Kan Diskmaskinen Anslutas Till Varmt Vatten? För Och Nackdelar, Regler För Anslutning Av Diskmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Kan Diskmaskinen Anslutas Till Varmt Vatten? För Och Nackdelar, Regler För Anslutning Av Diskmaskin

Video: Kan Diskmaskinen Anslutas Till Varmt Vatten? För Och Nackdelar, Regler För Anslutning Av Diskmaskin
Video: KÖK 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 3 BYT DISKMASKIN 2024, April
Kan Diskmaskinen Anslutas Till Varmt Vatten? För Och Nackdelar, Regler För Anslutning Av Diskmaskin
Kan Diskmaskinen Anslutas Till Varmt Vatten? För Och Nackdelar, Regler För Anslutning Av Diskmaskin
Anonim

Stigande elpriser tvingar andra husägare att leta efter sätt att spara pengar. Många av dem resonerar ganska rimligt: det finns ingen anledning att slösa tid och ytterligare kilowatt för diskmaskinen för att värma vattnet - det kan omedelbart anslutas till varmvattenförsörjningen. Alla funktioner i en sådan anslutning finns i vår artikel.

Bild
Bild

Krav på diskmaskin

Först och främst bör du bekanta dig med enhetens instruktioner och förstå om det är möjligt att ansluta maskinen till varmt vatten eller om det är bättre att inte göra det. Till exempel, det finns diskmaskiner som bara kan fungera med vatten med en temperatur på +20 grader . Sådana modeller tillverkas av den välkända tillverkaren Bosch. Det är inte enkelt att ansluta dem till ett centraliserat varmvattenförsörjningssystem. Vanligtvis informerar diskmaskinstillverkare konsumenterna om möjligheten att ansluta enheterna på icke-traditionella sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt rätt version av enheten, först och främst, köp en speciell påfyllningsslang (den vanliga fungerar inte) . Den måste tåla intensiv belastning från höga temperaturer. Alla anslutningsslangar är märkta och färgkodade.

Som med kranar kommer de med en blå eller röd identifikation. Enskilda diskmaskinstillverkare kompletterar monteringen direkt med en röd slang. Vid frånvaro måste detta element köpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, fråga om genomströmningsfiltret - detta är skydd mot föroreningar . Filterets maskstruktur tillåter inte att fasta föroreningar och smuts tränger in i enhetens mekanismer. Och för att omedelbart kunna stoppa vattentillförseln, anslut diskmaskinen genom en kran.

Om det finns en i konfigurationen av enheten är den också bra, men experter rekommenderar att du använder en tee av mässing, som levereras med en avstängningsventil . Därför är det bättre att köpa en mässingslåsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha samlat alla nödvändiga komponenter, glöm inte att fylla på lite mer fumtejp, samt en liten justerbar skiftnyckel.

Du behöver inte en stor uppsättning verktyg, och allt arbete är enkelt att göra med dina egna händer . Efter förberedelse, fortsätt att ansluta diskmaskinen till varmvattenledningen.

Bild
Bild

Anslutningsregler

Det är helt upp till dig att ansluta diskmaskinen till varmt vatten eller installera den på traditionellt sätt. Men om du vill prova måste du följa ett antal regler under installationsprocessen:

  • innan arbetet påbörjas, stäng av varmvattentillförseln för att inte skålla med kokande vatten;
  • ta sedan ut kontakten från utloppet på vattenröret;
  • linda fumka i slutet av rörutloppet mot gängan (gör 7-10 varv med avfasningstejpen);
  • skruva på kranen för anslutning av diskmaskinen;
  • se till att anslutningen är tät;
  • skruva in inloppsslangen på tee -kranen (dess längd ska motsvara avståndet till maskinkroppen);
  • anslut flödesslangen genom filtret till diskmaskinens inloppsventil;
  • öppna vattnet och kontrollera strukturens prestanda för läckor;
  • När du är säker på att allt är gjort med hög kvalitet, täthet garanteras, starta en testtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskinen kräver mer kallt vatten för att starta - så håller den längre . Men när du verkligen vill spara på uppvärmningsvatten eller experimentera kan du ansluta det direkt till varmvattenförsörjningen (om du har ett centraliserat system).

Det bör emellertid inses att en sådan koppling har både fördelar och nackdelar. Låt oss titta närmare på denna information.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det vanliga arbetssättet för diskmaskiner är att börja rinna kallt vatten och sedan värma upp det av själva enheten. Men de som inte är nöjda med den traditionella kopplingen till den blå kranen bör vara medvetna om de negativa aspekterna.

  • Genomströmningsfilterets maskor är mycket ofta igensatta, de måste bytas varje gång. Utan filter blir diskmaskinen igensatt av smuts, vilket resulterar i att den snabbt går sönder.
  • Tvättkvaliteten är inte alltid perfekt. Med den rekommenderade anslutningen blöts diskarna i sköljläget med kallt vatten, vattnet värms upp i huvudtvättläget, så disken rengörs gradvis. Och när varmt vatten utsätts för matrester, kan resterna av deg, spannmål och andra produkter hålla sig till disken. Som ett resultat kan disken inte tvättas så rent som förväntat.
  • Och det är inte svårt att gissa varför experter varnar för att diskmaskinen kommer att hålla mindre när den är ansluten till varmt vatten. Faktum är att från konstant exponering för endast varmvatten misslyckas komponenter (rör, avloppsfilter och slang, andra delar) snabbare, vilket minskar produktens livslängd som helhet.
  • Dessutom, med en sådan anslutning kommer det inte längre att vara möjligt att tvätta någonting med kallt vatten: diskmaskinen kommer inte att kunna kyla vattnet. Det bör också sägas att trycket i den röda kranen inte alltid är stabilt, vilket kan orsaka funktionsstörningar i enheten och leda till allvarliga konsekvenser för utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå bestämmer dig för att slutligen ansluta din "hjälpare" i köket direkt till varmvatten får du några fördelar. Låt oss lista dem

  • Spara tid att vänta på rena rätter. Enheten slösar inte bort extra minuter på att värma upp vattnet, så det tvättar köksredskapen mycket snabbare.
  • Spara energi tack vare kortare tvättider och ingen drift av varmvatten. Men man bör komma ihåg att varmt vatten är dyrare än kallt vatten, och detta måste också betalas.
  • Det är möjligt att hålla diskmaskinens värmeelement intakt.
Bild
Bild

Många tror att alla fördelar med att ansluta diskmaskiner till varmt vatten inte är värda hälften av nackdelarna, det vill säga det är ingen idé att göra detta. Vem behöver till exempel ett värmeelement om de andra mekanismerna misslyckas?

I ett ord måste varje användare lösa detta problem oberoende . Som det visade sig är det möjligt att göra en hybridanslutning - till två källor samtidigt: kallt och varmt. Denna metod är ganska populär, men inte lämplig för alla lokaler.

Rekommenderad: