Uppvärmda Handdukstorkhörn: Hörnkontakt För Anslutning Av Uppvärmd Handdukstork 1x3 / 4 ", 1x1". Chrome, Med En Mayevsky -kran Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkhörn: Hörnkontakt För Anslutning Av Uppvärmd Handdukstork 1x3 / 4 ", 1x1". Chrome, Med En Mayevsky -kran Och Andra

Video: Uppvärmda Handdukstorkhörn: Hörnkontakt För Anslutning Av Uppvärmd Handdukstork 1x3 / 4
Video: Inställning av handdukstork ED23 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkhörn: Hörnkontakt För Anslutning Av Uppvärmd Handdukstork 1x3 / 4 ", 1x1". Chrome, Med En Mayevsky -kran Och Andra
Uppvärmda Handdukstorkhörn: Hörnkontakt För Anslutning Av Uppvärmd Handdukstork 1x3 / 4 ", 1x1". Chrome, Med En Mayevsky -kran Och Andra
Anonim

I sovjettiden var nästan alla uppvärmda handdukstorkar en typisk spole, som inte bara användes för att torka sängkläder och handdukar, utan också som en uppvärmningsanordning. Sedan dess har den uppvärmda handdukstorkens huvudsyfte inte ändrats, men utseendet har blivit mer förbättrat. Några estetiska dragningar har dykt upp, och formerna har blivit mer mångsidiga. För att ansluta rören till varandra och ge den uppvärmda handduksstången en viss form används speciella enheter - hörn eller beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Innan vi behandlar hörntyperna bör det noteras att själva de uppvärmda handdukstorkarna är indelade i 3 stora kategorier:

  • elektrisk;
  • kombinerad;
  • vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att uppvärmda handdukstorkar från de två första kategorierna inledningsvis levereras med speciella klämmor. Och uppvärmda handdukstorkar av den tredje typen kräver ytterligare tillbehör. Det är för dem som hörnen mestadels görs. Sådana uppvärmda handdukstorkar presenteras i olika former:

  • klassisk version;
  • U-formad;
  • vinkel;
  • i form av stegar i olika längder.

För att visualisera beslagen för en uppvärmd handdukstork, titta bara på vanliga VVS -hörn. De är praktiskt taget inte annorlunda, förutom en viss skillnad i visuell överklagande. Hörnen för den uppvärmda handduksstången är inte bara användbara för att fixa den uppvärmda handduksstången, utan är också en värdig och fullvärdig dekoration av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana beslag är tillverkade av rostfritt stål, mässing och kan också ha en kromfinish.

Alla anslutningsfästen är indelade i flera kategorier sinsemellan:

  • svängbara beslag vid 45 och 90 grader, som används för att ansluta till det centrala röret;
  • tee;
  • avtagbar förlängningssladd;
  • tvärsnitt;
  • koppling och koppling-amerikansk;
  • kran;
  • fästen och pluggar.

Det finns också övergångshörn, med en fackmutter, en invändig gänga och en Mayevsky -kran. Varje kontaktdon skiljer sig inte bara i syfte, utan också i storlek - till exempel 1x1 ", 1x3 / 4" och några andra. Det är anmärkningsvärt att en vinkel på 1 tum anses vara den minsta.

Hörnen skiljer sig också i färg - gul (av mässing), svart, förkromad. Fabriksbeslag är alltid av hög kvalitet eftersom de är tillverkade av de mest hållbara metaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Eftersom en uppvärmd handdukstork är ett mycket viktigt tillbehör, måste valet av själva produkten, liksom tillhörande tillbehör, hanteras så ansvarsfullt som möjligt. Först måste du bestämma för vilket ändamål hörnen köps . Som regel krävs nästan alla typer av fästelement under den första installationen av en handdukstork.

Valet av färg är högst individuellt. Färgen svart eller krom bör väljas i enlighet med färgen på själva spolen, liksom badrummets övergripande interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

I urvalsprocessen måste du noggrant övervaka kvaliteten på de köpta hörnen. Armaturer av dålig kvalitet kan orsaka otidsbrott och vattenläckage från spolen.

Installation

Det är viktigt att inte bara göra rätt val till förmån för kvalitetshörn, utan också att installera hörnen korrekt. I praktiken används flera monteringsalternativ.

  1. Kapillärlödning, vilket är bäst för koppar och icke-järnhaltiga legeringsdelar. Det säregna med denna teknik är att det finns ett litet gap mellan de två elementen som ska anslutas (inom 0,5 mm). Därefter hälls smält lödning där.
  2. Komprimeringsmetod, där två element är anslutna till varandra med hjälp av en speciell kompressionsring.
  3. Tryck på anslutning.
  4. Självlåsande beslag.

En viktig punkt: oavsett den valda fixeringsmetoden, rekommenderar experter under installationsarbetet att använda en speciell polymerlindning. Konventionell FUM -tejp är också acceptabelt, men detta alternativ anses vara mindre tillförlitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid installationsarbete är det också nödvändigt att välja beslag efter storlek. Olämpliga hörn kan också orsaka för tidigt fel.

Rekommenderad: