinne, Dess Längd, Hur Man Installerar Det Själv, Typer Och Recensioner
Anonim

För bara några år sedan löste varje familj problemet med att torka kläder för sig själva på sitt sätt: någon hängde upp det i badrummet, någon drog ett rep på balkongen, någon bar ut det på gården eller torkade det precis i lägenhet.

Idag har detta ett av de viktigaste vardagsproblemen framgångsrikt lösts med hjälp av en taktork för kläder . Nu finns en så enkel, men otroligt bekväm enhet på varje balkong. Denna design är mycket lätt, bekväm och lätt att använda.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Tillkomsten av en torktumlare löser flera problem samtidigt. Designen är kompakt och lätt att montera. Det låter dig noggrant hänga en stor mängd tvättat linne och höja det nästan till taket så att det inte hindrar balkongutrymmet.

Dessutom är varm luft lättare än kall luft . därför kommer tvätt som placeras under taket att torka mycket snabbt.

Balkongtorkaren tar bort den konstanta luftfuktigheten som alltid bildas vid torkning av våt tvätt. Hög luftfuktighet gör att mögel och mögel växer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar inkluderar:

  • Enkel användning - nästa fördel med torktumlaren. Även ett barn kan hänga upp tvätten, höja den till taket och lika gärna sänka den.
  • Prisvärd kostnad låter dig placera en sådan struktur för torkning på din egen balkong, även för en person med en liten inkomst.
  • Och ett mer tveklöst plus - torktumlaren är praktiskt taget osynlig under taket , det vill säga, det bryter inte mot den övergripande estetiska bilden av balkongen eller loggian.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna hemtillbehörstillverkare erbjuder ett brett utbud av enkla och avancerade taktorkar.

De har alla en sak gemensamt - de är fästa i taket, men designfunktionerna, tillåten belastning, design, färg, storlek och kostnad kan skilja sig avsevärt:

Den enklaste modellen är en plast- eller metallkonstruktion rund eller rektangulär med några klädnypor. Kedjor fästs på alla sidor av torktumlaren, som konvergerar i den centrala delen. Där ansluter de till en krok som fästs direkt i taket. Dessa modeller är idealiska för små föremål (strumpor, underkläder, babykläder).

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande förenklade version är för föremål som inte behöver torkas på stänger eller med klädnypor. Till exempel produkter av ull, kashmir och andra känsliga tyger. Torken är en ram med ett polymernät på vilket saker läggs ut . Torkning utförs på grund av att lager varm luft tränger igenom nätet. Denna process är långsam, men en sådan ram tar inte mycket plats, varken i suspenderat eller i fritt tillstånd. Strukturen kan ha flera nivåer

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mer avancerade modeller är balkar med lyft- och sänkmekanism . Strukturen består av två styva traverser och flera tvärstänger utsträckta mellan dem. Den kan sänkas och höjas med hjälp av en sladd som kastas över takbjälken. Detta kan göras manuellt eller med en manuell växellåda. Nackdelarna med denna design inkluderar dess instabilitet (tvätten måste hängas så jämnt som möjligt så att torktumlaren inte lutar åt sidan).
  • Det finns också en mer komplex sort. torktumlare med hissmekanism . Den har formen av ett parallellogram, ganska stabil och pålitlig.
  • En av de mest populära typerna av torktumlare bland hemmafruar är liana tar hänsyn till nackdelarna med tidigare övervägda enheter. Strukturen består av 5 stålstänger, 2 meter långa, var och en med sin egen lyft- och sänkmekanism. Detta gör att endast den nödvändiga delen av torktumlaren kan användas. Andra fördelar med produkten inkluderar dess lätthet och möjligheten att justera höjden. Om det är nödvändigt att torka en stor mängd tvätt kan den hängas på olika nivåer (kaskad). Detta kommer att torka ut mycket snabbare. Torktumlaren rymmer upp till 15 kg tvätt samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Elektrisk torktumlare - en modern mekanism utrustad med den senaste tekniken som tål ett brett temperaturintervall och låter dig samtidigt placera mer än 30 kg kläder och andra saker (mattor, små filtar) på tvärstängerna. Dessutom är de flesta modellerna utrustade med inbyggda lampor. Stavarna är teleskopiska, det vill säga de låter dig justera längden. Strukturen styrs med en fjärrkontroll eller med hjälp av ett block monterat på väggen.
  • Mer avancerade torktumlare är utrustade med inbyggda hårtorkar och jonlampor . Detta gör att du kan torka tvätten på några minuter och vid behov sterilisera den. Denna punkt gäller särskilt för barnkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Efter typ av konstruktion är torktumlare:

  • hopfällbar;
  • glidande;
  • vägg och tak;
  • elektrisk.

Låt oss titta närmare på varje typ:

Fällbara torktumlare är de mest populära och efterfrågade idag. Utåt är de flera remsor fixerade med fästen. Kan vikas i längd eller bredd. Vanligtvis ligger antalet plankor i intervallet från 4 till 6 bitar. Detta är det mest populära alternativet för att möta behoven hos den genomsnittliga familjen.

Fördelarna med sådana modeller inkluderar låg kostnad, användarvänlighet och installation, kompakt storlek. Sådana modeller är huvudsakligen gjorda av plast, därför tål de en liten vikt (cirka 7 kg).

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande torktumlare består av två block och strängar sträckta mellan dem, som är utsträckta och gömda i huvudblocket som en roulette. Huvudenheten är fäst på väggen och strängarna dras ut och fästs mittemot. Designen är ganska pålitlig och tål mycket vikt. När den inte är i drift är strukturen mycket kompakt och inte slående.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vägg-tak konstruktion tål betydande vikt (upp till 20 kg) och har hög hållfasthet. Emaljerat stål används för tillverkning.
  • Elektriska torktumlare minska torktiden avsevärt tack vare värmebäraren installerad inuti strukturen. Takmodeller kan vara avtagbara eller icke-avtagbara. Det första alternativet är mer mobil, torktumlaren kan tas bort om det behövs. Torktumlare av den andra typen fixeras på väggen under en konstant tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Längd

Längden på repen eller stängerna för torkning av kläder kan variera inom ett ganska brett intervall. Allt beror på den valda modellen, liksom måtten på balkongen eller loggian.

Bland de vanligaste storlekarna: 5, 6, 7, 8, 8.2, 9, 10.5, 10.8, 12, 13.2, 14.4 meter. Detta är den totala användbara längden, som beror på både antalet steg och längden på en steg. Vanligtvis är det 1,5 -1,8 -2 meter med små toleranser i en eller annan riktning.

Stångens längd beräknas baserat på tillverkningsmaterial, typ av konstruktion och typ av torktumlare.

Hur väljer man rätt?

Att välja rätt torktumlare kan vara mycket svårare än det kan tyckas. När du väljer är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till modellens designfunktioner, utan också själva balkongens funktioner och den förväntade belastningen på torktumlaren:

  • Längden på staplarna . Det bästa alternativet är 2 meter. Mindre rep är lämpliga för torkning av små föremål eller lätta kläder. Längre versioner kan deformeras under tung belastning.
  • Material . Plasttorkar är mycket lätta, kompakta, men också de minst hållbara. De är lämpliga för att torka en liten mängd föremål och är inte tillräckligt hållbara. Aluminiumrören är också mycket lätta och lätta. Dessutom kan aluminium lämna smutsiga märken på våta kläder med tiden. Reptorkar har en mycket enkel design och kan tillverkas själv. Men repen sliter med tiden och denna design är inte särskilt pålitlig. Ett mer hållbart och robust alternativ är plastbelagda rostfria rör. Ett annat ovanligt alternativ är träbjälkar. De ser naturligtvis väldigt originella ut, men trädet mörknar med tiden, torkar, deformeras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkningsland . De mest ekonomiska alternativen erbjuds av kinesiska tillverkare. Men när det gäller hållbarhet, styrka och högkvalitativt utförande är det bäst att vara uppmärksam på produkter från tyska eller turkiska företag.
  • Övergripande dimensioner och funktionellt syfte med balkongen . Balkongens lilla längd låter dig inte placera en stationär skrymmande hängare. Dessutom, om balkongutrymmet används som rekreationsområde. I detta fall är viknings- eller glidmodeller mer lämpliga.
  • Tak liana - det bästa alternativet för familjer där torkning av kläder är ett vanligt förfarande. Speciellt om torktumlaren kommer att användas för luftning av överkast, mattor och annat.
  • När du väljer en lämplig modell är det nödvändigt att utvärdera dess vikta mått . Höjda till högsta möjliga övre position bör rören inte störa fönsteröppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -installation

Även när du väljer tillbehör måste du noggrant studera installationsanvisningarna. Det bör skrivas på ett detaljerat, begripligt språk, eftersom det är mycket svårt att installera vissa modeller på egen hand.

Den första etappen av arbetet är förberedande . Taket torkas noggrant av smuts och märkning görs. För detta appliceras fästet i taket över den bärande väggen och ett märke görs. Nästa märke görs genom ett avstånd som är lika med strängens längd, parallellt med det första fästelementet. Fästena är placerade cirka 10 cm från väggen.

Hål borras i de markerade märkena. Fästen fästs på dem och fixeras med ankarbultar.

Bild
Bild

Nästa steg är montering . Rören sätts in i hålen i torkens sidoplattor och pluggas. Den monterade strukturen fästs i takfästena med bultar. Sladden är gängad genom sidopanelens centrala hål, stiger uppåt, gängas genom fästhålet, sträcks längs taket, genom hålet i det andra fästet och knyts i en knut på den andra sidoplattan. En hållare är fäst vid sladdens fria ände. Torktumlaren är redo att gå!

Den enklaste modellen av torktumlaren kan göras själv. Detta kommer att ta lite tid och följande material och verktyg:

  • 5 trälister med ett tvärsnitt på 2, 5 - 3 cm;
  • 2 träklossar 50 * 50 mm och 65 cm långa;
  • fjäderborrning;
  • ett par självgängande skruvar med en ring;
  • starkt rep;
  • stansare;
  • pluggar;
  • 2 små barer;
  • kvarn med slipmunstycke.
Bild
Bild

Jobbprocess:

  • Efter att ha dragit sig tillbaka från kanten av stången 5 cm borras 5 hål var 10: e cm för att matcha lamellens storlek.
  • Stavarna rengörs, poleras, lackeras, torkas. Små block är också lackerade.
  • Platser är markerade i taket där fästelement kommer att fixeras och hål borras med en stans. Stängerna fästs med pluggar, sedan vrids självgängande skruvar med en ring.
  • Alla lameller sätts in i hålen på staplarna från båda sidor. Om de kommer in i arbetsstyckena för fritt måste du släppa lite lim i lederna.
  • Repet knyts runt stången och sidoskenor i tur och ordning i varje ände av torktumlaren. Repbitarna är anslutna till varandra på ett sådant sätt att man får 2 trianglar.
  • Trianglarna är förbundna med ett rep som hålls i en knut och dras genom takringarna.
  • Repets ände fästs på väggen med en speciell konsol. Torken kan nu enkelt höjas eller sänkas för att hänga upp tvätten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

En lintork är ett nödvändigt tillbehör idag, utan vilket det är svårt att föreställa sig vardagen. Det är inte förvånande att recensioner av olika typer och modeller av taktorkar blir allt vanligare.

Mestadels är de positiva. Oavsett tillverkare, design, design och material, förenas alla torktumlare med flera liknande fördelar: de gör att du snabbt, effektivt och exakt kan placera tvätt för torkning.

När det gäller materialen rekommenderas det oftast att köpa torktumlare med metallrör och plastflätor. Detta material är det mest pålitliga och hållbara. Det lämnar inte smutsiga märken och veck på skjortor och klänningar.

Ett annat plus - "osynlighet" för den omgivande och kompakta storleken på strukturerna. Linne och kläder hänger nästan från taket, utan att hindra utsikten och utan att störa att vara på balkongen.

Elektriska modeller, de mest praktiska och multifunktionella alternativen, fick särskilt omnämnande. Både klassiska vinstockar och modeller med möjlighet att fixera rör på olika nivåer är praktiska att använda. Prisklassen i vilken torktumlarna presenteras är mycket bred och gör det möjligt att köpa ett så bekvämt tillbehör för familjer med en mängd olika ekonomiska situationer.

Rekommenderad: