Avsluta Loggian Med Plastpaneler (52 Bilder): PVC -mantel - Plastbalkong Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Loggian Med Plastpaneler (52 Bilder): PVC -mantel - Plastbalkong Med Egna Händer

Video: Avsluta Loggian Med Plastpaneler (52 Bilder): PVC -mantel - Plastbalkong Med Egna Händer
Video: 🔴Byggde en hemmagjord yacht på bakgården 2024, Mars
Avsluta Loggian Med Plastpaneler (52 Bilder): PVC -mantel - Plastbalkong Med Egna Händer
Avsluta Loggian Med Plastpaneler (52 Bilder): PVC -mantel - Plastbalkong Med Egna Händer
Anonim

"Plastfoder" är det mest prisvärda och praktiska materialet för loggiens innerfoder. Dessutom installeras panelerna mycket snabbt och utan onödigt damm, så du behöver max en eller två dagar för att täcka rummet. När du arbetar är det dock nödvändigt att ta hänsyn till några av de nyanser som kan uppstå under manteln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar med efterbehandling:

  • Enkel installation . Både plast- och träpaneler har en av de enklaste installationerna. Fästet fäster du på svarven, som kan vara trä eller metall.
  • Prisvärt pris . I genomsnitt varierar kostnaden för en panel tre meter hög och 19,5 cm bred på byggmarknaderna från 150 till 250 rubel. Samtidigt är vanligt vitt foder det billigaste materialet. Priset börjar på 50 rubel och slutar på 150. Priset per kvadratmeter träfoder börjar till exempel på 500 rubel. Kostnaden per m2 för dekorativ stenbeklädnad är från 1000 rubel.
  • Lång livslängd . Enligt garantiperioden är livslängden för "plastfodret" upp till 25 år.
  • Miljöneutralt material . Trots att PVC -paneler är gjorda av plast är materialet absolut neutralt i förhållande till miljön.
  • Paneler tål mögel och försämras inte från starka tvättmedel. För att rengöra insidan av panelen, ta bort den helt enkelt.
  • "Plastfoder" har egenskapen antistatisk, det vill säga lockar inte gatustoft.
  • En mängd olika val . Idag erbjuder butiken ett stort sortiment av plastpaneler för efterbehandling av loggian. Dessutom slutar det inte med monokromatiska modeller. I butiker kan du hitta "plastfoder" med mönster, trä eller sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • Materialets skörhet . PVC -paneler är inte resistenta mot mekanisk påfrestning. Du kan till och med bryta dem genom att trycka fingrarna på dem. Och genom att röra materialet med ett vasst föremål riskerar du att lämna ett hål på plasten för alltid.
  • Giftighet när den utsätts för sol och eld. Billiga och lågkvalitativa paneler kan, när de ständigt värms upp i solen, avge giftiga ämnen. Detta material är också giftigt vid brand.
  • Materialet anses vara valet för efterbehandling ekonomiklass .
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man PVC -paneler av hög kvalitet?

När du väljer plastpaneler måste du vara uppmärksam på följande faktorer:

  • Yttjocklek fram . Mer motståndskraftig mot mekanisk påkänning är ett material med en frontyta på upp till 3 mm. Den genomsnittliga kinesiska modellen har en tjocklek på 1,5 mm. Produkter med en tjocklek av 2, 5 till 3 mm erkänns som kvalitet.
  • Antalet förstyvningar och deras position . Fler revben gör panelen starkare. När du undersöker deras ställning, var uppmärksam på jämnheten och frånvaron av deformation inuti fodret. I vanliga kinesiska modeller går antalet förstyvningar sällan över 20. Bra tillverkare har upp till 25 förstyvningar per panel. Högkvalitativ PVC -panel med 29 ribbor.
  • Utseende och lukt . Plastpanelen ska vara platt och fri från bucklor eller repor. Färgen ska också vara solid eller med ett mönster av hög kvalitet. I butiken kan du nosa på panelen. Om det kommer en skarp plastlukt från den, är den troligtvis gjord av giftiga och billiga material.
  • Också i butiken, försök ansluta panelerna tillsammans . Tack vare ett speciellt spår ska de lätt passa in i varandra. Om fodret är svårt att ansluta, kanske du har problem med att installera materialet hemma.
  • Kvaliteten på modellerna beror också på vikten . En tung PVC -panel indikerar stor förekomst av förstyvningar, vilket innebär hög kvalitet. Till exempel skiljer sig vikten av ett kvalitets "plastfoder" från det kinesiska med 500-700 gram per kvadratmeter.
  • Det mycket låga priset på materialet bör varna dig i butiken . I de flesta fall kan detta innebära att fodret är tillverkat av råvaror av låg kvalitet. Glöm inte samtidigt att byggmarknaderna har sina egna märken, vilket naturligtvis kan ge ett pris något under marknadspriset.
  • Kritainnehåll är en annan viktig faktor att tänka på när man köper paneler. En kvalitetsprodukt ska ha ett lågt kritainnehåll. För att identifiera krita i kompositionen måste du enkelt trycka ner fodret i butiken. Längre ner på linjen är det bara att ta en titt på vikningen. Om panelen innehåller en liten mängd krita kommer det helt enkelt inte att bli någon skada.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

Tekniken är följande:

  • Under förberedelserna rengör du loggianas väggar från det gamla materialet: ta bort eventuella keramiska plattor, ta bort naglarna som sticker ut från väggarna, sopa bort allt skräp från loggian. Om rummet inte har ett varmt golv, skulle en bra lösning vara att vattentäta loggian.
  • Befintliga sprickor och stora oegentligheter måste täckas med kitt . Ofta fylls utrymmet mellan fönsterbrädan och väggen med polyuretanskum för större vattentätning. Efter att förberedelserna har utförts är det nödvändigt att vänta några timmar tills kittet torkar och skummet når önskad volym.

Observera att det helt enkelt är nödvändigt att täta loggian. Annars riskerar du att få ett bekvämt extra rum som inte kan användas under den kalla årstiden. Dessutom, om du har ett varmt golv, men det finns drag, kommer strukturen att förlora sina egenskaper efter flera vintrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

  • För att beräkna den exakta mängden material , är det nödvändigt att beräkna balkongens omkrets och dividera den resulterande siffran med bredden på en panel. En liknande procedur måste utföras vid beräkning av takfodret. Men glöm inte att köpa flera paneler i reserv, eftersom materialet är mycket ömtåligt och när du arbetar utan en mästare kan du helt enkelt skada det.
  • Innan arbetet måste du bestämma hur du ska fästa materialet på väggen . Det finns två metoder för att installera PVC -paneler: svarven som fodret är fäst på och den ramlösa metoden - limning av modellerna på väggen. I det första fallet har du möjlighet att lägga isolering mellan huvudväggen och plasten, vilket är viktigt när du trimmar en varm loggia. För det andra alternativet bör loggiens väggar vara plana så att panelen inte "försvinner" under installationen på grund av ojämnheter. Det är nödvändigt att utgå från en specifik situation. Vid installation av PVC -paneler på lim krävs en absolut plan yta.
  • Innan du fortsätter med fasningsarbetet är det nödvändigt att isolera golvet och lägga kakel på det , laminat, linoleum eller annat golv. Det är bäst att installera en träsvarv, lägga isolering och göra ett golv av ett träfoder. För detta alternativ är laminat, parkett, linoleum eller vinylplattor lämpliga. Om du vill installera natursten eller keramiska plattor är det bäst att jämna ut golvet med en torr blandning. Det är viktigt att komma ihåg att nivelleringen måste göras enligt nivån.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande etapper

Låda alternativ

Teknologi:

  • Innan du installerar svarven på loggian är det nödvändigt att isolera väggarna i rummet … Inredning inkluderar tätning av en betong- eller tegelvägg med en speciell blandning, som inkluderar gummi och isolering med skumpaneler. Frigolitskikt limmas enkelt på väggen med hjälp av monteringsskum. Efter det kan du stänga väggen med en speciell film som inte släpper ut luft. Du kan fästa det på skummet med en konstruktionshäftapparat.
  • Nästa steg är att installera en träsvarvning … För att göra detta behöver du balkar med en sektion på 40 * 40 eller 50 * 50. Beräkningen av antalet balkar måste göras enligt beräkningen av omkretsen av loggian.
  • Först måste du installera de första staplarna i hörnen .… För att göra detta kan du använda en U-formad metallprofil, eller helt enkelt borra brädorna i väggen. I stället för träbjälkar kan du också hitta speciella metallprofiler i butiken. Deras fördel är att profilen inte kommer att ruttna och inte absorberar fukt.

Det är viktigt att veta att för vertikala modeller av deras PVC eller MDF kan endast horisontell låda användas. Cross-batten-alternativet blir mer pålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ha etablerat en horisontell profil med ett steg på 50-70 cm från varandra är det nödvändigt liknande installation av vertikala stänger … Använd en nivå när du arbetar.
  • Nästa steg: stretcha folieklädda material som penofol eller izolon … Efter isolering är det nödvändigt att slutföra isoleringen genom att täcka parapet med en speciell film som förhindrar att kondens kommer in. Detta slutför inredningen och nu måste du gå vidare till den yttre dekorationen.
  • Installation av PVC -paneler i det här fallet börjar det med installationen med installationen av fixeringsprofilerna. Den första panelen måste monteras i hörnprofilen och fästas på andra sidan med en häftapparat.

Vid mantel med MDF -paneler är arbetet ungefär detsamma som med plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Alternativ för lim

Det finns ett annat alternativ för arbete när du inte behöver installera lådan - fäst panelerna med lim. Denna metod är nödvändig om du väljer att spara utrymme. Innan panelerna direkt installeras är det nödvändigt att göra en plan yta:

  • Om du inte planerar att isolera loggian är det tillräckligt att gå igenom kittet flera gånger och grunda väggens yta … När allt är torrt, applicera en gummibaserad vattenavvisande blandning för att förhindra att fukt läcker ut och orsakar permanent mögel i rummet. Efter det kan du börja montera panelerna.
  • Arbetet måste utföras med en nivå, och du måste också välja rätt lim . För mer tillförlitlig fixering är det bättre att använda speciella flytande naglar som tål starka temperaturförändringar (kom ihåg att temperaturen på loggian på sommaren är mycket högre än ute, och på vintern blir det kallt i rummet).
  • Om du bestämmer dig för att först isolera balkongen måste du fortfarande installera svarven … Placera skumplattorna i utrymmet och avsluta med installationen av isolerande material. I framtiden måste väggen mantlas. För detta kan du använda gips eller plywood. I båda fallen måste fixeringen vara mycket stark.
  • I framtiden är det nödvändigt att spackla ytan igen .för att dölja ojämna leder. Det sista steget är installationen av panelerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Designers uppmanas att följa följande rekommendationer:

  • Glöm inte att när du har avslutat väggarna måste du installera en fönsterbräda. Om avsatsen på balkongen kan vara minimal eller frånvarande på grund av bristen på utrymme i rummet, så har du råd att installera en fullvärdig fönsterbräda på loggian.
  • På loggian finns plastpaneler endast för väggar och tak. Ett bra golvbeläggning måste läggas på golvet. Bland de billigaste: linoleum. Ett mer lyxigt alternativ anses vara att lägga vinylplattor eller porslinstengods på golvet i loggian.
  • För att arbeta behöver du följande verktyg: konstruktionshäftapparat, sticksåg eller cirkelsåg, nivå, konstruktionshäftapparat, sticksågskorg.
  • Under den kalla årstiden, låt plasten "ligga" i ungefär en halvtimme i ett rum med rumstemperatur.
  • Skyddsfilmen kan tas bort när alla byggnadsarbeten har slutförts.
  • När du installerar paneler på en läkt, glöm inte att installera termiska brickor, som finns i järnaffärer. De hjälper till att hålla manteln under varma årstider.
  • Under uppvärmning (vilket också kan hända på vintern, särskilt på solens sida av huset), börjar plasten expandera. Termiska brickor hjälper till att hålla plasten på lådan.
  • Om du bestämmer dig för att lägga en elkabel under panelerna, planera i förväg spåren från speciella plastremsor.

Design exempel

Den klassiska versionen av beklädnaden anses vara avslutad med monokromatiska PVC -paneler. Byggare använder oftast vitt, både glansigt och matt. I detta fall kan panelerna själva innehålla valfri prydnad eller teckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler för natursten är också mycket populära. Sådana modeller passar perfekt in i designen av stora loggior, och i små rum kommer de att se besvärliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för stora rum är en mörk nyansmodell. Designers rekommenderar inte att använda dem på små loggior, eftersom de kommer att begränsa utrymmet.

Rekommenderad: