Balkongskydd: Metall Och Andra Typer. Vad Det är? Isolering Och Dekoration, Beklädnad På Insidan Och Utsidan, Förstärkning Av Balkongparapeter

Innehållsförteckning:

Balkongskydd: Metall Och Andra Typer. Vad Det är? Isolering Och Dekoration, Beklädnad På Insidan Och Utsidan, Förstärkning Av Balkongparapeter
Balkongskydd: Metall Och Andra Typer. Vad Det är? Isolering Och Dekoration, Beklädnad På Insidan Och Utsidan, Förstärkning Av Balkongparapeter
Anonim

Balkongräcket, eller parapet, är en viktig del av strukturen. När allt kommer omkring, bara om det är hållbart kommer det att vara möjligt att förstärka, glasera, isolera och avsluta balkongen. Ryggstöd i dåligt skick är livshotande. Därför är det bättre att hålla dem i rätt form, vilket stöds av regelbundna reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Balkongbygeln är en skyddande struktur. Som regel täcker det hela omkretsen av en balkong eller loggia. Staketets huvudfunktion är skyddande, så att en person känner sig trygg i ett öppet utrymme på en höjd . Dessutom är denna struktur också en del av byggnadens arkitektur och bär en dekorativ belastning. Med tiden måste någon brytning förstärkas och repareras. Detta är särskilt viktigt om planerna inkluderar inglasning av balkongutrymmet, eftersom det gamla staketet helt enkelt inte tål vikten av de dubbelglasade fönstren. Det bästa alternativet när parapet är rak, platt, hållbar och lätt.

Normalt är parapetens standardhöjd en meter . Dessutom är minimivärdet för denna parameter 0,8 meter. En lägre stakethöjd kan leda till en bedräglig känsla eller till och med ett fall. När det gäller tjockleken på strukturen beror det på det valda materialet.

Metallstaket anses vara de tunnaste och luftbetongblock betraktas som det bredaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Innan du glaserar loggian bör du bekanta dig med typerna av parapets. Trots allt, även om balkongen redan har ett staket, är det ingen som bryr sig om att ersätta det med ett annat, mer lämpligt eller gillat.

Metallisk . Den mest populära balkongskärmen är av metall. Detta alternativ kan ses på alla hus som byggdes under sovjettiden. Det är värt att notera att även idag används det ofta i byggandet av flerbostadshus och privata hus. Så att det här utseendet inte verkar för tråkigt kan du använda smidda element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten . Stängselstrukturer för en balkong av sten är gjorda i regel med deltagande av en designer eller självständigt. Men med denna design är det mycket viktigt att ta hänsyn till vad den största belastningen balkongplattan kan tåla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel . Tegelversionen är också gjord självständigt, men den är vanligare än den sten. I det här fallet är det viktigt att läggningen görs korrekt och att ytteränden på parapet ständigt sätts i ordning.

Det är värt att notera att denna typ är en av de enklaste och mest lönsamma på många sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong . Ett sammansatt staket av betongplattor är ett hållbart och ganska lätt alternativ. Sådana plattor är anslutna till varandra med hjälp av svets- eller stålfästen. Av fördelarna är det värt att notera dekorativ attraktivitet.

Bild
Bild

Skumbetong och luftbetong . Parapets gjordes av skumblock och luftbetong för inte så länge sedan. Det bör sägas att med sin imponerande storlek är ett balkongräcke av dessa material lätt. Samtidigt har blocken ett bra värmeskydd, därför är isolering inte nödvändig för dem. Fördelarna inkluderar också det estetiska utseendet.

Bild
Bild

Hur stärks och isoleras?

Förstärkning av balustrades struktur är främst viktigt för säkerheten. Om staketet är av metall måste det förstärkas när ramen monteras . Det är också viktigt att fästa metallen på alla ytor (väggar, golv, tak). När det gäller strukturer gjorda av sten, tegel eller block, är ett metallnät, som kan hålla formen väl, bäst lämpad för deras förstärkning. Det bör läggas i lager medan du lägger parapet.

Förstärkning av balkongräcket måste börja med att demontera det gamla . För säkerhets skull kan metallkonstruktionen delvis skäras av så att den inte stör murningens primer och gips. I det här fallet är det nödvändigt att beräkna i förväg att det nya staketet är minst 100-150 mm högre än det gamla. Det är denna höjd som krävs för att installera ebben utifrån. Stolparna på den gamla parapeten och det nya murverket ska separeras med ett gap på 15-20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att för 10-våningshus bör höjden på balkongutrymmet vara 100 centimeter eller mer. Isåfall, om föremålet är högre, bör parapet vara minst 10 centimeter högre i höjd . Det är dessa data som anges i GOST. För att på ett tillförlitligt sätt stärka strukturen avlägsnas helt och hållet underlaget i dåligt skick och fylls på med en ny. Vattentätning med bitumenbas bör limmas på underlaget. I denna kapacitet kan du använda "Steklokrom", "Linokrom", "Bikrost", "Uniflex" i rullar. För detta skede är det värt att använda en propanbrännare.

Du kan förstärka parapet med egna händer utan vattentätning, byt ut den mot en aluminiumkanal . Som regel har den formen av bokstaven "P" och ligger längs hela omkretsen av balkongutrymmet. Experter rekommenderar att du använder cementbruk och pluggar för att fixera kanalen.

En sådan profil blir grunden för blandningen, på vilken den första raden med block eller tegelstenar sedan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen sker förstärkningen av balkongräcket med skumblock. För dessa ändamål är en inre version på 30 x 60 centimeter och med en tjocklek på 10 centimeter bäst lämpad. När du väljer ett märke bör du föredra D600- eller D700 -typen . Det är bäst att lägga skumblocken hela, men om en bråkmängd erhålls i rad måste hälften av blocket sättas först. I detta fall måste den sågade sidan nödvändigtvis ligga ner. Sådant arbete utförs med hjälp av en lod och en nivå.

Staketets sidokanter dras till byggnadens huvudväggar med hjälp av förstärkning . För att göra detta drivs en järnstav in i väggen på ena sidan så att den andra sidan går horisontellt in i sömmen på murverket. I detta fall, efter 500-600 mm, ska en bit galvaniserat nät med en tråddiameter på 0,3 cm sättas in i sömmen, vilket ger en bättre anslutning av de intilliggande skumblocken. Vanligtvis produceras detta nät i rullar och kan enkelt skäras med en slipmaskin.

Bild
Bild

Du kan också förstärka balkongräcket med en metallprofil. Som det senare kan du välja både ett rör och ett hörn. I det här fallet är det bättre att lämna föregående parapet helt, men att stärka den med en ny struktur.

Den senare ska svetsas till den gamla parapeten och fästas på väggarna och golvplattan med speciella skruvar . Efter att parapet förstärkts är det viktigt att isolera den. När du väljer ett material som kan användas för att göra detta måste ett antal villkor beaktas. En av de viktigaste är medeltemperaturen under hela året.

Bild
Bild

Du måste också tänka på funktionerna på balkongen, materialets värmeledande egenskaper och dess kostnad . Ju lägre värmeledningsförmåga, desto mindre värme går förlorad. Det bör noteras att blockskärmen inte behöver isoleras. För andra typer av staket väljs de oftast från sådana isoleringsalternativ som polystyren och mineralull. Innan man isolerar murstängseln bör man skapa en vattenbarriär utanför. Alla metallelement i parapet måste behandlas med en mastik med korrosionsskyddande egenskaper.

Bild
Bild

För att göra det lättare att bestämma materialet för isolering bör du bekanta dig med deras egenskaper

Minvata (värmeledningsförmåga 0,05 W / m ºС) är den billigaste och mest mångsidiga isoleringen. Trots att det är föråldrat är det fortfarande populärt. Den största nackdelen är hygroskopicitet, så mineralull används bäst under plastfolie.

Bild
Bild

Extruderat polystyrenskum (0,03 … 0,05 W / mºС) har god värmeisolering och noll fuktabsorbering. Bland bristerna är det värt att notera brandfarlighet, toxicitet, oförmåga att passera luft. Det senare minuset kan leda till överflödig fukt och utseende av svamp.

Bild
Bild

Penofol - reflekterande isolering , som inkluderar ett lager av folie och ett lager av polyeten. Bland fördelarna är liten tjocklek, miljövänlighet, utmärkt prestanda. Men med detta material uppstår svårigheter under installationen på grund av dess överdrivna mjukhet. Det är bäst att välja typ C, som är lätt att fästa med ett lager vattentätt lim på polyeten sidan.

Vid isolering med moderna material appliceras först en trälåda. Det är nödvändigt att sätta in isoleringsplattor i mellanrummen mellan stödplattan (horisontellt) och lådstolparna (vertikala) och sedan trimma dem på samma nivå som stödbalken. Därefter avlägsnas de återstående luckorna med polyuretanskum.

Bild
Bild

Mantel och efterbehandling

Reparationen av parapet inkluderar även panel- och efterbehandling på utsidan och insidan. För arbete utomhus kan du använda sidospår, olika gips, mantelbygeln med plast eller wellpapp . För dessa ändamål kan dekorativa paneler av armerad betong också användas. I utseende liknar de delar av en eurofence och är lätta. För tegelstängsel och block kan beklädnad göras direkt på murverket med långlängda självgängande skruvar eller pluggar.

Om den skyddande strukturen är gjord av metall behöver du definitivt en låda . I det här fallet måste du fästa stödstången på räcket och sedan fixa stolparna var 600 mm. Om sidospår ska installeras, monteras först styrningarna och sedan den nedre eller sidolisten (beroende på den horisontella eller vertikala enheten). Efter det kan du starta de första profilerna och fixa dem med självgängande skruvar. Således måste du gå runt hela omkretsen.

Bild
Bild

Inredningen kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive gips, spånskiva och till och med tapetsering. Allt här begränsas uteslutande av fantasi, lägenhetens allmänna design och ekonomi. Intern reparation av balkongräcket inkluderar processen att lägga ett fuktsäkert lager, installera svarven och fixera själva ytbehandlingen.

Vattentätningsmaterialet läggs allra första. För detta används penofol i rullar oftast, som måste fixeras på det putsade murverket med självgängande skruvar. Därefter avslutas hela staketet med en träbalk horisontellt och vertikala trälister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid behov kan balkongen mantlas med isolering från insidan längs hela omkretsen . Det sätts vanligtvis in vertikalt mellan staplarna. Det är viktigt att lägga slutmaterialet från ände till ände och fixa det med självgängande skruvar på lådan. Du kan stänga gapet mellan golvet och täta alla sömmar med vanligt polyuretanskum. På grund av designen från utsidan och insidan har balkongutrymmet ett trevligt utseende och får dessutom ytterligare termiskt skydd.

För dekoration är dekorativa och miljövänliga material med låg vikt bäst lämpade.

Rekommenderad: