Vattenuppvärmda Handdukstorkar (50 Bilder): är De Bättre än Elektriska? Tyska Badvattenmodeller Och Andra, Stora Som Små. Hur Väljer Man Dem? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vattenuppvärmda Handdukstorkar (50 Bilder): är De Bättre än Elektriska? Tyska Badvattenmodeller Och Andra, Stora Som Små. Hur Väljer Man Dem? Recensioner

Video: Vattenuppvärmda Handdukstorkar (50 Bilder): är De Bättre än Elektriska? Tyska Badvattenmodeller Och Andra, Stora Som Små. Hur Väljer Man Dem? Recensioner
Video: Inställning av handdukstork ED23 2024, April
Vattenuppvärmda Handdukstorkar (50 Bilder): är De Bättre än Elektriska? Tyska Badvattenmodeller Och Andra, Stora Som Små. Hur Väljer Man Dem? Recensioner
Vattenuppvärmda Handdukstorkar (50 Bilder): är De Bättre än Elektriska? Tyska Badvattenmodeller Och Andra, Stora Som Små. Hur Väljer Man Dem? Recensioner
Anonim

En uppvärmd handdukstork är en mycket viktig del av badrummet. Liknande enheter produceras av många ryska och utländska märken. Alla torktumlare är indelade i två huvudtyper: vatten och el. Låt oss prata om det första i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Uppvärmda handdukstorkar är vanligast i moderna badrum. Konsumenter tenderar att föredra sådana enheter framför sina elektriska motsvarigheter. Det finns många högkvalitativa vattentorkar på marknaden.

Vi kommer att ta reda på vad huvuddragen i sådana badrumsprodukter är

  • Vattenuppvärmda handdukstorkar är bekanta för dagens användare. De har varit i drift under mycket lång tid, så köpare är mer benägna att ta dem än mer moderna elektriska modeller.
  • De övervägda modellerna av handdukstorkar är extremt enkla att använda. Användare behöver inte förstå alla nyanser och funktioner i att använda sådana enheter under lång tid.
  • Vattenuppvärmda handdukstorkar kännetecknas av en lång livslängd. Det vanligaste alternativet är utformat för att fungera i flera decennier. De mest praktiska och hållbara är pålitliga stålkonstruktioner, som tillverkas av många välkända märken.
  • Torktumlare av vattentyp är attraktiva inte bara för sina höga praktiska priser, utan också för att de är relativt billiga. Normalt är elektriska typer mycket dyrare.
  • Moderna vattenmodeller kännetecknas av mycket god värmeeffekt. Detta är en av de funktioner som lockar konsumenter till sådana produkter. Naturligtvis beror bra värmeavledning till stor del på kvaliteten på den uppvärmda handduksstången.
  • I dag till salu kan du hitta sådana typer av torktumlare som är utformade för att fungera i ett rum med en mycket hög luftfuktighet. Sådana sorter är inte mottagliga för korrosion, så de håller ännu längre.
  • Vattenmodeller kräver inte komplext och regelbundet underhåll. Ägarna behöver inte tillgripa några speciella manipulationer för att förlänga produkternas livslängd.
  • Det är värt att nämna utseendet på moderna handdukstorkar. Vattensorter kan se både mycket enkla och väldigt originella och snygga ut. I badrummen installeras konstruktioner av både standard och ovanliga former. Tack vare sin intressanta design och effektiva dekorativa beläggning kan en korrekt utvald handdukstork bli en original dekoration av badrumsinredningen.

För närvarande är enheterna som övervägs tillgängliga i det bredaste sortimentet. Köparen kan välja den optimala modellen med alla önskemål och med vilken budget som helst.

Bild
Bild

Ett tillräckligt antal positiva egenskaper som de vanliga vattentorkarna har gör dem mycket populära och efterfrågade. Sådana anordningar har emellertid också vissa nackdelar.

  • Vissa sorter är mottagliga för korrosion. Detta är ett allvarligt problem som du hela tiden måste kämpa med. Värdar måste vidta vissa åtgärder för att förhindra rost på den uppvärmda handduksstången.
  • Det finns handduksvärmare som är väldigt dyra. Vi pratar inte bara om originaldesignalternativ, utan också koppartorkar av hög kvalitet. Sådana produkter kostar en snygg summa, så de köps inte så ofta.
  • Många modeller av uppvärmda handdukstorkar behöver inte bara korrekt hantering, utan också periodisk färgning för att bibehålla ett estetiskt utseende. Trots att detta förfarande inte orsakar några speciella svårigheter, tycker många att det är tråkigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med elektriska modeller

Som nämnts ovan är alla modeller av uppvärmda handdukstork uppdelade i 2 huvudgrupper: vatten och el. Olika enheter har olika tekniska egenskaper och parametrar, de fungerar och installeras på olika sätt. Vattentorkar och elektriska torktumlare skiljer sig från varandra även i pris . Ta reda på mer om skillnaden mellan elektriska och vattenuppvärmda handdukstorkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Prislappen för en vatten- och elektrisk struktur kan mycket väl vara exakt densamma, eftersom många tillverkare producerar samma kopia i två modifikationer samtidigt. Men detta gäller bara den strukturella delen av produkterna. Faktum är att i elektriska versioner finns ett värmeelement med en styrenhet . Det är därför elektriska torktumlare som regel är dyrare än vattenbaserade torktumlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Servicekostnad

Värmeenergi som kommer in i lägenheten genom stigeröret från transformatorstationen beaktas inte och betalas inte, därför är den största fördelen med en torktumlare frånvaron av månadskostnader. Förvaltningsbolag är skyldiga att byta ut sådana enheter kostnadsfritt om det finns läckage eller andra störningar. Detta är inte fallet med elektriska modeller.

Elektriska torktumlare förbrukar el, så månadsräkningarna för deras drift kommer att öka, om än något . Ägarna utför reparationer på egen hand eller genom särskilda serviceorganisationer. Allt görs på egen bekostnad.

Av denna anledning installeras ofta elektriska kopior i privata hus där det inte finns några transformatorstigningar.

Bild
Bild

Driftsätt

Uppvärmda handdukstorkar måste fungera året runt. Ett sådant driftsätt kan mycket väl tillhandahållas av antingen elektriska modeller eller uppvärmningsanordningar som är anslutna till en varmvattenuppgång. Sanning, i många flerfamiljshus som byggdes under Sovjetunionens tid, erbjöds varmvattenförsörjningssystemet från början.

Bild
Bild

Varmvatten för kök och badrum värms upp med hjälp av värmare av matartyp (Jag menar de gamla goda "kolumnerna"). Handdukstorkar under sådana förhållanden är anslutna till ett värmesystem, där varmt vatten endast kan cirkulera under uppvärmningssäsongen (det finns inget varmvatten på sommaren). I en sådan miljö är det bättre att installera en elektrisk typ av torktumlare.

Bild
Bild

Resurs och underhållbarhet

Resursen för vattensorter beror på kvaliteten på kylvätskan som passerar genom dem. I varmvattenförsörjningssystem passerar dricksvatten och i uppvärmningsuppgångar - tekniskt vatten. Enkelt uttryckt, vid anslutning till ett varmvattensystem ökar torkresursen.

Den mest rena och fullständigt säkra för metalldelar termisk bärare är mineralolja, därför kan den elektriska versionen välja en liknande typ av bärare eller frostskyddsmedel eller destillerat vatten. Underhållbarheten för alla enheter är ungefär densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra skillnader

Vatten och elektriska torktumlare med olika kapacitet är också uppdelade enligt andra huvudparametrar

  • Installationsplats . Elektriska torktumlare är mer rörliga och är inte beroende av rör. De kan placeras där det finns ett uttag. Vattensorterna är anslutna direkt till rören i badrummet, så de kan inte enkelt överföras till någon vald plats.
  • Komplexitet i installationen . Vattenalternativ är mycket svårare att montera än elektriska. För att installera det senare räcker det med 10-15 minuter.
  • Material . De flesta moderna tillverkare av både vatten och elektriska handdukstorkar är tillverkade av samma material.
  • Former och storlekar . De betraktade sorterna har många modifikationer, olika anslutningsmetoder, strukturer och så vidare. Utbudet av elektriska torktumlare är mer blygsamt. Oftast är det P-liknande eller M-liknande strukturer gjorda i form av en stege.

Som du kan se har vatten och elektriska torktumlare många skillnader, men i vissa egenskaper, tvärtom, skiljer de sig inte från varandra. Varje användare bestämmer själv vilket alternativ som är mer lämpligt för honom.

Dessutom beror mycket på de förhållanden under vilka den uppvärmda handduksstången kommer att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Handdukstorkar är olika. Sådana mönster är indelade i flera olika typer enligt vissa egenskaper . Låt oss lära känna dem mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Moderna modeller av vattentorkare kan ha olika former. Låt oss ta reda på vilka typer av strukturer som kan säljas idag:

  • klassiska spolar;
  • stege torktumlare;
  • M-formad uppvärmd handdukstork;
  • U-formad;
  • W-formad;
  • designa sorter av vattentorkare med en icke-standardform;
  • modeller med en hylla i designen.

Du kan välja det perfekta alternativet för både det enklaste och mycket snygga och moderna badrummet. Alla dessa exemplar kännetecknas av hög användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

När du väljer en specifik modell av en vattenhanddukstork är det mycket viktigt att vara uppmärksam på vilket material den är gjord av. Produktens kvalitet, dess livslängd och kvalitetsegenskaper beror på denna parameter.

Bild
Bild

Vanligt stål

Sådana produkter är tillräckligt hållbara och praktiska. De finns i många bostäder. Den största nackdelen med stålprover är deras känslighet för korrosion. Du kan skydda en sådan spole genom att applicera högkvalitativ färg av en lämplig nyans . Dessutom måste färgkompositionen motverka de negativa effekterna av fukt på stål.

Den största fördelen med stålmodeller är det relativt låga priset. Men det finns en nackdel, att minska värmeöverföringen baserat på det skyddande färgskiktet.

Bild
Bild

Rostfritt stål

Inte mindre populärt, men mer praktiskt och hållbart material. Rostfritt stål korroderar inte, ändrar inte sin ursprungliga form och utseende, därför behöver det inte ytterligare skyddande manipulationer från ägarnas sida . Rostfria spolar är bland de bästa när det gäller förhållande mellan pris och prestanda.

Rostfria produkter kännetecknas av mycket god värmeavledning . Nackdelen kan vara korrosion orsakad av strömmande strömmar om rörledningen användes av någon som mark. Detta är oftast märkbart om pannor används istället för ett standardiserat centraliserat varmvattenförsörjningssystem.

Bild
Bild

Koppar och mässing

Utmärkta material som är bra för tillverkning av handdukstorkar av vattentyp. Sådana strukturer fungerar utan problem under förhållanden med hög luftfuktighet . Det är värt att notera att kopparprover är oöverträffade när det gäller värmeeffekt. Deras största nackdel är deras mycket höga pris. Dessutom förlorar koppar med tiden sin tidigare attraktiva glans, därför behöver den ständig vård.

Bild
Bild

Aluminium

Tunnväggiga typer av vattentorkar produceras också. Dessa alternativ är tillverkade av aluminium. I situationer där speciell uppmärksamhet ägnas åt vattentryck, kräver sådana produkter ofta skapandet av ett individuellt vattentillförselsystem med lämpliga egenskaper och parametrar.

Bild
Bild

Efter installationsmetod

Moderna modeller av vattenuppvärmda handdukstorkar ger olika typer av fästelement. Baserat på denna parameter skiljer sig följande typer av produkter:

  • väggmonterad (modeller med en väggmonterad installationsmetod är bland de mest populära);
  • golv.

Installation av produkterna i fråga utförs antingen på väggen eller på golvet. Det rekommenderas att lita på proffs att utföra allt nödvändigt installationsarbete, särskilt om ägarna inte har lämplig kunskap och färdighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Handdukstorkar finns inte bara i olika former, utan också i olika storlekar. Tack vare detta kan köpare hitta den perfekta modellen för ett badrum i alla storlekar och layouter. De mest populära och vanliga är exemplar med följande dimensioner av bredd och längd:

  • 500x600;
  • 500x500;
  • 400x600;
  • 500x800;
  • 600x600;
  • 600x400;
  • 400x800;
  • 800x 500;
  • 500x 400;
  • 600x500;
  • 500x700;
  • 320 x 700;
  • 800x500;
  • 500x400;
  • 500x300.

Avståndet från centrum till centrum för nuvarande vattenslingor kan vara 20, 32, 35 cm och så vidare. Dagens kunder har möjlighet att hitta vackra och praktiska modeller av alla storlekar. Butikerna säljer både ganska stora och breda och kompakta, smala alternativ. Höjden på vattenmodellerna skiljer sig också åt. Som regel överstiger den inte 60 cm, även om denna parameter kan nå 100 cm.

Bild
Bild

Populära märken

Idag produceras högkvalitativa och pålitliga uppvärmda handdukstorkar med vattenmodifiering av många välkända märken. Låt oss överväga en lista över de mest populära.

Zehnder Stalox . Ett välkänt märke från Tyskland som producerar utmärkta handdukstorkar i ett rikt sortiment. Tyska vattenprodukter kännetecknas av oklanderlig kvalitet, de har olika former och mönster. Man bör komma ihåg att tillförlitliga importerade handdukstorkar från Zehnder Stalox är mycket dyra.

Bild
Bild

Margaroli . Landet för detta märke är Italien. Original italienska torktumlare finns också i ett brett sortiment. Valet av köpare presenteras mycket vackert förkromad, liksom modeller med en flerfärgad polymerbeläggning. Margaroli tillverkar både relativt billiga och mycket dyra vattenanordningar.

Bild
Bild

Lemark -enhet . Hållbara och pålitliga vattenmodeller produceras av denna kända finska tillverkare. Företaget producerar många attraktiva enheter i olika storlekar. Märkets sortiment innehåller många praktiska stegtorkar, varav många är ganska billiga.

Bild
Bild

Komponenter

Tillsammans med en uppvärmd handdukstork köper användare ofta olika extra- och ersättningskomponenter. Många av dem säljs i VVS -butiker eller butiker där allt du behöver för reparationer säljs. Fundera över vilka tillbehör du kan behöva för en vattenhanddukstork:

  • anslutningsuppsättningar;
  • passande;
  • låda för dold anslutning;
  • "Amerikansk" för uppvärmd handdukstork (rak eller hörn);
  • olika typer av ventiler;
  • teleskopiska fästelement i ett stycke;
  • avstängningsventiler;
  • ventilkåpa;
  • krokar;
  • kamouflagelement.

Dessa är långt ifrån alla de komponentdelar som är användbara vid val och installation av en vattenvärmd handdukstork av hög kvalitet. När du väljer sådana föremål rekommenderas att rådgöra med säljaren för att köpa delar som exakt passar din enhet.

Bild
Bild

Nyanser av val

För att välja rätt vattenbaserad handdukstork bör köparen utgå från ett antal grundläggande kriterier. Låt oss bekanta oss med var och en av dem.

  • Först måste du vara uppmärksam på enhetens storlek och typ av anslutning. En vattenuppvärmd handdukstork ska passa perfekt på plats, utan att störa resten av föremålen i badrummet.
  • Det är lämpligt att välja en torktumlare som har den mest ergonomiska och bekväma formen. Lyckligtvis finns sådana enheter i olika utföranden, så att hitta det bästa alternativet är inte svårt. Du kan titta närmare på funktionella föremål med en hylla.
  • Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på vad torktumlaren är gjord av. De mest pålitliga och högkvalitativa är kopparalternativen, men de är mycket dyra och behöver också konstant vård så att deras utseende inte skadas. Istället för koppar kan du köpa exemplar av rostfritt stål, som också är ganska praktiska och hållbara. Alternativ från vanligt stål, aluminium och andra material är billigare, men de har fler nackdelar.
  • Det är lämpligt att uppmärksamma utformningen av det valda alternativet. Vattenprodukter kan ha en krom, blank, matt eller artificiellt åldrad yta. Färgade mönster ser intressanta ut, liksom modeller som imiterar en koppar- eller gjutjärnsprodukt - det finns många alternativ. Dessutom kan designen av en vattentorkare inte bara vara en rund utan också en kvadratisk profil.

Vi rekommenderar att du köper endast torktumlare av hög kvalitet. Många kopior från kända företag är ganska billiga.

Bild
Bild

Granska översikt

Enheterna i fråga är utbredda, så användare lämnar många recensioner om dem. Låt oss ta reda på vad bra människor har hittat i vattentorkare:

  • köpare är glada över att sådana produkter presenteras i ett stort sortiment - du kan hämta en kopia av vilken form och storlek som helst;
  • också användarna är nöjda med det faktum att många exemplar har ett överkomligt pris;
  • hållbarhet, bekvämlighet och extremt enkel användning är de egenskaper som noteras i många recensioner;
  • människor är nöjda med den mycket goda värmeöverföringen av moderna vattenanordningar;
  • många modeller av vattentorkare ger enkel installation.

Användare märkte många fördelar bakom vattenanordningar, men det fanns också några nackdelar, varav de flesta är relaterade till kvaliteten på vissa företags produkter. Till exempel läckte Tera -märkesmodeller snabbt ut och rostade för många användare, och Argo -enheter använde sin resurs för tidigt på grund av dåligt utförande. Det rekommenderas att du specifikt överväger varje fall innan du köper.

Rekommenderad: