Diskmaskinstorlekar: Hur Stora är Diskmaskinerna? Standardbredd, Höjd Och Djup. Minsta Parametrar För Maskiner

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinstorlekar: Hur Stora är Diskmaskinerna? Standardbredd, Höjd Och Djup. Minsta Parametrar För Maskiner

Video: Diskmaskinstorlekar: Hur Stora är Diskmaskinerna? Standardbredd, Höjd Och Djup. Minsta Parametrar För Maskiner
Video: Dishwasher Measurement and Delivery Guide 2024, Mars
Diskmaskinstorlekar: Hur Stora är Diskmaskinerna? Standardbredd, Höjd Och Djup. Minsta Parametrar För Maskiner
Diskmaskinstorlekar: Hur Stora är Diskmaskinerna? Standardbredd, Höjd Och Djup. Minsta Parametrar För Maskiner
Anonim

Behovet av att lära sig allt om diskmaskinernas storlek dikteras ofta av det begränsade utrymmet i ett funktionellt rum, vilket är vanligt i små lägenheter. Dimensioner är det första som uppmärksammas, och först då får köparen lära sig om andra funktioner i dessa praktiska enheter: olika installationsmetoder, tvättklasser, kapacitet, uppsättning funktioner, vattenförbrukning, energibesparing, kammarvolym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett produktsortiment, som styrs av marknadens efterfrågan, gör det enkelt att välja önskade parametrar.

Vad påverkar storleken?

Diskmaskinens dimensioner är ett grundläggande kriterium för att välja modern köksutrustning som är utformad för att underlätta värdinnans hårda arbete . Tvättmaskiner har länge ersatt otacksam handtvätt. Att använda dessa enheter är ett sätt att spara dig en annan tråkig typ av läxor. En ovärderlig fördel är möjligheten att rädda händer, och samtidigt - att få mycket bättre rengjorda rätter. Begränsat utrymme leder till behovet av att noggrant mäta ledigt utrymme, för att beräkna storleken på den nisch som är tillgänglig för ägaren för installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

I förslag från tillverkare av hushållsapparater kan du hitta beskrivningar av kompakta, smala och fullstora enheter, vars dimensioner avgör:

  • prestanda och lastvolym (antalet uppsättningar tvättade under en session);
  • avsedda ändamål (för en stor familj eller en enda person);
  • tvättkvalitet (det finns maskiner som kan tvätta det äldsta smutsskiktet från tallrikarna);
  • upptagen plats och ergonomisk placering (enkel åtkomst, frånvaro av hörn och utskjutande delar, minimering av skador i hemmet);
  • icke-trivial plats att installera (kompakta kan installeras under en diskbänk eller på ett bord, nära en vattenkälla);
  • inbäddad kan till och med placeras i ett köksskåp, och fristående kräver sitt eget utrymme, men de är stora i kapacitet och kan utrustas med ytterligare funktioner och enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vore fel att säga att små maskiner initialt är sämre än fristående, inte kan vara energibesparande eller inte har ytterligare funktioner .… Produkter från kända tillverkare minimerar förlusten av utrymme samtidigt som funktionaliteten bibehålls, men de är utformade för små utrymmen. Enheter i full storlek är lämpliga för stora kök, ofta med icke-standardiserade layouter, men de installeras också i ett litet rum med ett minimum av möbler och mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar på olika modeller

I stormarknader kan du hitta en mängd olika diskmaskiner, men olika typer av enheter (fristående och inbyggda) finns i vissa storlekar. De beror på köksmöbler, vars dimensioner är relaterade till kraven på ergonomi, bekvämlighet och arbetarens tillväxt i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför kan vissa mönster noteras i storleken på PMM

  1. Standardheadset är gjorda för en genomsnittlig person , personer med liten eller stor storlek måste individuellt beräkna hänghöjden på köksskåp och bänkskivor.
  2. Höjd spelar roll i både fristående och inbyggda modeller … Men i det första fallet beror det på en persons bekvämlighet, och i det andra - en nisch som den kommer att byggas in i.
  3. Varje typ har höjdbegränsningar: full storlek varierar från 82 till 97 cm … Och detta beror också på användningsergonomin.
  4. Minimienheter är begränsade i bredd , vilket beror på parametrarna för standardmöbler.
  5. Det är vettigt att köpa en bil utan topplock , om du planerar att placera en bänkskiva på den eller placera den bakom en köksskåpsdörr.
  6. Hushållsapparater väljs beroende på avsedd plats: low är lämplig för placering under ett bord, handfat eller handfat, övergripande enheter måste köpas efter noggrant utförda mätningar.
  7. Stationär förutsätter att man tar hänsyn till platsen för utloppet, avloppet, vattentillförseln, mobil (även om det inte är särskilt bekvämt) kan röra sig under tvätten, om det inte finns någon annan utväg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Djupet beror på möjligheten att placera små modeller, och om du inte tar hänsyn till icke-standardiserade storleksalternativ (som också är efterfrågade i takt med modern individuell bostadskonstruktion), är den utformad för den genomsnittliga storleken på köksmöbler.

Full storlek

Fram till nyligen var dessa sorter de vanligaste bland tillverkarnas förslag. Mestadels är de fristående. Nu anses den inbyggda modellen, gömd bakom dörren till ett separat skåp, också vara standarden. Parametrarna är variabla, men inte tillräckligt för att skilja separata kategorier:

  • höjd - från 80 cm till en meter, även om lägsta och högsta parametrar snarare är undantag än regel;
  • bredd enheter - 55–65 cm;
  • djup matchar oftast bredden;
  • standardparametrar - 60x60x85 cm, men om du vill kan du hitta de nödvändiga dimensionerna, vars behov orsakas av kravet på att lämna luckor mellan möbelns väggar och PMM.
Bild
Bild

En stor maskin har ett antal fördelar: mängden arbete som minskar antalet sessioner för att tvätta smutsiga diskar, möjligheten att tvätta grytor och kastruller, antalet fack och användbara funktioner. Den maximala storleken är dock inte alltid meningsfull - i ett litet rum, en liten familj, är användningen obekväm och irrationell.

Bild
Bild

Att tvätta ett litet antal diskar är ett extra slöseri med vatten eller el, och att samla in disk för en fullastad session strider mot kraven på sanitet och hygien.

Kompakt

Ett utmärkt alternativ är ett där bredden varierar från 35 cm (det finns också mindre), medan standardbredden är från 55 till 60 cm, djupet är inte mer än 55 cm . Fördelen med denna sort- i många varianter av rumsligt arrangemang . Den kan hängas på väggen, monteras i en sektion av en möbeluppsättning av lämpliga storlekar, inbyggd i en väggnisch, placerad under ett handfat eller handfat, på en bred fönsterbräda eller precis under ett köksbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är villkorligt indelade i skrivbord, golv och universal . De två första typerna kan om så önskas enkelt förvandlas till den tredje. Nackdelarna är liten volym och minimal prestanda. En familj med mer än två personer kan använda en kompakt enhet, men det innebär en ökning av antalet sessioner, vilket innebär en ökning av vatten- och elförbrukningen, vilket är av stor betydelse under moderna förhållanden. I små kök blir det nödvändigt att köpa en bil med ett grundt djup, vilket utesluter möjligheten att tvätta kokkärl och grytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smal

Sådana diskmaskiner kan också vara fristående och inbyggda . Den konstruktiva lösningen begränsar bredden till 45 cm. Räcker till fullstora modeller i volym, de är fortfarande mer funktionella än kompakta, de gör att du enkelt kan betjäna en familj på 3-4 personer, med plats för upp till 19 skålsatser (konventionella måttenhet med objekt för en person). Det betyder att värdinnan kan tvätta alla rätter på en dag, om inte alla hushållsmedlemmar äter middag hemma. Den smala maskinen har flera populära ställen att sitta i köket. Hon tvättar både glasögon och kokkärl, och i höjd skiljer det sig nästan inte från en i full storlek (upp till 82 cm), på djupet är den begränsad till 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden på en sådan modell kan nå 55 cm, men 45 cm är den vanligaste och mest efterfrågade storleken för både inbyggda och fristående diskmaskiner.

Hur väljer man storlek?

Att ge råd om valet av hushållsapparater innebär främst att rekommendera vägning, noggranna mätningar, studera ergonomi och säkerhetsregler … Priset är viktigt, men inte huvudkomponenten. Konsumenten betalar ofta rejäla summor bara för varumärket, snarare än för ytterligare funktionalitet och typ av hantering.

Bild
Bild

Storlek är den avgörande faktorn när det gäller ekonomisk användning av ett litet utrymme, men det är inte alltid det enda , även om ägaren har ett stort område till sitt förfogande. Du måste köpa så här för att uppnå den optimala balansen mellan storlek, prestanda och utrustning:

  • modeller med minimala parametrar är praktiska att placera , men de tillåter inte att tvätta stora rätter, de är inte alltid utrustade med hållare för glas, de är inte lämpliga för en stor familj;
  • det är bättre att föredra en smal modell med en rik uppsättning funktioner och anständig volym , ordna om köket, bli av med onödiga möbler;
  • för ditt eget hem med ett rymligt matlagningsrum är det inte alltid rationellt att ta en enhet i full storlek - det är endast lämpligt om huset ständigt besöks av gäster eller ett stort familjeliv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan valet påverkas av egenskaper: separat läge för barnrätter, känslig, snabb tvätt, intensiv, typ av torkning. Efter att ha provat kan du hitta en kombination av funktioner, parametrar, vatten- och elförbrukning. Du måste kompromissa med vissa krav (detta är viktigt för ägare till små kök), men det kommer att vara möjligt att placera och använda bekvämt utan problem.

Bild
Bild

Hur beräknar man för inbäddning?

Att installera en diskmaskin i möbler gör köket mer estetiskt tilltalande, men kräver större noggrannhet för att bestämma den tilldelade platsen och göra dess mått. De erhållna resultaten är inte en exakt riktlinje, utan en ungefärlig indikator från vilken de börjar när de köper en enhet. Höjden, bredden och djupet på ett fack, nisch eller skåp, mätt med hög noggrannhet, reduceras med 1–2 cm (du kan hitta figuren 0,5 cm, men den uppfyller inte säkerhetskraven).

Bild
Bild

Skillnaden mellan dimensionerna kan komplicera installationsarbetet - du kommer att behöva expandera eller bryta skiljeväggarna, och inga justerbara ben kommer att rädda situationen.

För installation, välj en plats på ett avstånd av högst 1,5 cm . Att överskrida detta gap innebär dräneringsproblem och minskad effektivitet. Installationsarbetet börjar med att mäta enheten: det är nödvändigt att korrekt göra hål i bakväggen för ledningar och slangar. Hantverkare undviker onödigt krångel genom att helt enkelt radera fragmentet. Om vi talar om installation i en väggnisch måste du vara noga med att dölja kommunikation från nyfikna ögon. Om diskmaskinen är planerad att placeras under bänkskivan är det nödvändigt att lägga speciella lager för att skydda den från ånga och fukt. Klädsel med speciella material som är lätta att hitta på rea kommer inte bara att skydda träytan, utan också bidra till ytterligare ljudisolering och förhindra deformation.

Rekommenderad: