Diskmaskinlägen: "eco", Sköljning Och Tvätt, Blötläggning Och Andra Lägen. Vilket Driftsläge Ska Du Slå På Diskmaskinen För Att Diska?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinlägen: "eco", Sköljning Och Tvätt, Blötläggning Och Andra Lägen. Vilket Driftsläge Ska Du Slå På Diskmaskinen För Att Diska?

Video: Diskmaskinlägen:
Video: Dishwasher Eco Setting Explained 2024, April
Diskmaskinlägen: "eco", Sköljning Och Tvätt, Blötläggning Och Andra Lägen. Vilket Driftsläge Ska Du Slå På Diskmaskinen För Att Diska?
Diskmaskinlägen: "eco", Sköljning Och Tvätt, Blötläggning Och Andra Lägen. Vilket Driftsläge Ska Du Slå På Diskmaskinen För Att Diska?
Anonim

Diskmaskinlägen bör vara kända för alla dess ägare. Trots skillnaden mellan specifika märken och modeller finns det nästan överallt miljöprogram, sköljning och tvätt, blötläggning och andra. Det är därför det är viktigt att ta reda på i vilket driftläge du behöver slå på diskmaskinen för att diska i varje enskilt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner för lägen

Trots alla olika diskmaskinalternativ, de har mycket färre program än tvättmaskiner eftersom de måste arbeta med mycket mer homogena uppgifter . Nästan alltid i vardagen är den dagliga rutinen den mest praktiska för att diska. Det är vanligtvis installerat som standard, om inte andra specialiserade program väljs. Detta innebär en relativt låg förbrukning av vatten, el och tvättmedel.

Ett snabbt alternativ finns i alla automatiska diskmaskiner. Detta alternativ används om du behöver städa upp relativt rena rätter.

Jämfört med standardarbetsformatet reduceras kostnaderna med 15-20% . Men om du behöver tvätta inte tallrikar och grytor, utan koppar och tunna fat, är det mer korrekt att använda”eko” -metoden. I detta alternativ värms vattnet upp till maximalt 45 grader, och förbrukningen av el, vatten och tvättmedel minimeras också.

Bild
Bild

Envis täppning elimineras effektivt genom att välja det intensiva tvättläget. Det är ibland uppdelat i flera undertyper. De mest kraftfulla sorterna används för rengöring av kastruller och kastruller. Naturligtvis, för att ge önskat resultat, kombineras det intensiva läget med uppvärmning till de högsta temperaturerna. Dessutom kan det finnas:

  • program blötläggning (tvättar bort torkad smuts och eliminerar effekterna av att bränna disk utan höga temperaturindikatorer);
  • alternativ särskilt känsligt arbete (behövs för att rengöra porslin, förgyllda och försilvrade föremål);
  • uttrycka -läge (en underart av snabb tvätt);
  • halv laddning (behövs om disken ackumuleras långsamt).
Bild
Bild

Sköljläget behöver oftast inte väljas, eftersom det slås på som standard när andra program har avslutats. I vissa fall stängs sköljningen av efter eget gottfinnande. Ett speciellt nattläge finns i avancerade versioner. Det låter dig både spara energi och göra enheten tystare.

Ett speciellt test, eller på annat sätt service, format innebär att man fastställer orsakerna till att utrustningen inte fungerar korrekt; felkoden kan sedan dechiffreras med hjälp av speciella tabeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Blötläggning bör endast vara påslagen när det finns en mycket stor mängd rätter. Ett par lätt smutsiga rätter är mycket lättare och lättare att rengöra under kranen. En annan sak är om det var en helgdag eller annan riklig fest. Det enkla automatiska läget måste väljas noggrant . Ibland försöker automatiseringen välja en alltför lång behandlingstid, vilket inte alla gillar; att lösa problemet är enkelt - definiera tydligt programmet med de egenskaper som krävs.

Mycket relevant information kan alltid hämtas från instruktionerna för en viss modell. Standardprogrammet är vanligtvis inställt om du måste rengöra måttligt smutsiga rätter. Det är användbart att aktivera det känsliga alternativet inte bara för porslin, utan också för glas. Nattläge är mest motiverat om du kan använda en elmätare med två tariffer. Annars väljs alla lägen efter eget gottfinnande - deras användning är intuitiv.

Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Med det intensiva programmet kan diskmaskinen värma vattnet upp till 90 grader. I detta fall kan det vara mycket farligt att vidröra skåpet.

Man måste komma ihåg att det också finns en elektrisk ström inuti diskmaskinen. Du bör också akta dig för det. Enheten måste vara jordad.

Bild
Bild

Om indikationen plötsligt blinkar, bör du försöka innan du kontaktar mästarna:

  • öppna vattenkranen;
  • kontrollera påfyllningsventilen;
  • ta bort vatten från pallen (som Aqua Stop -systemet reagerar på);
  • inspektera cirkulationspumpen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan diskmaskinen inte byta läge. I många fall kan det tyvärr bero på att huvudstyrkretsarna går sönder. Det är omöjligt att reparera modulen - den måste ändras helt. Kostnaden för sådana reparationer är mycket påtaglig.

För att återställa felet räcker det oftast med en omstart med 10-15 minuters frånkoppling från nätverket.

Bild
Bild

Men du kan göra det lättare: tryck på startknappen i 10-15 sekunder. Med mindre kränkningar är detta tillräckligt för att lösa problemet. Andra rekommendationer:

  • vänta på att disken svalnar efter tvätt och torkning;
  • koppla bort maskinen från strömförsörjningen innan du manipulerar med den;
  • ignorera inte alla meddelanden och felkoder;
  • anslut bara diskmaskinen genom en effektbrytare och en difavtomat;
  • undvik ens delvis demontering med dina egna händer och överlåt alltid detta arbete till proffs.

Rekommenderad: