Smala Handduksvärmare: Vatten Och El Med Sidanslutning, Vertikal Med Krokar, Svart Tall, Rostfritt Stål Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Smala Handduksvärmare: Vatten Och El Med Sidanslutning, Vertikal Med Krokar, Svart Tall, Rostfritt Stål Och Andra Modeller

Video: Smala Handduksvärmare: Vatten Och El Med Sidanslutning, Vertikal Med Krokar, Svart Tall, Rostfritt Stål Och Andra Modeller
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Smala Handduksvärmare: Vatten Och El Med Sidanslutning, Vertikal Med Krokar, Svart Tall, Rostfritt Stål Och Andra Modeller
Smala Handduksvärmare: Vatten Och El Med Sidanslutning, Vertikal Med Krokar, Svart Tall, Rostfritt Stål Och Andra Modeller
Anonim

Mycket ofta, när man planerar ett litet badrum, är det inte möjligt att placera ytterligare föremål för ett mer bekvämt liv. I sådana fall kan valet av en uppvärmd handdukstork stoppas på smala modeller som utför samma funktioner som större produkter. Vi kommer att överväga deras typer och beskrivningar, samt tips för att välja och placera i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En liten handdukstork i badrummet är en nödvändig egenskap, eftersom den inte bara fungerar för att torka kläder utan också värmer upp rummet. Det är vanligt att kalla produkter med olika höjder, men upp till 30 cm breda, smala handdukstorkar . Dessa dimensioner gör att de kan installeras nästan var som helst i badrummet. Temperaturen på kylvätskan inuti beror också på konstruktionens storlek. Därför bör man inte förvänta sig ett stort värmeöverföringsresultat från små modeller, även om de klarar sin uppgift fullt ut.

Smala interiörmodeller är en inredning i badrummet som lockar andras uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En elektrisk uppvärmd handdukstork är mycket enkel att använda, eftersom den fungerar oavsett när det finns varmt vatten i kretsen. Dessutom kan du i sådana mönster ändra intensiteten på uppvärmningen. Mycket ofta används ett speciellt elektroniskt styrsystem, tack vare vilket ett visst driftläge kan ställas in, inklusive uppvärmning vid rätt tidpunkt . Många modeller är utrustade med termostater och håller en exakt inställd temperatur. De har en sidokoppling.

Vattnet är i sin tur anslutet till vattenförsörjningssystemet och kräver inga elkostnader . De är mer pålitliga och hållbara och har en lägre kostnad. Deras drift beror på värmesystemet och följaktligen på säsongen. Till skillnad från elektriska är deras fodrar mer komplicerade och tidskrävande. De är tillverkade av rostfritt stål.

Båda alternativen skiljer sig åt i form och design . De kan vara vertikala eller horisontella, långa eller korta, med hyllor, med eller utan handdukshållare. Den vanligaste formen är "stegen". Det är enklare och passar enkelt in i vilken inredning som helst. Designers kan ha en oförutsägbar form - från "spiral" till "fläkt". De kräver ytterligare beräkning i lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbud av modeller

Terma Alex elektriska vita uppvärmda handdukstork är tillverkad av hållbart rostfritt stål. Det horisontella avståndet mellan axlarna är 5 cm, det vertikala avståndet är 27 cm och det diagonala avståndet är 15 cm. Vertikal torkning består av 10 sektioner, deras uppvärmningstid är 15 minuter. Uppvärmningsmediet är olja. Produkteffekt 180 W. Den väger bara 3,5 kg och har följande dimensioner:

  • höjd - 54 cm;
  • bredd - 30 cm;
  • djup - 12 cm.
Bild
Bild

Elektrisk lång uppvärmd handdukstork "Sunerzha Nuance 1200" är tillverkad av rostfritt stål . Den har en I-form, den är ansluten till elnätet med en elektrisk kabel med en kontakt. Det horisontella avståndet mellan axlarna är 120 cm, det vertikala avståndet är 32 cm, det diagonala avståndet är 30 cm. Strukturen består av två sektioner med en effekt på 300 watt. På 30 minuter når den en maximal temperatur på 70 ° C. Kylvätskan är frostskyddsmedel. Det används i vardagen. Inbyggd timer och termostat, som möjliggör steg-för-steg temperaturinställning. Det finns skydd mot överhettning och frysning. Den senare utlöser en elektrisk uppvärmd handdukstork vid kraftiga temperaturfall för att förhindra att produkten fryser. Dess vikt är 4,87 kg. Har följande dimensioner:

  • höjd - 120 cm;
  • bredd - 8,5 cm;
  • djup - 8, 5 cm.
Bild
Bild

Designer handdukstork för anpassade handdukar Margaroli Cometa 8-580 utrustad med en dold elektrisk anslutning. Enheten är tillverkad av mässing och har följande dimensioner:

  • höjd - 85 cm;
  • bredd - 35 cm;
  • djup - 9 cm.

Strukturen består av 4 vertikala balkar. Effekt 158 W, inbyggt överhettningsskydd. Det horisontella och vertikala avståndet mellan axlarna är 50 cm och det diagonala avståndet är 30 cm. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 70 ° С.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenhanddukstork Quadro 1 svart färg gjord av hållbart stål. Strukturen består av 5 tvärstänger. Produkten har följande dimensioner:

  • höjd - 60 cm;
  • bredd - 25 cm;
  • avståndet mellan axlarna är 20 cm.

Kommer att passa kompakt in i designen av ett litet rum.

Bild
Bild

Den vattenuppvärmda handduksstången är tillverkad av hållbart stål i form av en stege med 8 stänger. Den är ansluten till huvudvärme- eller varmvattenförsörjningssystemet.

Designad för ett arbetstryck på 8 atm. Horisontellt avstånd mellan axlarna 60 cm, vertikala 80 cm, diagonalt 20 cm. Samlarens väggtjocklek 2 mm. Kylvätskans maximala temperatur är 70 ° C. Dess dimensioner är:

  • höjd - 80 cm;
  • bredd - 20 cm;
  • djup - 25 cm
Bild
Bild

Invändig högvattenuppvärmd handdukstork Margaroli Arcobaleno 416 / L I-formen är gjord av mässing. Den kan anslutas till stadsvärmesystemet, till varmvattenförsörjningssystemet på nedre, laterala höger eller vänster väg. Det horisontella avståndet mellan axlarna är 5 cm, det vertikala avståndet är 7 cm och det diagonala avståndet är 15 cm. En produkt från en sektion tål ett arbetstryck på 6 atm. Modellens maximala temperatur är 95 ° C. Setet innehåller en Mayevsky -kran och en excentriker. Dess vikt är bara 3,6 kg. Har följande dimensioner:

  • höjd - 165 cm;
  • djup - 5 cm;
  • bredd - 14,5 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

En uppvärmd handdukstork av alla slag är gjord av olika metaller. Stål är ett av de mest slitstarka, eftersom det inte är mottagligt för rost och negativa miljöpåverkan. Produkter tillverkade av den är konstruerade för högt tryck när de är anslutna till huvudvarmvattensystemet, de är mer hållbara, men har en betydande vikt.

Mässingsalternativ har god hållfasthet, men är inte rostbeständiga och är inte konstruerade för högt tryck. Lämplig för ett autonomt system. Den viktigaste fördelen med modeller gjorda av detta material är deras stora utbud av former och storlekar.

Kopparalternativ leder värmen väl och rostar inte. De ser bra ut och är lätta att montera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest ekonomiska alternativet är en handdukstork i svart stål . Om den inte är utrustad med en korrosionsskyddande beläggning, är den endast lämplig för egen uppvärmning.

När du väljer en specifik produkt, överväga rörets väggtjocklek, gängkondition och kraft för att förhindra negativa och oväntade kostnader.

För invånare i en stadslägenhet är en vattenmodell idealisk . Elektriska alternativ väljs när det inte är möjligt att installera vattenprodukter nära värmerören, eller om andra tekniska svårigheter uppstår. Det är mycket bekvämt om produkten är utrustad med ytterligare tillbehör som en handdukshållare, hyllor eller krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende funktioner

Placeringen av den uppvärmda handduksstången beror också på design och parametrar. För ett litet rum garanterar produkter med konvexa stänger inte fri rörlighet.

Elektriska konstruktioner placeras vanligtvis nära ett vattentätt uttag på ett avstånd av minst en halv meter

Placeringen av vattenledningarna beror endast på avståndet till huvudstigningen, som regel placeras de en meter från golvet.

Vissa är installerade på väggen ovanför tvättmaskiner, men bara av den horisontella typen. Det är mycket bekvämt och tar inte extra utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om strukturen är en extra värmeenhet måste den i detta fall installeras under de allmänt accepterade standarderna. Avståndet från golvet bör vara mellan 90 och 170 cm, beroende på design. Det är nödvändigt att dra sig tillbaka från VVS mer än en halv meter.

Under inga omständigheter ska produkten placeras över badkaret, det är inte bara icke-funktionellt, utan också farligt . Bara när du känner till alla nyanser av placering och användning av enheter kan du välja och installera en lämplig modell. Det är bäst att lita på specialister som kan sin verksamhet.

Rekommenderad: