Balkongräcken Av Metall (39 Bilder): Rostfritt Stål För Balkonger Och Loggior I Ett Privat Hus, Aluminiumräcken I Metall

Innehållsförteckning:

Video: Balkongräcken Av Metall (39 Bilder): Rostfritt Stål För Balkonger Och Loggior I Ett Privat Hus, Aluminiumräcken I Metall

Video: Balkongräcken Av Metall (39 Bilder): Rostfritt Stål För Balkonger Och Loggior I Ett Privat Hus, Aluminiumräcken I Metall
Video: Balkongerna Euro technics Sweden 2024, April
Balkongräcken Av Metall (39 Bilder): Rostfritt Stål För Balkonger Och Loggior I Ett Privat Hus, Aluminiumräcken I Metall
Balkongräcken Av Metall (39 Bilder): Rostfritt Stål För Balkonger Och Loggior I Ett Privat Hus, Aluminiumräcken I Metall
Anonim

Metallbalkonger är mycket populära på grund av deras praktiska, estetiska och dekorativa. Från materialet i denna artikel kommer du att ta reda på vad de är, vad som är anmärkningsvärt, vilka material de är gjorda av, vilka dekorativa egenskaper de har.

Bild
Bild

Särdrag

Balkongräcken av metall säkerställer människors säkerhet på balkongerna. De är föremål för strikta krav (GOST, SNiP), som reglerar belastningsnivån på räcken och staketets höjd.

Enligt SNiP 2.02.07 är de konstruerade för en genomsnittlig vikt på 100 kg per 1 löpmeter.

Bild
Bild

Balkongräcken måste fästas på väggarna och basen (inbäddade element) . För detta är specialbeslag monterade i väggarna. Utan det minskar staketets styrka märkbart. Oftast är det öppna strukturer, även om de i kombination med andra material kan bli en del av en stängd balkongdesign.

Bild
Bild

Viktiga krav för metallkonstruktioner är motståndskraft mot rost, ytjämnhet, frånvaro av hack, sprickor. Metallskydd definierar det övergripande utseendet och stilen på balkongen.

Bild
Bild

Metallräcken håller en person lutad på ledstången . De repar inte, går inte sönder, är motståndskraftiga mot vindbelastningar, tål vikten av blomkorgar och krukor. De kan vara lakoniska eller överdådigt dekorerade med dekorativa element.

Bild
Bild

De är resistenta mot extrema temperaturer, solljus, frost . De anses vara ett mångsidigt material, kombinerat med andra råvaror för att avsluta balkonger och loggior. De kombineras ofta med inglasning, murverk. De skiljer sig åt i variationen i design (de är fasta, blåsta, ihåliga, vridna).

Bild
Bild

Metallstaket har en lång livslängd (minst 10-15 år, och några upp till 100) . De kräver minimal restaurering. De deformeras inte, de är inte rädda för mekaniska skador, de passar in i byggnadens arkitektoniska stil och dekorerar effektivt dess fasad.

Visningar

Beroende på konstruktionstyp är metallbalkonger indelade i flera sorter.

Smidesjärn

Smidda brystningar görs i smedjorna enligt kundens mått. Innan tillverkning diskuterar de konstruktionens höjd, höjd, färg. Den färdiga produkten tas hem. Den installeras med punktsvetsning.

Bild
Bild

Smidda staket ser extraordinära ut, skiljer sig åt i olika konfigurationer och bisarra former . De är ofta dekorerade med shamrocks, valv, kransar, smideskorgar. Sådana konstruktioner är lätta och eleganta, samtidigt hållbara och pålitliga.

Dessa sorter är dock mycket dyra eftersom de är författarens verk.

Bild
Bild

Svetsad

Utseendet på svetsade parapeter liknar smidda motsvarigheter. Skillnaden ligger i den enklare tillverkningsmetoden. Dessa är galler som är svetsade av bitar av stål (gjutjärn) stavar . Modifieringar kan bestå av en eller flera sektioner med ett rektangulärt eller trapetsformat arrangemang.

Bild
Bild

De är av inte mindre kvalitet, medan de kostar 2 gånger mindre smidda . De beställs av dem som uppskattar staketets estetik, men deras ekonomiska situation tillåter inte att beställa en dyr smidd version. Nackdelen med produkten är behovet av periodisk beröring och grundning av svetssömmar.

Bild
Bild

Prefabricerade

Dessa modifieringar är rutnätelement placerade parallellt med varandra. Dessutom kan de arrangeras i form av ett visst fantasimönster. Deras design är variabel.

Bild
Bild

Sammansatta strukturer involverar montering av element direkt på installationsplatsen. Modulerna har pålitliga spårfogar och förstyvningsribbor.

Först monteras de vertikala stolparna, först efter att andra element är fästa på dem.

Bild
Bild

Kasta

Skärmvarianter av parapets är inget annat än massiva materialark som fästs på vertikala stöd. Beroende på typ av material för tillverkning och designlösningar kan de dekorera fasader på byggnader i olika arkitektoniska stilar.

De kan ge respekt för alla balkonger . De är ofta dekorerade med bronselement och invecklade mönster. Beroende på sort kan de tillåta isolering och balkongbeklädnad. De har gjutna balustrar i olika stilistiska riktningar.

Bild
Bild

Kombinerad

Kombinerade produkter är strukturer där metall är grunden för andra material (till exempel plast, härdat glas, sten, trä, tegel).

De är estetiskt tilltalande, låter dig skapa snygga designprojekt när du väljer en modern design för balkonger och loggior.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Balkongräcken är gjorda av rostfritt stål, gjutjärn, aluminium och andra råvaror. Varje typ av material har sina egna egenskaper.

Aluminium

Aluminium är resistent mot atmosfärisk nederbörd. Det är immun mot syror och kemikalier. Under drift förlorar den dock sin ursprungliga glans. Vid installation av aluminiumkonstruktioner krävs speciella stift.

Bild
Bild

Oftast används aluminium som styrprofil i kombinerade konstruktioner . Dessa kan vara strängkonstruktioner, parapeter med glas, horisontella eller vertikala rör. Fyllmedlet är triplex. Dessutom kombineras aluminiumstrukturer med spegelglas eller färgat glas.

Bild
Bild

Stål

Stålalternativ är mer hållbara och mer estetiskt tilltalande än aluminium. Materialet är hållbart, pålitligt, när det smutsas kan det bearbetas, tack vare vilket det återfår sin ursprungliga glans . Stålstaket är resistenta mot väderfällning och klimatförhållanden i olika regioner i landet. De behöver ingen särskild vård.

Stålräcken slipas och poleras . Produkter från den första gruppen kännetecknas av frånvaron av tryck på metallytan. Detta är ett värdigt alternativ till förkromade alternativ, varför de är mycket efterfrågade bland kunden.

Bild
Bild

Järn

Järn är det mest efterfrågade materialet när man väljer råvaror för tillverkning av metallskärmar för balkonger och loggior. Han har många fördelar, bland vilka nycklarna är styrka, tillförlitlighet, hållbarhet.

Nackdelen med materialet är behovet av konstant underhåll (ytfärgning) . Metallkonstruktioner kombineras med räcken, rep, glas, rör, fyrkantiga profiler.

De är fästa på golvet eller på konsolen i raka och böjda sektioner.

Bild
Bild

Dimensioner

Staketets höjd i enlighet med GOST är relaterat till byggnadens totala höjd. Om denna siffra är 30 m, är höjden på metallpartitionen 1 m . När byggnaden är högre stiger höjden till 110 cm. Enligt den etablerade standarden är bredden mellan de vertikala stolparna 10-12 cm. Samtidigt utesluts förekomsten av horisontella överliggare i räcket.

Bild
Bild

Dessa regler är skrivna för byggnader i flera våningar . På förskoleinstitutioner bör höjdindikatorn vara minst 1,2 m. Samma regel gäller för de fall då barn bor i hus.

Brystningens minsta höjd når mitten av buken hos en vuxen med standardhöjd.

Bild
Bild

Design

De stilistiska lösningarna av metallräcken för balkonger i privata och lanthus kan vara mycket olika. Lakoniska alternativ har en traditionell rektangulär eller linjär form . Samtidigt kan detaljer om staket ha olika dekorativa element (till exempel utsmyckade spetsar, lockar, blommiga ornament, geometriska former).

Bild
Bild
Bild
Bild

Staketets form är varierande . Det kan vara enkelt, avrundat, facetterat - det beror på själva balkongens form. Staketets väggar är linjära, konkava, konvexa. Brytningens form kan vara typisk och radie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raka parapets kännetecknas av tydliga linjer, brist på pretentiöshet . Detta gör dem lämpliga för olika fasader. Även efter många år kommer deras design inte att förlora sin relevans, den kommer att se snygg ut.

Bild
Bild

Fransk design är särskilt sofistikerad . Sådana staket ramar vanligtvis in små ytor. Baserat på balkongernas form kan de vara vågiga och till och med kantiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller för panoramaglas kännetecknas av formens svårighetsgrad och ett minimum av dekorationer . Staket av denna typ möjliggör installation efter sektor. De är rörformade skyddsramar av rostfritt stål.

Bild
Bild

Modeller i minimalismstil är lakoniska. De kombineras ofta med glas. Metallelement passar bra med laminerat glas. Glasskivor kan ha olika storlekar beroende på design.

Färgen på metallinsatserna kan kombineras med glasskärmens mönster.

Bild
Bild

Balkongräcken av flera typer av metall, som utsätts för olika bearbetningar, ser original ut på fasaderna på byggnader

Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder flera exempel på den ursprungliga utformningen av balkonger med metallkonstruktioner:

ett exempel på ett balkräcke i smidesjärn dekorerat med gitterinsatser och spetsprydnad

Bild
Bild

alternativ för balkongdesign i modern stil med tonvikt på lakoniska linjer

Bild
Bild

smidesjärn sektionsstaket av metall med stativ för blommor och blommiga dekorativa element

Bild
Bild

snygg design av en liten balkong med inredning i form av vinrankor med frukt, flätning av vertikala kvistar

Bild
Bild

valet av en smidd struktur med ett utsmyckat mönster för att avsluta en öppen balkong

Bild
Bild

spektakulärt balkongräcke med en vågig överkant och ett luftigt öppet mönster

Rekommenderad: