Garderob På Balkongen, En Loggia Med Egna Händer (43 Bilder): Hur Vackert Det är Att Göra Ett Hörnskåp Och Inbyggt På Loggian, Ritningar Av Facket Och Under Fönsterbrädan

Innehållsförteckning:

Video: Garderob På Balkongen, En Loggia Med Egna Händer (43 Bilder): Hur Vackert Det är Att Göra Ett Hörnskåp Och Inbyggt På Loggian, Ritningar Av Facket Och Under Fönsterbrädan

Video: Garderob På Balkongen, En Loggia Med Egna Händer (43 Bilder): Hur Vackert Det är Att Göra Ett Hörnskåp Och Inbyggt På Loggian, Ritningar Av Facket Och Under Fönsterbrädan
Video: Snickeri for Dummies: Hur man bygger platsbyggda garderober på ett enkelt sätt! 2024, April
Garderob På Balkongen, En Loggia Med Egna Händer (43 Bilder): Hur Vackert Det är Att Göra Ett Hörnskåp Och Inbyggt På Loggian, Ritningar Av Facket Och Under Fönsterbrädan
Garderob På Balkongen, En Loggia Med Egna Händer (43 Bilder): Hur Vackert Det är Att Göra Ett Hörnskåp Och Inbyggt På Loggian, Ritningar Av Facket Och Under Fönsterbrädan
Anonim

Balkongmöbler kan tillverkas självständigt med ett minimum av verktyg och material. En självgjord garderob kommer helt att motsvara designidén för loggias ägare. Dessutom fungerar den som en garant för kvaliteten på den färdiga produkten, eftersom processen med att skapa möbler styrs från början till slut.

Bild
Bild

Vad kan man göra av?

Skåpets design beror på det valda interiören i rummet. När en verkstad ligger på loggian ska möblerna vara rymliga, ha många hyllor för förvaring av små föremål, men mindre uppmärksamhet kommer att ägnas åt estetiska egenskaper.

Däremot, när balkongen är inredd i en vintage eller modern stil, kommer skåpets utseende att framträda.

För tillverkning av möbler används olika typer av material, av vilka produktens funktionella egenskaper, dess färg, struktur och livslängd beror. Möbler av naturligt trä ser mest ädla och solida ut.

Ett budgetalternativ skulle vara en garderob av foder, spånskiva eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Materialet har bästa prestanda och håller längre. Trädet är miljövänligt, avger inte skadliga ämnen i luften. På grund av deras utmärkta utseende kräver brädorna inte ytterligare bearbetning, de kommer att se bra ut även utan färg eller lack. Materialet har emellertid också ett antal nackdelar. Dessa inkluderar höga kostnader, massivitet, tung vikt. Trädet brinner, sväller under påverkan av fukt, mögel kan dyka upp på det.

Bild
Bild

Gipsvägg

Enkel installation är en av materialets främsta fördelar, vilket gör det möjligt att implementera komplexa designlösningar. Gips böjer sig bra, därför är den lämplig för att skapa möbler med rundade hörn eller cylindriska dekorativa element. Arken är lätta, så de är lätta att bära och de färdiga möblerna kan flyttas utan problem. Kostnaden för materialet är lägre än för trä, vilket gör det populärt bland konsumenter.

Nackdelarna inkluderar fästelementens låga hållfasthet och färdiga produkters relativa bräcklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta konstgjorda material har ett rikt färgintervall, kan dekoreras med mönster och mönster. Plast är formbart att bearbeta, böjer lätt, skiljer sig i enkel installation, därför kommer nybörjare att klara det.

Materialets praktiska egenskaper uttrycks i dess låga vikt och enkla underhåll: när smuts dyker upp räcker det att torka av möbelns yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern plast är resistent mot UV -ljus och behåller färgmättnad även när det utsätts för solljus . Materialet är inte rädd för fukt, det finns inga repor på det med mindre mekanisk belastning. Fördelen är den färdiga möbelns låga vikt. Plastskåpet kan enkelt demonteras för transport till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

En bräda bestående av sågspån, spån, flis. Materialets fördelar inkluderar styrka, tillförlitlighet och densitet. Panelerna är enkla att installera och har också ett lågt pris. Plattornas speciella struktur gör att du kan skapa möbler av valfri form och storlek och unik design av dem. Produkter tillverkade av detta material är lätta att transportera och tar lite plats under lagring. Panelerna är resistenta mot extrema temperaturer, fuktighet och solljus.

Byggmaterial är inte lika brandfarliga som naturligt trä, de garanterar bra ljud- och temperaturkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood

Byggmaterial bestående av flera lager av trä med en tjocklek av 0,5-10 mm. Det finns flera typer av plywood, beroende på dess operativa egenskaper och detaljerna vid tillverkning av paneler. I synnerhet utmärks fuktbeständiga, laminerade och bakelitbyggnadsmaterial. På grund av sin struktur är plywood resistent mot yttre påverkan. Panelerna är lätta att arbeta med: de bearbetas med samma verktyg som används för naturligt trä. Delar av valfri storlek och form skärs av plywood, om det behövs kan den till och med böjas.

Materialet är resistent mot höga och låga temperaturer, det är inte rädd för effekterna av fukt.

Bild
Bild

Foder

Det används främst för inredning och yttre dekoration, men materialet kan också användas för tillverkning av möbler. I det här fallet görs en träram, som är mantlad med plåt. Fördelarna med panelerna är styrka och höga estetiska egenskaper. Träfoder ser bra ut även utan färg och lack, därför är det möjligt att spara pengar i fasen av efterbehandlingen. För att göra materialet motståndskraftigt mot fukt och extrema temperaturer är det belagt med speciella lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man skapar möbler är det tillåtet att kombinera olika material. Det kan vara baserat på trä eller spånskiva, som kompletteras med glashyllor och skär. Detta alternativ är också lämpligt för plast - det kan dekoreras med metallelement.

Förberedande skede

Innan du fortsätter med tillverkningen av skåpet är det nödvändigt att bedöma loggiens allmänna tillstånd och förplanera dess layout och interiör. Om rummet ska användas som bostad är det förisolerat, mantlat och färdigt.

De är engagerade i skapandet av möbler först efter att reparationsarbetet har slutförts: de bestäms med skåpsmodellen, köper material och förbereder verktyg.

Bild
Bild

Vilken utrustning behövs för att göra möbler till balkongen:

  • byggnadsnivå;
  • slagborr, sticksåg, borrhammare;
  • borra;
  • hammare, hacksåg, skruvmejslar;
  • fästelement;
  • möbler;
  • måttband, måttband, penna.
Bild
Bild

Utvecklingen av modellen för det framtida skåpet överensstämmer med dess syfte, baserat på detta väljs funktionella och dekorativa element. Om de planerar att plantera blommor och plantor på balkongen öppnas några av hyllorna, eftersom växterna behöver solen. Ett enkelt skåp med minimal inredning är lämpligt för en verkstad. Den praktiska komponenten är också viktig när loggian kombineras med matsalen: möblerna blir en del av köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör mätningar

Att köpa byggmaterial börjar med mätarbete. Det är nödvändigt att besluta om tre värden: höjd, bredd och djup på skåpet. För dessa ändamål mäts ytan på balkongen med hjälp av en linjal, penna och måttband och bestämmer vilken del av loggia den framtida produkten kommer att uppta. Hyllans djup bör också beaktas: möbelns kapacitet beror på detta.

Om det fanns ett annat skåp på balkongen tidigare kan du ta dess dimensioner som grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede bestäms också listan över fästelement, deras antal och storlek. Beslag, liksom material, säljs i järnaffärer. Om möjligt bör det anges i diagrammen för att senare montera skåpet korrekt.

Dörralternativ

Balkongmöbler kan vara öppna eller utrustade med dörrar. De senare elementen upptar hela höjden på skåpet eller bara en del av det. Ibland placeras dörrarna bara i den nedre delen, och fläktar av modern stil och icke-standardiserade former kan föredra asymmetriska dörrar. Baserat på designfunktionerna är de indelade i flera typer:

Gunga . Det billigaste och vanligaste alternativet. För tillverkning av dessa delar är det tillräckligt att direkt ta dörrarna och gångjärnen med fästelement på vilka skärmarna kommer att installeras.

Bild
Bild

Glidande . Dörrar av den typ som används i garderober. De glider åt sidorna, vilket gör det lättare att komma åt innehållet. Om du planerar att göra ett omklädningsrum av en loggia kan du placera en spegel på dörrarna. Dörrar kräver skenor och hjul för att passa i ovansidan och botten av skåpet.

Denna design sparar utrymme på grund av att flikarna inte hindrar passagen.

Bild
Bild

Rullgardiner Ett slags persienner, ett av de dyraste alternativen. De är gjorda i form av en rulle, guider och tallrikar. Sådana dörrar kommer i en komplett uppsättning, så att balkongens ägare inte behöver självständigt köpa alla delar och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för dörrarna kan också vara annorlunda:

  • Spånskiva, plywood och foderluckor är lätta, de är lätta att skära i fyrkantiga, rektangulära eller till och med ovala delar, därför är det möjligt att välja en original möbeldesign.
  • Dörrar av naturligt trä kännetecknas av massivitet, hållbarhet, ger skåpet adel, men sådana element kommer att vara tunga och inte de mest praktiska.

Hur vackert att göra det mest hörnskåp?

I det begränsade utrymmet på balkongen beaktas varje centimeter, så du måste företräda kompakta möbler. Ett hörnskåp sparar utrymme och tar inte upp en del av fönsteröppningen. Fördelen är det faktum att det på så sätt blir mer ljus i rummet.

Hörnmöbler har en icke-standardform: på ena sidan av modellen är de smalare än på den andra. Du kan göra ett skåp i form av en triangel, polyhedron eller kvadrat med en fasad sida. Den breda delen ligger mot väggen, den smala ligger intill balkongfasaden. Ett vinnande alternativ skulle vara att utrusta garderoben med skjutdörrar, eftersom detta kommer att spara ännu mer utrymme.

Bild
Bild

Steg för att tillverka ett hörnskåp:

  • Skapa skisser av framtida möbler. När ägaren av balkongen inte har erfarenhet är det bättre att ta befintliga modeller som grund och ändra deras dimensioner beroende på tillgängligt utrymme.
  • Bestämning av antal beslag, fästelement, hårdvara. För att fixa hyllorna rekommenderas att du använder hörn och självgängande skruvar.
  • Mätningar. I detta skede tas mätningar från golvet till den uppskattade höjden på skåpet och bredden bestäms. Vid beräkning av ramens element minskar dimensionerna med tjockleken på fodret, de utgör utrymmet för luckorna.
  • Montering av ramen. Det första steget är att installera de övre och nedre stängerna - de måste vara helt identiska. Installationen utförs med hörn. Självgängande skruvarnas längd väljs så att det garanterar skarvarnas hållfasthet och samtidigt inte deformerar skåpets delar.
  • Installation av vertikala delar. Det är mest praktiskt att arbeta på en plan yta och först då placera ramen mot väggen. I detta skede är det viktigt att inte göra misstag. Om delarna monteras snett måste de fixeras på en ny, annars blir den färdiga produkten ömtålig.
  • Installation av hyllor. Avståndet mellan dem kan vara samma eller olika. I det senare fallet kommer det att vara möjligt att lagra både små och större föremål.
  • Skåpbeklädnad och dörrinstallation. Topp, botten och sidor måste vara dimensionerade för att passa ramen. I den nedre delen kan du placera benen eller göra utan dem om skåpet kommer att stå direkt på golvet. Den valda typen av skärm installeras med hjälp av fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det sista steget monteras den valda typen av fönster, om det behövs, ytorna målas eller lackeras. Det rekommenderas att använda speciella impregneringar för att göra möbler motståndskraftiga mot höga temperaturer och fukt.

Vi gör en garderob

Skjutdörrssystemet sparar utrymme, möjliggör effektiv användning av nischer och urtag. Som förberedelse för att skapa ett skåp gör de samma operationer som vid tillverkning av andra möbler: de utför mätningar, ritar ett diagram, bestämmer det exakta antalet och storleken på delar. Tillverkningen av ramen, dess mantel och installation av hyllor görs också på ett liknande sätt.

Bild
Bild

Det finns tre alternativ för installation av dörrblad:

  • toppguide . Lösningen är mycket hållbar. I det här fallet är profilen högst upp;
  • bottenguide . Lätt att implementera system. När du väljer rullar, ta hänsyn till att de kommer att ta på maximal belastning;
Bild
Bild
Bild
Bild

monorail . Ett av de mest hållbara alternativen. Varje skärm använder sina egna guider, de är fixade både ovanför och under.

Dörrblad är fästa på det valda systemet, varefter efterbehandling utförs. När råvaror har använts slipas, lamineras eller klistras de över med dekorativt papper.

En mer detaljerad process för att göra en garderob på en balkong kan ses i följande video:

Gör en inline -modell

Inbyggda garderober är en av de mest praktiska och lättframställda möblerna. Deras skapande kräver en minimal ansträngning, eftersom endast ställen, hyllorna och dörrarna måste installeras. Fördelen med modellen är dess kompakthet. Skåpet som ligger i en nisch eller tvärs över loggian tar inte plats i gången, det fungerar som en funktionell fortsättning på väggen.

Bild
Bild

Förarbeten utförs på samma sätt som vid tillverkningen av ovan nämnda skåpalternativ: vi tar mätningar, en ritning etc. Därefter installeras ramen. För detta ändamål är en träbalk med en sektion på 40x40 eller 50x50 mm lämplig. Du kan också använda gipsskivor, metallelement.

De senare kännetecknas av maximal hållfasthet, korrosionsskyddande beläggning och lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hyllor tas plåtmaterial övervägande, varifrån det är lättare att skära delar av de önskade dimensionerna. Elementen fästs på särskilt förberedda platser med självgängande skruvar eller pluggar. För installation kan vinklar användas som fästs direkt på väggen.

Rekommenderad: