Välja Ett Skåp För En Diskmaskin 45 Cm: Bredd Och En Annan Storlek På Ett Köksskåp För En Diskmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Välja Ett Skåp För En Diskmaskin 45 Cm: Bredd Och En Annan Storlek På Ett Köksskåp För En Diskmaskin

Video: Välja Ett Skåp För En Diskmaskin 45 Cm: Bredd Och En Annan Storlek På Ett Köksskåp För En Diskmaskin
Video: KÖK 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 3 BYT DISKMASKIN 2024, Mars
Välja Ett Skåp För En Diskmaskin 45 Cm: Bredd Och En Annan Storlek På Ett Köksskåp För En Diskmaskin
Välja Ett Skåp För En Diskmaskin 45 Cm: Bredd Och En Annan Storlek På Ett Köksskåp För En Diskmaskin
Anonim

Ofta sker valet och köpet av en diskmaskin efter köpet och installationen av en köksuppsättning, men detta är inte en anledning att vägra en så användbar hushållsapparat som hjälper till att hålla disken helt ren. Nyckelfrågan i denna situation är valet av ett skåp för en diskmaskin, samt en högkvalitativ installation av en hushållsapparat i möbler. För att göra detta är det tillräckligt att bekanta dig med modellerna av skåp och piedestaler, ange deras designfunktioner, välja rätt parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett köksskåp för en diskmaskin är inte bara möbler som harmoniskt ska passa in i köket, utan en plats för en multifunktionell komplex enhet, till vilken fri tillgång bör ges. Tillsammans med standardfunktionerna i möbler har ett diskmaskinskåp av hög kvalitet ett antal funktioner.

  • Förbättrat ventilationssystem . I vissa modeller görs hål på sidoväggarna och bakväggarna där gallren sätts in. Detta är nödvändigt för bättre luftcirkulation, på grund av vilken enheten inte kommer att överhettas under drift. Vissa tillverkare erbjuder skåpmodeller utan bakvägg.
  • Ökade övergripande dimensioner, som behövs för enkel användning av enheten och korrekt värmeöverföring, förhindrar överhettning . Strukturens bredd kräver särskild uppmärksamhet.
  • Typiska parametrar som skiljer sig från de vanliga möbelstorlekarna-bredd 60-120 cm, djup 50-60 cm, höjd 75-80 (golvmodeller) och 140-220 (skåpfodral) . Tack vare de ökade dimensionerna kan kunderna välja ett skåp för diskmaskinen 45 cm och 60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är en viktig punkt närvaron av en metalliserad film, som appliceras på skåpets insidor. Oftast appliceras filmen oberoende, men det finns ett antal tillverkare som utrustar sina produkter med detta tillbehör eller metallpackning. Metalliserad skyddsfilm förhindrar deformation av möbler under påverkan av ånga.

Utsikt efter typ av boende

Alla mönster för diskmaskiner som erbjuds av tillverkare efter typ av placering kan villkorligt delas in i två stora kategorier

Golvmodeller . Dessa är populära mönster som passar alla enhetskonfigurationer. I ett sådant skåp kan diskmaskinen installeras på två sätt. I den första versionen placeras enheten på golvet, vilket är pålitligt, praktiskt och bekvämt. I den andra stiger hushållsapparaten med 5-10 cm och ligger på basen inuti skåpet, vilket också är bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pennfodral . Denna design är bekväm för familjer med små fidgetbarn, liksom för människor som har svårt att böja sig. Diskmaskinen i köksskåpet kan placeras på valfritt avstånd från golvet. Viktigt för ett kökspenna är den belastning som den tål. Sådana skåp är ganska omfattande, så de kommer att se harmoniska ut i rymliga kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskiner installeras i möbler på två sätt - helt inbäddade och delvis.

När den är helt integrerad stängs diskmaskinen på alla sidor av skåpkroppen och på framsidan - av fasaden. Med denna typ av installation kränks inte köksuppsättningens integritet, det finns ingen tillgång för barn till apparaten och ytterligare ljudisolering skapas, vilket är viktigt för bullriga enheter.

Vid delvis installation är allt stängt utom enhetens framsida, det vill säga fri åtkomst till dörren och kontrollpanelen bibehålls

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper ett diskmaskinskåp måste du först och främst bestämma var enheten ska monteras och även ta hänsyn till ett antal grundläggande kriterier

  • Konstruktionstyp . Kantstenen väljs i enlighet med kökets dimensioner och utrustning.
  • Diskmaskinens storlek - bredd, höjd, djup . Spalten mellan skåpets väggar och diskmaskinens kropp bör vara minst 5 cm. Det bästa alternativet är skåpets mått (bredd / höjd / djup) 10 cm större.
  • Bygg kvalité . Du måste vara uppmärksam på materialet från vilket skåpet är gjort, till kvaliteten på anslutningselementen, till styrkan.
  • Styrkan i strukturens bas, detta är särskilt viktigt när du köper ett pennfodral . Skåpets botten måste klara diskmaskinens vikt.

Dessutom bör du vara uppmärksam på stabiliteten i strukturen, förekomsten av ben och halkskydd på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Innan du installerar diskmaskinskåpet måste du bestämma rätt plats

  • Det ska finnas ett uttag i närheten (optimal höjd från golvet 45-50 cm) med jordning.
  • Avloppet måste vara i närheten (maximal avloppsslanglängd upp till 150 cm).
  • VVS i närheten (för bekvämlighet att ansluta vatten).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att eliminera så många misstag som köpare gör när de installerar skåpet och installerar diskmaskinen är det tillräckligt att ta hänsyn till ett antal användbara rekommendationer från erfarna hantverkare

  • På skåpets baksida är det nödvändigt att göra speciella hål för elkabel, vattentillförsel och avloppsslang.

  • Fixa kantstenen säkert med hjälp av band med möbeluppsättningens intilliggande kantstenar.
  • Vi fixar en metalliserad skyddsfilm (om det inte finns ett speciellt skyddande lager i möbelstrukturen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av skåpet för diskmaskinen är klar, nu på några minuter kan du installera apparaten, som består av flera steg

  • Fällning av diskmaskinens ben.
  • Installation av strukturen i skåpet.
  • Dra vatten- / avloppsslangen och elektriska ledningar genom de förberedda hålen.
  • Vridning av diskmaskinens ben. Detta bör göras tills diskmaskinen är ordentligt i kontakt med ovansidan av skåpet.
  • Ansluter maskinen till vattenförsörjning, avlopp och strömförsörjning.

För att undvika oönskade vibrationer kan diskmaskinen fixeras med metallhörn på ovansidan av skåpet under drift.

Rekommenderad: