Diskmaskin Fram 45 Cm: Storlek På Diskmaskinens Frontpanel, Valnöt, Svart Och Andra Fronter

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskin Fram 45 Cm: Storlek På Diskmaskinens Frontpanel, Valnöt, Svart Och Andra Fronter

Video: Diskmaskin Fram 45 Cm: Storlek På Diskmaskinens Frontpanel, Valnöt, Svart Och Andra Fronter
Video: Как установить посудомоечную машину Electrolux 45 см - установка под столешницу 2024, April
Diskmaskin Fram 45 Cm: Storlek På Diskmaskinens Frontpanel, Valnöt, Svart Och Andra Fronter
Diskmaskin Fram 45 Cm: Storlek På Diskmaskinens Frontpanel, Valnöt, Svart Och Andra Fronter
Anonim

Inbyggda hushållsapparater blir mer och mer populära och efterfrågade från år till år. Sådana enheter finns i vartannat kök. Moderna tillverkare producerar ett brett utbud av vackra inbyggda diskmaskiner med en liten bredd på 45 cm. Efter att ha köpt en sådan enhet återstår bara att välja den perfekta fasaden för den.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Diskmaskinens framsida är en dekorativ panel som framgångsrikt täcker sin skåpkomponent. Denna detalj utför inte bara dekorativ utan också praktisk funktion.

Bild
Bild

De övervägda elementen för smala inbyggda diskmaskiner med en bredd på 45 cm har ett antal betydande fördelar

  • En noggrant utvald fasad för köksapparater kan enkelt dölja och dölja den . Detta är särskilt viktigt om diskmaskinen är utrustad med en kropp som inte alls passar in i rummet.
  • Framsidan för en smal diskmaskin kan spela en utmärkt skyddande roll . På grund av närvaron av en sådan komponent skyddas enhetens kropp tillförlitligt från negativa yttre påverkan. Vi pratar om höga temperaturvärden, deras droppar, hög luftfuktighet, feta fläckar.
  • Frontelementet täcker effektivt kontrollpanelen i diskmaskinen , så små barn som bor i huset kommer inte att kunna nå det. Att trycka på knappar av barnslig nyfikenhet elimineras tack vare fasaden.
  • Ytterligare ljudisolering av köksutrustning kan uppnås med hjälp av en front för en smal diskmaskin . Detta gäller särskilt om enheten inte är tillräckligt tyst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu överväga vilka nackdelar som kan demonstreras av fasader för smala diskmaskiner

  • Dessa komponenter är ofta komplexa och tidskrävande att installera. Till exempel lider en fasad av gångjärn av ett sådant problem.

  • Vissa modeller av fasadkomponenter är mycket dyra.
  • Många typer av fasader behöver regelbunden rengöring från alla föroreningar, eftersom de är mycket känsliga för dem.
  • Det finns fasader som är täckta med speciella färgbeläggningar. De ser vackra och snygga ut, men de är utsatta för mekaniska skador. De kan lätt repas eller skadas på annat sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelmått

Storlekar på fronter för smala diskmaskiner varierar. Dimensionerna för detta element i alla fall väljs utifrån parametrarna för de hushållsapparater som de kommer att täcka.

Standardtyper av fasadpaneler är 45 till 60 cm breda och cirka 82 cm höga

För en smal diskmaskin är det naturligtvis lämpligt att köpa samma smala fronter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu kan du hitta sådana kopior av fasadelement som är mer kompakta. Dessa produkter kan vara så höga som 50 eller 60 cm i höjd . Det bör beaktas att vissa tillverkare kan "runda av" fordonets bredd. Av denna anledning, innan du köper en lämplig front, rekommenderas det att mäta diskmaskinen själv och mycket noggrant.

Om du köper en fasaddel med fel dimensioner är det inte möjligt att korrigera, trimma eller montera den på andra möjliga sätt . Om du försöker vidta sådana åtgärder kan du kränka integriteten hos fasadpanelernas dekorativa beläggningar.

Komponentens höjd bör vara något högre än diskmaskinens dörr. Detta får inte glömmas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och design

För moderna smala diskmaskiner med en bredd på 45 cm kan attraktiva fronter av olika material väljas. Dessutom visar dessa element en mängd olika mönster som lämpar sig för en mängd olika interiörer.

Bild
Bild

Oftast är diskmaskinens fasader gjorda av sådana material

  • MDF . Produkter tillverkade av detta material finns oftast på rea. MDF kan enkelt motstå effekterna av hög luftfuktighet, som uppstår under drift av köksapparater. I sammansättningen av det aktuella materialet finns det inga farliga kemiska komponenter som är farliga för människors hälsa.

  • Naturligt trä . Vid tillverkning av fasadkomponenter används detta naturmaterial sällan. Saken är att naturligt trä är väldigt dyrt och behöver också den bästa och mest pålitliga överlacken, vilket skapar mycket onödigt krångel och slöseri.
  • Spånskiva . Om du vill köpa en främre del som är så billig som möjligt, är det lämpligt att titta närmare på spånskivor. Liknande exemplar presenteras också inom ett brett sortiment. Men man måste ta hänsyn till det faktum att om skyddsskiktets integritet på sådana element skadas kommer de att förlora sin tidigare form på kort tid. Under påverkan av uppvärmning kommer dessutom spånskivan att börja släppa ut giftiga ämnen på grund av närvaron av formaldehydhartser i sammansättningen av detta material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att strukturen i fråga ska få ett vackrare och snyggare utseende kompletteras den med olika dekorativa beläggningar. Tack vare de senaste designinkarnationerna kan kompakta diskmaskiner döljas så att det blir nästan omöjligt att omedelbart avgöra att det finns hushållsapparater bakom fasaden och inte en enkel garderob.

Fasader för praktiska inbyggda apparater med en bredd på 45 cm kan avslutas med följande material:

  • speciella beläggningar-emaljer;
  • plast;
  • glas;
  • metall;
  • tunt trälager (faner).
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av färdiga och dekorerade fasadelement kan vara väldigt olika . Produkten kan vara svart, grå, vit eller imitera naturliga nyanser, till exempel valnöt, ek, och så vidare.

Du kan välja det perfekta alternativet för vilken köksinredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det?

Det räcker inte att bara välja en attraktiv fasad som matchar måtten på en smal diskmaskin. Det måste fortfarande säkras med hög kvalitet och pålitlig, så att strukturen visar sig vara solid och stark.

Det finns flera sätt att installera det främre elementet för inbyggda smala diskmaskiner. Baserat på den valda fästmetoden kan fasaden monteras på olika sätt.

  • Komplett installation . Om en komplett installation av fasadelementet valdes, måste de stänga diskmaskinens kropp helt. Ingen av detaljerna i den senare bör förbli öppen och synlig.
  • Delvis inbäddning . Det här alternativet att installera fasaden för köksutrustning är också tillåtet. Med denna metod "dörren" bara "gömmer" huvuddelen av diskmaskinen. Kontrollpanelen för enheten kommer att förbli i sikte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar kan installeras på följande sätt:

  • gångjärn;
  • strömavtagare.

Gångjärniga främre element säkerställer optimal fördelning av laster som överförs mellan dörrarna till köksmöbler och hushållsapparater. Den största nackdelen med den övervägda lösningen är dess höga komplexitet. I detta fall kommer det oundvikligen att finnas ett extra mellanrum mellan dörrarna.

Om strömavtagarsystemet väljs måste den främre komponenten fästas direkt på själva diskmaskinens dörr med en bredd på 45 cm . Den största fördelen med denna metod är att den inte lämnar onödiga luckor och luckor mellan dörrarna. De kommer inte att ackumulera fukt eller smuts. Dessutom utmärks strömavtagarsystemet av en relativt enkel synkroniseringsdesign, som inte observeras i komplicerade monterade exemplar.

Rekommenderad: