Handdukstorkar 40 Cm Breda: El- Och Vattenmodeller Med 40 Cm Mittavstånd, Storlekar På Smala Badrumsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Handdukstorkar 40 Cm Breda: El- Och Vattenmodeller Med 40 Cm Mittavstånd, Storlekar På Smala Badrumsmodeller

Video: Handdukstorkar 40 Cm Breda: El- Och Vattenmodeller Med 40 Cm Mittavstånd, Storlekar På Smala Badrumsmodeller
Video: Jeeves Heated Towel Rails - Features & Benefits 2024, April
Handdukstorkar 40 Cm Breda: El- Och Vattenmodeller Med 40 Cm Mittavstånd, Storlekar På Smala Badrumsmodeller
Handdukstorkar 40 Cm Breda: El- Och Vattenmodeller Med 40 Cm Mittavstånd, Storlekar På Smala Badrumsmodeller
Anonim

En uppvärmd handdukstork är ett vanligt tillbehör som ofta syns i inredningen i moderna badrum, även små. Och detta är inte förvånande, eftersom det förutom sin huvudfunktion, tack vare vilket det fick sitt namn, har flera andra tillämpningsområden. Artikeln kommer att diskutera sådana produkter med en bredd på 40 cm.

Bild
Bild

Särdrag

Vid en första anblick är en liten, snygg, estetiskt tilltalande apparat - en uppvärmd handdukstork, även om bredden är 40 cm, en utmärkt assistent i huset.

Tack vare honom är det bekvämt och varmt på badrummet på vintern, det finns en plats att hänga handdukar och tvättade saker, badrummet torkar perfekt, förhindrar att fukt samlas och svampen förökar sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets design blir snygg och modern. Ägaren av badrummet behöver bara korrekt bestämma alternativet för den handdukstork, dess typ, form och storlek . För att göra detta är det bäst att börja omedelbart med en översikt över de alternativ som finns på marknaden och hur de fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns uppvärmda handdukstorkar enligt principen för deras funktion, designfunktioner, tekniska parametrar, materialet från vilket de är tillverkade och installationsmetoden. Dom är:

  • vatten;
  • elektrisk;
  • kombinerad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenalternativet anses av många vara det bästa. Dess väsen ligger i det faktum att den är ansluten till ett värmesystem eller varmvattenförsörjning, den fungerar som alla andra värmeelement eller rör med en viss diameter genom vilken varmvatten strömmar . Fördelarna med en sådan uppvärmd handdukstork inkluderar säkerheten och avsaknaden av kostnader för el. Nackdelarna inkluderar en mer komplex installation, icke-fungerande tillstånd på sommaren när enheten är ansluten till ett värmesystem, risken för vattenläckage och korrosion. Dessutom, genom att installera en vattenuppvärmd handdukstork, till exempel med ett centrum-till-centrum-avstånd på 40 cm, och binda det till rör, kan du inte längre enkelt ersätta det med ett annat, större eller flytta det till ett annat plats om du vill ändra badrumsdesign.

Och olika modeller av en vattenuppvärmd handdukstork är mycket mindre än en elektrisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det elektriska alternativet är en vanligare modell i inredningen av moderna badrum i lägenheter . Efter att ha fattat beslutet att välja en elektrisk modell, från de olika produkter som erbjuds på marknaden, kan du välja den som definitivt kommer att passa inuti ditt badrum. Om du vill ändra designen kan du enkelt flytta enheten till en annan plats, eller ersätta den med en ny, mer modern typ av handdukstork. Kostnaderna för att använda en sådan enhet är så små att de inte kommer att stoppa dig när du går till beräkning av förbrukad el och betalning för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller storleken anses torktumlare för handdukar med en bredd på 40 cm vara de bästa bland de små alternativen. Sådana modeller passar perfekt in i det moderna badrummet i en "Khrushchev" eller "Stalinka", vars områden, som ni vet, är begränsade.

Uppvärmda handdukstorkar finns i olika former och utföranden. I grund och botten kan du hitta följande former av enheter:

  • orm;
  • stege;
  • planka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmda handdukstorkar som är 400 mm breda är huvudsakligen i form av en stege . Denna modell är mest lämplig för elektriska alternativ, medan ormar är utrustade främst genom att ansluta dem oberoende till värmesystemet.

Det kombinerade utseendet är mer för dem som gillar att spara pengar. Efter att ha installerat ett sådant element kan du byta det till arbete från uppvärmning på vintern och från el på sommaren.

Det bör sägas att nackdelarna med denna typ kombinerar nackdelarna med både en vatten- och en elektrisk enhet . Detta är stationäritet, och närvaron av ett eluttag i närheten, och betalningen för el, och den ökade kostnaden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt handdukstork för badrummet måste du bestämma designen på ditt badrum, jämföra dess dimensioner, bestämma platsen för den framtida enheten och överväga anslutningsmöjligheter. Om du frestas att installera ett vattenflödande element för att torka handdukar måste du förstå exakt hur du vill att det ska vara. Naturligtvis kommer vattnet att ha två funktioner samtidigt: en plats för torkning av textilier och uppvärmning av rummet . Men detta är bara på vintern. Ett undantag är möjligheten att ansluta en uppvärmd handdukstork till varmvattensystemet. Då kommer varmvatten att rinna genom det året om. Ofta utrustar lägenhetsägare vattenuppvärmda handdukstorkar med egna händer. Om du behöver gå till affären för honom, bör du bara välja baserat på rummets storlek och materialet som enheten är tillverkad av. Den mest hållbara är en handdukstork i rostfritt stål. Om rummet är litet bör du inte välja en stor enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Då blir badrummet varmt. Om en generell uppvärmd handdukstork är designad mer lämpligt för dig, lägg sedan en amerikansk kvinna på den.

För det elektriska alternativet är det mycket viktigt att beräkna den erforderliga effekten. Man bör komma ihåg att fel val leder till onödiga kostnader. Mer kraftfulla och större storlekar av handdukstorkar har en högre kostnad. Dessutom, genom att felaktigt beräkna enhetens effekt, kommer du att betala extra pengar för den förbrukade elen.

Det bästa alternativet för ett litet badrum upp till 6 kvadratmeter . Det kommer att finnas en handdukstork som är 40 cm bred.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer kraften för en framtida uppvärmd handdukstork måste du också veta skillnaden i designfunktionerna för dessa elektriska enheter. Dom är:

  • Värmeelement;
  • kabel.

Värmeelement för uppvärmda handdukstorkar är fyllda med olja, själva värmeelementet är monterat i det, vilket gör att enheten fungerar. I motsats till dem finns det ingen olja eller värmeelement i kabelversioner. Enheten värms upp med en värmekabel och ett inert fyllmedel som kvartssand.

Bild
Bild

Effekten hos värmeelement för uppvärmda handdukstorkar varierar från 40 till 1200 W, i kabel kommer det att vara från 20 till 200 W.

Vid val av en elektrisk uppvärmd handdukstork med en bredd på 40 cm bör följande funktioner beaktas:

  • kraften i den uppvärmda handduksstången, till vilken funktionen att värma badrumsutrymmet kommer att tilldelas, beräknas från indikatorer på 120-130 W per 1 m2;
  • kanske det svängbara alternativet passar bättre in i ditt interiör, där den uppvärmda handdukstången kan vridas 180 grader, vilket är mycket bekvämt att använda;
  • om det inte finns tillräckligt med utrymme, och området är stort, var uppmärksam på hörnversionen av den uppvärmda handduksstången, där bredden på en av sidorna kan vara 40 cm, och den andra - samma eller annorlunda;
  • många modeller är utrustade med en timer som aktiverar enheten vid en viss tid, och han stänger också av den.

Dyrare modeller är utrustade med en timerprogrammerare, där du kan ställa in nödvändiga lägen för alla dagar i veckan varje timme.

Bild
Bild

Populära modeller

De mest efterfrågade idag är handdukstorkar av följande tillverkare:

Terminus "Euromix "- kompakt uppvärmd handdukstork med låg effekt för torkning av kläder;

Bild
Bild

Terminus "Classic " - små stegar med en maximal kabelbelastning på 121 W;

Bild
Bild

" Nika" Modern LM –Elegant aggregat av olika parametrar med utskjutande fästen;

Bild
Bild

" Sunerzha Galant " - har en organisk design med värmerör på 0,3 kW;

Bild
Bild

" Trugor Bravo " - enhetens trapetsformade fästen kan värmas upp till 70 grader.

Bild
Bild

Uppvärmda handdukstorkar med en infraröd panel började dyka upp på marknaden, som också är efterfrågade och snygg design, men inte är efterfrågade på grund av deras höga pris.

Rekommenderad: