Kranar För Uppvärmda Handdukstorkar: Rak Krom Och Dekorativ, Svart, Boll Och Andra. Hur Man Installerar?

Innehållsförteckning:

Video: Kranar För Uppvärmda Handdukstorkar: Rak Krom Och Dekorativ, Svart, Boll Och Andra. Hur Man Installerar?

Video: Kranar För Uppvärmda Handdukstorkar: Rak Krom Och Dekorativ, Svart, Boll Och Andra. Hur Man Installerar?
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, Mars
Kranar För Uppvärmda Handdukstorkar: Rak Krom Och Dekorativ, Svart, Boll Och Andra. Hur Man Installerar?
Kranar För Uppvärmda Handdukstorkar: Rak Krom Och Dekorativ, Svart, Boll Och Andra. Hur Man Installerar?
Anonim

Modernt VVS ska inte bara vara vackert, utan också fungera som en klocka. Den uppvärmda handduksstången är en del av det allmänna värmesystemet, därför måste den installeras korrekt. Ett högkvalitativt värmesystem måste ha avstängningsventiler för att kunna reglera värmeöverföringen vid behov eller stänga av systemet vid en nödsituation. Alla strukturella element måste vara tillräckligt pålitliga och starka. Artikeln kommer att fokusera på kranar för uppvärmda handdukstorkar.

Bild
Bild

Visningar

Dessa mönster skiljer sig åt på flera sätt

  1. Material . Kranarna kan vara tillverkade av olika metaller, samt ha en dekorativ kromfinish. Till exempel kan badrumsprodukter vara tillverkade av brons, rostfritt stål, mässing. Metalltypen är av särskild vikt, eftersom konstruktionens tillförlitlighet, dess motståndskraft mot höga temperaturer och den totala livslängden beror på denna parameter. De bästa materialen för uppvärmda handdukstorkar är rostfritt stål och mässing.
  2. Ändamål . Reglering av kranar kan ha en avstängningsdesign, det finns också alternativ som kallas Mayevsky-kranar. De senaste modellerna skiljer sig åt i designfunktioner och är avsedda att lufta ut värmesystemet.
  3. Strukturen består av ventiler och kranar . Kranarna har ett speciellt lås som ansvarar för omfördelningen av vattenflödet. Ventiler är nödvändiga för att stänga av vattenflödet i tid, de är också nödvändiga för att reglera detta flöde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på munstyckenas placering är kranarna för handdukstorkar uppdelade i direktflöde och vinklade . Det finns praktiskt taget ingen skillnad mellan dessa alternativ när det gäller tekniska egenskaper. De skiljer sig bara i form av anslutning till systemet.

Tvärsnittet av strukturernas passage är markerat i tum . Ju lägre denna indikator, desto högre nivå av hydrauliskt motstånd. Därför säger experter att du inte ska ansluta en kran om dess dimensioner är mindre än huvudhålet.

Bild
Bild

Om du installerar en trevägs kran kan vattnet regleras både genom förbikopplingen och genom den uppvärmda handduksskenan (om vattenflödet ökar i värmesystemet blir flödet för förbikopplingen mindre intensivt).

Termoreglerade konstruktioner är mycket enkla att använda. Den höga kostnaden gör det dock inte alltid möjligt att genomföra ett sådant alternativ.

Bild
Bild

Formen på kranstrukturerna eller ventilerna kan vara olika . Sortimentet innehåller alternativ i form av en kvadrat, cylinder eller rektangel. Det finns också mer komplexa modeller. Därför är kranar för uppvärmda handdukstorkar, beroende på form och andra parametrar, lämpliga för alla badrum.

Boll

Bollås är ganska vanliga eftersom de är mycket enkla att installera. Vanligtvis behövs två sådana mönster för uppvärmda handdukstorkar. Det är bäst att välja modeller gjorda av koppar eller mässing med en speciell kromfinish . Sådana lås tål lätt flödet av varmt vatten och trycket inuti strukturen.

Bild
Bild

Kulleden består av följande uppsättning delar:

  • själva kroppen;
  • Kork;
  • hantera;
  • tätningsringar - 1 tum;
  • slända.
Bild
Bild

Kulventilen är utformad för att stänga av värmekanalen, samt för att justera temperaturen på vattentillförseln . För detta är strukturen utrustad med ett speciellt handtag, som kan vridas för att kontrollera vattenflödet och dess temperatur. En sådan kran kan döljas i en låda eller en speciell nisch.

Mayevsky -kran

De tekniska egenskaperna för denna typ indikerar att produkten är perfekt för arbete i vattenmiljö. Fockventiler av denna konfiguration är bäst lämpade för handdukstorkar på botten . Det är också värt att stoppa valet på produkter av koppar eller mässing. En kran är monterad högst upp på den uppvärmda handduksstången.

Bild
Bild

Mayevskys slutare består av följande element:

  • avstängningsventil;
  • ventil;
  • ram.

Denna konfiguration liknar en nålventil inuti kroppen. Justeringen sker genom att vrida på ratten. Skruven kan vridas med en skruvmejsel eller skiftnyckel.

Kranarna är anspråkslösa i drift . När för mycket luft ackumuleras i torkens design, är det nödvändigt att ta bort allt som kan stänkas med kokande vatten. Under slutaren måste du byta ut en behållare i vilken vattnet kommer att tömmas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tråden på sådana kranar är högerhänt, så det är lättare att arbeta med sådana strukturer . För att släppa ut luften måste du öppna ventilen ett varv och vänta på att luften släpps ut. Luftrörelsen kommer att höras under proceduren. Sedan måste du vänta tills vatten börjar droppa från kranen. Denna procedur måste upprepas då och då. Det är särskilt relevant om värmen är ojämnt fördelad. Proceduren kan utföras varje månad, eftersom den ackumulerade luften måste släppas ut då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mayevskys enhet finns i olika varianter: från klassiska modeller med en skruvmejselventil till mer komplexa konstruktioner med ett bekvämt handtag . Dock är principen för drift av sådana kranar inte annorlunda.

En liknande algoritm för åtgärder är typisk för gamla manuella kranar. Mer moderna modeller är helt automatiserade, och luften kommer ut ur dem på egen hand.

Valbara kriterier

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket kranen är tillverkad. Det är bäst att välja modeller med en rostfri finish. Ventilen måste vara tillverkad av hållbart och värmebeständigt material.

Bild
Bild

Ventiler av förkromad metall, koppar och mässing anses vara prisvärda och av hög kvalitet . Själva strukturerna har oftast en kombinerad konfiguration: de inre delarna är gjorda av slitstarkt material och de yttre är inte så starka, men ger ett presentabelt utseende.

I sortimentet hittar du högkvalitativa och hållbara ventiler i alla prissegment . Det är bättre att inte köpa strukturer med polypropenelement. Även den tuffaste plasten kommer att misslyckas snabbare än metallkranar.

Europeiska tillverkare erbjuder många kvalitetsmodeller och tillbehör. Men bland sortimentet av kinesiska företag kan du hitta ganska högkvalitativa prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet av sanitetsartiklar innehåller ett brett urval av förslutningar för uppvärmda handdukstorkar i alla konfigurationer. Experter påpekar nyanser som måste beaktas vid valet.

  • Form och storlek - en extremt viktig indikator, eftersom modellen inte bara måste uppfylla sina direkta funktioner utan också vara vacker.
  • Kopplingstyp . Den köpta enheten måste vara lämplig för drift av hela systemet. Därför måste du mäta rören, liksom utrymmet i hörnen och från väggen innan du går till en VVS -butik.
  • Installationsmetod . Vi pratar om skillnaderna i installation för olika typer av kommunikation (för centralvärme eller för autonom). Installation av kranar är inte tillåten om en bypass inte har organiserats tidigare. Detta gäller för rum med centralvärme, eftersom denna faktor kan påverka värmeöverföringen i angränsande lägenheter.
  • Var uppmärksam på design . Om den uppvärmda handduksstången är vit är en svart kran olämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Du kan installera en sådan struktur själv utan speciell erfarenhet och färdigheter.

Först måste du kontrollera alla komponenter. Om vissa specialanordningar inte kom med en uppvärmd handdukstork måste du själv köpa de nödvändiga . Ytterligare enheter bör inspekteras innan de köps direkt. Avstängningsventilen måste vara lämplig för systemets dimensioner.

Bild
Bild

Först kan du försöka installera alla delar utan tätning och se till att ingenting har glömts bort.

När ett nytt värmesystem installeras måste elementens och skarvarnas placering ordentligt kontrolleras. Du behöver maskeringstejp för märkena.

Det är viktigt för en avslutande anslutning att alla märken matchar. För att göra detta måste du sätta en kran, sätta packningar, lindningar. Sedan dras alla muttrar åt. Vid installation av ett nytt system måste tätningen bytas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera Mayevsky -kranen måste du följa dessa steg:

  1. Luft ackumuleras högst upp i strukturen, därför är det bättre att ta bort det i dessa områden. Dold installation på konstruktionens sidoytor är möjlig.
  2. Slutaren måste skäras in i värmeutrustningens övre kant. Om arbete utförs på en stegeformad handdukstork, är det vanligtvis en speciell plugg på den. Om det inte finns någon plugg måste du borra ett litet hål och klippa av trådarna.
Bild
Bild

Ersättning

För att byta ut en gammal apparat måste du först tömma vattnet. Det rekommenderas att säkerställa att systemet inte är trycksatt. Alla enheter som är anslutna till det gemensamma systemet måste vara avstängda. Sedan måste du öppna kranen, som är ansvarig för att tillföra varmt vatten, och avlufta överflödig luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om centralvärme, stäng sedan av vattnet genom att vrida den gemensamma slutaren . Oftast ligger den gemensamma kranen i källaren eller i källaren i ett flerfamiljshus. Om du stänger av den vanliga kranen minskar trycket i systemet och du kan börja demontera.

Vid tätning är det bättre att använda en speciell tejp av fluoroplastmaterial (FUM) . Efter utfört arbete måste du kontrollera kranens prestanda genom att ansluta den till stigaren och öppna vattnet.

Rekommenderad: