Uppvärmda Handdukstorkar Av Rostfritt Stål: Vatten Och Bra Elektriska Rostfria Modeller, Med Botten Och Andra Anslutningar. Mått. Hur Väljer Man Ett Badrum?

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Av Rostfritt Stål: Vatten Och Bra Elektriska Rostfria Modeller, Med Botten Och Andra Anslutningar. Mått. Hur Väljer Man Ett Badrum?

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Av Rostfritt Stål: Vatten Och Bra Elektriska Rostfria Modeller, Med Botten Och Andra Anslutningar. Mått. Hur Väljer Man Ett Badrum?
Video: Heated Towel Rail (for a Gas Boiler) - Guide to Heat Output, Buying & Installing 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkar Av Rostfritt Stål: Vatten Och Bra Elektriska Rostfria Modeller, Med Botten Och Andra Anslutningar. Mått. Hur Väljer Man Ett Badrum?
Uppvärmda Handdukstorkar Av Rostfritt Stål: Vatten Och Bra Elektriska Rostfria Modeller, Med Botten Och Andra Anslutningar. Mått. Hur Väljer Man Ett Badrum?
Anonim

Handdukstorkarna är en integrerad del av badrummet. Sådana strukturer är gjorda av olika material. Några av de mest pålitliga och praktiska är rostfria modeller. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den moderna marknaden är bokstavligen överfull med olika modeller av handdukstorkar. Kunderna kan välja mellan en mängd olika typer av produkter för sina badrum. De mest populära och vanliga är de tillverkade av ett material som rostfritt stål.

Moderna handdukstorkar i rostfritt stål tillverkas av många stora märken. Valet av konsumenter är ett stort utbud av liknande produkter, olika i storlek, design och anslutningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten hos handdukstorkar i stål förklaras enkelt av de positiva egenskaper som de har

  • Rostfria produkter kännetecknas av utmärkt värmeavledning . Om en liknande design finns i badrummet, kommer det alltid att vara tillräckligt varmt här, och handdukarna på stålspolen kommer att torka ut mycket snabbt.
  • Konstruktionerna som övervägs är bra eftersom de inte kräver komplext och regelbundet underhåll . De behöver inte färgas eller behandlas med ytterligare skyddsmedel. Rost förekommer inte på kvalitetsmaterial. De enda undantagen är de situationer då korrosion bildas under påverkan av lösa strömmar.
  • Moderna modeller av uppvärmda handdukstorkar i rostfritt stål kännetecknas av lång livslängd, slitstyrka och hög användbarhet . Produkter som överensstämmer med GOST är utformade för en livslängd på flera decennier. En ståltork av hög kvalitet kommer att hålla mycket länge, kommer inte att deformeras och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende.
  • Utbudet av moderna modeller av ståltorkar är mycket varierande . Du kan hitta många originalkopior till salu. Varje köpare kan välja det bästa alternativet.
  • Stålprodukter har attraktiva mönster . Idag tillverkar många stora tillverkare liknande uppvärmda handdukstorkar med olika yttre design. Det finns inte bara standard utan också flerfärgade exemplar med en speciell beläggning på ytan. En ordentligt utvald, attraktiv uppvärmd handdukstork kan lätt bli en dekorativ komponent i en badrumsinredning.
  • En uppvärmd handdukstork av hög kvalitet av stål kommer inte att försämras eller deformeras i en miljö med hög luftfuktighet . Under påverkan av fukt fortsätter sådana strukturer att fungera länge och utan problem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar är det värt att överväga några av nackdelarna med moderna handdukstorkar i stål

  • För närvarande är stålprodukter bland de mest populära, så det finns för många förfalskningar på marknaden . Det är mycket svårt att visuellt skilja en kvalitetsprodukt från ett imiterat rostfritt stål. När du väljer ett lämpligt alternativ måste du vara särskilt uppmärksam på svetsarnas skick, eftersom de i falska strukturer alltid har ojämna kanter. Det är också alltid nödvändigt att begära lämplig medföljande dokumentation.
  • En annan nackdel med handdukstorkar i rostfritt stål är den svåra anslutningen . Tråden på ändarna av rören är mycket nyckfull. Mycket ofta skär hon släpet, genom vilket den nödvändiga tätningen utförs. För att inte möta sådana problem är det nödvändigt att ordentligt trubbat tråden under installationsaktiviteterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Idag kan du hitta många olika handdukstorkar i rostfritt stål i butikshyllorna. Alla produkter av denna typ är huvudsakligen indelade i Det finns två huvudkategorier: vatten och el . Var och en av alternativen har sina egna egenskaper och särdrag. Låt oss lära oss mer om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

Uppvärmda handdukstorkar av ståltyp är de mest efterfrågade. De köps oftast. Vattenanordningar har länge varit välkända för moderna användare, eftersom de har använts i vardagen i många år . Dessa strukturer måste anslutas direkt till rören i badrummet. Tyvärr är vattenprover inte lätta att installera. Detta tar mycket fritid, du behöver få många olika behörigheter, kontakta olika tjänster.

Vattenuppvärmda handdukstorkar kan inte enkelt överföras från en plats till en annan, eftersom de är beroende av huvudrören i badrummet . Dessa produkter kan ge direkta eller laterala anslutningar. Formerna som övervägs varierar också i form. Moderna tillverkare producerar många snygga och praktiska alternativ med olika strukturer. Vi pratar inte bara om stegeformade spolar, utan också om W-formade, U-formade, M-formade, vinklade och många andra exemplar.

Vanligtvis säljs de aktuella strukturerna komplett med en Mayevsky -kran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på handdukstorkar i rostfritt stål varierar också. Till salu kan du hitta alternativ med följande dimensionella parametrar:

  • 400x800 mm;
  • 800x500 mm;
  • 600x800 mm;
  • 320x500 mm;
  • 500x600 mm;
  • 600x400 mm;
  • 500x1000 mm;
  • 600x600 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

När det gäller kvalitet och effektivitet i arbetet är elektriska handdukstorkar inte på något sätt sämre än vatten, men de köps mycket mindre ofta. Dessa mönster är fortfarande lite kända för de flesta köpare, så de "kontaktas" inte så ofta . Den största skillnaden mellan elektriska modeller och vattenmodeller är att de inte är beroende av huvudrören i badrummet. Dessa strukturer kan enkelt flyttas från plats till plats, fixeras på en lämplig och lämplig plats för detta.

Elektriska konstruktioner presenteras också i ett brett sortiment . Du kan plocka upp vackra exemplar, vars yta imiterar krom, brons eller koppar. Attraktiva mönster i vita eller andra originella nyanser är populära.

Den största nackdelen med elektriska modeller är att de förbrukar elektrisk energi, varför månadsräkningarna alltid växer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Om du vill köpa en riktigt högkvalitativ, pålitlig och attraktiv handdukstork i stål som håller i många år, är det lämpligt att välja den från märkesortimentet. Idag tillverkar många stora tillverkare handdukstorkar av hög kvalitet av praktiskt rostfritt stål. Låt oss titta närmare på några av de populära företagen.

Zehnder Stalox . En stor tillverkare från Tyskland producerar utmärkta modeller av handdukstorkar av olika slag av stål. Märket erbjuder ett brett utbud av kvalitetsdesigner. Köpare kan själva välja ett alternativ i vilken form och storlek som helst, Zehnder Stalox produkter tillhandahåller olika eyeliners.

Det bör dock komma ihåg att de flesta produkterna från det tyska märket är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Margaroli . Ett känt varumärke från Italien, känt för sina kvalitetsprodukter med attraktiv design. I det rika sortimentet av Margaroli kan köpare hitta många förstklassiga artiklar av högkvalitativt rostfritt stål. Du kan välja både en budget och en mycket dyr modell av en handdukstork.

Bild
Bild
Bild
Bild

Argo . Ett känt varumärke för pålitliga och praktiska handdukstorkar. Produktionen etableras i Ryssland med de bästa och högsta kvalitetsmaterialen. Argos produkter utmärker sig inte bara genom sin höga tillförlitlighet, utan också genom sin mycket attraktiva yttre design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energi . Ett välkänt märke som producerar utmärkta handdukstorkar i rostfritt stål. Produkterna är helt säkra och tillhör den högsta skyddsklassen. Sådana enheter behöver inte jordas i förväg, eftersom detta inte är en förutsättning för installation. Karosserna av märkets produkter är tillverkade av felfritt stål av livsmedelskvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Stalkon ". Denna tillverkare tillverkar förstklassiga handdukstorkar i stål. Stalkons produkter är konstruerade för en lång livslängd, är mycket pålitliga och slitstarka. Tillsammans med sådana produkter levereras de bästa beslagen och komponenterna av utmärkt kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostel . Ett företag som erbjuder utmärkta handduksvärmare att välja mellan, liksom olika ytterligare komponenter, till exempel en speciell förlängningssladd, fästelement, skålar, hörn, kopplingar och många andra tillbehör med olika parametrar (beslag finns i 1, 2 tum och mer). Alla produkter tillverkas med de finaste materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en pålitlig?

Det kan vara svårt att hitta det bästa alternativet i det stora utbudet av handdukstorkar i rostfritt stål. För att inte misstas när du väljer den optimala enheten är det värt att veta vad du ska leta efter först.

  • Inledningsvis bör du bestämma vilken typ av uppvärmd handdukstork du vill installera i ditt badrum . Både vatten och elektriska sorter har sina fördelar och nackdelar, men elektriska torktumlare tenderar att vara dyrare. När det gäller vattenmodellerna är de mycket svårare att montera.
  • Det är mycket viktigt att se till den höga kvaliteten på det rostfria stål som produkten är tillverkad av . Det är nödvändigt att uppmärksamma svetsarnas skick, liksom kvaliteten på alla ytor. Även om det inte råder någon tvekan om stålets originalitet och kvalitet, rekommenderas det fortfarande att bekanta dig med medföljande dokumentation för handdukstork.
  • Det är nödvändigt att välja uppvärmda handdukstorkar, vars dimensioner optimalt passar in i badrummet . För att göra detta bör ägarna initialt ta alla nödvändiga mätningar. Dessutom måste du välja enheter med en giltig anslutning, till exempel med en undersida eller sida. Valet av en viss produkt beror på villkoren för installationen.
  • Det är lika viktigt att välja mönster med en lämplig form . Stålkonstruktioner är väldigt olika, det finns mycket bekväma alternativ med en hylla. Välj en modell som verkar så praktisk och funktionell som möjligt.
  • Ta inte i bakgrunden designen av en handdukstork i uppvärmd stål . Idag säljer butiker en massa vackra modeller tillverkade i olika färger. Hitta det alternativ som passar bäst i ditt badrum.
  • Om du vill köpa ett verkligt pålitligt, attraktivt och praktiskt alternativ , designad för en lång livslängd, är det vettigt att leta efter den i kända varumärken. För närvarande finns det många stora tillverkare (både inhemska och utländska) som erbjuder mycket bra rostfria torktumlare för konsumenterna att välja mellan. Du bör inte vara rädd för oöverkomligt höga prislappar, eftersom många företag producerar högkvalitativa, men inte alls dyra enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Låt oss överväga hur du korrekt kan installera och ansluta en handdukstork i stål i en lägenhet

  • Installation kan göras på flera sätt . Det är möjligt att göra en direkt anslutning till en stigare eller montera den i en rörledning som ligger direkt i lägenheten. Det är lämpligt att överlåta sådant arbete till specialister med relevant erfarenhet så att du senare inte känner obehag av felaktiga handlingar.
  • Om du bestämde dig för att göra installationen själv , då måste du först kontakta specialister som kan föreslå en viss ordning på det nödvändiga arbetet. När både platsen och metoderna väljs kommer det att vara nödvändigt att informera förvaltningsbolaget om att det blev nödvändigt att tillfälligt stänga av stigaren för att tömma vätskan.
  • Efter det kan du demontera de gamla strukturerna . På väggen måste du placera märken på de platser där fästelementen för den nya enheten senare kommer att placeras. Vid de markerade punkterna görs de nödvändiga hålen och sedan sätts det in pluggar där.
  • Det sista steget är att hänga upp den uppvärmda handduksstången på pålitliga fästelement . Detta följs av anslutningen av strukturen. Efter att ha utfört alla nödvändiga manipuleringar kommer det att vara möjligt att öppna stigarventilen. Det är mycket viktigt att kontrollera enheten för eventuella läckor.

Rekommenderad: