Design Av En Liten Balkong (71 Bilder): Idéer För Att Dekorera En Loggia Och Arrangemang I En Lägenhet, Chrusjtjov

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Liten Balkong (71 Bilder): Idéer För Att Dekorera En Loggia Och Arrangemang I En Lägenhet, Chrusjtjov

Video: Design Av En Liten Balkong (71 Bilder): Idéer För Att Dekorera En Loggia Och Arrangemang I En Lägenhet, Chrusjtjov
Video: Homestaging & Styling - By Gilan Design 2024, April
Design Av En Liten Balkong (71 Bilder): Idéer För Att Dekorera En Loggia Och Arrangemang I En Lägenhet, Chrusjtjov
Design Av En Liten Balkong (71 Bilder): Idéer För Att Dekorera En Loggia Och Arrangemang I En Lägenhet, Chrusjtjov
Anonim

Tidigare användes balkongen uteslutande som en plats för förvaring av onödigt material. Idag kan bara några få kvadratmeter ordnas efter eget tycke. En balkong eller loggia blir ofta en plats för trevlig tidsfördriv, arbete eller underhållning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Den lilla balkongen kan användas för olika ändamål. Vanligtvis finns en sådan balkong i "Chrusjtjov", den har upp till 3 kvadratmeter. m. Det kan dock enkelt förvandlas till ett mysigt, snyggt och användbart område.

Bild
Bild

När du väljer utformningen av en liten balkong eller loggia är det värt att först bestämma sig för det funktionella syftet, eftersom mycket beror på detta - stilriktning, färglösningar, val av möbler och så vidare.

Bild
Bild

Viktiga idéer för att skapa snygga designprojekt:

  • En plats för en trevlig tidsfördriv . Om du skapar alla förutsättningar för avkoppling på en liten loggia eller balkong, kommer denna plats att vara perfekt för avkoppling. Mysiga möbler bör placeras på balkongen - till exempel ett litet bord. Du kan köpa ett hopfällbart bord med stolar eller en mjuk soffa med rymliga lådor, som är perfekta för förvaring av saker. Kuddar kommer att tillföra mysighet och bekvämlighet till interiören.
  • Arbetsplats . En liten loggia eller balkong kan ordnas för arbete. Det finns tillräckligt med plats för ett datorbord och en bekväm stol. Om du arbetar på en bärbar dator räcker det med ett litet fällbart bord, som också kan användas för avkoppling, och en fåtölj eller soffa.
  • Mat- eller teområde . Detta alternativ är perfekt om loggian är liten men bred. På sommardagar kan du sitta bekvämt vid matbordet. Två eller tre personer kan rymmas ganska bekvämt.
  • Vinterträdgård . Om du organiserar en vacker trädgård på loggian kan du njuta av blommande växter även under vintersäsongen. Du kan utrusta specialställningar eller hyllor för krukor på väggarna. På fönsterbrädan kan du ordna pallar med blommor. Vissa människor föredrar ett växthus.
  • Gym . Ett litet utrymme kan utrustas med ett litet gym. Du kan sätta en simulator eller sportutrustning på den. På varma dagar kan du träna utomhus, och det blir mer ledigt utrymme i rummet.
  • Utvidgning av rummet på bekostnad av balkongen . Denna process är ganska svår eftersom det är nödvändigt att bli av med dörren och fönsterkarmen. I vissa fall är det till och med nödvändigt att utföra överföringen av batteriet. I det här fallet börjar balkongen redan bli en del av rummet. Om det kombineras med ett kök, kan det ordnas som en matplats, hushållsapparater eller en bar kan placeras. Om balkongen kombineras med sovrummet kan den användas som arbetsplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av projektet är helt individuellt. Om du inte behöver ett funktionellt område kan det utrustas för att lagra saker.

Bild
Bild

Färglösningar

Valet av färger på olika efterbehandlingsmaterial är mycket stort. Du kan hitta ett bra alternativ för alla. Det är dock värt att komma ihåg att inte alla material är lämpliga för efterbehandling av en liten balkong eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att föredra ljusa nyanser . De hjälper till att visuellt öka rummets yta. Designers erbjuder ofta varma pastellfärger för rum som ligger på den skuggiga sidan. Om balkongen eller loggian ligger på solsidan, kommer material i kalla ljusa färger att vara ett utmärkt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa, ljusgröna, gulaktiga, beige, blå toner ser väldigt vackra och imponerande ut, och du kan också använda ljusmetallic. Färgprestandan för balkongen kommer att se harmonisk ut om den kombineras med färgschemat i nästa rum. Denna lösning kommer att skapa ett enkelrum, men med en uppdelning i funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer färglösningar för de material som kommer att krävas för att dekorera rummet är det nödvändigt att ta hänsyn till utrymmet. För små balkonger är trä inte alltid den bästa lösningen, eftersom det visuellt gör rummet mindre. Om du ändå väljer att använda trä i dekoration måste du leta efter ljusa nyanser. Ambertoner är ett bra val. Trämaterial mörknar något med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer dekorativt gips och sten bör du föredra inte särskilt strukturerade och inte för mörka alternativ. Då kommer det lilla området inte att minska visuellt. Kombinationen av sten och gips ser imponerande och moderiktig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Varje rum måste vara ordentligt inrett, då blir det bekvämt och trevligt att vara i det. När du väljer en stilriktning bör personliga preferenser beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På en liten balkong kommer förgyllning, siden och massivitet att se löjligt ut. Det är bättre att välja rokoko- eller barockstil. Lätthet och luftighet är de främsta fördelarna med dessa stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten loggia eller balkong kan inredas i medelhavs- eller Provence -stil. Denna stillösning är idealisk för ett rekreationsområde.

När du väljer en basfärg kan du använda trim eller möbler i grädde, ljus turkos, blå eller sandfärger. Det är värt att plocka upp trästolar och bord av vinstockar eller rotting. Rottingmöbler måste vara fuktbeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har valt Provence -stil kan du använda texturerat gips för att dekorera väggar eller tegel i fasthållna toner . Smidesjärnställningar och skåp passar perfekt in i den valda stilen. Om det inte finns utrymme på loggian för sådana möbler, kan du helt enkelt sätta ett utsökt blomsterställ. Pastellrullluckor på fönstren kommer perfekt att komplettera den snygga interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsstilen kräver mycket växter. Väggar i ljusa färger ser bra ut med ljusa blomkrukor. Beige väggar kommer helst att betona blommor av choklad nyanser, blå blommor är lämpliga under blå väggar. Designen i ljusgula toner ser spektakulär ut med ljusa citronfärgade växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av rustik dekoration bör du välja en orientalisk stil eller ett land. Den kan utrustas för ett kök. Country låter dig skapa både spektakulära och budgetalternativ för interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer färglösningar för väggarna kan du föredra pastellfärger. Du kan skapa levande element med en djupblå, crimson eller terrakotta är bra alternativ. Det kan vara fotografier, glödlampor eller krukor för blomkrukor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För lantlig stil bör du välja trämöbler , eftersom detta är höjdpunkten i denna stilriktning. Du kan installera ett skåp eller ett litet skåp. Om det finns väldigt lite plats på balkongen, är ett hopfällbart bord och stolar idealiska. En träbänk (eller till och med ett originalbröst) kan användas för att placera en fyrkantig form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir bättre om fönsterkarmarna också är av trä. Modern plast passar inte den här stilen. Om det inte finns något annat val, ska plasten matchas med träets färg, och du måste också ta hand om en bred fönsterbräda.

Bild
Bild

En annan populär stilriktning för att dekorera små balkonger och loggior är minimalism , som inte kräver mycket möbler och inredningselement. Allt ska vara med måtta. Delikat pastellfärger kommer att göra. Det är värt att använda naturliga efterbehandlingsmaterial - trä, tegel eller gips. Det är nödvändigt att använda enkla former utan att använda dekor på väggar och fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer möbler

Valet av möbler spelar en ganska viktig roll vid genomförandet av en specifik designidé för design av en liten balkong eller loggia. Detta utrymme är litet, så det bör inte överbelastas med stora möbler. Det är värt att uppmärksamma vikningsalternativen för stolar och ett bord.

Luftiga föremål är ett bra val. Du kan köpa ett korgbord eller fåtölj. De kommer att utföra sina funktioner - och samtidigt kommer balkongen att vara rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överbelasta inte interiören med ett stort antal hyllor . Deras närvaro kan visuellt minska området i ett redan litet rum. När det gäller belysning är fläckar en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmöbler är lämpliga för en liten balkong eller loggia. Många väljer att hänga och fälla bord. Om du planerar att lagra saker är skjutdörrar det perfekta valet. Naturligtvis kan du också använda dolda lådor, som kommer att placeras inuti sätena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangstips

Det är inte särskilt svårt att dekorera en liten balkong eller loggia, om du följer några designtips för visuell korrigering av ett litet område:

  • Det är värt att föredra ljusa nyanser, eftersom de visuellt gör även ett litet rum bredare.
  • Glöm skrymmande möbler . Det är värt att överväga att fälla möbler eller alternativ med dolda lådor (för bekväm förvaring av många saker).
  • För en liten balkong är skjutfönster kompletterade med persienner idealiska. Denna design ser inte bara vacker ut, utan är också praktisk. Romerska persienner eller rullgardiner ger mys och komfort. Om du har kombinerat en balkong och ett rum kan du redan använda tunga gardiner eller långa gardiner.
  • För sidoväggarna är det värt att använda tapeter med perspektiv . De hjälper till att göra ett litet rum mer rymligt.
  • Om du letar efter en plats för blommor, glöm inte den breda fönsterbrädan. Även om du istället för det kan utrusta en bardisk. Under fönsterbrädan eller disken kan du göra flera dolda hyllor - för förvaring av olika konserver.
  • För att visuellt göra en loggia eller balkong större, är blanka ytor idealiska. Du kan hänga en stor spegel. Ofta erbjuder designers glansiga tak som kan kompletteras med strålkastare.
  • Använd inte hängande hyllor. De kommer bara att minska ett redan litet rum.
  • Designers rekommenderar att måla en av väggarna i en annan färg . Denna accentfärg hjälper också till att visuellt förstora den lilla balkongen.
  • Balkonger är ofta dekorerade med blommor, men kom ihåg att närvaron av krukor och pallar på golvet bara kommer att förvärra situationen.

Rekommenderad: